Tatlı bayanlar, Tomurcuk soruncaaklıma geldi, hazır yılbaşı yaklaşırken sizlerle bazı örnekleri paylaşayım dedim. Daha önce de yazmıştım, ben sunumlara, sofra dekorasyonuna meraklıyım. Aslında çok güzel bir arşivim var, orada daha çok yabancı sitelerden denediğim çok güzel süslemeler var; ama diğer bilgisayarımda ve onu açmam biraz netameli; bir ara onları da paylaşırım, şimdilik bunlarla idare edersiniz artık. Bunları aldığım linkleri de bir yere kaydetmiştim, onları da yollarım o zaman :))
Yapılması kolay, her tip salataya-mezeye uygulanabilecek örnekler seçmeye çalıştım yoksa karpuzdan sanat şaheseri yaratan örnekler de var :)
Bir de önerim var; eğer 7-8 çeşit meze yapacaksanız ve 1-2 tanesini farklı sunacaksanız bu tip örnekler ideal ama ben özenip hepsini orjinal yapacağım derseniz bir tema belirleyip ona göre yapmanızı tavsiye ederim. Örneğin çiçek teması yapıp çiçek süslemeleri, kelebek-mantar-uğur böceği- arı vb. süslemeler yapıp peçetelerinizi ve diğer aksesuarları da buna göre seçersiniz. Ya da deniz teması hoş olabilir, farklı balık, istridye, kaplumbağa vb. süslemeler seçilebilir. Yoksa hepsi ayrı telden biraz karmaşık bir görüntü oluyor. :)) Tecrübeyle sabit :)
Dekorasyon amaçlı olduğu, kalorili gıdaları göstermediği için topiğimize uygunsuz kaçaz inşallah :))
Şimdiden afiyet olsun :)
Eki Görüntüle 311310 Eki Görüntüle 311311 Eki Görüntüle 311312 Eki Görüntüle 311313 Eki Görüntüle 311314 Eki Görüntüle 311315 Eki Görüntüle 311316 Eki Görüntüle 311317 Eki Görüntüle 311318 Eki Görüntüle 311324 Eki Görüntüle 311325 Eki Görüntüle 311327
umut ne yaptın öyle masallah. yemin ederim bayıldımmmm yerim ben bunları yerim
Bunlar da oraya sığmayanlar, aklıma gelen bir iki şeyi yazayım:
Nar bu mevsimde çok güzel bir süsleme malzemesi oluyor, narları dizerek maydonoz sapları ve yapraklarını kullanarak çok güzel çiçek motifi yapılabilir. Havuç ya da salatalığı ince düz şekilde kestikten sonra metal kurabiye kalıpları ile kolayca şekil verebilirsiniz...
Bu gönderdiklerimin hepsini denediğim için malzeme konusunda (hangisi neden yapılmış..) yardımcı olabilirim :))
Eki Görüntüle 311353 Eki Görüntüle 311354 Eki Görüntüle 311355 Eki Görüntüle 311356 Eki Görüntüle 311357 Eki Görüntüle 311358 Eki Görüntüle 311359 Eki Görüntüle 311352
gercekten harika seyler mutlaka deneyeceğim...
Sabah kızımın istifrasıyla uyandık..Yatak yorgan battı..
Okula göndermedim..Evde dinlenerek düzelir düşündüm..İshal değildi en azından..
Yok iyileşme olmadı yanılmışım..Pişman oldum bugün doktora götürmediğime..
Yarın oğlanın işini halledip dönünce onu götüreceğim..Bu şekil okulada gidemez.
------
İyi geceler hepinize..
Direk daldım kendi meselelerimle..:)
cok gecmis olsun umarım bugun iyidir ikiside.
Hayırlı geceler
İki dakikalığına da olsa sizlere uğramak istedim. Bugün KPyie defnettik ve sabahın köründen beri daha yeni yeni oturuyorum. Gelen giden okadar çok oldu ki bir türlü oturmaya fırsatım olmadı. Ben sabah erkenden gittiğimde Kv, eşim birde birkaç akraba kahvaltı bile etmişler :26: tuhafıma gitti acıkcası ama ölenle ölünmüyor deyimi herhalde devreye giriyor.
