kızlar bir sorum olcak 1 buçuk yalınd a küçük kızım acayip aksi inat anlatamam çookk uysal bebeklik geçirdik şimdi zıvanadan çıkmış gibi delirtti beni sabahtan beri tv yi kapatma diyorum kızıyorum gidip gelip kapatıyo kızdım azcık anlar belki diye yokkk onu burakıyo laptopa mausu yere vuruyoo pillerini ıssırıyo tuşlarını yoldu attı zaten
delircemm büyük kızımda hiç böyle olmamıştııı hep zararlı şeyler yapıyo şimdide masanın tepesinde zıplıyo sinirden başım ağrıdı bu aykar normal mı kiii netten araştırayım uyusunda cadı kızım uyuyunca ağladı diyede üzülüyorumm
yok valla ben dayanamamcanımyaa bravoluk halim yok ortada işte aylaydır 97-98 arası gidiyorum eğer burda olamasaydım eminim bende daha çok kilo alırdım.nefsimle nasıl savaşıyorum ama illaki 1 tanede olsa kurabiye filan kaçıyor ee oda zaten 250 kaloriden başlıyor yani diğer daikkat etmeler boşa gidiyor.bazen diyorum bırakıyım işi filan sadece diyete odaklanıyım sporumu yapıyım kurtulayım bu kilolardan.ama evde sıkılıp daha cok yemeğe saldırmaktan korkuyorum malum ilk evlendiğimde evde kalıdıgım 9 ayda 20 kg almıstım. Tatlıya aşırı düşkünüm yani kahvaltımı tatlı ile yapabilirim o derece.
Tatlı sevmeyenlere imrenerek bakıyorum o yüzden.şimdi bakıyorumda üretimin içine tepsilerce kurabiyee,yaş pasta petifürler..birde ustalara bakıyorum hepsi zayıfff demekki bu iş irade işi..neyse ben gidip bir elma yiyeyimm
sopalık olmuşşun tam sopalıkBu arada sopa sırası bana geldi sanırım :) Cumartesi akşamı eşimle kokoreç yemeye gittik.Gece gece.Pazar günü kahvaltıya misafirim vardı.Patatesli gül böreği yaptım akşamdan.Sabah kahvaltıda ondan yedim iki tane.Yanında da diğer kahvaltılıkların hepsinden kepek ekmeği eşliğinde hüplettim.Sonra akşam üstü yoğurttan biriken kaymakla tereyağı yaptım ve ekmeğe sürüp onu yedim.Yedim de yedim duuuurr daha bitmedi.Sonra akşam 6 da eşim sıkıldım hadi İzmite gidelim dedi.6,30 gibi izmite gittik fazla aç değildim.Gezdik baya.Eşimin kardeşi İzmitte çalışıyor.Saat 10 da çıkıyodu işten.Hadi gelmişken onuda alalım giderken dedik ve 10 a kadar gezdik.Mağaza Avm market falan.Yani toplamda 3 saat falan yürümüşümdür.Eve geldik eşim acıktım dedi.Bende çok açtım tabii.Eşim buzluktaki mantılardan haşlasana hatun canım çekti dedi.Ben böyle hafta sonları mantı büküp atıyorum hazır olsun zor bi anda diye.Mantı haşladım gecenin 11,30 unda ve 1 tabak yedim üzeri yoğurt ve tereyağlı soslaaE daha ne olsun.Şimdi sen söyle Özi dayağı hakettim mi haketmedim mi?? Tartıya çıkmaya yüzüm yok...
