alemsin nevin yaaaayok ben direkt şöyle bakıyorum yaklaşık 6-7 aydır olaya, nasılsa zayıflıyorum kıyafet almama gerek yok çantaya cüzdana ver parayı diye (ama çoook pahalı alıyorum sonrada ne çok para verdim buna diyorum )
en son aldığım kotuda sevdiceğimin zoruyla aldım, bir şeyin kalmadı artık bir kot al kendine dedi
çocuk sürekli aynı kıyafetlerle görmekten bezdi beni sanırım
evet canım kesinlikle gelecekelbisler pantolaonlar alacağımız günlerde gelecek.
ben de hiç sevmiyorum şimdi, denemek dahi istemiyorum bişeyleri bayadır. son mağazada 10 kıyafet denedim hepsi husranla sonuçlandı neyazıkki. tabi yine de şukur. yakında inşallah alır giyer fotoları koyarız yakıştımı diye....
Herkese merhabaa hanımlar
Bugün kontolümüz vardı eşimle. 2 haftada bir gidiyoruz. Eşim yağdan 2 kg vermiş bense 1.1 kg vermişim. Kadın gayet iyi dedi ama ben az oldugunun farkındayımSporu az yaptım bu kadar vermem normal aslında. Aslında eşimde ufak tefek kaçamaklar yapmış ama benden çok spor yaptı. en güzeli de kas oranı artmış ona sevindim. Benim yeni listemde haftada 3 gün üst üste protein diyeti verdi. Öğle akşam peynir, ton balığı et tavukdan birini yanına salata ve ayran ekmeksiz. Diğer günler sebze ve et karışık ama 1er dilim ekmek var. Sabahki ekmeğimi 1 dilimden 2 dilime, peynirimi 2 dilimden 1 dilime indirdi. Ben ekmeksiz acıkıyorum ama salatayı bol tutucam protein günlerdinde artık napıyım. Diyetisyenden çıkınca diyetimize uygun alısveriş yaptık. Allahtan benim ara öğünlerde süt ürünü bisküvi ve meyve var. Ara öğünlerimi sıkı tutuyor yoksa dayanamazdım. Bakalım bu protein olayı işe yarıyacak mı?
Ocakta kapuska pişiyor akşama yanında yogurtla onu yiycem. Herkes iyidir umarım
evet canım kesinlikle gelecek
bende geçenlerde tekrar bakıyım yazlık bişeylere dedim, olmaması bi dert, bi de çekiştire çekiştire o kabinlerde denemek bir o kadar eziyet verici benim için, o spot ışıklarının altında terlemeden çıkmak istiyorum ve yüzüm kızarmadan ve tabi ki çok güzel oldu bak diyip ablama anneme bunu alıyorum demek istiyorum, çünkü kabine 6 parça götürsem kesin 1 parçası anca oluyor
pofff
neyse bu kötü düşüncelere ölümsağlıklı beslenme tarzlarımızla yaşamaya ve incelmeye devammm
özlemcim biz bayanlarda kilo ideale doğru gittikçe daha çok yavaşlama oluyor ne yazık ki senin kide böyle bir dönemdir belkide tabi bide spor yapmamanın da etkisi olabilir. sonuçta sen harfi harfine uyuyorsun programınaHerkese merhabaa hanımlar
Bugün kontolümüz vardı eşimle. 2 haftada bir gidiyoruz. Eşim yağdan 2 kg vermiş bense 1.1 kg vermişim. Kadın gayet iyi dedi ama ben az oldugunun farkındayımSporu az yaptım bu kadar vermem normal aslında. Aslında eşimde ufak tefek kaçamaklar yapmış ama benden çok spor yaptı. en güzeli de kas oranı artmış ona sevindim. Benim yeni listemde haftada 3 gün üst üste protein diyeti verdi. Öğle akşam peynir, ton balığı et tavukdan birini yanına salata ve ayran ekmeksiz. Diğer günler sebze ve et karışık ama 1er dilim ekmek var. Sabahki ekmeğimi 1 dilimden 2 dilime, peynirimi 2 dilimden 1 dilime indirdi. Ben ekmeksiz acıkıyorum ama salatayı bol tutucam protein günlerdinde artık napıyım. Diyetisyenden çıkınca diyetimize uygun alısveriş yaptık. Allahtan benim ara öğünlerde süt ürünü bisküvi ve meyve var. Ara öğünlerimi sıkı tutuyor yoksa dayanamazdım. Bakalım bu protein olayı işe yarıyacak mı?
Tüh, 1 litrecik olsun verseymiş. Bu Mümin abi de burnundan pek kıl aldırmıyor galibaPeynir ya da süt ürünü satıyorlar mı peki?
