inş yenacım bayramdan sonra bomba gibi görmek istiyorum seni:lepi::)))) Ağda işini halletmiştim,kaşım kaldı sadece..
canım,yemek listene bayıldım..:))Seç seç beğen..
Bende seksenleri görmek istiyorum..
sağol ablacım yarın görürsem değmeyin keyfime:)canım ben regl iken hiiç tartılmıyom anca belki ya son gün yada ertesi gün.acayip şişyo insan çünkü...
bence şu an gördüğün rakama takılma derim
ayyy hadi inşallahh
az kalmış zaten dilenciiii
canım zaten çok yeme nedenlerimden biride onlarla anlaşamamam sert yapsamda anlamıyolar aynı evde sayılırız ev dubleks ben üst katta oturuyorum sürekli içiçeyiz.
çok zor bebekle hele o anda diyet yemeği yapamıyorum ne varsa onu yiyorum bizim burası küçük bi yer diyetisyen yok daha önceleri izmire gidiyordum oda epeyce masraflı olmuştu. hele şimdi bebekle gitmem imkansız
MUHALLEBİLİ TEL KADAYIFyenacım
kızz mercimek çorbasını süper yapıyoun diyolar aynı llokanta daki gibi oluyomuşş
ana yemek olarakta etli bişey istiyorum
belki iyelerden fırında şöyle bişeyler yada iinci k kebabı
yanına plav : hiç beceremem bu ara
patates püresi
salata olur işte
ara soguk veriyolar onu bilmiyorum hiç
bide tatlı konusunda karasızım
aslında harika yaş pasta yararım ama
sence ne olabilir
anammmmmmmmmmmmm yağmurgözlü kıs bunlar ne?
bayram evveli gözüm döndü valla :bbo:
yenacım
kızz mercimek çorbasını süper yapıyoun diyolar aynı llokanta daki gibi oluyomuşş
ana yemek olarakta etli bişey istiyorum
belki iyelerden fırında şöyle bişeyler yada iinci k kebabı
yanına plav : hiç beceremem bu ara
patates püresi
salata olur işte
ara soguk veriyolar onu bilmiyorum hiç
bide tatlı konusunda karasızım
aslında harika yaş pasta yararım ama
sence ne olabilir
canım herşeyimiz ayrı herkez kendi evinde yiyip içiyor normal iki katlı ev gibi çok büyük ama haftanın bir iki günüberaber yiyoruz birde ne pişirse verir genelded hamurişi ağırlıklı yapar.Derinciğim o zaman pişenden az ye...
bu arada yemekleri sen mi yapıyosun eve yoksa kaynananlar mı?
inş yenacım bayramdan sonra bomba gibi görmek istiyorum seni:lepi:
sağol ablacım yarın görürsem değmeyin keyfime:)
nevranın dediği gibi az az ye. yemekten önce zorla kendini 2 bardak su iç tıkasın. ekmeği sadece kahvaltıda ye. pilavı 3 kaşıktan fazla yeme ne bileyim sonra tencere yemeklerinde suyundan koyma tanesinden koy yağı almamış olursun vs vs yani ortam uymuyorsa sen uyduracaksın olmuyor deme illaki oluyor er ya da geç!
süpersin valla canım ne diyim tebrikler...CANIMM BUNLAR BENİM TARİFLERİM BİR YEMEK SİTESİNE YAZIYORUM BAZENDE TAKVİM GAZETESİNDE YAYINLANIYORopuyorumnanaktan
canım yemeklerdeki zeytinyağını sen pişirirken azalt ve sana ikram gelenden sakın yeme...bilmediğin bi tat değil daha önce yedin nasılsa bööle düşün....canım herşeyimiz ayrı herkez kendi evinde yiyip içiyor normal iki katlı ev gibi çok büyük ama haftanın bir iki günüberaber yiyoruz birde ne pişirse verir genelded hamurişi ağırlıklı yapar.
benim günde 8dilim ekmek yeme hakkım varmış diyetisyenim öle sölemiştisabah öğle ikindi akşam tabi çorba veya pilav varsa ekmeğin sayısı düşüyor ben şu anda o listeye göre yemeye çalışıyorum her zaman olmasada çünki bana özel hazırlamıştı zaten ben kızartma yemiyorum beyaz ekmek yemiyorum yağlı asla yapmam zaten zeytınyağı kullanıyoruz.daha önce çoğu kez başarmıştım ama sporda vardı işin içinde ikisi bir arada olunca gayet güzel veriyordum şimdi eve kapalı kaldım evdeki hareketde yeterli gelmiyor biliyorsun işde biz kilolular biraz kaçırdıkmı hemen alıyoruz bak eşim her öğünde 1 ekmek yer reçelsiz sofraya oturmaz ne biliyim 70 kilo bizimki nasıl metabolizmaysa
CANIMM BUNLAR BENİM TARİFLERİM BİR YEMEK SİTESİNE YAZIYORUM BAZENDE TAKVİM GAZETESİNDE YAYINLANIYORopuyorumnanaktan
canım yemeklerdeki zeytinyağını sen pişirirken azalt ve sana ikram gelenden sakın yeme...bilmediğin bi tat değil daha önce yedin nasılsa bööle düşün....
bak sana bi olay anlatiim benim kayınvalideler bana hiç yeme kilo aldın vs hiç demediler hep ikram boldur,geçenlerde kendi çook yakın bi akrabaları kız çok kilo almıştı pide yeniyodu kız dedi ki ayy bi tane daha mı yesem acaba doymadım hemen önünden kaldırdılar içimden dedim ki vayyy be kendi akrabaları olunca nasıl önemsiyolar kilo almamasını kızın...bana gelince aaaa ye canım ne olucak...sonra sen mutsuz oluyosun o kilolarla mücadelede...dikkatli ve uyanık ol...sengözlerimebaksanab
MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
Malzemeler:
500 gr. tel kadayıf
1 çay bardağı sıvı yağ
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
1 adet yumurta sarısı
1 adet portakal kabuğunun rendesi ve suyu
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Şerbetin Hazırlanışı:
Bir tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu ilave ediyoruz.Kaynamaya başladıktan 5 dk. sonra kısık ateşte kaynamaya devam ettiriyoruz.
Muhallebinin hazırlanışı:
Tencereye sütü , yumurtanın sarısını, şekeri, nişastayı, pirinç ununu ilave edip çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatıp üzerine portakal rendesini ve portakal suyunu ilave ediyoruz.
Taze alınmış tel kadayıfları elimizle didarek katlarını açıyoruz. Üzerine sıvı yağını ilave edip harmanlıyoruz. Orta boy kahve fincanının içine bir parmak kalınlığında kuş yuvasına benzer tel kadayıfları dodurup yanlardan taşmasını sağlıyoruz. Pişirmiş olduğumuz muhallebiden bir çorba kaşığı kadar koyuyoruz. Kenarlara doğru sarkıtmış olduğumuz kadayıfları muhallebinin üzerine kapatıyoruz. Fırın tepsisine fincandan ters çevirip çıkartıyoruz. Tümüne bu işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti kadayıf toplarının üzerine kepçeyle yavaş yavaş döküyoruz. Ilıkken servis tabaklarına alıp servis yapıyoruz. İsteğe göre fındık, fıstık çeşitlerinden de dökebilirsiniz. Ilıkken servis yapıyoruz. FİNCANDA YAPMAK ŞART DEĞİL BORCAMA YAYARAKTA YAPIYORUM BENcokacimcoook
ŞEKERPARE
yarım paket (oda sıcaklığında yumuşamış ) tereyağı
yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 paket şekerli vanilin, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un (2 su bardağı un yeterli geliyor)
Şerbet
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
İlk önce şerbeti kaynatın. Suyu ve şekeri bir arada kaynatın, karıştırın, şekerler erisin. Kaynamaya başlayınca ocağın ayarını en hafif konuma getirip limonu ilave edin 5-10 dakika daha kaynasın ve ocağı kapatın.
Un hariç diğer malzemeleri karıştırın . Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edin. Küçük boy yumurta büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayın ve avcunuzun arasında hafifçe bastırın (şekerpareniz top gibi yuvarlak olmasın), tepsiye yerleştirin üzerine 1 adet fındığı batırın (fındık yarısına kadar gömülecek).
180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırın tepsisini fırından çıkarın 1-2 dakika bekletin ve üzerine ılımış şerbeti dökün. Arada kaşık yardımı ile şekerparelerin üzerine tepsideki şerbetten gezdirin. 1-2 saat sonra tüketilebilir.
DONDURMALI ELMA
3 adet elma
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı kırmızı şarap(veya gıda boyası)
1 adet çubuk tarçın
6 adet tane karanfil '
8-10 adet ayva çekirdeği
6 top dondurma
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden birer kapak kesip kenara ayırın. Çekirdek yataklarını çıkarıp, elmaları tencereye alın. Üzerlerine tozşeker ve kırmızı şarabı ekleyin. Karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini de tencereye atın. Elmalar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, soğumaya bırakın. Elmaları servis tabağına aktarın. İçlerine, ikişer top dondurmayı yerleştirin. Ayırdığınız kapakları elmaların üzerine kapatın. Tencerede kalan suyu, sos olarak elmaların üzerine gezdirin.
FIRIN SÜTLAÇ
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım türk kahvesi fincanı pirinç
1 türk kahvesi fincanı pirinç unu
Yarım türk kahvesi fincanı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Su
Yapılışı
Küçük bir tencereye pirinç ve 1 su bardağı suyu alın.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Orta boy bir tencerede süt ve toz şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kâsede pirinç unu, nişasta ve yarım su bardağı suyu iyice karıştırın.
Karışıma yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpın.
Kaynayan sütlü karışımdan bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı tenceredeki sütlü şekerli karışıma ekleyip karıştırın.
Haşlanan pirinçleri suyuyla birlikte süt tenceresine ilave edip karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilyasını ekleyin.
Ocağu kısık ateşe getirip 5 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin.
Fırının ısınması için 200 dereceye ayarlayın.
Pişen sütlacı küçük güveç kaplarına pay edin.
Orta derinlikte fırın tepsisine güveç kaplarını yerleştirin.
Yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Sütlaçları önceden ısıttığınız fırına yerleştirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun
Püf Noktaları,
Fırındaki sütlaçların her biri farklı zamanlarda pişebilir. Sürekli kontrol ederek pişen sütlaçları fırından çıkarın.
İçi su dolu tepside pişirmek sütlacın üst tabakasının yumuşak olmasını sağlar.
CANIMM BUNLAR BENİM TARİFLERİM BİR YEMEK SİTESİNE YAZIYORUM BAZENDE TAKVİM GAZETESİNDE YAYINLANIYORopuyorumnanaktan
umarım işine yarar çitolcüm şu mercimek çorbası tarifini alsak bakalım nasılmış-tatlicadiarzu-
canım kararlı olunca girersin tabii o kıyafetlere...
afferin bak ne güzel demişsin ...yapacağına inanıyorum ben...
yapma allahaşkına yağmurgözlüzaten tatlı krizim tuttu şimdi mandalin ile geçiştirmeye çalışıyorum
ben zaten birtek tatlılara dayanamıyorum en çok sevdiğim şey çikolata tatlı onlarla aldım bu kiloları zaten abur cuburlarla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?