deme yee yiyipdemi aldınn...o kötü iştee kilo zor veriliyorr ama çookk kolayy alınıyorr dimi...bu 2 hafta önemli senin için ozaman listeyi tam uygulada şok et diyetisyenini...listeni bilmiyorumm ama bi kaç tüyo vereyimm...benim listem azz ekmek yerinede bademim varr....vee ana öğünlerde yarım elma 2 bardak suyumm varr onu içince zaten yemeye hal kalmıyorrr...bide metabolizmahızlandırıcı çay vardı ama zati onu vermiş galiba diyetisyenin sana...başarılar diliyorum sanaa.....bence ara randevuyuda 2 gün sonraya al...
aynı gibi gbib istersen bende paylaşırım daha önce paylaştım ama görmediysen yazarım yineee...çokk güzell bununlaa 3 kiloyu kesin verirsin kaçamak yapmazsannn....
bak oda vermişş elmalı çayı..bunun poşet şeklinde hazırı varmıymışş bana zor geliyor çogu zamann hazırlamakk varsa bende alayımm gün içinde içerimmmm devamlııı...sen buldunmu elmalı tarçınlı poşet çayy......elmaçayı var bende ama...aynısımııı oluyorr....
güüünayyydıınnnnn saah kahvaltımı yaptım eşim görevden yeni geldi gelirken simit almış 1 simit peynir çayy tedim
tartı hala +500 de 85 bari olsam 15 tatilde kaynıma kız isticez sanırım benim elti adayıda malesef 60 kilo mnyonmuş ben yanında zebellah gibi kalıcam gçrmedim kendini ama anlatılanlar öyleee iç aıcı deil zaten kaynanam hep şişmanım diye laf sokar dururdu şmdi daha kuvvetli örnek sunacak eltin zayıf diye halilaten 91 kiloyken 44 beden etek olmuyodu şimd oluyo 5 kiloda 1 beden inceliyo sanırım insan yani 20 günde kaç kkilo verebilirimkii aceba4
merhabalar ben de geldim yağmurgözlü gibi benimde keyfim yok bu aralar hayat sıktı sıktı bıraktı cnm sıkkın hiç bir şey yapasım yok ne diyet ne başka bişey sizi de okuyup çıkıyorum yazasım yok ayşecim nasılsın benim durum böyle düzelirim zaman geçsin ama şimdi sakin sessiz kalmak istiyorum yeni yıl neşeli gelmedi bana Allah sonunu hayırlı getirsin inş şimdilik böyle okula gitmeden bakayım dedim birazdan çıkarım herkesi çok seviyorum buralardayım ama sessizzz
nevimcimmmm şuan kaç kilosun hadi bi hedef belirleyelim birbirimize destek olalım daha çok artı destek ne dersin :)
bende çok sıkıldım artık bu al verlerden
bi de eşile gidiyorum ben diyetisyene saolsun destek oluyo bana
aldım diye moralim bozuktu olsun verirsin üzme kendini dedi
nisanda emirin doğum günü ve orduya gitmeyi düşünüyoruz
3 nisana kadar 85 olsam en azından o bile yeter yaa
sonra temmuz 6da da yaz tatili kuzenin düğünü var orduya gidicez o zamana kadar da 75 olsam yeter :)
ama çok zor yaaa
yememişsin akşam zaten, birşey olmaz canımsorma canım her yer koktu valla ama ben yememmmmm
iyi geceler canım
sağol canım hallettim :)bende hep farlutalle oldum adet şimdi evlendim hala devam ediyorrr...ama şimdi bebekde düşündüğüm içinn içemiyorum onuu....çookk geçmişş olsun canım...
