Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

öpüldünüz kıslar iyi geceler
Iyi geceler cnm Allah rahatlik versinnn :16::16::16:
Bana da içir, bana da içir diye boşuna demiyormuş miniğim. Onun da ateşi çıktı akşam üzeri, şimdilik ablası kadar yüksek değil ama... Doktoru aradım, büyük ihtimalle virütik diye düşünüyoruz, "ortada dolaşan ve yüksek ateş yapan acaip virüsler var bu ara" dedi. Gene de yarın götürmeyi düşünüyorum. Benim oğlan yemiyor artık o numaraları, eskiden ben de yapıyordum, şimdi bakıyor "ayııır penbe ilat verrr" diye tutturuyor. Artık nasıl içten istediyse ona da vermek zorunda kaldım zaten.
Unutmadan, gözün aydın diyeyim, doktordan da sonuçlarının iyi olduğunu duymuşsun, için rahatlamış. Bak, sen tahlil sonuçlarını ilk yazdığında sana yazdığım yorumu aşağıya kopyaladım, doktor da aynı şeyleri söylemiş :)))

..........................

Çok geçmiş olsun. Meyve yemiyorsan bile sebzelerden eşdeğer vitaminleri takviye edebiliyorsundur umarım.

Özlemciğim, eminim o 2-3 kiloyu vermesen bile sen aynı derecede güzel olacaksın. Dünyanın kilosunu vermişsin, farketmeyende art niyet aramalı. Seçeceğin şık kıyafet, saçın-makyajın ile çok güzel olacağına eminim. Ama 10 günde rahatlıkla 2 kilo daha verebilirsin sen, geçen hafta bile 1.400 verdiğine göre. Bana diyetisyenimin verdiği sebze menüsünü önerebilirim ben de sana. Bir hafta az verdiysem, takıldıysam, artıdaysam bana bunu yaptırıyordu.
Sabah ve ara öğünler klasik, yağlı yemişler ve şeker içerebilecek her şey yasak. Örneğin ara öğünde kuru yemiş hakkımı leblebi olarak tüketiyordum, normalde serbest olan 3 adet kuru kayısı gibi ara öğünler yasak yerine greyfurt gibi kalorisi düşük ara öğün var. Ana öğünler ise -sabah, akşam- şu şekilde: 1 kepçe çorba+6 yemek kaşığı az yağlı sebze yemeği+1 dilim tam buğday ekmeği+1 kase salalata. Sebze olarak bezelye, kereviz, patates, havuç, kırmızı lahana yasak, baklagil yok, et yok (yemeklere kıyma-az miktarda et konulabilir). Bir haftada 2 kilo veriliyor bu diyetle. Yapmak istiyorum dersen saatlerini filan daha düzgün yazarım sana.

Umutcum kuzularina cok gecmis olsun cnm insallah carcabuk iyilesirler :16::16::16:
Bu arada meslegin nedir bilmiyorum ama derin doktor bilgilerin var bu konudada ayrica tebrik ediyorum cnm seni :34::34::34:

Asumncığım hayret, sen bu saatlere kalmazdın pek? sevindim vallahi seni gördüğüme, yarın sabaha kahvaltı daveti yok galiba :34:

CE ee diyip gitmişsin ama :(

Sağol canım. Doktorumuzla konuştuk, çocukları dolaşıp yüksek ateş yapan bir virüs gibi görünüyori babam -evleri ara sokakata olduğu için buz tutmuş- gelemedi, ben baktım boğazına iltihap görünmüyor. Bakteriyel bir şey olmadan antibiyotik vermek istemiyorum boşu boşuna, bu sneenin ilk hastalığı, umarım son olur :( İkisi de soldu yavrularımın, şimdi ikisi de uyuyor, "pembe olmayan" farklı bir ilaç deniyoruz doktorumla, o fayda etti, ateş düştü. Ben nöbetteyim tabii, 4 saat sonra ilaç takviyesi gerekecek gibi :)))

Sana ve kızına gözünüz aydınnnnnnnn diyeyim şimdiden. Ayrılıkların en ve de belki tek güzel yanı kavuşmak, öyle değil mi?

