9 yıllık ilişkinin ardından düğüne 2 ay kala terk edilmek....

merhabalar.... nerdeyse tum sayfalara soyle bı goz attım.. ve sıkı durun ben karsı tarafım :) yanı ben sevdıgım adamı terkettım .. 3 yıldır bırlıkteydık hersey guzelken bırden bıtsın ıstedım bıttı....ve 5 ay ayrı kaldık.. o dedıgınız tum acıları ben sevdıgım adama yasattım.. hemde 5 ay.. cok kotu oldu.. sabaha kadar ewımın onunde bekledı.. cok rahat anlattıgıma bakmayın bnde cok kotu gunler gecırdım.ayrıca ayrılıgın ustunden 2 yıl gectı ama sevdıgım adam da hala guven sorunu var bana karsı.yıne bırakır gıder mı dıye. ne yaptıysam bu duygudan onu vazgecıremedım..belkıde boylesı hayrlıdır...yanı bi sekılde ilişkıler bıtıyor acıda olsa. ve yenıden baslıyor..sımdı bırlkteyz ve bı ay sonra nişanlanıcaz insallah.. bişi daha belrtmelıyım kı bu sayfaları okurken gozyaslarıma hakım olamadım resmen hüngur hüngur agladım.. dusunun o acıları ben yasattım. yaşamadım.. bu durumda bıle cok acı cekıyorum aglıyorum hala uzuluyorum..pişmanım.. bu yuzden elifzeynep tebrikler.. ayakta kalmayı basarabıldıgın ıcın ve allaha bu kadr kendını teslım edebıldıgın ıcın... ne guzeldr o teslımıyet duygusu.. inan senın gbı bırıyle konusmak dertlesmek ısterdım.. brden bagrıma basasım geldı senı :))).. rahat ol senın ıcın dua edıcem.. ve guzel gunler cok yakınında.. buna ınanıyorum sende ınan lutfen..

sevilmek istiyorum, artik bunu hissetmek istiyorum..
sevdigim insanla evlenmek istiyorum..

oy kıyamam sana canım benim...inşallah olacak!! Allah'tan umudunu kesme!!

bakma bana sen,ben tercihimi yaptım gibi de ondan böyle diyorum. hani derler ya bazıları bir defa dener diye. sanırım benimkisi öyle oldu. hala seviyorum ama onunla olmaz. belki de böyle devam edip gidecek.
yarimden de yaramdan da memnunum sanki ben,azcık deli de olabilirim :ssz:

evet delisin sanirim :18: :20: :37:
sakin böyle söyleme, simdi yaramiz taze diye, aman güvenemeyiz aman sevemeyiz diyoruz,
inan bende hala nasil sevcem baskasini diye düsünüyorum, her erkekten igreniyorum sanki,
sanki hickimseyi sevemicem ve ömür boyu igrencem herkesten,
ama böyle olmicak insallah, umudumu kaybetmedim sende kaybetme,
allahtan hayirlisini dilemeliyiz..

peki seni ayrilmaya iten sebeb neydi ???
nicin okadar acilar cektirdin sevgiline?
Ve neden sonra geri döndün ?? bunlari aciklarsan sevinirim

allah sabir versin ne diyecegimi bilemedim 9 senelik bir iliskiden sonra evlilige yakin bi zamanda ayrilmak cok ilginc , cok uzuldum insallah hersey duzelir:(

sakin böyle söyleme, simdi yaramiz taze diye, aman güvenemeyiz aman sevemeyiz diyoruz,
inan bende hala nasil sevcem baskasini diye düsünüyorum, her erkekten igreniyorum sanki,

peki seni ayrilmaya iten sebeb neydi ???
nicin okadar acilar cektirdin sevgiline?
Ve neden sonra geri döndün ?? bunlari aciklarsan sevinirim

