geçmiş olsun leahh benımde kızım gece cok fena oksurdu bıraz dan dr goturecegımm
ayşecim yenıden hayırlı olsunn sana ınanıyorumm
vee gunaydınn
Ayşecim en son mayıs ayında devlet hastanesinde yaptırmıştım tahlilleri,Herşey normaldi Umuttt'un dediği gibi oburluk dışında.:)
Olmazsa ben ege nin obezite bölümüne gideyim daha ayrtıntılı tahlil yapıyorlar ama biliyosun üniversitelerin nasıl kalabalık olduğunu.
Doğa görüşmüş. ona çok yoğunum artık giremiyorum demiş..
İyiymiş herkese selam söylemiş..
Ayşeeee,kaç kalorilik liste verdi diyetisyen..
eKmek,meyve,süt,et ve sebzen kaç adet hatırlıyoran tabii..:)
tabi canım devamlı ye sen :)))) evet ömrü uzun olacak şeyler konulmalı ama ara sırada bakmak gerek değil mi:)Onlar devamlı tazelenir güzelim sonuçta acıktıkça yirim ben onları
Çıkan professör son kullanma tarihi uzun olan şeyler koyun demişti sonuçta unutulursa tarihi geçmiş şeyler yenmesin hesabı.
Birde düdük alın diyordu evdeki her bireyin boynunda asılı olsun demişti ama henüz onu yapmadık.
Rabbim korusun inşallah gerek olmaz hiç bir zaman için .... Amin
sanmıyorum canım üşütmüşsündür ya da psikolojiktir biz uzun zamandır yapıyoruz hiç böyle birşey yaşamadık...arkadaşlar bişe sorcam diyet yapıyorum dıyetısyene gıtmıyorum bogazımı sankı bırı sıkıyomus gıbı bı bogaz agrım var acaba dıyet yaptıgımdanmıdır yaa
emziriyorsan yavaş kilo vermelisin canım bende diyete ilk başladığımda emziriyordum ama oğlum 4 ay bitince emmediinşallah ya 5 aylık bebegım var onla hastaneye gıdıp ugrasmak zor olcak ama gıtmem lazım aslında.dıkkat etdımmı zayıflayabılıyorum fakat emzırdıgım ıcın fazlada dıkkat edemıyorum hemen sutum azalıyo
çok geçmiş olsun oğluşuna ,neden olmuş peki dr a gittiiz mi?Kzlar
Cok oldu giremedim hc. Yurtdisindan yatili misafirim var.. Bayram zaten herkes evdeydi. Cocuklarin hepsi hasta. Gecem gunduze karisti. Perisan birhaldeyim. Simdi yine ortancayi dr. A goturecegim. Butun gece oksurup durdu. Sabah baktim bisey cigniyor yatakta ..napiosun dedim bir baktim agzi kan icinde ... Bir yara var agzinda 1 liralik bozuk para kadar buyuk ve kanİyor...
hadi inşallah......kızlar dün diyetisyende 102,8 kilo çıktım
dr. hedef olarak 75 kg dedi
boyuna göre iyi olur dedi bende ztn 75 yeter diyorum
yani vermem gereken 28 kilo var
diyet listemi çalıştıgım için secenekli yaptı gayet gzl bi liste oldu bakalım
1 ay spor yok
2 aralıkta saat 3te kontrole çağırdı ve 100 kilo istiyorum seni dedi inş. dedim bende :)))
Çok ama çok üzüldüm..Allah sabır versin,kalanlara güç versin...
cnm pirinç, makarna, un, şereker yasak
muz, incir, üzüm de yasak öyle dedi
haftada 2 kere sütlü tatlı verdi sadece
netten araştır istersen ne yenir ne yenmez
dur listeyi de aklımda kaldığı kadar yazayım evde çünkü
Korkma, farkedip tedaviye başlaman düzeltecek durumu..
Lunaazul'u hatırlıyorsun değilmi.? Onun mesela kilo verdikten sonra insülini normale dönmüştü..
İlacı kesmişti doktoru, net hatırlamasamda..
Kİlolar anamızı ağlatıyor bizim.
gelelim listeme hatırladığım kadarını yazıcam kızlar
sabah 08:00-08:30
1 dilim peynir (50gr)
4-5 zeytin
çiğ sebze : domates, salatalık istediğin kadar
2 dilim siyah ekmek (buğday7çavdar vb.) (1 dilim ekmek:30gr)
1 yumurta (haftada 2 kere haşlanmış, omlet, menemennasıl istersen)
ara 10:00-10:30
3 kuru kayısı veya 1 meyve
öğle 12:00-13:00
menü1:
1 porsiyon sebze yemeği veya kurubaklagil yemeği (susuz 8 yemek kaşığı)
1 kase yarım yağlı yoğurt veya 1 bardak ayran
menü2:
5 köfte kadar kırmızı et/beyaz et
1 tatlı kaşığı yağ ile yapılmış salata
ara 15:00-15:30
2 adet galeta yada 1 adet wasa gofret yada 1 kellogs k-bar
servise binmeden önce 1 meyve
akşam 18:00-19:00
menü1:
1 porsiyon sebze yemeği veya kurubaklagil yemeği (susuz 8 yemek kaşığı)
1 kase yarım yağlı yoğurt veya 1 bardak ayran
4 yemek kaşığı bulgur pilavı (1 dilim esmer ekmek + 1 kase çorba)
menü2:
5 köfte kadar kırmızı et/beyaz et
1 tatlı kaşığı yağ ile yapılmış salata
4 yemek kaşığı bulgur pilavı (1 dilim esmer ekmek + 1 kase çorba)
ara: 21:00-22:00 (yatmadan 2 saat öncesine kadar yenebilir)
1 adet meyve yada
10 badem+10 fındık yada
1 çay bardağı beyaz leblebi/ay çekirdeği
mutlaka 1 bardak süt (tatlı krizleri için )
haftada 2 kere sütlü tatlı yada 1 dilim kek
en az 10-12 bardak su
bunlar bana henüz yasak degil sanırım. Allah'ım yasak olanlara sabır versincunku 2 doktorumda henüz bana böyle bişey demedi. Sanırım herseyi 3 ay sonraki test gösterecek.
