SEBZE VE MEYVELERİ TANIYALIM...
Soğanın içerisinde bulunan bileşenlerden organik kükürtlü bileşikler ve flavonoi...tlerin özellikle kersetinin sağlık açısından önemli etkilere sahip olduğu belirtiliyor.
Kanser ve birçok hastalığın önlenmesi ve tedavisinde dikkat çeken kersetinin soğanda yüksek oranda bulunur.
Beslenmelerinde bolca soğan ve sarmısak bulunduran kişilerin, yumurtalık, bağırsak, gırtlak gibi bazı kanser türlerine yakalanma olasılığının daha az olduğu belirtilmektedir.
American Journal of Clinical Nutritionda yayınlanan araştırma sonuçlarına göre soğan ve sarmısakta bulunan bazı bileşikler tümörlerin büyümesini engelleyebilecek özelliktedir.
Soğan suyunda bulunan kükürtlü bileşenler bronşial astım krizlerinde olumlu etkiler gösterir.
Yapılan bir deneyde soğan suyunun astım krizlerini tetikleyen bazı bileşenleri baskıladığı tespit edilmiştir.
Kadınlarda menopoz sonrası ortaya çıkan kemik erimesine karşı soğan doğal bir ilaçtır. Kuru beyaz soğanda yeralan GPCS adlı bileşimin kemik erimesine karşı etkili olduğu belirtiliyor.
Beyaz kuru soğanın, erkeklerde 65 yaş sonrası, kadınlarda menopozla ortaya çıkan kemik erimesine karşı olumlu etkilere sahip olduğu belirtiliyor.
Soğan suyu kalbi güçlendirir.
Dolaşım bozukluğunu giderici etkiye sahiptir.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
Vücutta yağlanmayı azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan pıhtılaşmasını düzenler. İçindeki esterler kanın pıhtılaşmasını önleyici etkidedir.
Kansızlığı giderici etkileri vardır.
Taşıdığı flavonoid damarları genişleticidir.
Yapılan bir çalışmada pişmemiş soğanın yemek sonrası kan plazması total gliserit miktarını düşürdüğü saptanmıştır.
Kan şekeri ve tansiyon düşürücü özelliğinin yanında birçok çok vücut fonksiyonu üzerinde de olumlu etkileri vardır.
Kuru soğan prostat içi iltihaplanmaya bağlı olarak görülen ağrılara karşı rahatlatıcıdır.
Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu soğanın damar sertliğinden koruma ve iştahsızlıkta kullanılabileceğini belirtmiştir.
Stresi giderici etkisi soğan yararları arasındadır.
Mide mukozasındaki bezlerin salgısına uyarıcı etki yaptığından dolayı iştah açıcı yönü vardır.
Bronşit, öksürük, boğaz iltihabı ve boğaz ağrısı için soğan suyuyla balın karıştırılmasıyla hazırlanan macun yararlı etkilerde bulunur.
Balgam söktürücüdür.
Kuru soğan, polykistik Over Sendromu olan kadınlar için doğal bir yardımcıdır.
Erken menopoza giren kadınlar için rahatlatıcı etkilere sahiptir.
Kuru soğandaki dimethylthiophen grubu ve türevleri ile isofucosterol etkin maddeleri menopoz şikâyetlerinde görülen ateş basmalarına karşı etkilidir.
Kuru soğan kürü küçük ve orta çaplı miyomu bulunan kadınlar içinde yararlıdır.
Vücudda üretilen kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon un üretimi için cystein maddesinin soğan yenilerek alınması gerekiyor.
Soğandaki cystein maddesi balgam sökücü olarak eczanelerde satılan bazı ilaçların ana maddesiyle aynıdır.
Soğanın içinde serbest radikalleri zararsız hale getiren Quercetin adlı güçlü bir antioksidan bulunur.
Antibakteriyel ve ağrı kesici maddeler yer alır.
İçeriğindeki sulfosid antibiyotik özelliktedir.