yani burdaki durumla benzerlık gosterır mı bılmem ama... karsı tarafın dertlerınin benı bogdugunu hissediyordum..3 bucuk yıl olmustu dıyordum kendı kendıme.. hep onun acısından baktım hep onun dertlerıne derman olmaya calıstım ve adete kendımı unuttum..herkese bundan bahsedıyordum ama ayrıldıktan sonra bişeyi es gectıgımı farkettım.. ben o kişiyi dualarımda cagırırdım hep..hep onu ısterdım. allaha yalvarırdım...dogru durust ve allah korkusu olan bırıne asık olmayı ve omrumun sonuna kadr onunla olmayı ısterdım..ilk sevgılımdı o benm. tum tecrubesızlıgıme ragmen o benden asla yararlanmaya calısmadı bana sefkatlı, duyarlı ve aşkla yaklaştı hep..bense dualarımla cagırdıgım adamı bir cırpıda bana bazı zevklerı yasatmadıgı ıcn terkettım.. yaptıgım cok cok alçakçaydı.5ay gecmıstı ve hayatım rengini kaybetmeye baslamıstı bu surecte okadar sacmasapan ınsanlarla tanıstım kı.. hayatım donuklastı birden..yalanlı dolanlı ınsanlara alısık degıldım kı ben. meger elımden neyı kacırmıstım.. cok buyuk bı sınavdan gecıyordum ve başarısız olmak uzereydım. buna bi an once dur demelıydım. ama demeyedebilirdim. ayrı olabılırdık. baskasıyla olabılrdım. kimi kaybettigimin farkında bıle olmayabilirdim..allaha sukredıyorum su an farkında oldugum ıcın..

yani burdaki durumla benzerlık gosterır mı bılmem ama... karsı tarafın dertlerınin benı bogdugunu hissediyordum..3 bucuk yıl olmustu dıyordum kendı kendıme.. hep onun acısından baktım hep onun dertlerıne derman olmaya calıstım ve adete kendımı unuttum..herkese bundan bahsedıyordum ama ayrıldıktan sonra bişeyi es gectıgımı farkettım.. ben o kişiyi dualarımda cagırırdım hep..hep onu ısterdım. allaha yalvarırdım...dogru durust ve allah korkusu olan bırıne asık olmayı ve omrumun sonuna kadr onunla olmayı ısterdım..ilk sevgılımdı o benm. tum tecrubesızlıgıme ragmen o benden asla yararlanmaya calısmadı bana sefkatlı, duyarlı ve aşkla yaklaştı hep..bense dualarımla cagırdıgım adamı bir cırpıda bana bazı zevklerı yasatmadıgı ıcn terkettım.. yaptıgım cok cok alçakçaydı.5ay gecmıstı ve hayatım rengini kaybetmeye baslamıstı bu surecte okadar sacmasapan ınsanlarla tanıstım kı.. hayatım donuklastı birden..yalanlı dolanlı ınsanlara alısık degıldım kı ben. meger elımden neyı kacırmıstım.. cok buyuk bı sınavdan gecıyordum ve başarısız olmak uzereydım. buna bi an once dur demelıydım. ama demeyedebilirdim. ayrı olabılırdık. baskasıyla olabılrdım. kimi kaybettigimin farkında bıle olmayabilirdim..allaha sukredıyorum su an farkında oldugum ıcın..

merhabalar.... nerdeyse tum sayfalara soyle bı goz attım.. ve sıkı durun ben karsı tarafım :) yanı ben sevdıgım adamı terkettım .. 3 yıldır bırlıkteydık hersey guzelken bırden bıtsın ıstedım bıttı....ve 5 ay ayrı kaldık.. o dedıgınız tum acıları ben sevdıgım adama yasattım.. hemde 5 ay.. cok kotu oldu.. sabaha kadar ewımın onunde bekledı.. cok rahat anlattıgıma bakmayın bnde cok kotu gunler gecırdım.ayrıca ayrılıgın ustunden 2 yıl gectı ama sevdıgım adam da hala guven sorunu var bana karsı.yıne bırakır gıder mı dıye. ne yaptıysam bu duygudan onu vazgecıremedım..belkıde boylesı hayrlıdır...yanı bi sekılde ilişkıler bıtıyor acıda olsa. ve yenıden baslıyor..sımdı bırlkteyz ve bı ay sonra nişanlanıcaz insallah.. bişi daha belrtmelıyım kı bu sayfaları okurken gozyaslarıma hakım olamadım resmen hüngur hüngur agladım.. dusunun o acıları ben yasattım. yaşamadım.. bu durumda bıle cok acı cekıyorum aglıyorum hala uzuluyorum..pişmanım.. bu yuzden elifzeynep tebrikler.. ayakta kalmayı basarabıldıgın ıcın ve allaha bu kadr kendını teslım edebıldıgın ıcın... ne guzeldr o teslımıyet duygusu.. inan senın gbı bırıyle konusmak dertlesmek ısterdım.. brden bagrıma basasım geldı senı :))).. rahat ol senın ıcın dua edıcem.. ve guzel gunler cok yakınında.. buna ınanıyorum sende ınan lutfen..