Koyun sütü bulmak çok zor ve de pahalı. Ben böyle biliyorum en azından, biz de Pazar günü çocuklarla uçurtma uçurmaya gittik, burnumuzun dibinde (bilenler için Çavuşbaşı yolu-Beykoz) kırlık alanlarda pek çok inek-öküz gördüm. Mis gibi de otlanıyorlardı. Sahiplerini tanıyıp güvenmek zor oluyor, bir de devamlı gidip alması var. Yoksa ineklerin ortamı gayet güzeldi :)
Yarın organik pazarda keçi sütü araştıracağım ben de, UHT olanlar var ama ben onları istemiyorum, açık bulmaya çalışacağım, en kötü ihtimalle cam şişede bulabilir miyim bakacağım :)
** Anne kız bakıma gideceksiniz demekŞimdiden sıhhatler olsun, resim koysanız da biz de görsek
mutlu sana anlatırken ağzım sulandı inanki çünki biz bu sene ilk defa pişireceğiz enginarı çok özledim hele etliside bir harika oluyor ben gerçi dolmasınada bayılıyorum ama pirinç olduğu için yapmamaya çalışıyorum (bir hafta etli yada zeytinyağlı yapıyorsam diğer hafta dolmasını yapıyoruz)..suyunu etin suyundan koyabilirsin yada normak kaynamış su iki bardak kadar koysan ağır ağır pişer kısık ateşte....biz birde yapraklı alıyoruz göbeğindeki taze yapraklarınıda koyuyoruz tazeyse zaten pişiyor biraz sertsede sıyırmaya bayılıyoruz...
leah yazalım tatlım ,biz şu anda mesela çok afedersin inekler gibi ot yiyoruz...her öğlen toplandığımızda teyzem anneannem annem ben teyze kızım bir tepsi ot haşlıyoruz üzerine bol zeytinyağı ve limon yanındada çıtır ekmek kuru soğan taze sarımsak siyah zeytin yemede yanında yat...tabii ben kendime ayrı alıyorum o kadar yağy yemiyorum diyetten dolayı tabii onun tadını alamıyorum...eniştem topluyor geliyor tazecik hemen pişiriyoruz hindiba arapsaçı turp filizi....birde şu an en sevdiğimiz ot türü olan izvinyeyi sık sık yapıyoruz hani sarmaşıkta derler yağda kavuruyorsun yumurta kırıyorsun üzerine..çok faydalı çokda lezzetli , etli arapsaçını yapıyoruz miss gibi kokuyor şu an burnuma geldi kokusu zaten tam doymadım az önce yedim.....birde şevketi bostan var oda harika oluyor etli yapıyoruz ot diyip geçme 7 ytl kilosu ,arapsaçıda öyle çok pahalı otlar....
2 haftada 1.1 kg yağ verdiysen güzel. neden uzuldunki
ya evet ablamla kişi başı 10 ar parça denedik ona hepsi çok güzel oldu. ama bana 1 tanesi dahi olmadı. bol olanlar dev gibi gösterdi, dar olanlar olanları gösterdigöbek olmayan bel popo duba baçaklar herneyse... tabi ablam 165 e 66 kg ben 173-90 kg olmadı yaniiii
özlemcim biz bayanlarda kilo ideale doğru gittikçe daha çok yavaşlama oluyor ne yazık ki senin kide böyle bir dönemdir belkide tabi bide spor yapmamanın da etkisi olabilir. sonuçta sen harfi harfine uyuyorsun programına
birde şu kapuskanın tarifini bir versen bacım yaa
mutlunun baklaa demesinden sonra canı çeken elifin, şimdide özlemin kapuska demesinden sonra canı kapuska çeker
sonuç elif pis boğazın tekidir
canm bizim erkekler gibi vermemiz imkansız sanırım...Herkese merhabaa hanımlar
ahh derin ne güzel ne iştahlı anlatmıssın..vallahi buralardan anladım bunu..mutlu sana anlatırken ağzım sulandı inanki çünki biz bu sene ilk defa pişireceğiz enginarı çok özledim hele etliside bir harika oluyor ben gerçi dolmasınada bayılıyorum ama pirinç olduğu için yapmamaya çalışıyorum (bir hafta etli yada zeytinyağlı yapıyorsam diğer hafta dolmasını yapıyoruz)..suyunu etin suyundan koyabilirsin yada normak kaynamış su iki bardak kadar koysan ağır ağır pişer kısık ateşte....biz birde yapraklı alıyoruz göbeğindeki taze yapraklarınıda koyuyoruz tazeyse zaten pişiyor biraz sertsede sıyırmaya bayılıyoruz...
