Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

evet yaşadım ama benimki nasıldı beni sürekli ısırıyor ve tırmalıyordu ama kanatıncaya kadar herkezede bağırırdı sen yinede artık hiç bağırma kızma odaya kapatmak psikolojik bunalıma neden oluyor diyorlar
geçiyor sabır sadece sakin ol ona heceleyerek hayır bağırmak yok kızgınsın anlıyorum ama yok yok de ama heceleyerek bu bir teknik kitapta okumuştum bir kaç seferden sonra işe yarıyor kolay gelsin
inşallah iyi çıkar

sende ablam

allah kolaylık versin ne enerji valla hayranım sana
herşey onar için zaten

Aynı benim küçük civcivim işte ben kumalar birdi iki oldu diyorum artık
Eşime bazen takılıyorum bacım naber diye biz diyorum ne zaman evliliğimizi hatırlayabileğiz dediğimde az kaldı kızları kocaya verelim bizde balayına çıkarız diyor
Yada bir kaç sene sonra kızları ananneye bırakır öyle gideriz tatile diyor bende orası olurmu burası olurmu diye sorduğumda direk büyük kızım cevap veriyor yok anne yaa sıkılırız biz orda diye
Bizsiz hiç bir yere gidemezsiniz kocaya da gitsek siz nereye biz oraya tatillerdede peşinize takılırız kocaları evde bırakıp dedi
Amaaa bana müstahak çünkü ben koca kazık hala senden seneye annemler almanyadan geldiklerinde sabah eşimi işe yollar sonrada hemen annemle babamın arasında girerim
Babam hep ş....fsiz evlat ananla aramıza hala giriyorsun seninde evlatların girince görürüm seni derdi bedduası tuttumu ne

o dönem benimki değil yanımdan kucağımdan inmiyordu süpürgeyi bile o kucağımda iken yapıyordum

bu arada bu olayın adı 2 yaş sendromu benimkide erken girmişti muhtemelen seninkide buna bebek ergenliği deniyor internette birsürü yazı bulabilrsin

bizimkide biz yanyana gelelimhemen aramıza atlar o benim annem diyee baba yapmaaa der

Derin ,

Benim kizim simdi 9 yasinda. Bebekliginde geniz eti nedeniyle geceleri cok sık uyanirdi. 2,5 yasindayken Babasi sehir disinda bir santiteye gitti ve 5 ay kadar sadece hafta sonlari gelmeye basladi. O donemde benim kizim uykuya yattiktan 45 dakika- 1 saat kadar sonra kurulmus saat gibi kan ter ici de uyanip cirpinarak aglamaya, evin icinde kendini bilmeden kosmaya, benim tanimadan "anne anne gel" diye bagirmaya basladi. Bu durum cok kisa zamanda sidetlendi ve her gece olmaya, kizim bu aglama krizlerinde ustunu basini parcalamaya basladi, ben almaya calistikca daha da fenalasiyordu ve bir sure sonra kendiliginden baygin dusercesine uyuya kaliyordu. Bu krizler her gece ve neredeyse 1 saate kadar cikti. Kizim kriz sirasinda aglamaktan kusuyor, ustune cisini kaciriyor, yerlerde surunuyor perisan oluyordu. Tabii ki ben ve esim de ayni sekilde...

Bisuru psikolog, doktor vb gezdik ve sonunda bir cocuk psikiyatrisi uzmani bize " uyku teroru " veya "gece teroru" tanisi koydu. Bu erken cicuklukta gorulen bir uyku bozuklugu, sanki bir uyur gezerlik, kabustan uyanamama gibi bisey...
Yillarca arastirdim, kizim 1 sene antidepresan icti. Sonrra ben yabanci sitelerde, anne dayanisma gruplari buldum ve yazistim. Kizimin bu rahatsizligi 7 yasina kadar siddetini azaltarak surdu. Hala bazen ayni saattle kalkip evde bilincsiz, uyurgezer seklinde dolasip, salona gelip uyuyakalir mesela.

Seninki de buna donusur mu bilmiyorum ama

1. Cocuk bu uyku nobetleri sirasinda, anne babasini tanimiyor(kizim kendini ifade edebilmeye baslayinca, bizi daha buyuk veya cok kucuk odadaki esyalari hareketli ve dev gibi filan gordugunu ve korku yasadigini soylemisti), bu nedenle israr edip, annen burda filan demenin anlami yok, sakin olmalisin.

2. Bu nobetler sirasinda cocugun kendisine zarar vermesini onleyecek sekilde, yani basini vurmasin, dusmesin vb gibi yaninda olman tavsiye ediliyor ama asla cocukla konusmamamak ve kesinlikle dokunmaya calismamamak gerekiyor. Bunlar onu daha da korkutuyor ve nobetleri uzatiyor.

3. Nobetler uykudan sonraki ilk 2 saat icinde , hep ayni zamanda geliyor. Bu saatleri ogrendigin zaman, tam o saatten 15 dakika once odasina girip, tamamen uyandirmadan ama kisik sesle adini soyleyip hafifce oksamak bazen o geceyi atlatmasini sagliyor.