canım senin ve müstakbel nişanlın adına çok sevindim...çok şükür atlatmışsınız ve güzel bi sona doğru gidiyorsunuz...:34:

üzüldüm ağlamana ve muhasebe yapmana neden olduğum için.ama artık eski konularını düşünüp ne kendini üz ne de onu üz...tamam yaşanmış bitmiş....olması yaşanması gerekiyormuş..bu yaşanmsaydı sen onun değerini o da senin değerini anlamayacaktı,kimbilir...hayatta başımıza gelen her şerde bir hayır vardır.sen böyle pişman olmaya devam edersen ilişkine de zarar verirsin.yapma bunu...

hem şu var kadınlar erkekler gibi kesitip atmıyorlar hemencecik.hatalıyım diyorsun ama elbet seni de ayrılığa zorlayan durumlar olmuştur. bu süreçte ikinizde oturup düşünüp doğru kararı vermisşiniz...

evet insan terk edilince,hele benimkisi gibi çok güzel hayalleri planladığın bir dönemde terk edilince,çok çok üzülüyor. eminim senin nişanlında çok üzülmüştür. erkek diye bizim kadar acı çekmiyor değiller...güven sorununa bişey diyemem çünkü inan sen olsan sen de onun yaşadığını yaşarsın...mesela ben şimdi ona ne kızgınım ne kötü söz ediyorum.hala seviyorum hala değerli,hala tırnağı taşa değsin istemem ama gel sor bana onunla tekrar olur musun diye? hayır olmam...çünkü güvenmiyorum..beni her an terk edecek diye düşünerek aynı yastığa baş koyamam,ondan bebek bekleyemem,hasta olduğumda belki gidecek diye düşünürüm...

nişanlına da hak ver zaman ver...senin davranışların onun fikirlerinin değişmesine neden olacaktır.evet hemen olmaz ama imkansız da değil. sonuçta siz her çiftin yaşayacabileceği bir dönem yaşamışsınız...o kadar da büyütme gözünde :)) ona zaman ver alttan derken de sakın onun senin sevmesini kendine bir lütuf gibi görme!! işte orada en büyük hatayı yaparsın ve iş senin tarafına döner ve onu kaybedersin.olmaz deme olur. çünkü insanın içinde o kırgınlık bazen hiç olmadık anlarda çıkmak için bekler...o seni kabul etmiş gibi görme. istemeseydi senin kapında da beklemezdi seninle de nişanlanmazdı!!! dediğim gibi bu bir lütuf değil senin için,bunun mahçubiyetini yaşarken kendini ezme. iş ciddiyete binice zaten erkekler bi değişiyor,üstüne sen de tüy dikme olur mu :))) kendini değerini de bil ona hak ettiğini verirken...bunu unutma :)))

bana gelince,ben sabırlı mıyım? sanmıyorum sadece çabalıyorum...elden başka birşey gelmiyor çünkü. hatta zaman zaman diyroum ki kendime: boşver,mazlum olmak iyidir,geride kalmak iyidir. hatta delice gelebilir ama ben yaramı bile seviyorum...sanki acısı bile güzel..belki de aşk böyle bir şey...çok şükür ki kalbim kinle ve kötülükle dolu değil. hala sevgi ile dolu...

