Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

CANIM ÇOK SEVİNDİM.iNŞALLAH HAKKINDA HAYIRLISI OLUR.
bOŞ VER BEBİŞİ DOĞUR DA GEL ANACIM.opuyorumnanaktan

günaydın kızlarrrrrrr opuyorumnanaktan
ya geçmişi bi okuyayım dedim o pilav tarifi neydi öyle yoldan çıkardı beni-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-kafamçokkarıştı:roflol::roflol:

ay yagmur gözlüm çok haklısın zayıflama yerinde yemek tarifi veriyorum utandım şimdi :kedi: ama nevra ablama yardım etmek için yazmıştım falla fikrimiz pilav ama zikrimiz olmucak inşallahhhhhh kilo verce kilo kendimiz için değil nevra ablanın misafirleri için di pilav tarifiiiiii delikafaduldendelikafadulden

Ben 32 yaşımda doğurdum bebişimi olmuyodu 9 sene sonra geldi Allahıma çok şükür.
84 kg.dım hamile kaldığımda ,96 kilo ile doğum yaptım.Önümüzdeki ay 1 yaşına girecek bebiş ben hala 96 kilolarda dolaşıyorum :)

CANIM ÇOK SEVİNDİM.iNŞALLAH HAKKINDA HAYIRLISI OLUR.
bOŞ VER BEBİŞİ DOĞUR DA GEL ANACIM.opuyorumnanaktan

aaa bekleyin beni anacım 100 kiloyla 9 ay sonra yanınızdayımmm garantiiiiiiiiiii kız siz yazın bikiniylen dolanacanız ben haşema falan giyerim heralde yağları kapatsın diyeeee:gitme:senağlama

ay günaydınnnn nursena ablammmmmmmm ay nasıl mutlu oldum ya bir ömür boyu sağlıklı ve çitir bir bebek olur inşallah erkekte olsa kızda hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt

ya bu arada şimdi bir galete yedim biraz acıktım diye bir sorunum var ben sıcak yeşil veya siyah çay içemiyorum garip ama hiç sevmem sizce ne içebilirim su haricinde :bbo: :bbo:

Kilo Vermeyi Engelleyen 5 Faktör!

Fazla kiloların nedeni sadece yüksek kalorili yiyecekler yemek değildir. Yaşam tarzınız, psikolojik durumunuz, yaşınız, genetik mirasınız kilo kontrolünü doğrudan etkilemektedir. “Kilo veremiyorum” diyorsanız kilo aldıran faktörlere yakından bakın!

Yaşınız ilerlediğinde metabolizma hızınız azalır. Yediklerinizi daha zor yakmaya, daha az enerji tüketmeye başlarsınız. Özellikle 30 yaş sonrasında görülen kilo aldıran faktöre karşı metabolizma hızınızı yükseltecek egzersizlerle etkisiz hale getirebilirsiniz.

Hareketsizlik

Masa başında çalışıyor, sürekli araba kullanıyor, uzun süre ayakta kalkıyorsanız kilo almanız olağandır. Hareketsiz kalan vücut yediklerinizi eritemez ve depolamaya başlar. Sonucunda ideal kilonuzun üzerine çıkmış olursunuz.

Egzersiz yapmak için vakit bulamıyorsanız merdivenlerden çıkmayı, kısa mesafelere yürüyerek gitmeyi, saatte bir kez ara verip oturmayı ya da ayağa kalkıp yürümeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.

Psikolojik Durum

Ölüm, ayrılık, işsiz kalmak, maddi sıkıntılar gibi olumsuz durumlarda yemek yerken rahatladığınızı düşünebilirsiniz. Fazla yemek ve hareketsizlik vücudunuzda yağ ve kalori depolanmasına neden olur. Yemek yemekten vazgeçemiyorsanız hafif ve sağlıklı besinleri tercih etmenizde fayda vardır.