15 dakika yeterli canımm.....google dr. ZİYA MOCAN çayı yaz çıkıyor zatii....inş iyi gelirrr....ben metformin kullanıyorumm ..yani glukofennn o benim bagırsaklarıı iyi yapıyorr....ondan çok sıkıntım yokk...ama kuzende ziya mocana gidiyorr oda diyetten dolayı gabızlık var demişş bi ilaç vermişş oda iyi geldi eger sorun devam ederse o ilacı sorarım kuzene araştırırızz...
ayyneee öyleee yaaaaaa...yanii ben öyleyim kendi adıma konuşmak gerekirseee....
bende akşamdan kayısıyı suya koymuştum ya onu yedim üstüne su şükür rahatladım ....sağol ablacım bende teşekkür eederim böyle güzel bir ortam oluşturduğunuz için.
canım sabah aç karnına zeytin yağ iç. üstünede su. ve kaysı. mutlak sonuç alırsın. hatta fazlasıyla
sağol canım bir daha olmaz inşallah ama olursa denerim :) şu form çayı hayatıma soksam mı acaba ?bende yeni yıla girişimizi kutladım pişmanda değilim hristiyanda değilim
kayısı erik üzüm dut armut gibi meyvelerden şekersiz hoşaf yap aç karna iç
aç karna zeytin yağı üstüne ılık su
çiğ sebze meyve
form çayı
bunlar iyi gelir
ama aç karna yemektan en az 30 dakka önce yenilip içilmeli bunlar
bende o tartılardan almak istiyorum ama bilemiyorum dr. a bir sorayım alayımmı diye
kastan vermenin yolu kolay asucum aç kal yada şok diyet yap
şok diyetle verilen birsürü kilolar varya neredeyse hepsi hepsi kastan veriliyor biliyorsun 1 kilo yağ yakmak için 7000 calori harcamak lazım koşu bandında 7 hızda 1 saat koşsan 300 kalori harcıyorsun 7000 calori için gerekli sporu düşün
eee sporda yapmadan verilirse birsürü şok diyet kilosu bunlar kastan verildi demektir
sen doğru yoldasın sağlıklı beslenip sporunu yapıyorsun merak etme
belinin iyleşmesini bekle spor için hatta en iyisi bir dr. a görün bence zaman kaybetme
of ellerine sağlık ben olsam ekmek yerine bir dilim yerim
iyi geceler
bu ara idrar yolu salgınıvar demişti bizim dr. benim kızda geçirdi ve iştahsızlıkta yaparmış diye biliyorum
yani bizim kız iştahsız diyince hep dr. lar idrar isterdi
ama kızlarda zor bu iş ya o torba durmaz kayar dışarı gider
bir seferinde unutmuyorum hastanede yatıyoruz dr. idrar istedi 5-6 denedik olmadı hep torbaya değil dışarı gidiyor torba kayıyor
en son kızın pijamalarından birinin dikişleri söktüm bezz bağlamadan o delikten torabnın ucunuda çıkardımki takılmasın anca ozaman alabilmiştik
ayy canım ya hadi hayıtlısı inaşşah keşke bir daha yapsaydın....2012 ilk şakasını yaptı sanırım bana adetim baya bir gecikti bende test yaptım çift çizgi çıktı sevindim ama sonra tekrar yaptım tek çıktı her zamanki gibi.
bende karataya şubatta kesin başlıyorum okulda rahat olur zannımca :)slm kızlar
ben bugün karatay yaptım güzel güzel.yaaa çok güzel bişi yedikerlmim yazıp canınızı istetmiyeyimev işi fln yaptım halim yoktu ama 60 dk da spor yaptım etti 120 dk.derin kızına çok geçimş olsun inşallah atlatır biran önce.banu çift çizgiyi görsen hep birlikte bayram yapsak ne güzel olur(hayırlısıyla).asuuu nasılsın?ankara buz pistine dönmüş markete çıktım oğlumla eşim gelince kızları bırakıp bi kere ben düşüyordum bi kerede oğlum yaa çok zorlandık.ben evdeyken bebiişmi çok şımartıyorum galba akşam ablasını kıskanıyor ablada 3 yaşında nasıl da şirin bir görsenizzz
bak olmazsam bulurum seni :)))) ne bileyim ben basenden kaybediyorum sanırım....Yanlış yok Özlemciğim, sen 76 değil misin, 4 kilo versen 72 kg (42 beden), bir 4 daha versen 68 kg (40 beden) olursun. Bak; sen 67 olunca 40 beden giyemezsen bul beni, dilediğini söyle :)))
Şaka bir yana, bana ilk olarak bir spor hocası (ünlü bir spor merkezinin müdürü) söylemişti 4kg=1 beden diye, sonra dahiliye uzmanı ve diyetisyenim aynı bilgiyi verdiler farklı zamanlarda; ama TUBİTAK onaylı bir bilgi değil yani :))) Bir arkadaşıma diyetisyeni 5 kg=1 beden demiş... Benim edindiğim tıbbi kaynaklar da yazdığım gibi :)
Ama tebessüm çok haklı, kişinin boyu ve yağ-kas oranı bedenine çok etki ediyor. "4 kg verdiği halde 2 beden küçülenler de var" demişti diyetisyenim, kas kazanıyor bu nedenle tartıda ağır çıkıyor ama diğer yandan sıkılaşıyor... Ay amma karışık oldu bu mevzu, 2-2,5 ay sonra 40 beden olursun sen bak görBaseni filan boşver ben de geniş kalçalıyım, oluyordu gene. Albümümdeki eski fotoğraflarımda görürsün, zayıfken bile kalçalı malçalıydım .)
