ahhahah bende seni kocaman öpüyom anam...hem de kokulu kokulu aşkısıııı
saol meryemcim valla bu kadar yansıtıyor muyum bilmiyorum ama bu övgün için seni çoook öpüyorum ve teşekkür ediyorum arkadaşımm
Ni dinin dolmamı didinKız ben bayılırım lahan dolmasına bi tencere yesem banamısın demem valla. Oyy dolmaaaaa:))
ahhahah bende seni kocaman öpüyom anam...hem de kokulu kokulu aşkısıııı
ahhhh bende baılırım lahana dolması benim işim..hem güzel yaparım hem de yerim
üzerine de sarımsaklı salçalı sos yapıp dökcen tencerenin üstüne..10-15dk beklet ohhh gerisini sen anla
lahanayı dolma gibi yapıyor annem fıurında çok ama çok hafif oluyor ve dolma gibi oluyor gerçektenNi dinin dolmamı didinKız ben bayılırım lahan dolmasına bi tencere yesem banamısın demem valla. Oyy dolmaaaaa:))
lahanayı dolma gibi yapıyor annem fıurında çok ama çok hafif oluyor ve dolma gibi oluyor gerçekten
lahanaları çok sıcak suda bir kaç dakika basıp bekletip çıkarıyor, sonra onu tepsinin üstüne yerleştiriyor, ardından pirinçli ya da bulgurlu dolma içi gibi yağsız ama ya da çok az yağ ile hazırlıyor, sonra içine döküp üstüne yine lahanayla kapatıyor, kare kare kesip, salçalı ve çok az yağlı suyu üsttünde gezdiriyor, sonra piştikten sonra fırından çıkarıyor, lahana dolmasını aratmıyor hem de çook hafif oluyor,
beni benden aldın resmen özlleemmmcanım annen emınım cook guzel yapıyodur ama ben normal dolma halını söyle ınce ınce sarılmısını ısterım:)) zonguldaga gıttıgımde annemden ıstıyeyım o kadar kilo verdım hakedıyorum demii:))
benım en sevdıgım yemekler malatya usulü içki köfte bir de lahana dolmasıdır. Dışarıda satılan içliköftelerden değil ama, yuvarlak çok ince açılmış ve dışı salçasız yapıyoruz biz. neyse yeşil çayımı içeyim demii ama
beni benden aldın resmen özlleemmm
bende bayılırım malatya usulü içli köfteye bence dışarda yediğimiz içli köftelerden daha güzel
bencede hakettin arkadaşım tabiki yemelisin
bende içiyim çayımı oturuyum yerime valla
ahhahahah yok canm çig deil.önce yagda rendeledigimiz sarımlakları kavuracagız az salça koyulcak.1imon suyu ve az su kaynadıktan snra nane atıp alıcaksın ocaktan..ohhh mis...ay bana bişeyler oluyooo. Çiğ sarmısak mıdeme dokunur ben sarımsaksız alıyım mersi canım:)))) Ben hıc yapmadım genelde annem yapınca yerim hep. ama bayılırım yani. Bi patlıcan dolmasına bir de lahana dolmasına bayılırım.
Canım içine patates ceviz de koyarız biz. Salçasız olur dışı, ister direk haşla ye ister haşladıktan sonra azcık tereyağı gezdir üzerine. ama var ya şurda olsa 4 tane hüpletirim. Ammem o kadar güzel yapardıki hemşireyken yani emekli olmadan önce hastanedeki doktorlar özel istek yaparlardı. Yalnız bizim oranın bulguruyla olcak market bulguruyla güzel olmaz. Doktorlar isteyince biz de yerdik, çok zahmetli olduğu için her zaman yapamazdı annem
Kızzzzlarrr noluyor burdaaaa bu ne yahu tarifler havada uçuşuyor...
Sabah hiç kaçamak yapmıcam diye ahkam kesen bennnn muhallebi yedim...
çok iradesizim bu sıra. Eşimi akşama anasına postalıcamm yemek yapmıcam kv yoğurt mayalamış bize onu al gel dedim bende spora gidicem inaşallah akşama yoğurt süt idare edicem artık...ceza bana...yoksa nerdeee o cici kıyafetlerr... Kasımda kaynımın düğünü az bir zaman kaldııı:18::18::18:
ONu biliyordum ama İstanbul'da bulabileceğimi bilmiyordum? Yarın öğreneyim sendne detayları. Bu arada bilinen 2 marka dışında Mado da keçi sütü satıyormuş onu öğrendim, ambalaj şeklini araştırıyorum :)Umut ataturk orman ciftligi magazalarinda 1 litrelik keci sutu cam sisede var. Senden ogrenmeden evel ben ordan inek sutlerimi de alihordum. Keci sutu cam sisede ve 5 tl litrasi. Bu arada tele bakiorm simdi.
Derin'in verdiği tarif nefis, eşimin ailesi de Girit göçmeni, yengesi çok güzel yapar o tarifi. Bu sefer onu yapıyorsun, başka bir sefer değişik bir şey yapmak istersen ben de aşağıdaki tarifleri öneririm. Önceden Yena'ya da yazacaktım, çanakla yapılan iki alternatif tarif diye unutmuşum :))kızlarrr
bana enginarlı bir tarif verirmisiniz klasik ustu garnıturlu olanından değilde. etli tavuklu falan da olabilir. ama soyulmuş hazır var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?