Hoşgeldin tekrar.Bende geçen yaz paylaşımda bulunuyordum belki hatirlarsın.Boşlamak zorunda kaldım burayı sonra mecburen.Dedem ve dayım vefat etti.Sonrada eşim ameliyat oldu.Giremedim hiç ve bi baktım ki 85 kilodan 93 e çıkmışım.Yani ben tam 8 kilo almışım buradan uzak kaldığım için.Şimdi yine 89 a düştüm şükür.Seninde artılarından kurtulacağına eminim.Paylaşım yaptığın dönemde okurdum yazdıklarını.Çok iyi motive verirdin topik ahalisine.Tekrar hoşgeldin.Bi de Leah diye bi arkadaş vardı.Siz buluşuyordunuz sanırım.O nerelerde acaba bilgi alabiliyor musun?
onuda yaparsın canım kendini motive etmeye çalış motivasyon bulmaya çalışnaber fıstık. yani aranıza döndümde diyet yahut sağlıklı beslenme olayına pek dönemdim. offff o kısımda olur insallah.
herkese teşekkürler. ne güzel kilo vermeye devam etmişsiniz. hepinizi ayrı ayrı kutluyorum darısı başıma(elbette önce boğazımı tutma kısmı gerçekleşse pek iyi olacak.).
benim annemde hep kilolu idi hep dizleri spor yapayım derken sakatladı 35 inde ve ahareket azalınca dahada kilo aldı ve dizler gittisevgili arkadaşlar
hemen paylaşmam gereken birşey üzücü bir durum var.
bahsetmişimdir annem kilolu falan diye. kendisi sanırım 158 boyunda olmasına rağmen en az 15 yıldır 110 kilonun altına inemediği gibi en az 30 yıldır en az 95 kilo olmuştur. herneyse kısaca (60 yaşında) hayatının 3 de 2 sini obez olarak yaşadı. ve sondurum. iki dizde iflas etmiş. bugün dr gitti. uzun zamandır yururken zorlanıyordu. ama son 1 senedir nerdeyse hiç dizini kıramaz hale geldi.
annem kiloso konusunda hiçbir zaman güvensizlik yaşamamıştır. biraz da Babam sayesinde güzelliği konusunda en küçük bir şüphesi olmadı. sağlıklı (maşallah) bir yaşam sürüyor (dizleri dışında.) kısaca onu bu olaya direk motive eden bir durum olmadığı için hep kilo konusunda bahaneleri oldu. ona sorarsanız az yer, hareketlidir. bol bol yürür. ama bana sorarsanız dengesiz yemek yer(iki öğün yesede çok fazla yer ve asla yemek konusunda sınır koymaz) ve hayatı tam bir düzensizlikte ilerliyor( gece en erken 3-4 arası uyuyor-dizileri ancak bitiyor sabah da en erken 12-1 arası uyanıyor kahvaltı ve akşam yemeği saat 5 dbi oluyor. ve gece boyunca yemeğe devam ediyor tv başında.)
çok uzatmayayım. bu hastalığın obezitenin gerçekten sakası yok. vucudu adım adım ifalasa sürüklüyor. 60 yaşında bir kadının diz kapaklarına protez takılması gerekiyor. normalde hiçbir sağlık sorunu yaşamayacak bir kadının. yarın başlarımla olmuyor kilo vermeye bugun su an başlamak gerekiyor.annem artık 60 kilo bile verse dizleri aynı olamayacak.
hanımlar biraz önce telefonla konusurken annemle kendimle konusur gibi oldum. 30 sene sonra bu halimle devam edersem en önemli ödülüm bu ve benzeri hastalıklar olacak Allah ömür verirse.
inşallah iyi geçer görüşme,
Kızlar bu arada eşim yarın bir iş görüşmesine gidiyor 7 aydan sonra. Aklınıza gelirse duanızı eksik etmeyin olur mu? Ben hep hayırlısı neyse o olsun diyorum. Sizlerlede paylaşmak istedim. Bende gideceğim ona destek olmak için görüşmeye. Bu hafta salı, çarşamba, perşembe dışarıda olacagım. ama size yarın mutlaka yazarım aksam evden. cok öpüyorum. (hafta sonumu nasıl gecirdiğimi hiç anlatmak bile istemiyorum ben anlatmaya basladıgımda topik zayıflama topiginden istifa edecek gibi geliyor ve sanırım hepimiz için bir hafta 7 günden degil sadece 5 günden ibaret bu konuda)
geçmiş olsun eşineselam kızlar...