ben de sana sarılmak isterdim ve hatta sarılmış kadar oldun :29: her zaman istersen özelden istersen buradan ne istersen yazabilrsin ve dertleşebilirz
:7:

Son düzenleme:
allah sabir versin ne diyecegimi bilemedim 9 senelik bir iliskiden sonra evlilige yakin bi zamanda ayrilmak cok ilginc , cok uzuldum insallah hersey duzelir:(

çok teşekkür ederim canım...:29: ama düzelmesi artık çok zor...bende kırılan kırıldı...hani gelse de hoş gelmese de hoş...:26:

inşallah hakkımızda ne hayırlı ise Allah onu nasip etsin bizlere...

biliyorum hürremsultan ama işte,biliyosun güven duygusunu kazanmak çok zor..hele böyle kötü biçimde kırıldıysa o duygu...

onun dışında gayet iyiyim ama,çok şükür :46: (bu alkış da hepimize bu arada )

inşallah hürremim ya inşallah geçecek ve biz de erkeklerin güvenilebilir varlıklar olduğuna kanaat getirebileceğiz:34:

bu arada cidden deliyim sanırım :)))

neden seviyorum bazen bu halimi biliyo musun? hani savaştan çıkan askerlerin bazıları çok ciddi darbelerden sonra bile ölmez ve ayakta kalır hatta daha ünlü bir komutan olarak devam eder ya hayatına. ve onlar o savaşlardaki yara izlerine bakarak kendilerini telkin ederler. ben neler atllattım derler. bendekide böyle sanırım. ondan seviyorum yaramı :))

bana gelince,ben sabırlı mıyım? sanmıyorum sadece çabalıyorum...elden başka birşey gelmiyor çünkü. hatta zaman zaman diyroum ki kendime: boşver,mazlum olmak iyidir,geride kalmak iyidir. hatta delice gelebilir ama ben yaramı bile seviyorum...sanki acısı bile güzel..belki de aşk böyle bir şey...çok şükür ki kalbim kinle ve kötülükle dolu değil. hala sevgi ile dolu...

:7:

Ah o yaraları sevmek, onlara sahip çıkmak yok mu?

Ben de derdim "Rabb'im bu yarayı acıyı benden alma O'ndan kalan tek bunlar var"..

Sonra dedim ki, acıdan yorulunca. "Rabb'im kalbimi O'na karşı buza çevir"... Zaman geçti ve kalbim soğudu elhamdulillah...

Ah o yaraları sevmek, onlara sahip çıkmak yok mu?

Ben de derdim "Rabb'im bu yarayı acıyı benden alma O'ndan kalan tek bunlar var"..

Sonra dedim ki, acıdan yorulunca. "Rabb'im kalbimi O'na karşı buza çevir"... Zaman geçti ve kalbim soğudu elhamdulillah...

sanırım ben de sorun var diyordum..ama tek değilim demek ki!!

divan edebiyatı ile ilgili eserler okuyunca derdim ki; ne deli bu insanlar.aşk acı,ıstırap demekmiş!! pehhh!!! ama öyle değilmiş anladım...
aşkın acısı bile sevilebiliyormuş.bunu dediğimde şöyle anlaşılıyor. ben, sanki o beni terk etmesine rağmen deli divane aşığım.hayır, benim içimde sevgi artık ondan çok çok ayrı ve bağımsız bir durum aldı...anlatmak güç bunu...

inşallah bir gün kendiliğinden benim kalbimdeki acının ateşi de küllenir...

senin adına da çok sevindim canım :))) güzel günler için dua edelim artık :)))

Geçecek inşaAllah...

Acının tadını çıkarıyorsun, iliklerine kadar, kaba tabirle "Allah'ına kadar..."

Ve evet okuduklarınla, aşkı tarif ettikleri ve anladığın kadarıyla yaşıyorsun, acıyı da...

Hatta bazen şarkılar da acıtıyor... "Bire gülü sevdim, bir seni sevdim...."