Bu arada kabızlık için arkadaşların tavsiyeleri yanında bulduğun her yeşilliği ye, özellikle çiğ yenen ıspanak-pazı-marul-salatalık vb. laksatif etki yapar :))
Temennileriniz için teşekkür ederim:) Çok zarifsiniz arkadaşlarım. Yeni yılda hep birlikte kurtulalım şu yağlardannnn.
Çok geçmiş olsun, umarım şimdi daha iyidir
Paylaşımda bulunursan memnun oluruz :) Diyet konusunda bir ilerleme oldu mu bu sürede?
Bu arada ben stevia'yı kaynatıp suyunu çıkardım, çaylarımda kullanıyorum ama pek de tad alamadım doğrusu, cinsi mi farklı işlenmediği için mi henüz fikir edinemedim :)))
..............
Geçmişe baktım, cevaplar yazım, pilim bitti. Sizlere iyi geceler, sevgiler :)
herkese günaydın güzeller
ben yine artıdayım anlamadığım bir şekilde
börekten sadece bir parmak büyüklüğünde yedim zaten kahvaltıya gideceğim tehlike var yani
GÜNE BAŞLARKEN: 2 bardak su + 2 kuru kayısı + 1 ceviz
KAHVALTI
* Haftada 2 gün: 2 yumurta beyazı + 1 yumurta sarısı ile yapılmış sebzeli omlet/ menemen
1 dilim tam buğday ekmek (kepek/çavdar/çok tahıllı)
Söğüş sebzeler
Haftada 3 gün: 1 dilim tam buğday ekmek+ 2 kaşık lor peynir + Söğüş sebzeler
1 yumurta beyazı
*Haftada 2 gün: 1 kase yoğurt + 1 meyve + 2 ceviz
ARA: 1 meyve + 8 fındık/badem
ÖĞLE: Yemeğe başlarken— 1/2 kabuklu elma+ su
*Haftada 4 gün
1 kase çorba
1 kase yoğurt/cacık
Salata
Haftada 3 gün
Izgara et/ köfte / tavuk/ ton balık / balık
Salata (elma sirkesi, limon tercih edebilirsiniz)
1. ARA: 1 fincan kahve (sütlü ve tatlandırıcılı olabilir)
2. ARA: 2 adet grisini veya ½ paket diyet bisküvi + 1 bardak ayran
AKŞAM: Yemeğe başlarken— 1/2 kabuklu elma+ su
Haftada 4 gün: Sebze yemeği + yoğurt/cacık + salata (haşlama/közleme sebze)
Haftada 1 gün: Yeşil mercimek + cacık + salata
Haftada 1 gün: Izgara/buğulama/fırın balık (Ton balık)+salata (haşlama/közleme sebze)
Haftada 1 gün: Izgara/ sote/ haşlama tavuk + salata
ARA
1 meyve + 1 su bardağı tarçınlı light veya az yağlı süt
LÜTFEN;
 Örnek diyet programınızı 2- 3 saat aralıklar ile bir şeyler yenecek şekilde düzenleyiniz
 Gün içinde
o 2- 2,5 litre su tüketmelisiniz.
