amin canımevet canım hala da öyle tozdan heryer sapsarı görünüyor rabbim korusun felaketinden
ben de markete çıktım zor gittim geldim her yerim toztoprak oldu canım
amin canım
bende yeni girdim sayılır eve, elimi yüzümü yıkadım resmen toz aktı üstümden
dershanede camdan bakıyoruz resmen toz bulutu sis gibi kaplamıştı tüm ankarayı
allahtan ben çıkarken yakalanmadım
Rabbim dışardakilerin ve eve gelmeye çalışanların yardımcısı olsun
evet canım çamurlu gezcez yollarda ben razıyım valla bitsin bu fırtına artıkınamin canım
arkasından yağmur gelecek herhalde heryer çamur olacak
mutlu sen de fırtınada yoldasın sanırım Allah kazasız belasız eve ulaşmayı nasip etsin inşallah
Vermene cok sevindim veren oldukca icimizde asunun herzaman dedigi gi " kendim vermis kadar " seviniyorum.kızlarrrr ben geldimmm
dışardaki fırtınada bir şey olmadan sonunda eve ulaşabildim, düşünün ben bile uçucucam diye hissettim çok korkunçtu gerçekten
Rabbim dışarıdaki insanların yardımcısı olsun
ama bu kötü havanın yanı sıra size çoook güzel haberlerim var
bugün diyetisyene gittim ve 1 kilo 100 gr daha kaybetmiş bu bünyecik
nerdeyse diyetisyene sarılıp öpecektim
haftalardır bir kilo artışı bir 800 gr kaybetmekle sonunda büyemi alt üst ederek amacım olan 1.1 kiloda vermiş olsam büyük bir başarı
bundan çıkardığım sonuç, her şeyi spora çevirmek ve spordan vazgeçmemek
demek ki çaba sarfedince oluyormuş elif diye söylendim yol boyunca, fırtınanın izin verdiği kadar tabi
size benim için güzel olan haberi ilettikten sonra bir geçmişe gidip geliyorum
ve hepinizi sevgi ile kucaklıyorum canım arkadaşlarım kaderdaşlarım
amin canım
arkasından yağmur gelecek herhalde heryer çamur olacak
mutlu sen de fırtınada yoldasın sanırım Allah kazasız belasız eve ulaşmayı nasip etsin inşallah
mutlucum bende herkes kilo verdiğinde gerçekten kendim vermiş kadar seviniyorum alan olunca da sanki kendim alıyorum üzülüyorum ne yapabilirim diye düşünüyorum saol arkadaşım daha çok eksilerimize sevinicez inşşaalllaahhVermene cok sevindim veren oldukca icimizde asunun herzaman dedigi gi " kendim vermis kadar " seviniyorum.
Bugun seker icin testler yaptirdim yasadiklarimi yazarim ama resmen drlar tarafindan yalnizca sisman oldugum icin asalandim. O yuzden "insanlar beni gorunusumle yarlayamasin artik diye istiyorum zayif olmayi cogu zaman. gecen sene iyiki gormedi kimse beni ozman neler olacakti acaba herlade kitlerlerdi bir yerde;((((
Uzulmemeye calisiyorum ben diyete basladigimda aynaya bakip obez oldugumu kabul ettim zaten (111 kilo idim)ama her nekadar zayiflamaya calissamda sisman olmanin asalik bir durum oldugunu asla kabul edemem herkesin basina gelebilir bir hastalk okadar....mutlucum bende herkes kilo verdiğinde gerçekten kendim vermiş kadar seviniyorum alan olunca da sanki kendim alıyorum üzülüyorum ne yapabilirim diye düşünüyorum saol arkadaşım daha çok eksilerimize sevinicez inşşaalllaahh
bende doktora gittiğimde hep "kilo vermen lazım", "bu yaşta bu kadar kilo çok", "obezlik bir hastalıktır bak hemen çaresine bak", "kilolu insanlar hayatın her evresinde zorlanırlar" ve buna bir çok ve daha aklıma gelmeyen bir çok deyimle karşılaşıyorum. o yüzden artık bu tarz konuşmalarda üzüntümü belli etmeyip daha çok gaza geliyorum
hatta bir seferinde diyetisyenim bana "elifcim bak çabalaman lazım" dedi bende "evet biliyorum çabalamam lazım. ama orda oturup 36 beden bir insandan bunu duyunca size sinir oluyorum" dedim, kadın önce bir afalladı, sonrada teşekkür ederim bu gerçekten söylenmesi gerekn bir şey işte şimdi kilo vermeye başlayabilirsin dedi ve ben o konuşmanın üstüne 18 kilo verdim. her gittiğimde fiks sorar, hala bana gıcık oluyor musun diye, evet derim, oda bana gıcık olmadığın gün orda benim bu masanın arkasında duracağım gibi duracaksın der.