Rabb'im kalbinin güzelliği, aşkının temizliği için, gönlündekileri sana nasip etsin... (âmin âmin âmin)

merhaba,
konuyu baştan sona okudum sayılır,ciddi bir sabır örneği göstermişsin,kendimi senin yerine koydumda bir an sanırım ben aynı sabrı gösteremezdim diyorum kendimce...zaman herşeyin ilacıdır...ama biliyormusun sana şunu söylemeliyimki seni arayacak bunu hissettim ama sen eski sen olmadığını anlayacaksın..istemeyeceksin gibi...

Keske bazi arkadaslar ümit vermeye calismasa,
"ariyacak dönecek barisacaksiniz hissediyorum" vs gibi...
iyi niyetle yaptiklarini biliyorum ama yanlis bana göre,

tam herseyi unutmaya baslarken, tam iyilesmeye baslarken böyle sözler insanin icine bir umut düsürüyor,
ve bu insani daha cok yaraliyor, cünkü zaman gectikce öyle olmadigini anliyorsun, ve hersey tekrardan basliyor.

Umut bittiğinde her şey yoluna girmeye başlıyor.

Yani O'na dair umut...

yüreğinin soğuması ve O'na dair umutlarının bitmesi dileğimle, Allah yardımcın olsun...

tam herseyi unutmaya baslarken, tam iyilesmeye baslarken böyle sözler insanin icine bir umut düsürüyor,
ve bu insani daha cok yaraliyor, cünkü zaman gectikce öyle olmadigini anliyorsun, ve hersey tekrardan basliyor.

Nietzsche der ki "umut en son kötülüktür, işkenceyi uzatır." çok doğru aslında. biten her ilişkinin ardından çevremizden de aynı sözleri duyuyoruz umut vermekten ziyade biraz tecrübe ile ilgili belki de, bilmiyorum ama araması ya da aramaması ihtimalini aşıp düşünmeye başladığında ve kendine neden olmayacağına dair mantıklı sebepler sunduğunda o zaman bu sözlerin de bir hükmü kalmıyor. pasif bir konumda aranılmayı bekleyen insan olmayı reddettiğimizde kaderimizi onların insafına bırakmaktan da vazgeçiyoruz. acımız çok yeni, geçmişe baktığımızda sadece o insanla ilgili anılarımız var, sanki öncesi yok gibi, şu anı da zaten acımızla boğuyoruz, yeniden hayata karıştığımızda farklı insanlarla temas halinde olduğumuzda ( bu sevgili anlamında da değil) yeni anılar biriktirdiğimizde eskiler de biz bile farkında olmadan eriyip gidecek, bazen bir öfke bazen de tatlı bir tebessüme neden olacak. umarım en kısa sürede bu başlık altında yeni heyecanlarımızdan, kalbimizi ısıtan güzel yaşanmışlıklardan söz eder şu günlerimizi bile hafif bir burukluk da olsa içinde tebessümle anarız...

Geçecek inşaAllah...

Acının tadını çıkarıyorsun, iliklerine kadar, kaba tabirle "Allah'ına kadar..."

Ve evet okuduklarınla, aşkı tarif ettikleri ve anladığın kadarıyla yaşıyorsun, acıyı da...

Hatta bazen şarkılar da acıtıyor... "Bire gülü sevdim, bir seni sevdim...."

Rabb'im kalbinin güzelliği, aşkının temizliği için, gönlündekileri sana nasip etsin... (âmin âmin âmin)

Umut bittiğinde her şey yoluna girmeye başlıyor.

Yani O'na dair umut...

yüreğinin soğuması ve O'na dair umutlarının bitmesi dileğimle, Allah yardımcın olsun...

çok teşekkür derim canım benim!!! Amin!!!

