105 kilo ile başladım ben diyetisyene, ben son 2-2buçuk aydır stresten falan ara ara saldım topladım falan baya cozuttuğum anlar oldu, ama artık beynime nasıl yerleştiyse kaçırdığımda (mesela öğlen dışarda döner yediysem akşam eve gelip yağsız nar ekşili sade salata yedim ekmeksiz falan), ya yerimde saydım ya 300-400 gr lar falan aldım. bir tek 2 hafta önce 1 kilo almıştım düğnya başıma yıkıldı gerçi hemen toparlandım maşallahım varSen bu dıyetısyene kac kılodayken baslamıstın canım. haftada 1 kılo yagdan gayet ıyı. ayda 4 kılo eder bence super. ben daha yavas verıyorum bır de ınsülin direnci var kesınlıkle etkılıyor kılo vermeyi.
Azalt bakalım.40-50 dk. yürü belki değişir bişeyler..
Senin boyun kaçtı asuu.?
bugün böyle oldu canım, dershane öncesi diyetisyene gittim dışarda yemek zorunda kaldım, dışardaki salata malzemelerinin temiz yıkanmadığını düşündüğpüm için yemiyorum (gerçi ne düzgün yapılıyor ki işte)canım bu yedıklerın bana cok az geldoı. soule bı hesapladım 900 kalorı ya var ya yok. az degıl mu kuzum senın kılona gore gunde 1400 alman gerekıyo bıldıgım kadarıyla. hadı 200u benden olsun:))) 1200den az almıyosundur umarım yoksa bugün mü böyle oldu bakimm
geçmiş olsun Allahım acil şifalar versinn.....Uzun zamandır giremiyordum ama sizleri çok özledim nasılsınız bakalım geçmiş o kadar çok birikmiş ki okuyamadım 1 aydır doktora gidip geliyorum boynumun yanlarında bezeler var ağrı da yapıyor kan tahlili yaptım pek bir şey çıkmadı antibiyotik verdi iltahaptır diye ama antibiyotik hiç etki etmedi bezelerim aynı büyüklüğünde duruyor şimdi de başka ilaçlar verdi onları kullanıyorum 27 nisanda kontrolüm var bakalım ne diyecek
örtmenim çok kızdırmışlar seniii kızma boşver her okulda idarede bazen bu sorunlar yaşanıyor napacaksın ben de sene sonu gösterisi yapacaktım 23 nisana katılmayacaktık ama müdür beyimiz olmazz dedi başka bir şey demedi sinir oldumkızlarr merhabaaa
okulda toplantı vardı , çook sinirlerimm tepemde bir şekilde eve geldim :95::95::95::95::95::95:
hala sakinleşebilmiş değilimmnefret ediyorum okul idaremden çalışma arkadaşlarımın bazılarını gırtlaklamak istiyorumm Allah herkesin müstahakını versin , ne diyeyim .....
yok yok bu memlekette afedersiniz ama it gibi çalıştığında , hastalıktan canın çıksada , sesin kısılmış olsada , yinede bu iş vicdan işidir deyip okula gitsende , kimseye yaranamıyorsun
ama bazıları gibi 1 hafta gelip 2 hafta rapor alsan ,hiiiçç çalışmasan , dersleri boşu boşuna geçirsen , öğrencilere hiç bi yararın olmasa , emin olun daha kıymetli olursunuz !!!!!!!!!!!!
6 yıllık öğretmenim , bu 3. okulum ve bu kadar aptal , salak bi çalışma ortamım olmamıştı
neyse yaa dahada başınızı ağrıtmiim , ben gidiyorum , biraz uyuyayım belki azcık sakinleşiriimm .....
yapma bana bunu yaaa ama yok yok bence fırında daha güzel oluyoraslında üstüne sarımsaklı yoğurtda iyi olurdu
ben biraz azaltacağımrüyüşlerimi bir de öyle deneyim bakalım haftaya şaşırdım ne yapacağımı ben de yaa olmadı ben de gideyim bir diyetisyene of of
geçmiş olsun Allahım acil şifalar versinn.....
