Yena öncelikle teşekkür ederim cevabın için.Bundan sonra daha az sürede kaynatmayı düşünüyorum.Dediğin gibi bi de Umut a danışayım da.Benim yoğurdum çok çok az sulanıyor o konuda sıkıntım yok ama içerisindeki yararlı bakterileri öldürmek istemiyorum fazla kaynatıp.Bende 5 dk kaynatayım o zaman.Sütü eşimin arkadaşının annesinden alıyorum bende.Bazen gidiyorum iş dönüşü gözümün önünde sağıyor temiz titiz gayet iyi yani içim rahat o konuda.Kaymağı falan süper sapsarı tereyağı yapıyorum kendim...
Gelelim senin sorunun cevabına :)
Aynı toprağı kullanabilirsin tabi canım ama açık alan olmayıp saksıda kısıtlı toprak olduğundan besin elementleri zamanla azalabilir.Bitki çeker topraktan haliyle.Ektiklerin hiç çıkmaz diyemem ama en azından istediğin verimi alamayabilirsin.Mesela yeşil yapraklı bitkilerin en çok ihtiyaç duyduğu element azot.Extradan besin elementi veya organik gübre verebilirsin daha iyi sonuç için.Soğan sarımsak yumrulu bitkiler olduğu için daha çok potasyuma ihtiyaç duyuyor.Biberse bol su sever.Elementler yıkanıp gider zamanla topraktan.
Şöyle bi tavsiyedede bulunabilirim yeni bir çiçek toprağı alıp (biz torf diyoruz kendinden besinli) eski topraklarınla harman yapıp saksılara paylaştırıp fesleğen dikimlerini yapabilirsin.Hem yeni besin elementi sağlanmış olur.Hemde eski toprakların değerlenmiş olur
Kususra bakma benim bu konularda çenem düşüyor.Alışkanlık işte :) Daha anlatasım var ama çok başını ve gözünü ağrıtmayım diyorum...
Hadi iyi hasret gidermeler...
KEstane şekerini sadece 1 adet yersen sen olmuşsun artık tartışmaya bile gerek yok..:)
HAFTANIN 1.si _________ - 1.6 kg. ______ Tombulkelebekim
HAFTANIN 2.si _________ - 1.3 kg. __________ zeynep957:118:: :81:
HAFTANIN 3.sü ________ - 1.1 kg. ____________ Semiran:122:
tebriklerrrr kızzlllaarr
BAHAAARRR bunu devamını istiyoruz haaa
....
Umutt bu konuda daha bilgili gelince söyler muhakak bildiğini ve uyguladığını..
....
Umut ozledim seni naber? Ugrayamadin da pek.. Diyetin nasil? Ben kendimce hergun az cozutmali yapiyorum
Selam kızlarr
bugün okula gittim ama çook kötüydüm maleseff , okuldan sonra acile gittim , serum taktılar , ilaç verdi doktor ,ilacı içtim , şuan hem ateşim var hem üşüyorum hemde şakır şakır terliyorumm , nolcaksa böyle anlamadım gitti
tamam canım uyarırım bundan sonra bol bol :)cnm tabiki uyarcan cnm bende sakasiina takıldım bu aralar eroinman gibi guatr ilaclarimi istiyorum bana sinir yapıyor ve sonu yemek oluyor. 1Ay gecsede pofffff poffffff
yenacim cnm profile yapamıyorum telden laptopunda sarjindada problem var
ayyyy ne güzel rüya ,gerçek olması dileğiyle :)))selam kızlarrrr, herkese çoook güzel bir pazar günü diliyorum
havaların azizliği üstümüzde ama, enberjilerimiz yüksek hissedebiliyorum
buarada dün gece rüyamdaki topikteki kızları gördüm daha doğrusu resmi olanları
hepimiz zayıflamış parti veriyoruz, yena da tahtanın üstüne bir pano yaptırmış, ilk başlangıç kilolarımız ile son kilolarımızı yazmıştır
tüm kilolar 60-55 arası idi süper bir rüyaydı, zayıfken hepimiz daha güzeldik kızlar, süper bir rüyaydı
aaa sen malatyalı mısın? benim eşimde hemşehrin sayılır o da elazığlı :)Benım memleketıme gıdıyosun demek canım. Benım için de gezzz
geçmiş olsun canım, çok mu gezdin yoksa :)günaydınn kızlaarrr , nasılsınız??
ben çoook hastayım
dün adet oldum Malatyadayken , sanırım biraz üşüttüm onun üstünede , şimdi boğazlarım top top olmuş bi şekilde bütün kemiklerim sızlıyor , yerimden bile kalkmak istemiyorumm ,oooff oooffff
ne güzel canım çok sevindim senin adına....Merhabalar...
Hafta sonu benim diyet güm güm gümbürdedi :)
Ama çoook güzel bi hafta sonu geçirdim gözüme bile görünmedi kaçamaklar.Babacığım geldi memleketten...
Cumartesi günü erken çıktım işten.Dönüştede babam aradı öylesine gibi.Konuştuk öyle erken çıktım pazara uğrayıp eve geçicem dedim.Meğerse o da otobüsteymiş :) Pazarda eşimle alışveriş yaparken gözlerimi kapattı biri arkamda.Bi dönüm babam...Sürpriiizzz dedi...Nasıl sevidim anlatamam.Göreve gelmiş,annemler ve kardeşler yoktu ama olsun.Neyse gittik eve ablamları da çağırdık.Güzel bir hafta sonu geçirdik gezdik tozduk yedik içtik...Bu sabah da gönderdik hayırlısıyla...
Menümü ve kaçamaklarımı yazmıcam daha doğrusu yazamıcam çünkü baya çok.Tek yazacağım şey beni +500 grama çıkarmış olmaları.Ama dedim ya olsun pişman değilim hiç.Cumaya kadar toparlarım ben onu...
Selam kızlarr
bugün okula gittim ama çook kötüydüm maleseff , okuldan sonra acile gittim , serum taktılar , ilaç verdi doktor ,ilacı içtim , şuan hem ateşim var hem üşüyorum hemde şakır şakır terliyorumm , nolcaksa böyle anlamadım gitti
çok geçmiş olsun canım rapor verdiler mi bari yat dinlen iyiceSelam kızlarr
bugün yediklerim:
sabah:gözleme yaptım bi güzel de yedim sonra da pişmanlıktan öldüm
ara öğün:5 badem
öğle yok acıkmadım da zaten
ara öğün:küçük küçük domateslerden yedim 5-6 tane
akşam:4-5 yk ıspanak
1 dilim kepekli ekmek
3 yk light yoğurt
ara öğün:1 bardak süt
spor:100 dk spor salonu
Selam kızlarr
lunacım hadi şeytanın bacağını kırmışsın azmin daim olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?