o yüzden kendimizi üzmüyoruz bizde kilo veriyoruz ve o aşağılamaları burnumuzu dikleştirerek sadece bedenimizin incelikleriyle gözlerine sokuyoruz
beenimiz onlara çunu söliycek; "hadi şimdide aşağılasana beni"
evet canım ASLA aşağılacanak bir durum değil zaten, bu sadece o insanların "insancık" olarak bakış açısı sadece, tabi ki herkesin başına gelebilir ve aslında bunu onlarda bilmiyor.Uzulmemeye calisiyorum ben diyete basladigimda aynaya bakip obez oldugumu kabul ettim zaten (111 kilo idim)ama her nekadar zayiflamaya calissamda sisman olmanin asalik bir durum oldugunu asla kabul edemem herkesin basina gelebilir bir hastalk okadar....
Uzulmemeye calisiyorum ben diyete basladigimda aynaya bakip obez oldugumu kabul ettim zaten (111 kilo idim)ama her nekadar zayiflamaya calissamda sisman olmanin asalik bir durum oldugunu asla kabul edemem herkesin basina gelebilir bir hastalk okadar....
özlemcim ben protein diyetini bu sefer yapmayı beceremediğim için 800 gr ancak verdim, ama bundan önceki yaptığımda 2 kilo gitmişti bir haftada, dediğin gibi protein yüklenince karbonhidratları sormaya başladı bünye, ama benim diyetimde senin ki gibiydi sabah normal kahvaltı öğlen ve akşam protein
bu arada diyetisyene senin için sordum canım. kabızlık problemi olan insaların vücudunu sarsmak için (yani kilo verdirmeyi 1-2 haftalık hızlandırmak için) başka yöntemlerde varmış, mesela tek tip beslenme (örneğin her sabah akşam öğle 1 hafta boyunca tek tip beslenmek sebze ile örneğin kabakla dedi, yemeği ya da yumurtalı yapılmışı ya da fırında), onun haricinde diyetisyeni ile tekrar görüşsün korkularını ve bu problemin kendisi için ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha anlatsın dedi. ama illaki deniycem yapıcam derse, yoğurt yerine kefir ve meyva yerine kayısı tüketsin dedi (bu siyaha yakın tatlı kayısı tercih etmeli dedi). birde bol su içsin o öğünlerden sonra ve yeşilçayı ihmal etmesin hatta yemekten sonra içsin dedi.
senin için bu kadar bilgi alabildim ama doktorumda, bu çok ciddi bir kabızlık ise(ilaç kullanılmış kullanılmaya devam edilen veya olması yine muhtemel olan ve sık yaşanılan bir kabızlık ise ) doktoru ile konuşsun ve daha farklı bir metot talep etsin dedi canım
Hasta olan birine acıyoruz,vah vah yazııık diyoruz..ama şişman olan birine yemiş yemiş s...mamış diyorlar kendi kulaklarımla duydum tv.deki biri için söylendi..
Çifte standart resmen..
resmen aklımda sen vardın kapıdan girince tartılmadan sordum bunları unutmuyum diyecanımcım cok saol benı düşünüp sormuşsun. Allahtan bu ekmeksiz salatasız et olayı 3 gün. dıyetısyenının dedıgı gıbı yemekten yarım saat sonra ıcıyorum ben yesıl cayı. meyve olarak da armut calıstırıyomus bagırsakları onu yıyecegım. Kayısıyı da sabah yıyorum canım. Eskıden 3,4 gunde bır wc ye cıkarken sımdı 2 gunde bı cıkırıyorum bu buyuk bı gelısme benım ıcın. Yalnız ıste bende hemeroıd ve makat catlagı problemı oldugu ıcın tuvalete cıktıgımda zorlanmaman gerekıyor yoksa tarıfsız acılar cekıyorum. Kefırı ben 4 yıl once kesfettım canım. Inanılmaz saglıklı bır ıcecek. Bugun aksam yemegınde tavukla kefır ıctım. Suyu zaten cok bol ıcıyorum. Yalnız bende hassas bagırsak sendorumu var. Dıyetısyenım bunu bılıyor on kere söyledım kadın bende de var aynı sorun dedı. kendısı bıtkısel bısey kullanıyomus hatta onu gosterdı cıkarıp cantasından. Bakalım bu kadar onleme ragmen sorun olmaz umarım
Bu arada bugun cok zorlandım. Oglen tonbalıgı yogurt aksam kefır tavuk yedım. Salata olunca doyuyodum en azından. şu an resmen açım ara öğünü beklıyorum. Dıyetısyenım bana ayda 2 kılo bıle yagdan vermek cok guzel demıstı. Bazı hastaları kılo verıyomus ama mesela yagdan ancak yarısı kadar verıyomus. Bızım sonuclarımıza baktı ben 21.5 kg vermısım 16sı yagdan cok ıyı dedı. 11 aydır dıyetteyım evet farkındayım ama yemek yemeyı ogrenmek önemlı benım ıcın. Artık eskısı gıbı hırs yok ıcımde ayda 4,5 kılo vereyım felan. Yag oranım azaldıkca mutlu oluyorum ben
Başarısız bir menü ama yinede paylaşayım..tek iyi yönü 70 dk. yürümem yağmur ve fırtına eşliğinde.:)
Sabah: 1 peynirli tost , 2 zeytin , domates,salatalık,maydanoz,nane
Öğlen: arkadaşta yediklerim 2 küçük dilim kabak mücver bol yağlı,2 dilim ekmek,peynir,çeyrek avuç yer fıstığı ve çay.
