Zayıflama merkezinde bir ölüm daha olmuş..Kalp krizi,ve odasında 4 tane hap bulunmuş..
ailesi merkezi suçluyormuş,ilaç kullandırtılar diye..
Geçende biri yazmıştı lida kullanmak isteyen,hala kullanmak istiyorsan buyur...
Birde işin en acı tarafı bu tür merkezdekiler işin uzmanı,ama isimleri duyulsun diye işte bilmem kaç kilo verdirdik diye dayamışlardır ilacı..Deli gibi spor yaptımışlardır..
Offfff offf arkadaşlar acele etmeden sağlıkla zayıflayalım..:1no2:
Selam kızlar,
Uzunca bir aradan sonra aranıza döndüm nihayet. Baya sorunlarım oldu ve de ağır depresyon geçiriyorum kızlar. O nedenle sizlerle yazışmaya devam etmenin bana iyi geleceğini düşünüyorum. Ben ne kadar diyete başlayabilirim şimdi bilemiyorum ama artık daha dikkatli beslenmeye çalışıcam en azından. Pazarlık alışverişimi de ona göre yapacağım.
iki kilo gitmiş ben dört bekliyordum ama olsun hiç yoktan iyidir.
spor yapmiyorum arkadasim sempatiksalakcinni
sükürler olsun ... çizelgemde BMI 2.5 FARKETMİŞ...en az 4 yıldır 140 ın altını görmemiş tim....hihoyyyt:lepi:hihoyyyt:lepi:
slm kuzular naber nasılsınız
Karbonhidrattan vazgeçmeyin
Kilo vermeye karar verdiğimizde çoğumuzun yaptığı ilk şey, �karbonhidratlı besinleri sofradan kaldırmak oluyor. Oysa hem yeterli beslenmek hem de midemizin tok kalması için günlük enerji ihtiyacımızın yüzde 50 � 60�ını karbonhidrat kaynaklı besinlerden sağlamamız şart. Bu da günde 300 � 350 gr karbonhidrat anlamına geliyor. Diyelim ki et ve yanında da bolca salata yediniz. Karbonhidrat içeren besin tüketmezseniz vücudunuz ihtiyaç duyduğu �enerjiyi� alamadığı için 1 � 1.5 saat sonra acıkmaya başlarsınız. Bunun aksine yanında karbonhidrat içeren bir besin tüketirseniz en az 2 � 2.5 saat tok kalır, bu sayede bir sonraki öğüne kadar gereksiz şeyler atıştırmazsınız. Dolayısıyla her öğünde karbonhidrat içeren besinlere mutlaka yer verin. Ancak seçiminiz kan şekerini hızla yükseltmedikleri için lif içerenlerden yana olmalı. Örneğin pilav ya da patates yerine, sindirimleri nispeten daha uzun süren, böylece kan şekerini hızla yükseltmeyen kepek ekmeğini, tam buğday makarnasını, kuru baklagilleri veya bulgur pilavını tercih etmenizde fayda var. Tabii her öğünde karbonhidrat içeren besinleri 3 � 4 yemek kaşığını geçmeyecek miktarda yemeniz gerektiğini de unutmayın!
Proteini abartmayın
Protein tüketiminde aşırıya kaçmayın. Çünkü bol protein almak aynı zamanda �yağlı� beslenmek anlamına geliyor. Çok yağlı beslenmek de metabolizmanın hızlı çalışmasına engel oluyor. Bu nedenle günlük besin ihtiyacınızın sadece yüzde 18�inin proteinden oluşmasına özen gösterin. Fazla protein alımının böbrekleri yorduğunu da unutmayın.
Yağları �yasak� listesine almayın!
Kilo vermek uğruna yağdan vazgeçmeyin. Çünkü yağlar sindirimi en uzun süren grup oldukları için yemeklere ilave etmezseniz tokluk süreniz kısalır, siz de kendinizi yine sofra başında bulabilirsiniz. Fakat çok hareketli bir yaşantınız yoksa, et, peynir ve yoğurt tüketirken zaten vücudunuzun ihtiyacı kadar aldığınız için doymuş, yani katı yağlardan kaçının. Gün içinde yemeklere katacağınız sıvı yağ miktarı 4 � 5 tatlı kaşığını geçmemeli. Bunun için de 4 � 5 su bardağı ile yapacağınız çorbaya yarım yemek kaşığı, bir kiloluk sebze yemeğine de yarım çay bardağı, salatalara da 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ eklemeniz yeterli gelecektir.