 Sebze yemeklerine 1 kg sebze için 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave ederseniz dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
 Öğle ve akşam yemeklerinin yerini değiştirebilirsiniz.
 “Ziya Mocan Özel Karışımı”
2 elma, 1 portakal, 1 limon, 1 çubuk tarçın, 3-4 karanfil; 2 litre suda 5- 10 dakika kaynatılır, süzülerek gün içinde en az 4 bardak tüketilir.
ahanadaa aynenn listemmmm bu arkadaşımm...
merhabalar ben de geldim yağmurgözlü gibi benimde keyfim yok bu aralar hayat sıktı sıktı bıraktı cnm sıkkın hiç bir şey yapasım yok ne diyet ne başka bişey sizi de okuyup çıkıyorum yazasım yok ayşecim nasılsın benim durum böyle düzelirim zaman geçsin ama şimdi sakin sessiz kalmak istiyorum yeni yıl neşeli gelmedi bana Allah sonunu hayırlı getirsin inş şimdilik böyle okula gitmeden bakayım dedim birazdan çıkarım herkesi çok seviyorum buralardayım ama sessizzz
MErhaba,
Ayşe neşelisin sevindim. hayırlı olsun listen..Bu daha sıkı geçicimi verdiği liste.?
dermanabla,bende fıçı gibiymişism.:) ayrıca acilmiş durumum..:)))
yağmurumgözüm,söz konusu sağlık değilse ki önemli olan o..gerisi hallolur emin ol er veya geç..
mucukss..
Nevin,düzelemdinzimi daha.?ne zor ikinizinde hastalanması..İnşallah uyguladığın soğan suyu seni hem iyileştirir hemde bebek haberi alırız..
canım ben 98 kilo gördüm bu sabah yeni regl oldum aynıyız yani.geçen hafta 96 ları görmüştüm ama ilaç acayip şirimişti beni çokta kaçırdım adet öncesi tatlı yedim baya yine artıyım ama hedeflerimiz aynı benimde 24 nisan evlilik yıldönümüm 85 (altıda kabülümdür:) olmayı gelinliğimi yeniden giymeyi çok istiyorum.
karayatı okuyorum aklıma yatıyor ama et ağırlıklı ve eti çok sevmiyorum.tatlı bağımlılığımdan kurtulmalıyım ama nasıl???
Bizde seni seviyoruz canım...
hayat her zaman kolay değil haklısın..Geçer bunlarda sen ümidini,keyfini yitirme..
yaww şimdi gördüm bunu kimseye laf soktuğum yokk bi kaç kişiye dokunmuşş...duyrulurr....ben bişi demedimm..kimsenin dinine dilinede laf etmedimm..tabiki hiristiyanlıkda hak din(Dİ) islamiyet gelince haklığı kalmıştırrr..ve benim yakın hiristiyan arkadaşlarım varki müslüman olmuşlarr öncesindede saygım vardı şuandaa onlarla birlikte 26 kasımdı sanırımm..beni mevlüte çağırdılarr yeni yıla giriyoruz diyee...alla alla dedim 26 kasımda..sonradan çaktımm davayı...papayıda onla konuştuk burdada paylaştımm sadece kimse üstüne alınmasın bende herkezin yeni yılını kutladımm...papada hepimizi kutlamışş dedimm havaya girmiş adamm çünkü onların neden 1 0cağı yıl başı yaptıkları ve neden kutladıkları belli..bizide onu kutluyozz sanıp heralde laf sokmuşş...ee normal olarakk papada benim ramazan bayramımı kutlasa bizim gibii bende gideer papa yı kutlarımmm...yani lafı sokmaya çalışan ben değilim :) lafı papa sokmuşş...sözün özüne dönersekk kimseye bişi dediğimm yokk...sonuçta niyett önemlidirrr
yürüyüşle gider hepsi inşallaharkadaşıma yürüyerek gitmeye karar verdin sanırım 45 dk sürer hep yokuş yukarı gideceğim dönüşte yürüyemem kızımla döneceğim ama belli de olmaz onu dolmuşa bindirip yürürüm belki
sıkma canını verirsinkızlar dün gittim diyetisyene ve 2 hafta 2 kilo almışım harikayım yani
