Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Fıstıklı Makaronlar Türkçe de bademli kurabiye anlamına gelen Makaron birbirinden lezzetli çeşitleriyle birçok ülkede sevilerek yenilen benim ise en çok çikolatalı çeşitini sevdiğim bir tür Fransız kurabiyesidir. Bu tarifimde ise fıstıklısını hazırladım. Bu lezzetin sevenleri ve merak edenleri içinde bu nefis tarifini paylaştım…

Malzemeler
Hamuru İçin
• 113 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı içi
• ¼ su bardağı pudra şekeri
• ¼ su bardağı toz şeker
• ¼ su bardağı + 2 yemek kaşığı yumurta akı
• ¼ çay kaşığı tuz
Kreması İçin
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
• 43 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı
Üzeri İçin
• Antep fıstığı
Yapılışı
1. Pudra şekeri ve Antep fıstığını mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
2. Yumurta aklarını kar haline geline kadar mikserle çırpın.
3. Mikserin hızını artırıp toz şekeri azar azar ekleyin.
4. Parlak ve pürüzsüz köpükler oluşunca tuz ve un haline gelen pudra şekerli karışımı eleyin ve yarısını yumurta aklarının üzerine dökün.
5. Büyük bir kaşık yardımıyla karıştırın.
6. Elediğiniz karışımın kanını da yumurta akına ekleyin ve yumurta akı beyazını kaybedinceye kadar karıştırın ve o aşamaya gelindiğinde durun.
7. Hazırladığınız hamuru sıkma tüpüne kaşıkla doldurun.
8. Tepsiye yağlı kağıt serin ve herbirinin arasında 2 cm aralık olacak şekilde sıkma tüpündeki hamurlarınızı 2,5-3 cm çapında sıkın.
9. Sonra tepsinin kenarlarına yavaş yavaş vurarak hamurlarda oluşan sivri uçları yok edin.
10. Tepsideki makaronları kurutmak için bir kenara koyup 1 saat bekletin.
11. Bekleme süresinden sonra makaronların yarısının üzerine antep fıstığı serpin ve 175 C’ye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
12. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve soğuyan makaronları yağlı kağıttan ayırın.
13. Yağlı kağıttan ayırıktan sonra benzer büyüklüktekileri çift çift ayırın.
14. Kreması için, fıstıkları pudra şekeri ile birlikte mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
15. Un haline getirdiğiniz fıstıklı karışımı tereyağı ve vanilya ile karıştırın.
16. Ayırdığınız makaronların arasına bu kremadan sürün ve antep fıstıklı makaronlar üste gelecek şekilde iki makaronu birbirine yapıştırın.
17. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Notlar:
• Hazırladığınız makaron hamuru 1 tepsiden fazla çıkarsa fırında ayrı ayrı 10’ar dakika pişirmelisiniz
alıntıdır resim nasıl ekleniyor bilmiyorum ekleyemedim

Canım onu herkes yapıyor bence geçen gün bir arkadaşımla karşılaştım, yıllardır görüşmüyorduk ve kız benim iki katım kadar olmuş neredeyse. Kıza sordum sen kaç kilosun diye, o da bana 82 demez mi, valla baya güldüm içimden. Ama bana da sorunca arkadaşlara göğsümü gere gere 100 diyorum. duyan şok oluyor ve ilginç ama kimse 100 olduğuma inanmıyor bazen kendimden de tartıdan da şüpheleniyorum, ama kolesterol tahlilimin sonucu kilomu doğruluyor maalesef ... Ama şunu itiraf edeyim evlenmeden önce ben de kendi kilomu söylemeyi yediremiyordum kendime, biraz daha az söylüyordum illa ki, kim bilir belki de Lunaazul'un de söylediği gibi bir gün gerçekten söylediğimiz kilolara kavuşuruz

Inşallah arada aklıma geliyorsun, Dualarıma senide katıyorum, inşallah kollarına alicaksin saglıkı sıhatli nurlu bebeğını

biraz önce profilime baktım hiç arkadaşı yok diyor amanın üzüldüm kız valla bu arkadaşlık nasıl oluyo birbirimizmi ekliyoruz hepiciniz arkadaşım ilan edip ekliyorum taaaammı

Boşver..