kızımdan sonra eşimde hastalandı 3 gün evde yattı işe gitmedi,o yüzden kaç gündür aklım buradaydı birde çarşamba günü m var bende temizlik yaptım bugün bitti çok şükür...
mutlu hoşgeldin canım kendini üzme hepimiz aynıyız kilo veremesemde aylarca topikten çıkmıyorum biliyorumki iki misli alacağım ..
yenacım burasıda kapalı aynen hiç sevmem bu havaları yağmur yağıyor sürekli...
her yemeğinin üstüne zeytinyağı koy 1tk iyi gelir piştikten sonraselam kızlar bugün bayağı yoğundum giremedim dışarı çıktık komşumla meb'e gittim görevlendirme dilekçesi vermek için ama okula vermem gerek önce . olur mu olmaz mı bilmiyorum ama şansımı deneyeceim artık. komşumda oradan emekli sağolsun şu bebişime teyzesini bulan . ben bu kadına ne yapsam azdır sağolsun ya.... sonra benim bebiş 3-4 gündür kabızdı ya dr a gittik lavman yapıldı ama yinede öyle istediğim gibi olmadı gerçi birşeyde yemiyor ama ne bileyim.
bayağı sayfa birikmiş azcık okuyayım hazır bebiş yeni uyumuşken
iyi yürüyormuşsunbende hareketliliğimden bahsedeyim
biraz yoğun sürekli ayaktayım
işe herkesten önce başlayıp herkesten sonra bitiren biriyimmolaları falan tam anlamıyla doldurmadann hopppppp kaldığım yerden devam. buşekilde olmasına rağmen yaranılmıyor malesef:95:
servisle gidip geliyorum ama servise binmek için baya yürüyorum (tahminen 1 km)
ayda 2 hafta sabahçı oluyorum. sabahçı olduğumda 2 km yürüyorum. bunun dışındada hergün 15 dk koşu bandında yürümeye başladım. diyete başlayalı 1 hafta olmadı sanırım , pantolonum accıkın bol gelmeye başladıeski alışkanlıklarımıda bıraktım. gereğinden fazla yemek,abur cubur,gece çikolata yemek gibi
bunları göz önüne aldığımda nisana kadar kilolarımdan kurtulmuş oliciiiğimmmm
80 olursan x li bedenlerden kurtulursun merak etmeBiz de 80 olsak biz de xxl olsak biz de istediğimizi giysek
kızlarrr bu arada bugün spor merkezine kayıt oldum...
artık gelsin fıtnessler,kardiyolar..
gelsin saunalar,hamamlar... aman amannn gelsn havuzlar...
3gün spora persembeleri hamam saunaya haftasonu da havuza olarak karar verdm ama bakalım..
belli de olmaz tam saatleri
birden içimden geldi gittim yazıldım..diyetsyende de böyle olmustu..
ben gercekten,sanırım,cidden yaza inceck olcammmmmmmmmmm
kızlar bir sorum olcak 1 buçuk yalınd a küçük kızım acayip aksi inat anlatamam çookk uysal bebeklik geçirdik şimdi zıvanadan çıkmış gibi delirtti beni sabahtan beri tv yi kapatma diyorum kızıyorum gidip gelip kapatıyo kızdım azcık anlar belki diye yokkk onu burakıyo laptopa mausu yere vuruyoo pillerini ıssırıyo tuşlarını yoldu attı zaten
delircemm büyük kızımda hiç böyle olmamıştııı hep zararlı şeyler yapıyo şimdide masanın tepesinde zıplıyo sinirden başım ağrıdı bu aykar normal mı kiii netten araştırayım uyusunda cadı kızım uyuyunca ağladı diyede üzülüyorumm
iyi akşamlar kızlar sabhatn beri yazdım silindi net gidip geliyo hava felaket burda karrr çok 2 gündür arlıksız devam ediyoo
yeniden yazayım yediklerimi sabah 1dlm layt ekmek
1 kaşık lor peynir 1 çeri domates
yarımm yumurta
5 zeytin yeşil çay
öğlen 1 tabak yeşil mercimek
1 dlm layt ekmek 4 kaşıkk yoğurt
arada yeşil çayy siyah çayyy 5 leblebi
akşam 5 kaşık saç kavurma
yarım bardak ayran 2 kornişon turşu
80 dk laslyy
dişim apse yaptı sanırım antibiyotik kabız yaptı beni şimdi rezene içiyorum inşallah iyi gelir
çookk yoruldum kızlrı banyo yaptırdım uyusalar az kafa diinlicemmm
İyi akşamlar arkadaşlar...