Soğan düzenli ve sürekli şekilde çiğ olarak yenmeli ya da günde üç kez yemeklerden önce bir çorba kaşığı soğan suyu içilmek suretiyle tüketilmelidir. Bazı sorunlar için de kür şeklinde kullanımı önerilmektedir. Soğan kürü uygulaması yapılırken taze olarak hazırlanması ve ılık olarak içilmesi gerekiyor.
Prostatit ağrılar, menopoz şikâyetleri ve polikistik over durumunda kuru soğan kür olarak uygulanır.
Soğanın Besin Değerleri : 100 gr için.
Vitamin A: 50 İ.Ü.
Vitamin C: 9 mg .
Kalsiyum: 32 mg .
Fosfor : 44 mg .
Potasyum : 300 mg .
Karbonhidratlar : 10,3 gr .
Protein: 1,4 mg .
Kalori: 45
neyseki ben çok seviyorum soğanı ilaç gibi baksanıza...yemeyenler düşünsün...cokacimcoooksempatiksalakcinni
Selam 90+ ailesi
Diyetim bugün de pek iyi gitmedi ama nedense mutluyum :lepi:
Nasılsınız?
Olsun mutlusun ya yediklerin zarar etmez ama bence rejimi serme genede bazen insana oluyor ama çabuk atlatmaya çalış.
derincim ne olduysa bayramda oldu bilmiyorumkismiledahada toparlanamadım böyle lanet bir bünyem var iştekötükedihüsooysaki ne güzel her hafta gidiyordu gr da olsa... kaçamak yok canım...ama olmuyor olmuyorkötükedihüso benim bırakmaya hiç niyetim yok...aynen devam...bu yaştan sonra gelin olamam belki ama...şöyle çıtır bir kaynana olurum...:roflol::roflol::roflol:
ayağıma göre ayakkabı bulduğumda hazine bulmuş kadar seviniyorum..41 giyiyorum ama taraklı ayaklarım..her 41 olmuyor geniş modelde olursa rahat ediyorum..şimdi yeni bir mağaza buldum gaziosmanpaşa 500 evlerde...42 numaraya kadar ayakkabı var fantazi model bile yapmışlar..günlük giymeye aldım bir tane çok rahat hemde anneanne modeli değil.sositosositoüsten bantlı falan güzel yani 79 dedi 70 liraya aldım...bir tanede kışlık beğendim bir ara almam lazım ellerinde kalmıyormuş...gittiğimde bot veya çizme varmı sorucam yıllar oldu bot çizme giymeyeli benim sorunum ayak bileklerimde ayaktan oluyor ama bilekten geçmiyor...artık bende nasıl takıntı olduysa sokakta gördüğüm bütün bayanların ayaklarına bakar oldum...ince bileklere hastayımkötükedihüsokötükedihüso
banucum canım Allah hayırlısıyla gönlündekini kucağına versin :Saruboceq:
SEBZE VE MEYVELERİ TANIYALIM...
Soğanın içerisinde bulunan bileşenlerden organik kükürtlü bileşikler ve flavonoi...tlerin özellikle kersetinin sağlık açısından önemli etkilere sahip olduğu belirtiliyor.
Kanser ve birçok hastalığın önlenmesi ve tedavisinde dikkat çeken kersetinin soğanda yüksek oranda bulunur.
Beslenmelerinde bolca soğan ve sarmısak bulunduran kişilerin, yumurtalık, bağırsak, gırtlak gibi bazı kanser türlerine yakalanma olasılığının daha az olduğu belirtilmektedir.
American Journal of Clinical Nutritionda yayınlanan araştırma sonuçlarına göre soğan ve sarmısakta bulunan bazı bileşikler tümörlerin büyümesini engelleyebilecek özelliktedir.
Soğan suyunda bulunan kükürtlü bileşenler bronşial astım krizlerinde olumlu etkiler gösterir.
Yapılan bir deneyde soğan suyunun astım krizlerini tetikleyen bazı bileşenleri baskıladığı tespit edilmiştir.