leah yazalım tatlım ,biz şu anda mesela çok afedersin inekler gibi ot yiyoruz...her öğlen toplandığımızda teyzem anneannem annem ben teyze kızım bir tepsi ot haşlıyoruz üzerine bol zeytinyağı ve limon yanındada çıtır ekmek kuru soğan taze sarımsak siyah zeytin yemede yanında yat...tabii ben kendime ayrı alıyorum o kadar yağy yemiyorum diyetten dolayı tabii onun tadını alamıyorum...eniştem topluyor geliyor tazecik hemen pişiriyoruz hindiba arapsaçı turp filizi....birde şu an en sevdiğimiz ot türü olan izvinyeyi sık sık yapıyoruz hani sarmaşıkta derler yağda kavuruyorsun yumurta kırıyorsun üzerine..çok faydalı çokda lezzetli , etli arapsaçını yapıyoruz miss gibi kokuyor şu an burnuma geldi kokusu zaten tam doymadım az önce yedim.....birde şevketi bostan var oda harika oluyor etli yapıyoruz ot diyip geçme 7 ytl kilosu ,arapsaçıda öyle çok pahalı otlar....
özlemcim biz bayanlarda kilo ideale doğru gittikçe daha çok yavaşlama oluyor ne yazık ki senin kide böyle bir dönemdir belkide tabi bide spor yapmamanın da etkisi olabilir. sonuçta sen harfi harfine uyuyorsun programına
birde şu kapuskanın tarifini bir versen bacım yaa
mutlunun baklaa demesinden sonra canı çeken elifin, şimdide özlemin kapuska demesinden sonra canı kapuska çeker
sonuç elif pis boğazın tekidir
Ablanla boyumuz aynı sayılır, benım de hedefm 65 olup kalmak. Siz çocuk olayını halletmişsiniz bir de benim önümde hamilelik olayı var. Çok korkuyorum çok kilo alıp veremem diye ama hamilelikte de bu kadına gitmeyi düşünüyorum. İnsülin direnci hayat boyu tehlike, kilo almaya çok müsait bi yapım var malesefki. Bence 10kg versen fıstık olursun sen. Yalnız ne kadar kilo versek de karın dümdüz olmaz sanırım eskisi gibi, onun için de bölgesel çalışmak lazım kilolar gittikten sonra
Canım spıor yapıyorum da hargün değil. Haftada 4ü geçme dedi diyetisyen ben 3 yaptım malesef tembellik yaptım
Canım kapuskayı ben ya kıymalı ya da bulgurlu yapıyorum
Bulgurlu olanı anlatayım. Lahanayı ikiye bölüyorum sonra yaprak yaprak ayırıyorum. Çok minik olmamak kaydıyla tencereye doğruyorum ince ince. Sonra üzerine 1 büyük soğan doğruyorum. 1tatlı kaşığı salça koyuyorum. 2 veya 3 domates doğruyorum. Tuz ve kırmızıbiber koyuyorum. 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyorum. Kısık ateste 20 dk agzını hiç açmıyorum. 20dk sonra agzını açıp yarım çay bardağı su ekliyorum ve karıştırıyorum. Agzını kapatıp bi 15 dakika da öyle pişiriyorum sonra pişmesine 5 dakka kala bir avuç bulgur koyuyorum, limon sıkıyorum 5 dk da öyle pişirip kapatıyorum.
mutlu resmen ablamla beni anlattın, ablam çıtı pıtı bişey 160 boy 50 kilo bense zaten ohhoo modundayım, aynen gireriz kabinlere o hangisini alsam acaba diye kararsız kalır, bende kabinin içinde boğuşurken hangisi olucak acaba diye düşünürüm, ama saolsun her seferinde sen zayıflıycaksın ve beraber giyinicez der, bana en büyük motivasyonu ablam veriyor aslında, zayıfla bak bunlarda senin şunlarda senin diye gösterirrya evet ablamla kişi başı 10 ar parça denedik ona hepsi çok güzel oldu. ama bana 1 tanesi dahi olmadı. bol olanlar dev gibi gösterdi, dar olanlar olanları gösterdigöbek olmayan bel popo duba baçaklar herneyse... tabi ablam 165 e 66 kg ben 173-90 kg olmadı yaniiii
bana da haftada 4-5 gün spor dedi diyetisyen hergün yapamazsan bile her mesafeyi hareket için kullan dedi.Canım spıor yapıyorum da hargün değil. Haftada 4ü geçme dedi diyetisyen ben 3 yaptım malesef tembellik yaptım
Canım kapuskayı ben ya kıymalı ya da bulgurlu yapıyorum
Bulgurlu olanı anlatayım. Lahanayı ikiye bölüyorum sonra yaprak yaprak ayırıyorum. Çok minik olmamak kaydıyla tencereye doğruyorum ince ince. Sonra üzerine 1 büyük soğan doğruyorum. 1tatlı kaşığı salça koyuyorum. 2 veya 3 domates doğruyorum. Tuz ve kırmızıbiber koyuyorum. 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyorum. Kısık ateste 20 dk agzını hiç açmıyorum. 20dk sonra agzını açıp yarım çay bardağı su ekliyorum ve karıştırıyorum. Agzını kapatıp bi 15 dakika da öyle pişiriyorum sonra pişmesine 5 dakka kala bir avuç bulgur koyuyorum, limon sıkıyorum 5 dk da öyle pişirip kapatıyorum.