Keyifler nasıl....
sevgili arkadaşlar
hemen paylaşmam gereken birşey üzücü bir durum var.
bahsetmişimdir annem kilolu falan diye. kendisi sanırım 158 boyunda olmasına rağmen en az 15 yıldır 110 kilonun altına inemediği gibi en az 30 yıldır en az 95 kilo olmuştur. herneyse kısaca (60 yaşında) hayatının 3 de 2 sini obez olarak yaşadı. ve sondurum. iki dizde iflas etmiş. bugün dr gitti. uzun zamandır yururken zorlanıyordu. ama son 1 senedir nerdeyse hiç dizini kıramaz hale geldi.
annem kiloso konusunda hiçbir zaman güvensizlik yaşamamıştır. biraz da Babam sayesinde güzelliği konusunda en küçük bir şüphesi olmadı. sağlıklı (maşallah) bir yaşam sürüyor (dizleri dışında.) kısaca onu bu olaya direk motive eden bir durum olmadığı için hep kilo konusunda bahaneleri oldu. ona sorarsanız az yer, hareketlidir. bol bol yürür. ama bana sorarsanız dengesiz yemek yer(iki öğün yesede çok fazla yer ve asla yemek konusunda sınır koymaz) ve hayatı tam bir düzensizlikte ilerliyor( gece en erken 3-4 arası uyuyor-dizileri ancak bitiyor sabah da en erken 12-1 arası uyanıyor kahvaltı ve akşam yemeği saat 5 dbi oluyor. ve gece boyunca yemeğe devam ediyor tv başında.)
çok uzatmayayım. bu hastalığın obezitenin gerçekten sakası yok. vucudu adım adım ifalasa sürüklüyor. 60 yaşında bir kadının diz kapaklarına protez takılması gerekiyor. normalde hiçbir sağlık sorunu yaşamayacak bir kadının. yarın başlarımla olmuyor kilo vermeye bugun su an başlamak gerekiyor.annem artık 60 kilo bile verse dizleri aynı olamayacak.
hanımlar biraz önce telefonla konusurken annemle kendimle konusur gibi oldum. 30 sene sonra bu halimle devam edersem en önemli ödülüm bu ve benzeri hastalıklar olacak Allah ömür verirse.
hoşgeldin semiranım
sen hep iyi ol canım
canım dediğin gibi zeytinyağı koyuyorum ama nasıl oluyorsa oluyor dr dişten dedi ,diş çıkarıyor ya ondanmışyok valla ben dayanamam
bende sabah kahvaltıda bile yerim valla
hiç yemek aramam hatat yemek yerine yerim tatlıyı,
sopalık olmuşşun tam sopalık
onuda yaparsın canım kendini motive etmeye çalış motivasyon bulmaya çalış
benim annemde hep kilolu idi hep dizleri spor yapayım derken sakatladı 35 inde ve ahareket azalınca dahada kilo aldı ve dizler gitti
senelerdir amaliyat diyorlar
bu sene cesaret etti
diz protezi takıldı dizine perşembe günü 45 gün oluyor şimdi yürüteçle yürüyor inşallah daha iyi olacak
inşallah iyi geçer görüşme
geçmiş olsun eşine
naz iyleştimi
her yemeğinin üstüne zeytinyağı koy 1tk iyi gelir piştikten sonra
iyi yürüyormuşsun
80 olursan x li bedenlerden kurtulursun merak etme
aa süper olmuş valla çok güzel olmuş valla hızla verrsin kiloları
bende çok istiyorum ama kızımla olmuyor işte
Keyifler nasıl....
hoşgeldin ablacım geldinmi evine sağ salim
keyifler orta şeker diyelim
canım dediğin gibi zeytinyağı koyuyorum ama nasıl oluyorsa oluyor dr dişten dedi ,diş çıkarıyor ya ondanmış
ablacım hoşgeldin özlettik valla, iyiyim sen nasılsın?
vallahiii zor büyük ayrı küçük ayrı olmasa dert olsa dert çocuk canları saolsundaİnat çoğu çocuklarda var...Oğlum bize değilde ablasına çok inat yapıyor.:)
2 yaş sendromu desem daha erken..YApıylada alakalı birde o an dikkatini başka yere yönlendir,kızmak yerine..
