Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

evet canım hala da öyle tozdan heryer sapsarı görünüyor rabbim korusun felaketinden
ben de markete çıktım zor gittim geldim her yerim toztoprak oldu canım
amin canım
bende yeni girdim sayılır eve, elimi yüzümü yıkadım resmen toz aktı üstümden
dershanede camdan bakıyoruz resmen toz bulutu sis gibi kaplamıştı tüm ankarayı
allahtan ben çıkarken yakalanmadım
Rabbim dışardakilerin ve eve gelmeye çalışanların yardımcısı olsun

amin canım
arkasından yağmur gelecek herhalde heryer çamur olacak
mutlu sen de fırtınada yoldasın sanırım Allah kazasız belasız eve ulaşmayı nasip etsin inşallah

amin canım
mutlu sen de fırtınada yoldasın sanırım Allah kazasız belasız eve ulaşmayı nasip etsin inşallah
evet canım çamurlu gezcez yollarda ben razıyım valla bitsin bu fırtına artıkın

mutlucum sen hala gelmedin mi eve arkadaşım aman dikkat edin kendinize

Vermene cok sevindim veren oldukca icimizde asunun herzaman dedigi gi " kendim vermis kadar " seviniyorum.
Bugun seker icin testler yaptirdim yasadiklarimi yazarim ama resmen drlar tarafindan yalnizca sisman oldugum icin asalandim. O yuzden "insanlar beni gorunusumle yarlayamasin artik diye istiyorum zayif olmayi cogu zaman. gecen sene iyiki gormedi kimse beni ozman neler olacakti acaba herlade kitlerlerdi bir yerde;((((

amin canım

Gemideyim canim popomun agrisi yorgunluk bittim. Ama Allahtan gemi calisti da yaklastik istanbula 1-2 kere otobusle donmus evi 2 de anca bulmustum
Eve varnca yine girerim saol canim iyi dileklerin icin opuyorum seni de denizleri asarken

mutlucum bende herkes kilo verdiğinde gerçekten kendim vermiş kadar seviniyorum alan olunca da sanki kendim alıyorum üzülüyorum ne yapabilirim diye düşünüyorum saol arkadaşım daha çok eksilerimize sevinicez inşşaalllaahh

bende doktora gittiğimde hep "kilo vermen lazım", "bu yaşta bu kadar kilo çok", "obezlik bir hastalıktır bak hemen çaresine bak", "kilolu insanlar hayatın her evresinde zorlanırlar" ve buna bir çok ve daha aklıma gelmeyen bir çok deyimle karşılaşıyorum. o yüzden artık bu tarz konuşmalarda üzüntümü belli etmeyip daha çok gaza geliyorum

hatta bir seferinde diyetisyenim bana "elifcim bak çabalaman lazım" dedi bende "evet biliyorum çabalamam lazım. ama orda oturup 36 beden bir insandan bunu duyunca size sinir oluyorum" dedim, kadın önce bir afalladı, sonrada teşekkür ederim bu gerçekten söylenmesi gerekn bir şey işte şimdi kilo vermeye başlayabilirsin dedi ve ben o konuşmanın üstüne 18 kilo verdim. her gittiğimde fiks sorar, hala bana gıcık oluyor musun diye, evet derim, oda bana gıcık olmadığın gün orda benim bu masanın arkasında duracağım gibi duracaksın der.

o yüzden kendimizi üzmüyoruz bizde kilo veriyoruz ve o aşağılamaları burnumuzu dikleştirerek sadece bedenimizin incelikleriyle gözlerine sokuyoruz
beenimiz onlara çunu söliycek; "hadi şimdide aşağılasana beni"

Uzulmemeye calisiyorum ben diyete basladigimda aynaya bakip obez oldugumu kabul ettim zaten (111 kilo idim)ama her nekadar zayiflamaya calissamda sisman olmanin asalik bir durum oldugunu asla kabul edemem herkesin basina gelebilir bir hastalk okadar....

evet canım ASLA aşağılacanak bir durum değil zaten, bu sadece o insanların "insancık" olarak bakış açısı sadece, tabi ki herkesin başına gelebilir ve aslında bunu onlarda bilmiyor.
bizim bir tanıdığımız benden de kilolıydu, kafaya taktı dediğin gibi sürekli birileri tarafından doktor çevresi ailesi hiç farketmeden kilosu başına kakıldı, bir zayıfladı inanamazsın ben gördüğümde kala kaldım, ve bana dediği tek şey aklım olsa o kilomda kalırdım bütün sağlık sorunlarım zayıflayınca ortaya çıktı.

her şeyi geç bu söylemlerde bulunanan ve bir gözüyle bizi irdeleyen insalar, aslında ne kadar zarar verdiklerini bilmiyorlar. o yüzden çevremde kilodan bahseden zayıf insanlara "Allahtan sağlık isteyin, bir gün sizde onun yerinde olup, aynı gözle size de bakılabilir" diyorum. tabi ki o anda susuluyor ama bu devam ediyor. ben hep derim " başına gelmeyen anlamaz" diye, bu da o hesap napalım arkadaşım.