örtmenim çok kızdırmışlar seniii kızma boşver her okulda idarede bazen bu sorunlar yaşanıyor napacaksın ben de sene sonu gösterisi yapacaktım 23 nisana katılmayacaktık ama müdür beyimiz olmazz dedi başka bir şey demedi sinir oldumacilen kıyafet bilmem ne oldum panik yaptım ben de annemin yanına gidecektim olmadıı napacaksın sabır lazım emir vermek iyi geliyor ama adaletli olmak lazım onu da yapan yok
canım benim asumanım sabır kımıldayacak emin ol vücut alıştı ya seni bırakmıyor sabır bidenemmm
105 kilo ile başladım ben diyetisyene, ben son 2-2buçuk aydır stresten falan ara ara saldım topladım falan baya cozuttuğum anlar oldu, ama artık beynime nasıl yerleştiyse kaçırdığımda (mesela öğlen dışarda döner yediysem akşam eve gelip yağsız nar ekşili sade salata yedim ekmeksiz falan), ya yerimde saydım ya 300-400 gr lar falan aldım. bir tek 2 hafta önce 1 kilo almıştım düğnya başıma yıkıldı gerçi hemen toparlandım maşallahım var
evet canım sizin insülin direnciniz var ve en azından benden işiniz 2 kat daha zor, benim insülin direncim yok, sadece demir eksikliğim olduğu için beyin doymakta zorluk çekermiş ve acıkma sıkılığı yaşarmışım, ama sabah kahvaltı öncelerimde siyah üzüm, siyah erikle bunları dengeledik biraz ve sebzerlerinde yeşilini tercih ettik.
hep yağdan gitti şimdiye kadar en fazla 2 kilom ya da en fazla 3-4 kilom sudan gitmiştir. (tam değerlerim bende yok, dosyamda doktorda duruyor ama haftaya yazıp getiriyim). bu azimle gidersem ve hiç bozmazsam ve düzenli spor yaparsam yağdan gitmeye devam edecek kilolar.
Amma uyanıkmış küçük bey :) Minikler çok hareketli, tam da keşfetme zamanları, dağıtacaklar tabii de azıcık da insaflı olabilseler. :)Benim oğlumda feci dağıtıyor..Bugün 3 kez salonu topladım..Sabah klasik ev toplaması dışında dönüşümlü lego,arabalar en son kağıtları minik minik kesiyor delirtiyor beni..
KEsme olayını çok sevdiği için seslenmiyorum ama her işlemden önce birlikte toplayacağız diyorum tamam diyor kesmeyi bırakınca ben çok yoruldum deyip kaytarıyor.:)
Bugün oyun hamuru yaptık birlikte gıda boyası bulamadım parmak boyasıyla hazırladık çok eğlendi.Sonra arkadaşıma gittim orda kızarmış mücver ve yer fıstığı yedim pek iyi olmadı ama az yedim yine şükür..:)
Konuyu hiiç alakası yokken yemeğe bağladım pardon.
...Sağol canım , evet benim için baya stresli bir gündü , ama bende planımı yaptım , Cumadan Mersine anneme gidecem , 23 nisan pazartesi törene katılmicam , 5 günlük rapor alacam , annecimin yanında olacam 1 hafta , ooohhh görsünler nasıl rapor alınıyormuş , ben bu sene 1 kere dahi rapor almadım , demekki öyle yapmam gerekiyormuşş
Banu geçmiş olsun, önceki mesajını okurken Charlie Chaplin filmi izliyormuş gibi oldum, neyse önemli bir kaza olmamış.Akşam yemeğimi ateşe koyup mutfağımıda temizleyip geldim :122: :122: :122:
Bu akşam Kuru Fasulye var menüdeama yanına turşu yok zaten şişmişim daha çok şişmim
Amma uyanıkmış küçük bey :) Minikler çok hareketli, tam da keşfetme zamanları, dağıtacaklar tabii de azıcık da insaflı olabilseler. :)
Misafirlik dedin de, ben de hafta sonu çaya davet eden arkadaşlarımıza yanımda götürdüm yiyeceklerimi :)) Yeni başladım ya ilk heves, listeden çıkmayayım dedim. Götürdüğüm de elma ve süt. Gece öğünümde meyve ve süt vardı, onları götürdüm. Sonra ayıp olacağını düşündüğüm için elmayı çıkarmadım, zaten onlarda da vardı, hazır süt dokunuyor diyerek (gerçekten öyle, çok gaz yapıyor) sütümü çıkardım yalnız :))
Kızdırmışlar seni belli :) Biraz dinlenir kendine gelirsin annenin yanında.
Banu geçmiş olsun, önceki mesajını okurken Charlie Chaplin filmi izliyormuş gibi oldum, neyse önemli bir kaza olmamış.
...
Çoook yorgunum arkadaşlar, bugün hava malum çok acaipti, beni fena çarptı, bir terledim bir üşüdümSabahki tantananın üzerine yemek yapıp annemler ve çocuklarla dışarı çıktım 4 saat dolandırdılar beni, perişan döndüm eve.
Bugün diyetisyene gidemeyince canım sıkıldı, 3-4 gün daha gitmesem eminim bozarım ben bu listeyi. Bugün de tüm gün yiyesim vardı, öğlen de doymadım akşam da. İlk defa kaçamak da yaptım, akşamüzeri simit yedim. Öyle çıtırdı ki, çocuklara almıştım, elimde kalan parçadan minik minik ısırdım. İşaret parmağım boyunda bir parça yedim sanırım. Akşam da doymayınca ince bir dilim peynir kestim, yoğurdun dibi kalmıştı tam porsiyon yiyememiştim zaten, yerine geçmiştir umarım. Aslında tam diyetisyen randevusu öncesi olacak şey değil ama ben de böyle bir cinsim işte :) Bakalım yarın ne göreceğim oradaki tartıda :))
...