evet ayrılığın en güzel yönü kavuşmak
bizde allahtan artık pembe kullanmıyoruz turuncusuna terfi ettik
zaten bize paresetomol pek etki etmiyor ibupropen li olan daha etki ediyor ama mecbur dönüşümlü kullanmak lazım
umarım bu son hastalık olur
benim kızda antibiyotik bitecek nerdeyse hala düzelmedi hırıl hırıl ama ciğerde değil burun hala tıkalı anlamadım bu senede böyle geçiyor hastalıkları anlamadım valla
hastalığına ramen kara çıkardım ama gidince orada 5 sene kar göremiyecek dedim o da deli oluyor kar görünce anne tutumu diye 5 dakkada bir sorar zaten allahtan daha kötüleşmedi

umutcum kızlar evde olunca ben de gidemiyorum bi yere hava da çok soğuk
gitmedim bi yere canım laptop kapandı şarja taktım geldim yine

sağol canım, bak ben gelene kadar gitmişsin gene :)

İlknur, ben de istediğim hiçbir şeyi yapamadım bu hafta. Bu akşam bir tabak kısır yediğim yetmezmiş gibi, yemekten 1.5 saat sonra filan yeni yaptığım tam buğday ekmeğinin ucundan koparıp yedim. 1.5 dilim kadar vardı :( Cuma-Cumartesi kaçamaklar vardı. Pazar listeyi aradım buldum, pazartesi sabah kızımın ateşlenmesi, evde iki çocukla kalakalmam tüm düzenimi değiştirdi. Liste miste yapamadım. Çocuklar dün ece toplan 12-13 defa uyandılar, sabah zombi gibi kalktım vb. Bu hafta böyle gümledi gibi :14:

Off çok sık uyanmışlar..birde şey kötü tam uykuya dalacak gibi oluyorsun o arada uyanmaları fena ..

ekmeğin ucundan aldım ama 1-1.5 dilim kadar demişsin yaa çok güldüm..:))))

birde kısıra havuç rendeleyip evde varsa kırmızı lahana koymayı denedinmi.?
Çok güzel oluyor o şekil hem bol yeşillikli nam nam nam nefis bir lezzet kısır..:))

Son düzenleme:
sağol canım, bak ben gelene kadar gitmişsin gene :)

İlknur, ben de istediğim hiçbir şeyi yapamadım bu hafta. Bu akşam bir tabak kısır yediğim yetmezmiş gibi, yemekten 1.5 saat sonra filan yeni yaptığım tam buğday ekmeğinin ucundan koparıp yedim. 1.5 dilim kadar vardı :( Cuma-Cumartesi kaçamaklar vardı. Pazar listeyi aradım buldum, pazartesi sabah kızımın ateşlenmesi, evde iki çocukla kalakalmam tüm düzenimi değiştirdi. Liste miste yapamadım. Çocuklar dün ece toplan 12-13 defa uyandılar, sabah zombi gibi kalktım vb. Bu hafta böyle gümledi gibi :14:

Canim benim olsun kuzularin iyilesir iyilesmez toparlanirsin yeterki onlar sagliklarina kavussunlar. Ben sana inaniyorum cnm cok cabuk toparlanirsin :16::16::16:

Off çok sık uyanmışlar..birde şey kötü tam dalıcak gibi oluyorsun o arada uyanmaları fena ..

Çok güzel oluyor o şekil hem bol yeşillikli nam nam nam nefis bir lezzet kısır..:))

evet ben de aynen öyle seviyorum kısırı içine salatalık turşusu da doğrayınca güzel oluyor
ay ben bugün çok acıktım ya sabah olsa da kahvaltı yapsak

Anladim cnm tabiki ayrida olunmaz sonucta ailesiniz ama bizde sensiz olamayiz insallah net vardirda yine bizimle olursun :16::16::16:
yok oradanda girecem bırakmam sizi
İyi geceler kaju fıstıkları...:1:

Tebessüm,yarın için şimdiden gözün aydın..Kızının sevincini düşünemiyorum bile canım benim neler yapıcak babasını görünce..

Umutttçum, çok geçmiş olsun bebelere..evde hasta olan biri varsa kesinlikle bulaşıyor..

yst38
canım,bayıldım bebişine nasıl şirin öyle maşallah :nazar::nazar: Allaha emanet..Sende çok güzelsin..:nazar:

Banucuğum ,ayşenin sonucuna çok sevindim canım..Gösterisi içinde başarılar diliyorum..

Saferancığım
,kar altında doğum günü kutlamak ne ilginç olmuş öyle..nice yıllara..

ece,Sonuçlarının normale dönmesine sevindim,gözün aydın..arkadaşının çocuğunada rabbim hayırlı şifalar versin...
İnşallah görüştüğünde iyi haberler alırsın...