Canım onu herkes yapıyor bence geçen gün bir arkadaşımla karşılaştım, yıllardır görüşmüyorduk ve kız benim iki katım kadar olmuş neredeyse. Kıza sordum sen kaç kilosun diye, o da bana 82 demez mi, valla baya güldüm içimden. Ama bana da sorunca arkadaşlara göğsümü gere gere 100 diyorum. duyan şok oluyor ve ilginç ama kimse 100 olduğuma inanmıyor bazen kendimden de tartıdan da şüpheleniyorum, ama kolesterol tahlilimin sonucu kilomu doğruluyor maalesef ... Ama şunu itiraf edeyim evlenmeden önce ben de kendi kilomu söylemeyi yediremiyordum kendime, biraz daha az söylüyordum illa ki, kim bilir belki de Lunaazul'un de söylediği gibi bir gün gerçekten söylediğimiz kilolara kavuşuruz

Valla arkadaşım, bende de spor mpor yok Ama spordan sonraki mpor kelimesini ayrıca acayip tuttum

Hımm, arkadaşım şunu hatırlatayım, diyetisyenim söylemişti bunu, spor aktivitesinden sonra yediğin yiyeceklere dikkat etmelisin. spordan sonra kaçırınca beden yağları tutuyor ve o hafta kilo vermen zorlaşıyor. Yükleneceksen bile bence spordan önce yüklenmelisin... Ama haklısın çok lezzetliler

Inşallah arada aklıma geliyorsun, Dualarıma senide katıyorum, inşallah kollarına alicaksin saglıkı sıhatli nurlu bebeğını

Canmel, canım ben de Banu arkadaşımız gibi evlat hasreti çekenlerdenim, dualarına beni de kat, olur mu?

biraz önce profilime baktım hiç arkadaşı yok diyor amanın üzüldüm kız valla bu arkadaşlık nasıl oluyo birbirimizmi ekliyoruz hepiciniz arkadaşım ilan edip ekliyorum taaaammı

Babam yok canım babam rahmetli.
Erkek kardeşim var ablam var benden kısa annem var kısa kadın dediğin ben kumral mavi gözlüyüm soğuk yer dedin erzurumdayız 4. katta oturuyoruz ondan şaşırdım zaten

gerçekten mi?odan gerçekten koridorun sağ tarafın da mı?baban için allah rahmet eylesin

Tuzlandım termal sauna şortumu giydim dedim leslie yapayım ama nolmuş bana anlamadım regl olacağım diyemi artık bacaklarımı kaldırırken sanki etimi kemikten ayırıyorlar gibi nasıl canım acıdı 20 dakika zor dayandım valla

Olabilir canım sonuçta o döneme yaklaşmaya başladıkça vücutta tüm hormonal denge de değişmeye başlıyor...

ah canım madem kocan almış canın sağolsun... adamcağız seni düşünmüş.... :98::98::98:
:84::84:ühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü:84:kızlar diyetisyenden geliyorum bu hafta 400 gram vermişim geçen haftaya göre 200 gram daha fazla vermişim bunada şükürr
senin listede bi problem olmasın biraz az sanki canım.....
yalan değil canım sadece pozitif düşünce......
ohh ne güzel bakalım kendimize... bende kestircem saçlarımı arkası kısa yanlar uzun küt kesdirim diyorum... tarz olsun...
bendeee aman oda eksik kalsın burası yeterince yeme içme cenneti zaten görsellerde baktım görmüştüm pastanelerde ama hiç yemedim

makronu boşver ya baklava künefe varken..... 130 u bi devirim künefe ziyafeti çekicem kendime..

Çok yakın bir arkadaşım var birbirimizde kaldığımız zaman yanında soyunur giyinirim o da aynı şekilde ona sordum az önce ilk defa sence ben kaç kiloyum dedim bana 80 en fazla 85 dedi hadi be ciddi soruyorummm kırılmayacağım doğru söyle dedim ennn fazlaaaa 90 olsun bahar dedi şaşırdım ama çok sevindim öyle işte

Yarın diyetisyen günüm güzel haberlerle gelrim inşallah. gelmezsemde üzülmem bu sefer çünkü hiç yürüyüş yapamadım spor namına hiçbirşey yok.

Etin sıkı olduğu zaman gerçekten pek farkedilmiyor canım,çok sevindirici olarak...

Psikolojil ve Felsefe ini Kitaplari zaten saklarım onlari sık sık alırım elime, ama normal Romanlari tekrar tekrar okuma Huyum yoktur.

Ibn-i arabi acikca hic duymadim bir ınterntede araştırmam lazım.

romantik ve aşk kitapları benimde içimi bayar..ama aşk ve gurur çok farklı.bir de klasiklerin çok ayrı bir tadı var..yıllarca unutamıyorsun.bugünlerde:! yaşımdan dolayı mı bilmiyorum..okuduğum kitabı 2 gün sonra unutuyorum.ama eskiden okuduklarımın çoğu aklımda..
ibn_i arabi çok ünlü mutasavvıf,ve şair islam düşünürü.benim şu an okuduğum Fususu'l Hikem'in 3.cildi.vahdeti vucud hakkındaki düşünceleri..beni çok etkiliyor.bedüüzzamanın risaleleri ve mektubatlarını okudum.onları çözmemi aylar aldı. tüm dinleri ve kitaplarını okuyorum..gece uzun...ses olduğu için iş yapamıyorum..ya bilgisayarın ya da kitapların başındayım..oğlum ,kardeşim bana kitap alıyorlar veya gönderiyorlar.yıllar içinde benim zevkimin uzmanı oldular..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…