Herkese iyi geceler, şen ve esen kalın :))
ideal kilom 58-60 ama ben dedim tutmuşken tam tutayım 55 olsun dedim önce 70 leri görüyüm gerçi sonra 60 lar var sonra inşallah 50 ler, çoook uzun yolum var çooookelif sen 55 mi olmak istiyorsun heee çok az göründü bana ben laf aramızda 75 e razıyım
evet çok iyi verdim canım, aslında benim kilo vermemde bir problem yoki benim dengesiz ve düzensiz beslenmemden alakalıymış kilo almam. metabolizmam çok hızlı çalıştığı için düzenli ara öğünlü beslenmem lazım, halbu ki bana 2 öğün yemek yetiyor gibi geliyordu. şimdi düzenli ve doğru beslenince çok yanlışlar yaptığımı görüyorum.Çok iyi vermıssın canım. Ben de 2008de 112 kg felandım. Bıraz kendı cabamla verdım 93e kadar dustum sonra gerı almaya baslayınca basladım dıyetısyene 99 kıloda
Nerdeyse 11 aydır gıdıyorum ama bazı aylar işyerınde yogunluktan uygun yemek bulamadım vs kılo veremedıgım de oldu. İlk defa hıc kılo almadım 11 aydır. Bu bıle benım ıcın çok büyük mutluluk. Hatta 1.5 ay felan kılo verememıstım ama almamıstım da. esıme dıyodum en azından almadan duruyorum dıye. Insülin direnci oldugundan benim ara öğünlerim çok sıkı canım. açlıga cok dayanamıyorum. Senın de bırer bıre gıdıyo bana yaklastın nerdeyse. Bakalım ben de 60ları ne zaman gorucem. 65 benım hedefım.
ideal kilom 58-60 ama ben dedim tutmuşken tam tutayım 55 olsun dedim önce 70 leri görüyüm gerçi sonra 60 lar var sonra inşallah 50 ler, çoook uzun yolum var çooook
evet çok iyi verdim canım, aslında benim kilo vermemde bir problem yoki benim dengesiz ve düzensiz beslenmemden alakalıymış kilo almam. metabolizmam çok hızlı çalıştığı için düzenli ara öğünlü beslenmem lazım, halbu ki bana 2 öğün yemek yetiyor gibi geliyordu. şimdi düzenli ve doğru beslenince çok yanlışlar yaptığımı görüyorum.
birde ben hamburger manyağıydım. akşamları veya evde olduğum zamanlarda öğlen, annem şehirdışındayken yemek yapmaya üşenip hamburger menü en koocaamanından söyler bir çırpıda yer her seferinde şişer ayyy bi daha yemiycem der ertesi gün yine aynı şeyi yapardım, bir ara resmen bağımlılık derecesinde hergün yerdim. 105 i görünce tartıda dedim sen napıyosun.
önce dukana başladım 5-6 kilo verdim baktım kasıcak dukan beni doğru diyetisyene koştum. aslında son deneyimlerimden sonra diyetisyenlere güvenmiyordum ama şimdiki doktorum beslenme danışmanım ağız alışkanlığıyla diyetisyen diyorum sadece, çok bilgili ve her şeyi oturup ince ince açıklar ben gece mail atıp 5 dak sonra cevap aldığımı bilirim.
hatta bugün canın sıkılınca yemek yeme otur bana mail yaz ne geliyorsa içinden bana kus sinirini ama yemek yeme o sırada ben sana napcağını söylerim dedi. onun motivasyonumu sağlamamda payı büyüktür. ilk defa bu konuda kendimden sonra birine güveniyorum
Mutluu,
ayşe neden yok haberin varmı.?
emirmi rahatsız acaba..:26:
iyi geceler kızlar nasılsınız?
ben bugün saat 4 de işe gittim 10 da eve geldim ve o saatten sonra saat 15 e kadar uyudum
nefret ediyorum öyle salak saatlerde işe gitmekten.....
cuma günüdü aynı şey tekrarlanacak pöffff
---------------------------------
Mutlu sen tahlillerini yaptırdın mı?
-----------------------------
Aynur takma kafana heryerde her meslekte öyle insanlar var
her zaman daha çok çalışana iş yükleyip çalışmayana dokunmazlar
ben hep derim gittiğim yerde salağa yatıcam diye
ama bendeki ışığı hep görürler
------------------------------------
semirannnn tam simit yiyen diyerek benimi kasettin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?