Şok Diyetler

“1 haftada 10 kilo verin” sloganıyla size sunulan şok diyetler sağlığınızın bozulmasına, diyeti bıraktığınız anda daha fazla kilo almanıza neden olur. Vücuttaki kas oranı azalır, yağ yüzdesi artar. Şok diyetler yerine yaş, kilo, yaşam tarzı gibi özelliklerinize uygun sağlıklı diyetleri tercih etmelisiniz.

Az Su İçmek

Su, hayatımızın süper kahramanıdır. Sağlıklı ve ideal kiloda bir vücut, ışıltıyla parlayan bir cilt, düzenli çalışan böbrek ve karaciğer ve daha fazla neden için su içmek gerekir. Yetersiz su tüketimi sağlık sorunlarıyla beraber fazla kilolara neden olmaktadır.

Günde 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Su içmeyi unutuyorsanız masanızın üzerinde mutlaka bir şişe su ya da sürahi bulundurun. Gözünüzün önünde olması unutmanızı önler.

opuyorumnanaktan güne güzel haberle başlamak bu olsa gerekkkk

tebrik edeerimmmmmmmmmmm süper bir haber 9 ay sonra kk olarak sendeyiz canımcığımmmmm bebek sevmeye geliyoruzzzzz ay ben çok sevindim yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bu arada tünaydınnnnn çıtırrrrr ve kıtırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hanımlarrrrrr :):):)

saol hayatım inşallah sonu gelir bu bebeğimi kaybetmem allah gönlümüze göre verir darısı isteyenlere

aaa bekleyin beni anacım 100 kiloyla 9 ay sonra yanınızdayımmm garantiiiiiiiiiii kız siz yazın bikiniylen dolanacanız ben haşema falan giyerim heralde yağları kapatsın diyeeee:gitme:senağlama

canım sen hayırlısıyla bi doğurda zaten 2 çocukla uğraşırken spora bilem gerek kalmaz tığ gibi olursun sonra bikinimi giyersin mayomu bilmem yoksa mayokinimi bizide beğenmessin şişkoyuz diye:roflol::roflol::roflol:-tatlicadiarzu-

offf anam ağzından bal damlıyo inşallah kısssss doğmadık çocuğa don biçtikkk mayokini bilem giydimmmmmm:teytey::teytey:delikafaduldenalkisalkisalkiszemuszemus:1hug:

Kış Aylarında Doğru Beslenme!

Kışın yüzünü göstermesiyle beraber, grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi hastalıklar da ortaya çıkmaya başlar. Yaz aylarında titizlik gösterilen beslenme düzeni, kışın gelmesiyle birlikte yerini yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşama bırakır.

Kış Aylarında Doğru Beslenme!

Kışın vücut ısımız düşer. Vücut normal ısısını yakalamak için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu yüzden kış aylarında daha fazla yemek yeme isteğimiz olur. Soğuk havalar, dışarıda yapılan aktiviteleri kısıtlar ve tüm etkilerle birlikte kilo almamız kaçınılmaz olur.

Kışı sağlıklı ve dengeli geçirebilmek için, mutlaka doğru beslenmeye başlamalıyız. Kışın vazgeçilmezleri arasında baklagiller vardır. Nohut, mercimek, kuru fasulye gibi baklagiller mutfağımızda haftada iki gün pişirilir. Protein açısından zengin bir kaynak olan baklagilleri, mutlaka protein yönünden fakir olan sebzelerle birlikte tüketerek dengelemeliyiz.

Kış mevsiminde yakamızı bırakmayan grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklardan korunmak için, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. Bunun için, antioksidanlardan yararlanmalıyız. A,C,E vitaminleri, çinko, magnezyum bakımından zengin olan besinlere yönelmek, doğru bir yaklaşımdır. Bu aylarda bolca bulunan havuç, brokoli, kabak, Brüksel lahanası, yeşil biber, karnabahar, mandalina, maydanoz, roka, tere gibi sebze ve meyveleri tüketerek bu vitaminleri alabiliriz.