Aynen öyle beyzus ablamevet hatırlıyorum Lunaazul'u. Umarım bende vereceğim kilolarımı ve sorunumu çözeceğim Allahımın izniyle sizlerin destekleriyle...
listen sanırım 1600 yada 1800 kalorilik. yanlız enteresan olan badem yada fındık yerine leblebi vermiş sonucta badem ve fındık yag grubundan ama leblebi karbonhidrat grubundan birde sebze yemegi yada kurubaklagil demiş yine biri protein grubu digeri sebze. cok enteresan olabiliyor bazen bu diyetisyenler :26::26:
Evet kizlar gidip geldik.
Oksuruk icin yuvada ilk yili olmasi nedeniyle cok hastalanacigini ve babamizda astim olmasina bagli allerjik reaksiyonlar olacagini soyledi. Yani allerjik bunyede grip vb daha oksuruklu tiksirikli geciyormus, uzuyormus filan. 10 gune iyilessin ve grip asisi yapalim dedi. Aksi halde her grip, alt solunum yollari icin risk yaratir ve bu cocukta bronsit vb ye ve pesinden astima cevirebilir dedi. Kizi da goturup asilaticam.
Yarayi da isira isira yapmis. Yani ufak bir afti isirirp isirip buyutmus ... Bi suru ilac verdi
slm kizlarrr
leahcim yenacim aysecim ve daha aklima gelmeyip hasta olan arkadaslara gecmis olsun ki$ geldi artik hastalikla ugrasiyoruz benim kizda öksürüyor dis cikariyor heralde acayip sinir var bagiriyorrr hic durmuyor hep pesindeyim mutlucum buzdolabini acmis olun benimki cokdandir aciyor derindondurucumuda aciyor kapilari kapatiyordummmm artik kapilara uzanip aciyorrr ne yapcam bilmiyorummmm yazi yazmaya hic firsat vermiyorrrr leptopu kapatip aaa bittti diyor ama okuyorummmm kizi uyuturken bende telden gecmisi okuyorumm su an uyuyor uyanmadan yazayim dedim
bu gün 1saat spor yaptimmm +120de önceden var toplam 180dakkk 68kg SIKILDIM artik 65 altina inmek isdiyorummmm
Evet kizlar gidip geldik.
Oksuruk icin yuvada ilk yili olmasi nedeniyle cok hastalanacigini ve babamizda astim olmasina bagli allerjik reaksiyonlar olacagini soyledi. Yani allerjik bunyede grip vb daha oksuruklu tiksirikli geciyormus, uzuyormus filan. 10 gune iyilessin ve grip asisi yapalim dedi. Aksi halde her grip, alt solunum yollari icin risk yaratir ve bu cocukta bronsit vb ye ve pesinden astima cevirebilir dedi. Kizi da goturup asilaticam.
Yarayi da isira isira yapmis. Yani ufak bir afti isirirp isirip buyutmus ... Bi suru ilac verdi
cnm demir b12 ve d vitamin çok çok düşük sınırın çok altında
o yüzden baklagil ve mercimek ye dedi bol normlade baklagil ete eşdeğer :)
yotsuz cnm son ara öğünü leblebi yada badem birbirine eş değer diye vermedi ben atıştırmalık yiyorum diye o şekilde hazırladı yoksa eşdeğer deil açıkladı hepsini yeme ama yersende bu kadar ye gibi
aynısı banada olmustu ve ben üniversitedeydim. resmen damagımı kocaman yara yapmıstım. çene cerrahlarına kadar götürdüler cunku 10 gün yataktan kalkamamıstım bişey yiyemediğim için. tek ilacı var oda kenakort diye küçücük bir merhem. agzının içine yaraya sürüyorsun zaten böyle ince bulgur gibi birşey. hemen yapısıyor. konusmayacak mümkünse yatmadan sürüp yatsın sabaha nerdeyse yaranın büyüklüğüne göre bir günde yok olabiliyor. cok cok cok gecmıs olsun...
ok ozaman. :) işte bende onu dedim baklagil et digeri sebze. mercimegede bayılırım :) ne güzel ye benim içinde canım :)
anladım. ne güzel diyetisyenmiş o öyle :) benimki höt diyor ödüm patlıyor valla :)
kızlar öğlen yemeğinde bulgur pilavı ve cacık yiyeceğim kaç kaşık yesemki pilavı
bir de ben bu ara roka manyağı oldum ya baktım netten iştah da açıyormuş onu da fazla yemeyim artık bari :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?