Mutfakta oturduğumuz için dönüşümlü yediklerimizin toplamı birde sürkekli çay içtik tabii..
Akşam: 1 tabak fasulye kavurma , 1 kase yoğurt , 2 dilim ekmek , maydanoz,nane,salatalık,taze soğan
Ara: 1 bardak kefir
2 fincan yeşilçay, 1 kahve
resmen aklımda sen vardın kapıdan girince tartılmadan sordum bunları unutmuyum diyerica ederim canım ne demek, beyin fırtınası yaptırıyoruz kendimize yetmez mi
bende çok zorlandım eve doymuyorsun ne yazık ki yediklerim az geliyormuş gibi hissediyordum ben ve ara öğünü yemekmiş gibi hissedip öyle yiyordum resmen
dediğin gibi yağdan vermek çok önemli, mesela ben 1.1 verdim bu hafta 1 kilo yağdan gitmiş 100 gr sudan o da ödemim varmış zaten. evet zayıflamak amacım ama en büyük amacım doğru beslenmeyi öğrenip bir daha aynı kilolara dönememek.
bu gün ekstra vermemi istediğin bir şey var mı dedi mesela magnum yemek sonrası diye bir şey varmış sanırım ya onu ya da magnum küçük bademli ye dedi ara öğünde, bende yok sevmem ama haftada 2 gün sütlü tatlı yesem dedim, tamam olur dedi, ekledi birde ilk defa dondurma veripte kabul etmeyen sensin dedi, bu kadar hastamın içinden dedi. bende dedim nerden kilo alıyorum acaba bence çok su içiyorum son zamanlarda ondan dedim napıyım içsem yarıyor dedimsanırım en dalgacı hastasıda benim
ben de yarın yapabilirsem kabak mücver yapacağım ama fırında tabii
maşallah iyi yürümüşsün hava şartlarına rağmen
benim bugün yürüme yasağım vardı dün çok olunca eşimden veto yedim akşam yorgunluktan fenaydım çünkü neyseki hava şartları da yürünecek gibi değildi zaten
benim de akşam fazla kaçtı ama 2 öğün yedim bişey olmaz demi demi
Asucuğum bu hafta ilk yürüyüşüm o yüzden fazla yürüdüm yarında 70 dk. yürürsem toplamda 140 dk. olsun bari..
Bende yaptığımda fırında yapıyorum ama nasıl lezzetliydi tavada yaptığı arkadaşımın.:) birde üzerine ince bir dilim kaşar koydu nam nam.:))
bende menümü yazayım;
kahvaltı öncesi:
-yarım limon+ılık su+3 kayısı+1 bardak büyük su
sabah:
-60 gr peynir+5 adet zeytin+2 dilim uno denge light ekmek+bol yeşillik+2 bardak şekersiz çay
öğlendışarda yedim)
-tavuk ızgara (yanında patates ve pilav vardı yemedim, dışarda yeşilliklere güvenmediğim için yemedim sadece tavukla yetindim)
ara öğün:
-1 tane 2sibir arada kahve(çeyreğini içebildim) + 3 adet eti form limonlu bisküvi
akşam:
-bir kase mercimek çorbası+1 kepekli etimek (salata yapmadım onun yerine 1 tane kepekli etimek tükettim canım ekmek istedi çünkü)
ara öğün:
-1 adet elma ;+200 gr süt (onu elmayla tüketmeyip nescafe yapabilirim, henüz tüketmedim bu öğünümü)
spor: tufandan dolayı yarım saat yapabildim
3 lt su tükettim sanırım içecek yerim kalmadı artık
buarada evde su 3 günde biterdi şimdi 2 günde bir alıyoruz, annem senin kararın yok mu kzıım ya hiç içmezsin ya çok içersin dedi bizzat şuanda tepemdededim anne kilolarım kararsız ben ne yapayım
yapma bana bunu yaaa ama yok yok bence fırında daha güzel oluyoraslında üstüne sarımsaklı yoğurtda iyi olurdu
ben biraz azaltacağım yürüyüşlerimi bir de öyle deneyim bakalım haftaya şaşırdım ne yapacağımı ben de yaa olmadı ben de gideyim bir diyetisyene of of
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?