Taze sıkılmış meyve suları, gribal enfeksiyonlara karşı etkilidir. Meyve suları sıkılınca tüketilmeli ve bekletilmemelidir. Aynı durum salatalar için de geçerlidir. Hazırladığımız salataları hemen tüketmeliyiz. Bekleyen sebze ve meyveler C vitaminini kaybeder. Ayrıca ısı ve ışık gibi dış etkenlerden kolaylıkla etkilenirler.

Kış aylarında hepimizin canı sıcak içecekler ister. Bunun için çay ve kahve yerine, bitki çaylarına ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu çayına yönelmeliyiz.

Yağlı yiyecekler her zaman uzak durmamız gereken yiyecekler arasındadır. Özellikle katı yağ olarak bilinen tereyağı ve margarin tüketiminden kaçınmalıyız. Yemeklere eklenecek zeytinyağı ve diğer sıvı yağların tüketiminde de dikkatli olmalıyız.

Kış aylarında haftada en az 2 kere balık yemeye özen göstermeli ve güneşli havalarda 20 dakika güneş ışığından yararlanmalıyız.

Kışın da yaz aylarında olduğu gibi egzersiz yapmaya önem vermeli, haftada 4 gün 45 dakikamızı spora ayırmalıyız.

offf anam ağzından bal damlıyo inşallah kısssss doğmadık çocuğa don biçtikkk mayokini bilem giydimmmmmm:teytey::teytey:delikafaduldenalkisalkisalkiszemuszemus:1hug:

ayy canım ya şu bebiş haberi ne kadar sevindirdi beni anlatamam ben tek çocukla kaldım Allah cümlemizinkini bağışlasın 1 oğlum var 19 yaşında çok isterdim birde kızım olsun ama sorumsuz alkole düşkün çalışmayan bir eşle uğraştım dolayısıyle ikinci çocuğa cesaret edemedim ve 6 yıl önce boşandım neyse yaa bu mutlu haberin tadını çıkaralım ben duygulandım yine:gitme::gitme:

Kadınlar Daha Uzun Yaşıyor!

Dünya üzerinde yapılan istatistiklere göre, kadınlar erkeklerden daha uzun yaşamaktalar. Üstelik bu ülke, coğrafik şartlar, ırk, ekonomi gibi değişen etkenlere rağmen tüm dünya üzerinde istisnasız böyle oluyor.

Kadınların lehine olan bu durum, ancak yıl olarak ortalama alındığında farklılık gösteriyor. Türk kadınları, erkeklerinden 6-8 yıl daha fazla yaşarken, Hindistan’da bu süre 1 yıla düşüyor. Çin’de 4 yıl ve Rusya’da 12 yıl gibi değişim gösteriyor.

Kadınlarda kolesterol ve damar sertliği çok daha az görünüyor. Kalp-damar hastalıkları erkelere oranla daha düşük.

Kadınlar daha az sigara, alkol, kahve ve bağımlılık yapan maddeleri kullanıyorlar.

Çokeşlilik ve heteroseksüel ilişkiler daha az olduğu için, cinsel yolla bulaşan hastalıklara daha az yakalanıyorlar.

Kadınlar sağlıklarına daha fazla özen gösteriyorlar. Herhangi bir rahatsızlık duyduklarında duyarlı davranıp, doktora erken başvuruyorlar. Sağlık kontrollerini daha düzenli yapıp, doktorun söylediği öneri ve talimatlara daha sıkı uyuyorlar.

Daha sağlıklı ve dengeli besleniyorlar.

Trafik kazaları, işyeri kazaları, intihar ve cinayet kadınlarda daha az karşılaşılan durumlar.

İşyeri ve çevresel kirlenmelere yol açan toksinlerle daha az temas ediyorlar.