-----------

Benim akşam çaya misafirim vardı yine bir dün boştum üst üste oluca zor oluyor..Bu akşam çocukta vardı ev battı tabiii ama iyi oldu çok sıkılıyor bu günlerde sıpacan..
ÇAyın yanına yaptıklarımdan hiiç tatmadım çok merak etmeme rağmen..Yarın yiyeceğim ama..:1:

Hepinize tatlı rüyalar..Allah rahatlık versin...

Son olarak Akabe keşkek yediğini yazmışsın menü paylaşımında.. ben bayılıyorum keşkeğe afiyet olsun..:))))

sağol canım nasıl mutlu valla geliyor diye bakalım ne yapacak
sanada bravo valla yememişsin
ben kurabiye ve kek yaptım eşime 2 kurabiye yedim valla zor durdum sonrasında
bu ara pek giremezsem bena kızmayın canım
bildirim yaparım ama girmem zor olur :1::1:

kısırada bayılırım keşkeğede
hatta evlenirken anne keşkek isityorum ben düğününde karışmam ha dedim kadın oturdu bir sürü keşkek yapmıştı
o zaman bile boğaz düşünüyormuşum valla ama 58 falandım zayıftım

yena neler yaptın
haftaya cuma bana kahvaltıya gelecekler malum çocuklar da evde olacak epey kalabalık oluruz neler yapsam ki

biri de bana keşkek yapsın ben de istiyorum
daha önce de geçmişti bu keşkek muhabbeti çok canım istemişti de yapmamıştım yine geitrdiniz aklıma
aslında kayınvalidem uşaklı istesem yapar ama

daha önce de geçmişti bu keşkek muhabbeti çok canım istemişti de yapmamıştım yine geitrdiniz aklıma

yapmasında birşey yokta dövmesi zor kolu kopuyor insanın ben yaparım sana gel

Son düzenleme:
sağol canım ellerine sağlık ben hiç yapmadım keşkek
azcık yapsan yeter bana zaten
çok acıktım ben ya pasta börek tatlı yiyince böyle oluyor işte

bende hiç yapmadım ama izledim yapılırken bizde uşaklıyız bizde düğün yemeklerinden biridir keşkke olmazsa olmaz
evet cıs mamalardan yiyince acıkıyor insan

Yine benim yüzümden olmuştur muhakak..:)))

yena neler yaptın
haftaya cuma bana kahvaltıya gelecekler malum çocuklar da evde olacak epey kalabalık oluruz neler yapsam ki

Oooohh bayağı kalabalık olacaksınız...
Patates kızart kızlar bayılır..:) Sosisli şeyleride severler kızımdan ve arkadaşlarından biliyorum.:)
Pişi yap oda çok güzel..Yada ben size boyoz yollayayım burdan..:))

Sen güzel ellerinle çok güzel mamalar hazırlarsın asucuğum ...

sağol canım ellerine sağlık ben hiç yapmadım keşkek
azcık yapsan yeter bana zaten
çok acıktım ben ya pasta börek tatlı yiyince böyle oluyor işte

Canım uyu sen bende uyuyacağım..Aklım mutfaktakilerde çünkü..:)

İlknur naber canım..OĞluşun sonucu belli oldumu.?

Yine benim yüzümden olmuştur muhakak..:)))

Oooohh bayağı kalabalık olacaksınız...
Patates kızart kızlar bayılır..:) Sosisli şeyleride severler kızımdan ve arkadaşlarından biliyorum.:)
Pişi yap oda çok güzel..Yada ben size boyoz yollayayım burdan..:))

Sen güzel ellerinle çok güzel mamalar hazırlarsın asucuğum ...

zaten canım pişi istiyor kahvaltıda da süper gider ama sıcak uzun sürer kızartması önceden kızartmak da iyi olmaz
bir de canım kabak tatlısı istiyor benim bu sene hiç yemedim daha
yaparız bişeyler artık zaten kahvaltılıklar olacak bikaç da yaparım artık

İyi geceler kaju fıstıkları...:1:
Umutttçum, çok geçmiş olsun bebelere..evde hasta olan biri varsa kesinlikle bulaşıyor..
....
Benim akşam çaya misafirim vardı yine bir dün boştum üst üste oluca zor oluyor..Bu akşam çocukta vardı ev battı tabiii ama iyi oldu çok sıkılıyor bu günlerde sıpacan..
ÇAyın yanına yaptıklarımdan hiiç tatmadım çok merak etmeme rağmen..Yarın yiyeceğim ama..:1:

Sağol Yenacığım. Sana da kolay gelsin canım, tatlı rüyalar :)
Iyi geceler cnm Allah rahatlik versinnn :16::16::16:

Umutcum kuzularina cok gecmis olsun cnm insallah carcabuk iyilesirler :16::16::16:
Bu arada meslegin nedir bilmiyorum ama derin doktor bilgilerin var bu konudada ayrica tebrik ediyorum cnm seni :34::34::34:
Çok sağol canım. Evet ben de kardeşim de sağlık konusunda oldukça donanımlıyızdır. Ben bebek ve anne sağlığı- beslenmesi konularında çok okur araştırırım kardeşimd e ilaçlar ve ilaç etkileşimleri konusunda. Bir sorum olunca babamdan önce kardeşime sorarım örneğin ben. Yakın 3-5 arkadaşım var, doktoru aramadan önce beni ararlar, böyle bir durum. Doktor çocuklarında vardır böyle bir "çok bilmişlik sendromu" :))) Ben frenlemeye çalışıyorum aslında, ne demişler "yarım bilgi cehaletten tehlikelidir". Ben de ne kadar olsa ancak yarım bilgi sahibi olabilirim :)))
umutcum kızlar evde olunca ben de gidemiyorum bi yere hava da çok soğuk
gitmedim bi yere canım laptop kapandı şarja taktım geldim yine
Hımmm benim nazarım değdi bu aralar sana :) Yoksa kar buz dinlemezdin sen :37:
evet ayrılığın en güzel yönü kavuşmak
bizde allahtan artık pembe kullanmıyoruz turuncusuna terfi ettik
zaten bize paresetomol pek etki etmiyor ibupropen li olan daha etki ediyor ama mecbur dönüşümlü kullanmak lazım
umarım bu son hastalık olur
benim kızda antibiyotik bitecek nerdeyse hala düzelmedi hırıl hırıl ama ciğerde değil burun hala tıkalı anlamadım bu senede böyle geçiyor hastalıkları anlamadım valla
hastalığına ramen kara çıkardım ama gidince orada 5 sene kar göremiyecek dedim o da deli oluyor kar görünce anne tutumu diye 5 dakkada bir sorar zaten allahtan daha kötüleşmedi
İkisi de kar etmedi bizde canım ya, dün gece yetişkin tipi parasetemol ilacını suda ezerek ancak düşürebildim, bugün de No...n şurup denedik, fayda etti. İnşallah orada bu hastalıkları unutursunu siz de canım. Bu bakımdan çok iyi olacaktır. Kara doymasına da sevindim, bizimkilerin yerine de oynamış oldu :)
Off çok sık uyanmışlar..birde şey kötü tam uykuya dalacak gibi oluyorsun o arada uyanmaları fena ..

Yok, hiç denemedim, salatalık ve dolmatesle yapan arkadaşlarım var, taze kekik, taze nane, fesleğen, çeşitli tiplerini de dendim ama havuçla lahanayı hiç denememiştim, ilk yapışımda dneeyeceğim mutlaka (minicik salatalık-domates sevmedim örneğin ben, sulandırıyor bence). Az bulgurlu, çok yeşillikli her tip versiyon kabulümdür :))

benim azıcık ucundan anlayışımı da görmüş oldun değil mi? Ama kızı uyuturken yanında uyuyakalmışım, rüyamda yiyordum, uyanınca direk mutfakta buldum kendimi :))
Canim benim olsun kuzularin iyilesir iyilesmez toparlanirsin yeterki onlar sagliklarina kavussunlar. Ben sana inaniyorum cnm cok cabuk toparlanirsin :16::16::16:
Sağol canım, iyi dileklerin için ma bu aralar biraz zor gibi. Hafta sonu da kayınvalidemler geliyor, 15 tatili fırsat bilip. Evde düzenlenecek dip köşe, alışverişe (ikramlar için) ayrılacak bir gün, hazırlıklar vb. hep suya düştü, nasıl olacak bilmiyorum. Neyse onlar iyi olsunlar da, hepsi geri dursun ne yapalım :) Onlara bir çok şey hazırlayacağım, bakalım ben nasıl toparlayacağım...

Back
X