4. Sari kantaron cayi icirdim. Bu sayede ilaci biraktik. Ama kantaron da guclu bir ilac sayilirmis. Gunde 1 tatli kasigi sari kantaronu 3 cay bardagi suyla demleyip 3 defD icirdim. Aksam yatmadan 45 dakika once sonuncuyu

verdim.

5. Sebebi tam bilinmemekle birlikte, wc terbiyesine bagli olabilecegi dusunuluyor. Cocuklar uyduktan sonra iki saattee derin uykuya geciyorlarmis. Bu sirada da idrar kontrolu basliyormus. İste idrar kontrolu nedeniyle bazen derin uykuya gecememek bu sekilde uyku ile uyaniklik arasinda kalmak oluyormus. O nedenle aksam uykusuna yakin cok sivilar, karpuz vb de verme.

6. Cocuk bu krizi sabah hatiflamayacak, ona sabah israrla " aksam neden agladin vb" sorma ya da " bu gece aglama" diye konusma.

7.lavanta kokusu uykuya gecisi kolaylastiriyormus. Ben butun yastiklarina lavanta torbalari koyuyordum, odasina lavanta kokusu filan almistim.

Umarim sizdeki bu degildir...

gunaydin kizlar
aksam kurabiyeleri yapip bitireyim dedim ama olmadi kizim birakmadi beni rahat uyumadida 9 da yatardi herzaman anne bana ver bende yapcam bitenleri kaldiriyorum gòtürmeee diye sariliyo bacaklarima yani biturmeyi planladigim isi bitiremedim ama pisirdim hepdini süsleme kaldi bitenleride dondurucuya kaldirdim resimleri ekerim ins

günaydın kızlar busefer kesin kararlıyım.birinin bir lafı çok zoruma gitti o lafı yedircem ona ALLAHTAN BAŞKA YERDE DEGİLDİK BENİM EVİMDEYDİK BENİM BİR HUYUM EVİMDEKİ MİSAFİRİ KIRAMIYORUM .AMA O BENİ KIRDI GİTTİ 4 GÜN HİZMETİNİ GÖRDÜGÜM İNSAN HİÇ BİR ABİSİ EVİNE ÇAGIRMAZKEN BİZDE 4 GECE KALIP SONRA BANA HAKARET EDİP GİDEN İNSANA LAFI YEDİRCEM AMA DAHA ARADIGINDADA TELEFONU AÇMICAM ÇOK KIZGINIM ONA

hayırdır fadimem ne dediler, sen cevap verme sözle sakın, kötü söz sahibinin kalitesini gösteriyor ama tavrını da koy.

çok teşekkürler banucum ya çok güzel seyleri çok güzel yazmışsın. gülümsedim sabah sabah. o dediğin pozitif enerjiyi asıl ben senden alıyorum. yazıların o kadar sağlam ki hem düzgün, hem de en üzücü olay da bile eğlenceli bir taraf bulunduğunu gösteriyor.

hayırdır fadimem ne dediler, sen cevap verme sözle sakın, kötü söz sahibinin kalitesini gösteriyor ama tavrını da koy.
eşim köye gidicek tuturmuş banada gel diyo annesi orda millete hizmet edeyim diye beni götürcek bende istemiyorumbenden 10 yaş küçük görümcem ablasını arıyo benim için abim yengeme 3 biletli koltuk ayarlamış oda gelcek dedi ben çok üzüldüm bişe diyemedim .dönüp deseydim sende boyuna bak boyun 1 50 ama ALLAH YARATMIŞ DEDİM SUSTUM .AMA İÇİMDENDE ÇIKMIYO

Günaydınn güzel hanımlar..

Fadimecim hiiç üzülme..Kompleksli insanlarla uğraşılmaz,cevap vermemekle çok iyi yapmışsın..

LEAH,
ne zor günler yaşamışsınız öyle.
Allah bir daha yaşatmasın..
Düşündümde nasıl perişan olmuşsunuz,işin en kötü tarafıda bir şey yapamamak,dokunamamak.

Mutluu,Dalokay yürümeye başladımı.?

[sıze=2]günaydınn güzel hanımlar..

Fadimecim hiiç üzülme..kompleksli insanlarla uğraşılmaz,cevap vermemekle çok iyi yapmışsın..
[/sıze]

günaydın yenacım cevabı zafıflayıp vericem inşallah zaten şaşırmışlarki ne bulsunlar .bir ara kızlarımı okutuyorum diye laf ediyorlardı şimdi kızım ünüversiteyi kazanıp cevabı verdi bende aynısını yapıcam

KAhvaltımı henüz yapmadım..
Çok acıktım.:) akşam erken yiyince sabah aç ve daha dinç uyanıyor insan.:)

Gününüz güzel geçsin hatun kişiler..

basladık, 1-2 metre gidiyor. ama acılıyor hergün daha iyi. 1.5 yasını bulduk neredeyse konuşmamızda muhtemelen 3 yası buluruz. hayırlısı.

Erkek çocukları daha tembel kız çocuklarına nazaran..
Barışta 14 aylık yürümüştü.Kızımdan daha geç konuşmaya başlamıştı vs.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…