Aile ilişkilerine, aile bağlarına ve toplumsal aidiyet duygusuna yüksek düzeyde önem veriyorlar. Samimiyet, dostluk, komşuluk gibi iyilik hali veren ruhsal yapılanmalara daha fazla sahipler Dini duyguları ve düşsel bağları daha gelişmiş durumda.

Bütün bu sebepler, kadınların daha sağlıklı yaşaması için gerekli olan bedensel ve ruhsal kuralların oluşmasını sağlıyor. Sonuçta daha uzun ve daha sağlıklı yaşıyorlar.

Canım diyet bölümünde diyet yöntemleri ve deneyimleriniz sayfasına gir.5 günde et yiyerek 5 kilo diye yazıyor....

ayyyyyyyyyyyy şu an bakıyorumm şok oldummmmm kızzz!!!

15 günde 12 vermiş konuyu açan kişi:1shok:

ilk başta yüz vermedim ama okudukça etkilendim napsak ki biz de mi yapsak
??

nursena arkadaşım tanışmadık henüz ama tebrik ederim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah. merak etme sen doğur gene zayıflatırız burdaa.s.

Haaa kızlar akşam leslie ablamın yürüyüşlerinide yaptım ona göre canlarım.

Tebrikler sporcu kardeşim benim....
günaydınlarr hatuşlaarrra.s. pilav kokusu alıyorummmmm:sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif: :sinifsinif: :sinifsinif:

Geri bas .....geri basssssss.....Pilav milav kokmuyor.....Okurcuğum komşular çocukları için yapmıştır.Bize neeee......ŞenizŞeniz

Ooooooo bu ne harika bir haber böyle......:ecrin_bebek::ecrin_bebek:Çok sevindim canım.Allah sağlık sıhhat ile yavruna kavuştursun.Bizde ağız tadıyla teyze olalım.Topik teyzesi......
2 ci çizginin hafif olmasına aldırma daha yeni hamilelik olduğu için silik çıkmıştır.Önemli olan 2 ci çizgiyi görebilmek..
ŞenizŞeniz

Senin canın sağ olsun bebiş gelmiş ya kilolar da bir gün gidecek inşallah.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Şişşşşşt nereye gidiyorsun Nursena......Aaaa ....olmadı.Bizi bırakma ..Sende bebişim için şunları yedim diye yazarsın..lmaz:lmaz:

Merhaba Seçilciğimmmmm.Topik teyzesi oluyoruz ne güzel değilmi...
saol hayatım inşallah sonu gelir bu bebeğimi kaybetmem allah gönlümüze göre verir darısı isteyenlere

Hayır dile hayır gör inşallah.Sakın olumsuz cümleler kurma .Her şey çok güzel olacak görürsün...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Sanki accık deneyelim dimi...Neler yapmadık ki bu güne kadar .Bunuda yapalım aklımızda kalmasın....
Canlar bugün öğlen tavuklu çerkez tavası yedim ve 1 bardak ayran içtim.

Yurdusum.....icat çıkarma.....TAVUKLU ÇERKEZ TAVASI haaaaa...Bilmiyorum hiç ama eminim çok güzeldir.Al işte gene gözüm döndü.....:bbo::bbo::bbo::bbo::bbo:

valla beyzuş dün yazmıştım ağır gribim c vitamini almam lazım ondan bi kaç güne iyileşeyim başlayacağı istersen sen de kendini psikolojik olarak hazırla da beraber yapalım ne dersin:)

CANIM ÇOK HOŞTU VALLA.ÜSTÜ KAŞARLI FİLANDI YANİ....:lepi::sm_cool:

nursenaaaaa tebrikler ayyy ne güzel bi haber buuuuuu...:ecrin_bebek:
tebriklerrrrrr:lepi:

ayyyyyyyyyy bende bu et diyetinin tüm sayfalarını okuyorum sabahtan beri beynim patladıııkafamçokkarıştı
inanamadım bende dilenciiiiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…