• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

HAFTANIN SPORCULARI

HAFTANIN BİRİNCİSİ........TOMBULKELEBEKİM-EKİNCİK-TOKSİN.......300 DAK:65::66::nazar::nazar:

HAFTANIN İKİNCİSİ........FACTORB............................................180 DAK:65::66::nazar::nazar:

HAFTANIN ÜÇÜNCÜSÜ....SAFERAN.............................................150 DAK:65::66::nazar::nazar:

Haftaya bende Şeytanin bacağini Kırabilirsem Başlıcam Spora :52:
Tebrikler.. :71::nazar:

Hareketsiz yaşam, stres, tiroidlerin düzensiz çalışması metabolizmayı yavaşlatıyor. İşte uzmanlarından 10 etkili öneri.

Metabolizma hızı kişiden kişiye fark gösterir. Metabolizma hızını belirleyen en önemli etmen vücut kas dokusudur. Kas kitlesi arttıkça metabolizma hızı artar. O nedenle sporcuların, kas kitlesi kadınlara göre daha fazla olan erkeklerin metabolizma hızı daha fazladır.

Aynı zamanda vücut yüzeyi ile de metabolizma doğru orantılıdır. Yani vücut büyüdükçe o vücudu çalıştırmak için gerekli olan enerji artar aslında. O nedenle fazla kilolu bir insanın normal kilodaki bir insana göre metabolizması daha hızlıdır. Özellikle zayıflama tedavisinde kişinin yemek durumu metabolizma hızına göre belirlenir. Eğer bir kişiye zayıflasın diye metabolizma hızının çok altında bir beslenme programı yapılırsa, vücut yağ dokusu yerine kas dokusunu kaybeder bu da metabolizma hızını yavaşlatır ve bu kişilerin tekrar daha fazla kilo alması gibi bir sorun ortaya çıkar.

Metabolizma ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya'nın metabolizmayı hızlandıran on bilimsel önerisi:

1) Düzenli uyuyun. Gece en geç 24.00’de uyuyun, sabah en geç 07.00’de uyanın. Çünkü vücut kendini uykuda onarır.
2) Düzenli olarak aerobik egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirin. Haftada en az 3 gün 45 dakikalık bir tempolu yürüyüş yapın.
3) Ağırlık çalışmayı ihmal etmeyin. Metabolizma hızının en belirleyici faktörü kas dokusu olduğu için kaslarınızı da düzenli çalıştırın.
4) Kola, gazoz gibi asitli ürünler yerine su için. Su insan vücudunun en önemli bileşenidir. İyi bir metabolizma, iyi bir dolaşımdan bu da iyi bir boşaltımdan geçer. O nedenle günde 2-2,5 litre su içmeye özen gösterin.
5) Acıktığınızda mutlaka vücudunuza cevap verin. Açlığı ertelemek metabolizma hızını yavaşlatır. Küçük bir meyve bile yeseniz yeterli olur.
6) Metabolizmayı en çok çalıştıran yiyecekler proteinlerdir. Beslenmenizde dengeli bir şekilde protein tüketin. Ancak hiç karbonhidrat almadan sırf protein yenilerek yapılan diyetler son derece yanlış. Bu tür diyetlerle hızlı kilo verilse bile, damar hastalığına yakalanma riskini artırdığı biliniyor.
7) Az az sık sık yemek metabolizmayı canlı tutuyor.
8) Yemeklerinizin yanına eklediğiniz iki-üç kaşık yoğurt yüksek kalsiyum içeriği nedeni ile metabolizma üzerine olumlu etkileri var.
9) Lif oranı yüksek olan yiyecekler, özellikle taze sebze ve meyveler, kurubaklagiller ve tam tahıllı ürünleri de düzenli tüketmek şart.
10) Yeşil çay için. Kahve ve çay içerdiği kafein içeriği nedeni ile metabolizmayı çalıştırır. Ancak çok fazla tüketilirse çarpıntı ve uykusuzluğa neden olabilir. Yeşil çayın antioksidan kapasitesi çay ve kahveye göre daha fazladır. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketmek hem metabolizmayı hızlandırır hem de yaşlanmaya gidiş sürecini yavaşlatır.
alıntıdır

Güzel bilgiler bunlar uygulamak lazım, 2-2,5 Litre su diyor gazlı icecekler uzak durun diyor ama ben su yerine soda icmeyi cok seviyorum :78:

Çok sevindim canım bak üzülmene değmedi bile :34:

Canım avatar ekledikten sonra alttan değişiklikleri kaydet diyormusun ??? :44:

Sağol arkadaşım bu arada ben avatarı değil profil resmini değiştiriyormuşum sürekli... Şimdi oldu sağol yardımın için...