...
ahahha ben bu yazıdan bir sonuc daha cıkarıyorum..
elif cok kitap okuyordur ve bu özelligini topicteki yazılarını okuyan birisi bile kolayca anlayabilir.
dili sade,anlatımı akıcı ve oldukça eglenceli yazılarda gösteriri kendini.
Canım bazı ınsanların sadece karnı şişiyo bazıları ıse 30-40 kılo alıyo. Bu benı korkutuyo acıkcası. O yuzden dıyetısyen kontrolunde olurum sanırım. Benım kuzenlerım kemık torbası gıbıler, ıkısı hamıleyken sadece karınları şişti dıger yerler yıne çubuk kaker gibiydi. Çok yakısmıstı hamılelık. Öyle olmak çok mu zor bılmıyorum ama kılo vermek gercekten çoook zor. Artık bir şeyi yerken on kere düşünüyorumBenim gobek kotu heralde ameliyatla anca duzelir zaten. 2. Olursa en az 3 sene bekleyecegim. Bu hamileligimde insallah zayif kalip az kilo alacagim. 70 altinda kalip 80 civari biterse hamilelik zaten 10 kilo sutle gider de 70 kilonun altina inmek is
ağız sulandıran yemek tarifi veren özlem, elifi markete göndermekte kararlıdırAl canım hazır yapılmışı var afiyet olsun kızz
zeytinyağı kendi ürünümüz canım anneannem verdi sağolsun bazende para ile alıyoruz 5tl bana çok ucuz geldi ama inş iyi çıkar burada 8 yada10 arası gidiyor çünki...çok şanslısın demek eşin giritli çok harika yemekleri olur iki yengemde giritli bu enginarıda ondan öğrendim çocukluğumda (her zaman iştahlı olduğum için çocuklukta girdim mutfağa)hep aynı yaparım biz soğan koymayız canım yemez bizimkiler ben severim herşeyde aslında bol soğanı...muhakkak yumurtalı yaparız kimi yoğurt döker biz dökmeyiz....Sorma aynen öyle.:)Kendisi idare ederde karısı çok cadı..
Bir aydır yumurtada almaya başladım.Kızdırmamaya çalışıyorum onları.:)
Süt ürünleri satmıyorlar O kadar inekleri yok çünkü 3 inek var gördüğüm.Tavukları fazla bayağı..
Birde damlarının arkasında üzüm bağı var onu soracağım pekmez yapıp satıyormusunuz diye..Eğer öyleyse yaşadık.:)
Derinciğim sarmaşığı çok severim ben ama yumurtasız. ot kavurmayı genelde bol soğanlı severim yumurta kırılınca pek hoşuma gitmiyor....arapsaçı sevmem..
Şevketibostan ı kaynanam iyi yapar giritli kendisi..
Zeytinyağı sizin kendi ürününüzmü yoksa alıyormusunuz.?
eşimin arkadaşı var akhisarlı onlar dan satın aldık yeni kilosu 5 tl.fiyat çok iyi ama henüz gelmedi umarım iyidir..Şirkette herkes almış hemen hemen eşim öyle diyor...
canm bizim erkekler gibi vermemiz imkansız sanırım...
hiç üze o tatlı canını..tebrik ederim ben seni
ahh derin ne güzel ne iştahlı anlatmıssın..vallahi buralardan anladım bunu..
ben ki ıspanak ve pırasayı bie burun kıvırark yerim.hiç otlarla aram yoktur ama senden duydum aska geldim
hindiba; arapsaç,ı turp filizi,izvinye,sarmaşık ve şevketi bostan bunları hiç tanımıyorum.
ben Adanalıyım sanırım ondan hiç yemedim de görmedim de.sahi kim bunlar yaf
ahahha ben bu yazıdan bir sonuc daha cıkarıyorum..
elif cok kitap okuyordur ve bu özelligini topicteki yazılarını okuyan birisi bile kolayca anlayabilir.
dili sade,anlatımı akıcı ve oldukça eglenceli yazılarda gösteriri kendini.
ağız sulandıran yemek tarifi veren özlem, elifi markete göndermekte kararlıdır
anneme telefon edip lahana al gel anne nolluuurr dedim kadın şaşırdı sen dolma yemiyorsun ki diyor dedim anne kapuska yapcaz koş gel oyalanma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?