şu an zaten umutlarımda onunla tekrar birleşmek gibi bir ihtimal yok...hem çokk kırgınım-her bakımdan-hem de madem bu iş bunca yıldan sonra U dönüş ile aniden bitiyorsa, elbet bunda bir hayır vardır diyorum...

bizim gibi kalbi kırılan herkesin tez vakitte acılarının dinmesi dileğiyle :))))

Nietzsche der ki "umut en son kötülüktür, işkenceyi uzatır." çok doğru aslında. biten her ilişkinin ardından çevremizden de aynı sözleri duyuyoruz umut vermekten ziyade biraz tecrübe ile ilgili belki de, bilmiyorum ama araması ya da aramaması ihtimalini aşıp düşünmeye başladığında ve kendine neden olmayacağına dair mantıklı sebepler sunduğunda o zaman bu sözlerin de bir hükmü kalmıyor. pasif bir konumda aranılmayı bekleyen insan olmayı reddettiğimizde kaderimizi onların insafına bırakmaktan da vazgeçiyoruz. acımız çok yeni, geçmişe baktığımızda sadece o insanla ilgili anılarımız var, sanki öncesi yok gibi, şu anı da zaten acımızla boğuyoruz, yeniden hayata karıştığımızda farklı insanlarla temas halinde olduğumuzda ( bu sevgili anlamında da değil) yeni anılar biriktirdiğimizde eskiler de biz bile farkında olmadan eriyip gidecek, bazen bir öfke bazen de tatlı bir tebessüme neden olacak. umarım en kısa sürede bu başlık altında yeni heyecanlarımızdan, kalbimizi ısıtan güzel yaşanmışlıklardan söz eder şu günlerimizi bile hafif bir burukluk da olsa içinde tebessümle anarız...

Nietzsche'nin bu cümlesi bana son zamanlarda o kadar anlamlı geliyor ki! ama orada bir virgül koymak gerekir belki,neye dair umut? benim umutlarım geleceğin güzel olacağına dair....

aynen dediğin gibi onun araması ya da aramaması aşamasını ben çok aştım...eğer hala orada olsaydım durumum kötü olurdu. sanırım bu istek ilk bir iki hafta oluyor.çünkü inkar aşamasında oluyorsun.sonra zaten kabulleniyosun.ama ben aramasını şundan istedim. en azından bir özür bir açıklama yapsaydı. ama şimdi onun da bir anlamı kalmadı...ben zaten neden aramaktan vazgeçtim ve onun özrü olmadan da candan bağışladım onu....

inşallah senin de dediğin gibi çokkk anılar biriktirecek fırsatlarımız olur ve bu yaşananlarda eski ama hatırlandığında acı bir tebessümle anacağımız anılar olarak kalır.

kocaman bir amin diyeyim...malum benim süre uzun, anı çok :)))

merhaba,
konuyu baştan sona okudum sayılır,ciddi bir sabır örneği göstermişsin,kendimi senin yerine koydumda bir an sanırım ben aynı sabrı gösteremezdim diyorum kendimce...zaman herşeyin ilacıdır...ama biliyormusun sana şunu söylemeliyimki seni arayacak bunu hissettim ama sen eski sen olmadığını anlayacaksın..istemeyeceksin gibi...

ben hiç o ihtimali düşünmüyorum canım...çünkü artık kendimi en kötüye şartladım.sadece bu durum ile ilgili değil.hayatın birçok safhasında...iyi olursa ne ala ama olmazsa umutlarım güvenim bari kırılmasın...ayrıca bende onun sandığından çok daha fazla şey kırıldı...bir Allah bir ben bilirim. hem aramaz hem ben istemem...

çok teşekkür ederm güzel sözlerin ve sayfaları okuma sabrın için :))))

canım benim, o arkadaşlar da bizim için üzülüp yazıyorlar..bir de biz kadınlarda vardır bu,sende de bende de ilk etapta barışmak ve herşeyin düzeleceğini hayal etmek...onlarda aynı duygu ile yazıyorlar.bizler gerek burada gerek özelden çom şey paylaşıp bazı şeyleri aşabiliyoruz ama onlar bundan habersiz...

hem artık ATLANTİSin dediği gibi, sen o umutları içinde bitirince etkilenmiyorsun :)))

Back
X