moralim çok bozuktu saolsun motive ett beni
listeyi değiştirdi 2 hafta sıkıcaz dedi
bide elma tarçınlı çay verdi tarçın hiç sevmem ama sesimi çıkarmadım
2 hafta 3 yada 4 kilo hedefimiz dedi
moral bozmak yok arada olacak ama 2 kilo da çok dedi
gerçekten bünyeye bak yaa
2 kilo vermek için o kadar ugraş almak o kadar basit ki ama
neyse bugün itibari ile başladık sıkı diyete
cecooo beni listeye 98,500 ile ekle cnm dünkü diyetisyende öyle çıktı
güüünayyydıınnnnn saah kahvaltımı yaptım eşim görevden yeni geldi gelirken simit almış 1 simit peynir çayy tedim
tartı hala +500 de 85 bari olsam 15 tatilde kaynıma kız isticez sanırım benim elti adayıda malesef 60 kilo mnyonmuş ben yanında zebellah gibi kalıcam gçrmedim kendini ama anlatılanlar öyleee iç aıcı deil zaten kaynanam hep şişmanım diye laf sokar dururdu şmdi daha kuvvetli örnek sunacak eltin zayıf diye halilaten 91 kiloyken 44 beden etek olmuyodu şimd oluyo 5 kiloda 1 beden inceliyo sanırım insan yani 20 günde kaç kkilo verebilirimkii aceba4
yağmurgözlü bu sene nazaramı geldin ne oldu sana böyle çok üzgüngörüyorum seniiii
desene bundan sonra işinn daha zorrrr....kaynana noluyoo sankiii...hıhhh....valla bu sana güsel çoşku olur aslındaaa...20 günde 3 kilo verebilirsin bencee...bak yukardaki listedee tam 20 günde 3 kiloluk bi listee boll suda içersennn çözersinn bu işi..söz takıldığında kuğuu gibi olursunnn....
MErhaba,
Ayşe neşelisin sevindim. hayırlı olsun listen..Bu daha sıkı geçicimi verdiği liste.?
dermanabla,bende fıçı gibiymişism.:) ayrıca acilmiş durumum..:)))
yağmurumgözüm,söz konusu sağlık değilse ki önemli olan o..gerisi hallolur emin ol er veya geç..
mucukss..
Nevin,düzelemdinzimi daha.?ne zor ikinizinde hastalanması..İnşallah uyguladığın soğan suyu seni hem iyileştirir hemde bebek haberi alırız..
yaaa hakkaten veririm demii kız
kaynanam ollldu bitti aynı evllendiğimde ben 73 kilo eşim benden 20 santim uzun 53 kilo idi ama ben ne yaptım baktım ben veremiyom ydedirdim adama yedirdim adama adamı 90 kilo ettimmm
şimdi onda boy var belli etmiyo okadar amma ben hakkaten testtede çıktı fıçı gibiymişim üst tarafım kalın alt taraf ince zigon sehba gibiyim bacaklarım ince kalcada yok göbek mide katkat maşşallah
senin işin kolay o zaman bak 10 kilo kardasın :))))
ama beni zorlamaz diye düşünmüştüm ondan dedim
eşime diyeyim arası hemşosunu o zaman. ama belim zorlanmıyordu onda yani rahat yapıyordum aslında yarın akşama deneyeyim yorarsa bırakırım olmaz mı?
afiyet olsun canım :)))
kabak hangi kabak? yemeği yapılan mı tatlı olan mı?
ben geçen hafta kabak,pırasa,ıspanak hangi ot varsa yedim ama tık yok ne olduysa artık..
Şu an hala laf sokuyorsun farkındamısın.??
Arkadaşım ne güzel diyorsun kimsenin dinine,diline laf etmedim diye ama ediyorsun işte..
Gerek farkında olarak gerek olmadan...
Bu konular hassas konular biz hiç girmeyiz bu konulara ne açık açık nede uyanıklık yapıp laf sokarak.. lütfen sende aynını uygula..
topiğin huzuru çok önemli. biz bir aileysek burda ki öyleyiz her açıdan saygılı olmalıyız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?