Alıntıdır...
Bugün o kadar yürüdükki,doğal yaşam parkına gittik kocamaaaaaan bir arazi üzerinde doğal hayvanat bahçesi diyeyim...
Tabii biz giderken barışın pusetini almayı unuttuk,hiiç yürümek istemedi eşimle dönüşümlü kucakta gezdi velet..Kollar,ayaklar mahfolduk... :bbo:
Alanın içinde ayrıca bir bölümde çocuk hayvanat bahçesi diye ayırmışlar,ordada bilinen hayvanlar,keçi,eşek,at,vs..KEçi ağılının önüne geldik kızım anne bunlar ne diye sesleniyor bana..
Rezil olduk, herkes nasıl güldü..:roflol: :roflol:.
Yedim valla kısır yedim inşallah yarın tartının rakamlarıda acısın çıkartmaz delikafadulden
Her öğünde sütün bir özelliğimi var yoksa sevdiğin içinmi içyorsun?
Dünkü kaçamağı dengelemişsin böylelikle :)
Hatta eksiye bile geçmişsin bunca hareketten sonra :lepi:
geçmiş olsun canım bol c vitamini al ballı ıhlamur iç iyi gelir inşallah. vallahi dünki tatlıları eritmek için epeyce uğraştım bugün ter attım bakalımBu sabah hasta bir vaziyette uyandım. Şu an da gözlerimi zor açıyorum, burnumu hissetmiyorum. Nezle mi yoksa grip mi oldum anlamadım. Bugün fazla fazla meyve yiyeceğim. Evde nar, mandalina ve elma var. Bolca yiyeceğim. Hemen protein diyetine başlarsam kolay kolay bu hastalığı yenemem.
o yüzden daha çok terlemek için leslieyi arttırmak gerekiyor ama 2 millede pilim bitiyor vallahi:teselli:
ayrıca işlerinizde kolay gelsin, rast gitsin inşaallah zeynep ablacım....
öpüyorum opuyorumnanaktan
spor yapıyormusun sen canım???
ohhh ooooohhh =))) :dance: :teytey: :teytey: :teytey:
terleyelim terleyelim kiloları atalım.... yerimseniben
geçmiş olsun balım benim....... :teselli:
bak sana sıcacık kuşburnu çayı yaptım getirdim, içermisin canım? buyur
hadi kolay gelsin bakalım kaç kilo verdin geçen hafta canımValla pazartesi diyetimi seçtim.Sabah aynı Öğlen çorba 1 dilim ekmek Akşam tavuk salata ayran 1 dilekm Ara meyva süt.Valla derincim aynen bööö gelmişti.ohh ne güzel leslienide yapmışsın dün için artık üzülmene gerek yok
zeynep abla eşim yarın ortağı ile konuşup fiyatı verecek .ama pahalı bir malzeme diyor. sorun değil ortalama olarak fiyat versin o kendi gelir ölçüyü alır zaten anlaşırsanız izmire istanbula bile iş yapıyorlar.eşim buranın sayılı marangozlarından hakikatten işleri dört dörtlük .zaten işleride allaha şükür güzel yalnış anlama ben sana yardımcı olmk adına tavsiye ettim.oradada yaptırabilirsin ama güvenebildiğin kimse olsun .inşalla online olursan ben yatmadan faceten görüşürüzdökülen süt için üzülmeğe değmez..olan olmu.hiç arkaya bakma.pişmanlık suçluluk duygusu seni bezdirebilir..en iyisi olmamış gibi devam et...biraz fazla sporla dengelersin..
derinciğim sana özelden azamadım.senin özel mesaj kısmın aktif değil.
bu yüzden bana sadece mdf üzer,i parlak mebran mtül fiyatını öğrenirmsin.
yada sana ölçüleri çıkarayım..
alt modül.:172 uzunluk.70 santim boy.
üst modül 230 cm uzunluk,80 cm boy. 43 san derinlik.yan dolap,230 cm boy 75 cm.uzunluk,50 cm derinlik..tezgah üstü 172 cm granit olacak.ara kısım mozaik yada küçük seramik
eşin ortalama fiyat verebilirmi.yoksa ordan buraya gelmesi zor.
Kilo vermeye karar verdiğimizde çoğumuzun yaptığı ilk şey, �karbonhidratlı besinleri sofradan kaldırmak oluyor. Oysa hem yeterli beslenmek hem de midemizin tok kalması için günlük enerji ihtiyacımızın yüzde 50 � 60�ını karbonhidrat kaynaklı besinlerden sağlamamız şart. Bu da günde 300 � 350 gr karbonhidrat anlamına geliyor. Diyelim ki et ve yanında da bolca salata yediniz. Karbonhidrat içeren besin tüketmezseniz vücudunuz ihtiyaç duyduğu �enerjiyi� alamadığı için 1 � 1.5 saat sonra acıkmaya başlarsınız. Bunun aksine yanında karbonhidrat içeren bir besin tüketirseniz en az 2 � 2.5 saat tok kalır, bu sayede bir sonraki öğüne kadar gereksiz şeyler atıştırmazsınız. Dolayısıyla her öğünde karbonhidrat içeren besinlere mutlaka yer verin. Ancak seçiminiz kan şekerini hızla yükseltmedikleri için lif içerenlerden yana olmalı. Örneğin pilav ya da patates yerine, sindirimleri nispeten daha uzun süren, böylece kan şekerini hızla yükseltmeyen kepek ekmeğini, tam buğday makarnasını, kuru baklagilleri veya bulgur pilavını tercih etmenizde fayda var. Tabii her öğünde karbonhidrat içeren besinleri 3 � 4 yemek kaşığını geçmeyecek miktarda yemeniz gerektiğini de unutmayın!
Proteini abartmayın
Protein tüketiminde aşırıya kaçmayın. Çünkü bol protein almak aynı zamanda �yağlı� beslenmek anlamına geliyor. Çok yağlı beslenmek de metabolizmanın hızlı çalışmasına engel oluyor. Bu nedenle günlük besin ihtiyacınızın sadece yüzde 18�inin proteinden oluşmasına özen gösterin. Fazla protein alımının böbrekleri yorduğunu da unutmayın.
Kilo vermek uğruna yağdan vazgeçmeyin. Çünkü yağlar sindirimi en uzun süren grup oldukları için yemeklere ilave etmezseniz tokluk süreniz kısalır, siz de kendinizi yine sofra başında bulabilirsiniz. Fakat çok hareketli bir yaşantınız yoksa, et, peynir ve yoğurt tüketirken zaten vücudunuzun ihtiyacı kadar aldığınız için doymuş, yani katı yağlardan kaçının. Gün içinde yemeklere katacağınız sıvı yağ miktarı 4 � 5 tatlı kaşığını geçmemeli. Bunun için de 4 � 5 su bardağı ile yapacağınız çorbaya yarım yemek kaşığı, bir kiloluk sebze yemeğine de yarım çay bardağı, salatalara da 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ eklemeniz yeterli gelecektir.
Alıntıdır...
Zayıflama merkezinde bir ölüm daha olmuş..Kalp krizi,ve odasında 4 tane hap bulunmuş..
Birde işin en acı tarafı bu tür merkezdekiler işin uzmanı,ama isimleri duyulsun diye işte bilmem kaç kilo verdirdik diye dayamışlardır ilacı..Deli gibi spor yaptımışlardır..
Proteini abartmayın
Alıntıdır...
montignac diyetini bir hafta daha deniyeceğim .bakalım verebilecekmiyim.ama ben bu ür diyetleri sevmiyorum aslında çünki ben hiçbir zaman yemeyecekmiyim çorba pilav patates havuç.aslında herşeyden çok az yiyerek spor yaparak zayıflamak en güzeli . bu tür diyetleri yapınca bıraktığın anda hepsini geri alırsın gibime geliyor neyse biraz daha sabredeceğim .bugün mesela anneme gittim pilav vardı yemedim sulu köftemi yiyip kalktım ekmeksiz karnım zil çalıyor bir bardak süt içeyim olmazsa
Bu konuda şu ana kadar uzmanlar bir fikir birliğine varabilmiş değil. Sürekli takip ediyorum ama uzmanlar bile birbirinin tezlerini yalanlayıcı şeyler söylüyorlar. Mesela bir kesim karbonhidrattan mümkün olduğunca uzak durun, hiçbir faydası yok derken bir kesim ısrarla karbonhidrattan vazgeçmeyin diyor :)) Bu konuda net bir şey söylenememesinin nedeni kesin sonuçlarının henüz görülemiyor olması. Mesela ben bir diyet yapıyorum, bu diyet beni zayıflatıyor ama uzun vadede, belki 20 yıl sonra neden olacağı bir hastalık üzerine kimse fikir yürütemiyor sadece tahminde buluuyor. Buradaki çalışma da sadece tahmini bir çalışma çünkü bu konuda kimsenin net bir ilmi çalışması yok. Bizler deneğiz :) Bizden elde ettikleri sonuçlara göre gelecek nesillere tavsiyelerde bulunacaklar hem de ilmi belgelere dayanarak :)
Kavram karmaşası var haklısın ama karbonhidrat olmadan yağ yakımı mümkün değildir. Fizyolojik olarak yağlar karbonhidrat ateşiyle yanar diye bir tabir vardır.Hepimizin bildiği enerji üretiminde vücuda alınan yağlar veya depo yağlar karbonhidratları kullanarak yapı taşlarına ayrılır ve enerji (ATP) ortaya çıkar.Eğer yeterli karbonhidrat yoksa yağlar son tercih olarak proteinlere bağlanır ve onları yapı taşları amino asitlere ayırıp enerji sağlamaya çalışır.Çok protein parçalanması böbreklere çok üre üretme yükü getiririr ve vücut bunları atamazsa üremi gelişir ve böbrekler bozulur.T abii en kötü senaryo ama karbonhidrat olmadan yağlar yanamaz.Bunu kabul etmeyen doktor da bence bilgilerini tekrar gözden geçirmelidir.Aslında Doktorlarda bunu demek istemiyorlar.
Muhtemelen fazla karbonhidrat almayın derken basit şekerleri kast ediyorlardır..Umarım anlatmayı başarabilmişimdir.Epeyce eski bilgiler bunlar malum ben artık emekliyim.....
Derincim bahsettiğin gibi kilo vermek en güzeli ama bunu başarabilmek için çok büyük sabır göstermek ve bu diyeti 1-2 yıla yaymak gerekiyor. Ben 1 ay bile zor diyet yaparken bu kadar geniş bir zamana yayıp da sabretmem çok zor görünüyor :)
Evet Beyzus katılıyorum :) Herkesin kendi vücut ağırlığına, yaşına, boy ve sağlık durumuna göre günlük alması gereken krbonhidrat miktarı var. Benim hesaplarıma göre günlük 230 karbonidrat almam gerekiyor. Yine hesaplarıma göre ben günde 600 gramdan fazla karbonhidrat alıyorum :bbo: Bu durum da, tıpkı hiç karbnhidrat almamak kadar zararlı. Önemli olan denge kurmakKarbonhidrat alımını önermeyen doktorlar genelde un ve un ürünlerinin kesilip sebze ve meyvelerden karbonhidrat alımını öneriyor. En basitinden, yediğimiz yoğurt ve içtiğimiz sütte bile karbonhidrat var. Alımın sadece bu besinlerden yapılmasını istiyorlar :) Buna karşı değilim ama diyet aşamasında günde mutlaka 8 dilim ekmek yemelisin diye direten diyetisyenlere katılmıyorum. Ben diyetisyenleri yetkin kişi olarak görmüyorum, orası da ayrı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?