Kızlar birşey soracağım zeynep abla olsa o bilirdi herhalde :44: "Salât-i Tefriciye"yi (4444) duasını okuyup zayıflamayı istesek Allahtan çokmu saçma olur ??? Az önce telefonda bir arkadaşımla konuştum o okumuş ve ayrıldığı sevgilisinin ona dönmesini istemiş ve çocuk dün aramış kızı :44: bende merak ettim de :44:

Arkadaşım biz yaptık daha önce sıkıntımız vardı çok biliyorsun, şimdi onun ardından çok iyi bir ferahlığa girdik Rabbim'e çok şükür duydu sesimizi, ama kilo için de olur sonuçta sağlık istiyorsun sabır diyebilirsin, nefsime karşı...

Işte budur yaaa :51: :61: :64:

Evet aynen budur :66:

Kızlar birşey soracağım zeynep abla olsa o bilirdi herhalde :44: "Salât-i Tefriciye"yi (4444) duasını okuyup zayıflamayı istesek Allahtan çokmu saçma olur ??? Az önce telefonda bir arkadaşımla konuştum o okumuş ve ayrıldığı sevgilisinin ona dönmesini istemiş ve çocuk dün aramış kızı :44: bende merak ettim de :44:

Dua her zaman iyidir, sacma olacagini düşünmüyorum sonucta hepimiz sağlık sıhat icin de dua ederiz. Dua hem insanı rahatlatıyor, huzur veriyor.
Ben bu konuyu daha önce cok araştirmiştim.

Dua edersin ama sonuça ulaşmak icin caba sarf edeceksin, bir mucize beklemek hata olur zayiflama konusunda.

Birde şöyle birşey var hani Dua edersin ve icinden neden olmadi diye hayıflanırsın ya, sen bılemezsin ki belki olmamasi senin icin daha hayırlıydı veya henüz zamanı gelmemişti.

Tabiki ama Dua etmeni tavsiye ederim. Rabbimizle ileişime geciyoruz Dua ile. Hayırlı olacak olan Dualarmızı Kabul eylesin. :71:

benimkide tefal aldım alalı bozuk servisle baya uğraştım dünyanın parasını vermiştim o zaman 2 kilo eksik 4 kg fazla tarıyor ikinciye çıktığında aynı sayıyı göremion

Valla ben değil Annem almişti bir kac yıl oldu, bozuk çıksaydı herhalde saticinin kafasında kırardı :36: :60:

benim tartım da tefal 6 aydır kullanıyorum bi sorun çıkmadı. kilo verince yeşil yeşil ışıklar yakıyo kilo alınca kırmızı ışık yanıyo sabit kaldığında turuncu ışıklar yanıyo.. eğlenceli bi tartı.. seviyorum tartımı

Arkadaşlar herkesi kutluyorum.Kilo alanı da,vereni de ,sabit kalanı da.......

Kilo bildirmeyen arkadaşları bu gece eklerim;ancak gece tekrar pc ye girme imkanım olacak......

Gözümden kaçan bir eksik falan görürseniz lütfen bildirin düzelteyim.....

Tablo yapamadığım için sanki liste biraz karışık gibi geliyor gözüme ama kusura bakmayın güzeller.....

HAFTANIN SPORCULARI

HAFTANIN BİRİNCİSİ........TOMBULKELEBEKİM-EKİNCİK-TOKSİN.......300 DAK:65::66::nazar::nazar:

HAFTANIN İKİNCİSİ........FACTORB............................................180 DAK:65::66::nazar::nazar:

HAFTANIN ÜÇÜNCÜSÜ....SAFERAN.............................................150 DAK:65::66::nazar::nazar:
eline sağlık beyzus ablam.....kilo veren çıtırları.....sporda derece yapan fıstıkları tebrik ediyorum....
olaya bakın spoda derece yapmışım kiloda sonuncu pöh...:37::37::37::37:

tombulkelebekim ekincik haftaya yine nasip olur birincilik :2 7: tbrkler cnm :46::46::46:
faktorb cnm sende az daha gayretle 300dak tamamlarsin cnm tbrklerr cnm :46::46::46:
saferancim tbrkler az daha gayretle 300dak tamamlicaksin cnm :46::46::46:
he spor salonuda olmasa yerimden kımıldamayı canım istemiyor.....
benimkide tefal aldım alalı bozuk servisle baya uğraştım dünyanın parasını vermiştim o zaman 2 kilo eksik 4 kg fazla tarıyor ikinciye çıktığında aynı sayıyı göremion
benim ki arzum digital... memnunum hiç bozulmadı kaç senedir ... beni bile tartıyor....

derece girenleri, sporcularımızı, kilo verenleri çok tebrik ediyorum maşallah hepinizeee :nazar::nazar:

benim morlaim bozuk biraz ya adetim 5 gün sürdü benim. çok kısa değil mi sizce? arkadaşımla konuştuk az önce onun 8-9 gün sürüyormuş :59: normal süre ne kadar olur ki? :61:

Back
X