Bana çok ısrar ettiler yok kendine tepsi hazırla yok sende çay iç diye ama odanın ortasında KP yatarken yemek aklımın ucundan bile geçmedi. İlk defa bukadar yakından şahit oldum ölüme ve daha evvel hiç görmediğim için tuhaf geldi bazı şeyler.
Gece evde öldüğü için naş salondaydı ve kalan akrabalarda o odanın içindeki koltuklara oturup sohbet etmeye başladılar :26: bir an ağladılar bir an güldüler. Dediğim gibi çayına varana kadar düşünmüşler. O an içim cız etti resmen KPnin naşına bakıp içimden bak öldün ama bunlar neler düşünüyor diye :26:
Eşim çok üzüldü doğal olarak ve ara ara banyoya kaçtı ağladığını görmesinler diye. Aslında ona o an sarılıp onu tesselli etmeyi çok istedim ama yanıma yaklaşmaya fırsatı bile olmadı. Büyük bir metanetle gereken bütün işlemleri yaptı ve Babasını defnetti. Amcasının oğlu hatta yenge şu an senin omuzuna çok ihtiyacı var bence bir yanına git dedi ama maaşallah gelen gidenden ne mümkün.
Gelenlere yemekler verdik birde helva falan. Büyük görümce yetişemedi küçüğü desen salonda annesinin yanına bir oturdu akşama kadar yerinden kalkmadı. Düzen namına bende bir şey kalmadı dünden beri çünkü koştururken canım hiç bir şey istemedi.
Bir ara yorgunluktan dengemi kaybettim millet bayılıcağımı düşünmüş. Eşimin halası en son kızdı bana sabahtan beri doğru düzgün bir şey yemedin üstelik bir sürü insan var otur dinlen artık biraz diye ama kendime yakıştıramadım.
Bu gece eşim annesinde kalacaktı ama aksilik o ya lavabonun altı patlayınca mecbur acil eve geldi yine ve gelmişken yatıp uyuyayım çok yorgunum dedi. Ben biraz nette takılır gelirim dedim ama tabi eğer sırasımı şimdi deseydi gelemezdim
Allah razı olsun bana hiç bir şey demiyor hatta aksine bütün gün koşuşturduğumu gördükten sonra yeter artık dinlen biraz kafanı dağıt dedi. Ölen öldü kendimi yırtsamda elimden birşey gelmez artık bundan sonra sadece dua etmekten başka birşey yapamam diyor. Küçük kuzum bütün gün ne bana nede babasına gidemediği için ikimizde oturduğumuz anda bizlere sıkı sıkı sarılıp öpüp durdu hatta şu anda babasının göğsünde uyuyor
Neyse çok gevezelik ettim bu gecelik yeter yarın bende erken kalkıcağım. Sizlerle sohbet etmek beni çok rahatlattığı için dayanamadım geldim işteiyiki varsınız iyiki hayatımdasınız.
Bu arada bütün başsağlığı dileyen arkadaşlara da tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Rabbim sizlere uzun ve sağlıklı ömürler versin sevdiklerinizle birlikte.... Aminnnn
Allah nasip ederse yarın akşam yine uğramaya çalışırım.
Allaha emanet olun
ya ne enteresan dimi bende hep aynı seyi düşünürüm evin ortasında bir insanın hatta düne kadar canlı bir insanın o anda cansız bedeni yerde yatıyor ve insanlar bırak aglasıp gülüşmeyi onun cevresindeki koltuklarda oturabiliyor ben hayatta yapamam. meslegim otelcilik oldugu için otelde gece sorumlu müdürlük yaptıgım nöbetlerimde 3 tane misafirin ölümü bana denk gelmişti birebir yakından gördüm tanımadıgım türk bile olmayan insanların cansız bedenleri günlerce gözümün önünden gitmedi nerde kaldı öyle bir akrabamın durumu yani. Allah sabır versin canım benim .Mekanı cennet olsun...
YOTSUZ WAW kızlar buluşmaya gitti topik bize kaldı
dogacım kaldı kalmasına ama ben gecmisi bitirip ancak gelebildim sende gittin sanırım :)
bu arada gülüyorum falan ama canım cok sıkkın arkadaslar
hepinizi cok öptüm yarında bildirim olarak sanırım yine aynı kiloda olacagım bu haftada aşureyi biraz abarttım diyebilirim