ayyyyy nursena satırları okurken nerdeyse heyecandan çığlık atacaktım delikafaduldendelikafaduldendelikafaduldenen son ağazım kulaklarımdaydı:sm_cool:ya burası ne acayip bir yer insanlar yüzünü görmediği birisi için hiç bu kadar sevinirmi? sevinirmiş valla Şeniz eğer çizgi varsa silikte olsa kesin hamilesindir.kendimden biliyom sırnaşık şey bu arada kilo konusunda kendini hiççç sıkma canım a.s nasıl olsa öylede böylede kilo alcan:CüvCüv: sıkıntı edersen normalinden fazla kilo alırsın. ilk altı ay kilo almazsan sonrasında aldıklarının hepsi zaten bebekimize gider:dance:bende öyle olmuştu çünkü rahat yedim hiç sıkıntı yapmadan 10 11 kilo ile doğuma gittim hemde 90 kiloyla hamile kalmıştım :lepi: uuuu nekadar yazmışım yaa :roflol::roflol::roflol:günaydınn topiğimin tatlı bayanları çokkk heycanlıyım ellerim titriyo yazarkennnn
sanırım hamileyimmmm kızlarrrrrr test yaptım şimdi sabah ilk idrarla yapmam lazımdı amma şimdi yaptım 2. çizgi silikte olsa 2 çizgi çıktıııı dua edin fazla kilo almadan doğurayımmmm topiğimize melek geliyooo inşallah uğurlu gelir ilk sizle paylaştım kocişin bilem haberi yok:))))
evettt bu beni anlatıyorrrr bende hareket yok ve stres çokk işin garibi stresli oldummuda su içmeyi bile unutuyorumm :çok üzgünüm:hergünüm oldukça stresliydi o zamanbu yüzden bu hale geldim ya birbuçuk sene de tam 20 kilo aldım mart 2004 te evlendim 65 67 kilo arası imişim bugün defterlerimi karıştırırken tarih atmışım ve kilomu yazmışım bir yere onları buldum o zamanki ölçülerimle şimdikiler aynı sadece 1 santim oynuyor ve kilomda 85 imiş tarihte 2005 in 12 ayı o zaman bu zamandır fazla kilo almamışım doğumdur lohusalıktır falan filan heyecanlandım valla onları görünce delikafaduldenKilo Vermeyi Engelleyen 5 Faktör!
Fazla kiloların nedeni sadece yüksek kalorili yiyecekler yemek değildir. Yaşam tarzınız, psikolojik durumunuz, yaşınız, genetik mirasınız kilo kontrolünü doğrudan etkilemektedir. “Kilo veremiyorum” diyorsanız kilo aldıran faktörlere yakından bakın!
Yaşınız ilerlediğinde metabolizma hızınız azalır. Yediklerinizi daha zor yakmaya, daha az enerji tüketmeye başlarsınız. Özellikle 30 yaş sonrasında görülen kilo aldıran faktöre karşı metabolizma hızınızı yükseltecek egzersizlerle etkisiz hale getirebilirsiniz.
Hareketsizlik
Masa başında çalışıyor, sürekli araba kullanıyor, uzun süre ayakta kalkıyorsanız kilo almanız olağandır. Hareketsiz kalan vücut yediklerinizi eritemez ve depolamaya başlar. Sonucunda ideal kilonuzun üzerine çıkmış olursunuz.
Egzersiz yapmak için vakit bulamıyorsanız merdivenlerden çıkmayı, kısa mesafelere yürüyerek gitmeyi, saatte bir kez ara verip oturmayı ya da ayağa kalkıp yürümeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.
Psikolojik Durum
Ölüm, ayrılık, işsiz kalmak, maddi sıkıntılar gibi olumsuz durumlarda yemek yerken rahatladığınızı düşünebilirsiniz. Fazla yemek ve hareketsizlik vücudunuzda yağ ve kalori depolanmasına neden olur. Yemek yemekten vazgeçemiyorsanız hafif ve sağlıklı besinleri tercih etmenizde fayda vardır.
Şok Diyetler
“1 haftada 10 kilo verin” sloganıyla size sunulan şok diyetler sağlığınızın bozulmasına, diyeti bıraktığınız anda daha fazla kilo almanıza neden olur. Vücuttaki kas oranı azalır, yağ yüzdesi artar. Şok diyetler yerine yaş, kilo, yaşam tarzı gibi özelliklerinize uygun sağlıklı diyetleri tercih etmelisiniz.
Az Su ıçmek
Su, hayatımızın süper kahramanıdır. Sağlıklı ve ideal kiloda bir vücut, ışıltıyla parlayan bir cilt, düzenli çalışan böbrek ve karaciğer ve daha fazla neden için su içmek gerekir. Yetersiz su tüketimi sağlık sorunlarıyla beraber fazla kilolara neden olmaktadır.
Günde 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Su içmeyi unutuyorsanız masanızın üzerinde mutlaka bir şişe su ya da sürahi bulundurun. Gözünüzün önünde olması unutmanızı önler.
ayy cnm bnm tebrik ederim çok sevindim.hayırlı olsun.topiğimize bebiş geliyoo:ecrin_bebek:opuyorumnanaktanAllahım kolay hamilelikler versin inşallah :Saruboceq: opuyorumnanaktan
bu arada herkese selam.bu aralar topiğimizde uzak kaldım herkesten özür diliyorum :kedi:
çünkü bu aralar çok fazla yiyorum vee adapte olamadığım içinde aranıza dönemedim.(
tam moda girdiğimde tekrar sık sık gelicem yanınza canlarımm :gitme:
hoşgeldinnnn Şeniz
Son düzenleme: