Fridacim brokoli köftesi tarifi söyle:)
1 adet brokoli'yi kalin yerlerini kesip parçalıyorum,tencere de bir miktar su ve tuzu kaynatıyorum,kaynamaya baslayinca brokolileri içine atip içimden 50 ye kadar sayip hizlica brokolileri cikarip soğuk suya tutuyorum.Suyunu süzünce robata koyup,bulgur tanesi olana kadar geçiriyorum,takriben 2 su bardagi kadar oluyor.Genis bir kaba alip 1 yumurta,yarim cay kasigi karbonat,tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,tuz,2 çorba kasigi galeta unu,istedigin bir peynir cesiti permasan,kasar veya normal penir(ben yârim su bardagi kadar kasar rendesi,biraz da normal peynir koyuyorum) hepsini harmanlayıp,köfte sekli verip yagli kagit koyduğun firin tepsisine dizip 200 derecede 15 dakika pişiriyorum..
püf noktasi:brokoli suyu iyice süzülmeli,birde brokolin büyükse galeta ununu artirabilirsin.Ayni tarif karnibahar ile de cok güzel oluyor,gecenlerde denedim..:)
Hımm anladım cnm türkçesini tam bilmiyorum çevirisi cadı sokması gibi bişey deniyor :))bazen bendde olurBişey yapmadım eğildim öylece kaldım işte :)arada olur benim genelde ummadığım zamanlarda
Brokoli severim ben köfteyi dw denemek istiyorum ama her seferinde üşeniyorum
Ben görmediydimm :))Alttaki pattisleri görmedik sanma
Sağolasın cnmMefkurem en hizlidan bunu buldum. Kivamina gore galete unu artiriliyor.
Brokoli gercekten iyi suzulmus olmali.
Ben bide bunu kofte malzemesiyle deniycem soganli falan
Aynı ben:)))Hangi filme gitti seninkiler.
Benim kız da alyaya gitti ağlayıp ağlayıp gelmisler :)
Ona girmeyin dedim daha eğlenceli bir filme girin dedim ama dinlemedi :)
geçmişolsun asu az dinlen benimde belden aşşagı bacağım nası ağrıyo yatınca falan sanırım bel fıtığı başlıyo kilodan bel napsın iyi dayandıMutlu pazarlar
Dün akşam belim tutuldu evde sabit vaziyetteyim bol bol örmeye devam
Kahvaltı simitle yaptım ama aşırı yemedim şimdi kahve içtim şu reishi mantarlı olanlardan sade ama biraz süt ekledim
Akşam erişte yapacağım en pratik şekilde daha doğrusu kızlara yaptıracagim İnşaAllah
patttiiiiissss görmemişsinnn süpriz yumurta gibi:))Tek salata tok tutmazki cnm peynir ceviz falan ekleseydin
ayy yapsam yermiki çocuklar ben yerim nasıl olsa taştan yumuşah her şeyi yediğim için:))))Brokoli koftesi yapiyorum tarifi veren şahıs aklıma bile gelmiyo@Amethyst_1
Onumu dusunecem yaa
Geçmiş olsun banada olur sıcak tut bide dinlen geçer inşallahBişey yapmadım eğildim öylece kaldım işte :)arada olur benim genelde ummadığım zamanlarda
Brokoli severim ben köfteyi dw denemek istiyorum ama her seferinde üşeniyorum
Ben görmemiştimAlttaki pattisleri görmedik sanma
Çaldım tarifiMefkurem en hizlidan bunu buldum. Kivamina gore galete unu artiriliyor.
Brokoli gercekten iyi suzulmus olmali.
Ben bide bunu kofte malzemesiyle deniycem soganli falan
BendeBen görmediydimm :))
ben artıdayım şükret haline hoşbuldukGeçmiş olsun banada olur sıcak tut bide dinlen geçer inşallah
Ben görmemiştim
Çaldım tarifi
Bende
nursena hoş geldin daha bıraktığın yerdeyim bende
94 le ayrılıp 109 gördüm 105 de geldim kürkçü dükkanınaben artıdayım şükret haline hoşbulduk
Bende var bel fıtığı dikkat et sen degeçmişolsun asu az dinlen benimde belden aşşagı bacağım nası ağrıyo yatınca falan sanırım bel fıtığı başlıyo kilodan bel napsın iyi dayandı
patttiiiiissss görmemişsinnn süpriz yumurta gibi:))
ayy yapsam yermiki çocuklar ben yerim nasıl olsa taştan yumuşah her şeyi yediğim için:))))
Teşekkürler bikaç güne geçer zaten mecbur dinleniyorumGeçmiş olsun banada olur sıcak tut bide dinlen geçer inşallah
Ben görmemiştim
Çaldım tarifi
Bende
nursena hoş geldin daha bıraktığın yerdeyim bende
Acıkmadığın içinmi onları yedin :)))YENA akşamm menümü yedimmmmmm:)))))))
foto yokkk çünkii acıkmadım 1 bardak salep 1 tane börek 2 parmak kalınlığında sarımış yufka rüya gibiydiii yedim bittiii ay
Menülerin baya hafifleşti pınarcımPazar menüm
Kahvaltı 11.30
Bi dilim peynir
Tereyağında 2yumurta
6 zeytin
Marul
Az bişey badem
Yemekten önce soğan kürü
Akşam 18.30
Bi tabak yeşil mercimek çorbası
4yk pırasa
Salata
Ayran
2 litre su
70 dk tempolu yürüyüş
Takım listesindeyimm mefkurem mecburAcıkmadığın içinmi onları yedin :)))
Menülerin baya hafifleşti pınarcım
Benim brokoli köfte hayal oldu
geçen hafta 3-4 öğünde bakliyat yedim. öyle denk geldi. mercimek yemeği, kuru fasulye ve tarhana çorbasının içinde börülce. valla çok geldi sanırım davul gibi şiştim. ayrıca artıya geçtim. bir daha mı tövbeÇocuklara çorba, eltime helva yapıp gönderdim
Eve de nohut falan yaptım
Hiç köfteyle uğraşacak halim kalmadı
Haşlayıp yoğurtla yedim
Dünyaları yemiş gibi şiştim
O yüzden ben bakliyat yemiyorum cnm çok nadirgeçen hafta 3-4 öğünde bakliyat yedim. öyle denk geldi. mercimek yemeği, kuru fasulye ve tarhana çorbasının içinde börülce. valla çok geldi sanırım davul gibi şiştim. ayrıca artıya geçtim. bir daha mı tövbehafta da 1 öğün yerim. tamam olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?