Örneğin tv.yi kapattığında birazdan gene açacağım kapatma tamammı kızım dersin etkili olabilir..
Gerçekten zor zenaat çocuk yetiştirmek..Büyüdüklerinde ayrı bir dert..
bakayımmm netten bizimkide çokkkk ıssırıyo bu aralarrrben söyliyim canım
cevap 2 yaş sendromu
benim kızımda erken girmişti 2 yaş sendromuna ,
hatta bunlara ek olarak kızım birde bizi kanatana kadar ısırıdı yada tırmalardı heryeri yüzüm yara içindeydi
dikkatını başka yere çek aaaaaa bak burda neler varmışşş gibi bilirsin zaten
benimkide masada tepinirdi masa bir devrildi üzerindekiler üstüne allahtan masayı tuttumda kafasına gelmedi ondan sonra masa olayı bitti am o sinir baya sürdü 2 yaşını 3-4 aya kadar geçmiştiki geçti
biraz bak internetten 2 yaş sendromu diye
bu ara kendinin ayrı bir birey olduğunu anlıyor ama bağımlı olduğununda farkında bu onda stres yapıyor
bebek ergenliği diyorlar bu duruma
allah kolaylık versin
Keyifler nasıl....
evet ergenlik gibi psikolojil olarak ondan diyorlarBebek ergenliği mi? İlk kez duyuyorum. Çok mu yaramaz oluyorlar bu dönemde. Allah sabır versin çok ama çok zor yaa uğraşmak.
iyi sen nasıl ablacımİyi akşamlar arkadaşlar...
Keyifler nasıl....
iyi ol hep iyi oliyi akşamlar arkadaşlar nasılsınızz ben iyimiyim sanırım iyiyimm bilmiyorum neyseeee geçmişi okumak çok zor çünkü çoktandır giremiyorum topiğe herkes çok iyidir umut ediyorum mutlu gelmiş hg miş hasta olanlara acil şifalar dertli olanlara devalar diliyorum yeni gelenler hg miş kalıcı olursunuz umarım diyette herkese başarılar diliyorum.....
canım dediğin gibi zeytinyağı koyuyorum ama nasıl oluyorsa oluyor dr dişten dedi ,diş çıkarıyor ya ondanmış
ablacım hoşgeli özlettik valla, iyiyim sen nasılsın?
evet ergenlik gibi psikolojil olarak ondan diyorlar
iyi sen nasıl ablacım
iyi ol hep iyi ol
afacanlar yoruyor seni dimi hemde 27 tanemiydi valla ben 1 iyle zor başediyorum
diş ishali bilmiyordum
umarım çabuk geçer
birde benim kıza şey iyi gelirdi
hipp kayısı yada şeftali kavanozda oluyor ya mamalar
ama sadece hipp çünkü sadece onlar sadece kayısı yada şeftali yada kırmızı eriği var diğerlerinde karışık diğer meyveler hepsinde nerdeyse muz var oda iyi geliyor malum
birde kuru kayısı kuru üzüm kuru erik ne istersen koy az suda kaynat sonra blendırdan geçir içinede bebeğin nasıl severse şeker olabilir pekmez olabilir koy yerse yedir
vallahiii zor büyük ayrı küçük ayrı olmasa dert olsa dert çocuk canları saolsunda
bakayımmm netten bizimkide çokkkk ıssırıyo bu aralarrr
az yedikmi kyfimize diycek yok sen nasılsın nası gidiyo tatillllllll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?