Kadınlarda menopoz sonrası ortaya çıkan kemik erimesine karşı soğan doğal bir ilaçtır. Kuru beyaz soğanda yeralan GPCS adlı bileşimin kemik erimesine karşı etkili olduğu belirtiliyor.
Beyaz kuru soğanın, erkeklerde 65 yaş sonrası, kadınlarda menopozla ortaya çıkan kemik erimesine karşı olumlu etkilere sahip olduğu belirtiliyor.
Soğan suyu kalbi güçlendirir.
Dolaşım bozukluğunu giderici etkiye sahiptir.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
Vücutta yağlanmayı azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan pıhtılaşmasını düzenler. İçindeki esterler kanın pıhtılaşmasını önleyici etkidedir.
Kansızlığı giderici etkileri vardır.
Taşıdığı flavonoid damarları genişleticidir.
Yapılan bir çalışmada pişmemiş soğanın yemek sonrası kan plazması total gliserit miktarını düşürdüğü saptanmıştır.
Kan şekeri ve tansiyon düşürücü özelliğinin yanında birçok çok vücut fonksiyonu üzerinde de olumlu etkileri vardır.
Kuru soğan prostat içi iltihaplanmaya bağlı olarak görülen ağrılara karşı rahatlatıcıdır.
Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu soğanın damar sertliğinden koruma ve iştahsızlıkta kullanılabileceğini belirtmiştir.
Stresi giderici etkisi soğan yararları arasındadır.
Mide mukozasındaki bezlerin salgısına uyarıcı etki yaptığından dolayı iştah açıcı yönü vardır.
Bronşit, öksürük, boğaz iltihabı ve boğaz ağrısı için soğan suyuyla balın karıştırılmasıyla hazırlanan macun yararlı etkilerde bulunur.
Balgam söktürücüdür.
Kuru soğan, polykistik Over Sendromu olan kadınlar için doğal bir yardımcıdır.
Erken menopoza giren kadınlar için rahatlatıcı etkilere sahiptir.
Kuru soğandaki dimethylthiophen grubu ve türevleri ile isofucosterol etkin maddeleri menopoz şikâyetlerinde görülen ateş basmalarına karşı etkilidir.
Kuru soğan kürü küçük ve orta çaplı miyomu bulunan kadınlar içinde yararlıdır.
Vücudda üretilen kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon un üretimi için cystein maddesinin soğan yenilerek alınması gerekiyor.
Soğandaki cystein maddesi balgam sökücü olarak eczanelerde satılan bazı ilaçların ana maddesiyle aynıdır.
Soğanın içinde serbest radikalleri zararsız hale getiren Quercetin adlı güçlü bir antioksidan bulunur.
Antibakteriyel ve ağrı kesici maddeler yer alır.
İçeriğindeki sulfosid antibiyotik özelliktedir.
Soğan düzenli ve sürekli şekilde çiğ olarak yenmeli ya da günde üç kez yemeklerden önce bir çorba kaşığı soğan suyu içilmek suretiyle tüketilmelidir. Bazı sorunlar için de kür şeklinde kullanımı önerilmektedir. Soğan kürü uygulaması yapılırken taze olarak hazırlanması ve ılık olarak içilmesi gerekiyor.
Prostatit ağrılar, menopoz şikâyetleri ve polikistik over durumunda kuru soğan kür olarak uygulanır.
Soğanın Besin Değerleri : 100 gr için.
Vitamin A: 50 İ.Ü.
Vitamin C: 9 mg .
Kalsiyum: 32 mg .
Fosfor : 44 mg .
Potasyum : 300 mg .
Karbonhidratlar : 10,3 gr .
Protein: 1,4 mg .
Kalori: 45
neyseki ben çok seviyorum soğanı ilaç gibi baksanıza...yemeyenler düşünsün...cokacimcoooksempatiksalakcinni
Evet işim bitti yemekte pişiyor oh be Ben öğlen yemeğimi 16.30 da yiyorum çokmu geç ya ama akşamda 21.00 den önce yenmiyor ne biliyim bilemedim valla
kendimle mücadele ettim durdum nasıl birşey bu açlık yaaa bugünki menüde köfte ve salata yoğurt vrdı onlarmı doyurmadı beni bilmiyorum canım sürekli abur cubur istedi zor tuttum kendimi resmen sigara tiryaakiliği gibi.fındık attım ağzıma yasak olmasına rağmen 3 tane diyet bisküvi meyva ancak kendime geldim şimdide akşam yemeği için biraz daha saatin geçmesini bekliyorum şimdi yesem gece acıkırım
Yarın tekrar start vermeyi düşünüyorum :) Arayı fazla açmamak lazım kaydirigubbakcemile3
Sen de kilo vermişsin. Şimdi kilo çizelgenden gördüm. Tebrikler :1hug:
kendimle mücadele ettim durdum nasıl birşey bu açlık yaaa bugünki menüde köfte ve salata yoğurt vrdı onlarmı doyurmadı beni bilmiyorum canım sürekli abur cubur istedi zor tuttum kendimi resmen sigara tiryaakiliği gibi.fındık attım ağzıma yasak olmasına rağmen 3 tane diyet bisküvi meyva ancak kendime geldim şimdide akşam yemeği için biraz daha saatin geçmesini bekliyorum şimdi yesem gece acıkırım
Akşam yemeğini geç yersen kilo vermen zorlaşır. Akşam 7'den sonra organlar yavaş yavaş dinlenmeye ayarlıyor kendini. Sen de bunun için o saatten sonra yüklenmemelisin.
sanki biraz kabarık basen kısmı daha kilolu göstermesin seni altına dar bi pantolaon giymen lazım üstü bol altıda bol olunca daha kilolu duruyoruz bide boyumuz ddaha kısa gözüküyo amma böyle elbiseler görünce ağlıyasım geliyo ne genç kızlığımda ne evlenince 32 yıldır yani hiç böyle elbise giyemedim zayıflayınca böyle olmasa bile bildiğin şu penye elbiselerden vücuda oturanlardan okadar giymek isterimki altınada diz kapağına kadar çizme tabii :gitme:Düğünümüz var. Ben açık giyinmekten hoşlanmıyorum. Şöyle bir elbisenin altına beyaz pantolon giysem, üstüme de beyaz bir yarım hırka da bolero tarzı bir şey alsam nasıl olur acaba? Saçma olur mu? boshayallersmile
http://img442.imageshack.us/img442/1291/4470h1319.jpg
kızım uyandı yazamıyorum artık
baharcım küçük gelirse ayakkabı geri alıyolarmı çok güzelll bulamıyorum çünki
banucum allah gönlüne göre versin hadi az kalmış içindeki heyecanı tahmin edebiliyorum iki kez yaşadım tüp bebek olayını bıkmadan usanmadan bir daha deniyeceğim diyordum
Düğünümüz var. Ben açık giyinmekten hoşlanmıyorum. Şöyle bir elbisenin altına beyaz pantolon giysem, üstüme de beyaz bir yarım hırka da bolero tarzı bir şey alsam nasıl olur acaba? Saçma olur mu? boshayallersmile
http://img442.imageshack.us/img442/1291/4470h1319.jpg
bir anda gözüm döndü resmen ne olduğunu anlayamadım içim kazınıyor ancak okadar hasarla kapatabildim .benide zaten çevre bu kadar kamçıladı.Yemek bağımlılığının sigara tiryakiliğinden bir farkı yok ki :))
Ama insanlar bunu fark edemiyor. Sigara içen biriyle alay edilmezken kilolu biriyle amma da çok yiyiyor diyerek dalga geçiliyor. Buna üzülüyorum :çok üzgünüm: Bunları düşünerek kendimi motive ediyorum. Sen de düşün bunları, yeme :)
derincim öğünlerine ekmek eklesen belki daha az acıkrsın birde yeşil çay sanki oda kesiyor.ben acıkınca nescafe içiyorum kremayı az koyuyorum 4 tanede sakarin atıyorum hem tatlı isteğini yok ediyor hemde açlığı alıyo bir dene istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?