Hasta olan birine acıyoruz,vah vah yazııık diyoruz..ama şişman olan birine yemiş yemiş s...mamış diyorlar kendi kulaklarımla duydum tv.deki biri için söylendi..
Çifte standart resmen..

canımcım cok saol benı düşünüp sormuşsun. Allahtan bu ekmeksiz salatasız et olayı 3 gün. dıyetısyenının dedıgı gıbı yemekten yarım saat sonra ıcıyorum ben yesıl cayı. meyve olarak da armut calıstırıyomus bagırsakları onu yıyecegım. Kayısıyı da sabah yıyorum canım. Eskıden 3,4 gunde bır wc ye cıkarken sımdı 2 gunde bı cıkırıyorum bu buyuk bı gelısme benım ıcın. Yalnız ıste bende hemeroıd ve makat catlagı problemı oldugu ıcın tuvalete cıktıgımda zorlanmaman gerekıyor yoksa tarıfsız acılar cekıyorum. Kefırı ben 4 yıl once kesfettım canım. Inanılmaz saglıklı bır ıcecek. Bugun aksam yemegınde tavukla kefır ıctım. Suyu zaten cok bol ıcıyorum. Yalnız bende hassas bagırsak sendorumu var. Dıyetısyenım bunu bılıyor on kere söyledım kadın bende de var aynı sorun dedı. kendısı bıtkısel bısey kullanıyomus hatta onu gosterdı cıkarıp cantasından. Bakalım bu kadar onleme ragmen sorun olmaz umarım

Bu arada bugun cok zorlandım. Oglen tonbalıgı yogurt aksam kefır tavuk yedım. Salata olunca doyuyodum en azından. şu an resmen açım ara öğünü beklıyorum. Dıyetısyenım bana ayda 2 kılo bıle yagdan vermek cok guzel demıstı. Bazı hastaları kılo verıyomus ama mesela yagdan ancak yarısı kadar verıyomus. Bızım sonuclarımıza baktı ben 21.5 kg vermısım 16sı yagdan cok ıyı dedı. 11 aydır dıyetteyım evet farkındayım ama yemek yemeyı ogrenmek önemlı benım ıcın. Artık eskısı gıbı hırs yok ıcımde ayda 4,5 kılo vereyım felan. Yag oranım azaldıkca mutlu oluyorum ben

Hasta olan birine acıyoruz,vah vah yazııık diyoruz..ama şişman olan birine yemiş yemiş s...mamış diyorlar kendi kulaklarımla duydum tv.deki biri için söylendi..
Çifte standart resmen..

Onu dıyenler bır gun kendılerının de sısman olabılecegının farkında degıl heralde. Obezıte cıg gıbı yayılıyor. Ayrıca bu bı hastalık cunku genetıkle kesınlıkle alakalı. Bazı ınsanların vucudu kılo almaya müsait. İnsülin direncide mi hastalık değil.

Başarısız bir menü ama yinede paylaşayım..tek iyi yönü 70 dk. yürümem yağmur ve fırtına eşliğinde.:)

Sabah:
1 peynirli tost , 2 zeytin , domates,salatalık,maydanoz,nane

Öğlen: arkadaşta yediklerim 2 küçük dilim kabak mücver bol yağlı,2 dilim ekmek,peynir,çeyrek avuç yer fıstığı ve çay.
Mutfakta oturduğumuz için dönüşümlü yediklerimizin toplamı birde sürkekli çay içtik tabii..

Akşam: 1 tabak fasulye kavurma , 1 kase yoğurt , 2 dilim ekmek , maydanoz,nane,salatalık,taze soğan

Ara: 1 bardak kefir

2 fincan yeşilçay, 1 kahve

resmen aklımda sen vardın kapıdan girince tartılmadan sordum bunları unutmuyum diye rica ederim canım ne demek, beyin fırtınası yaptırıyoruz kendimize yetmez mi

bende çok zorlandım eve doymuyorsun ne yazık ki yediklerim az geliyormuş gibi hissediyordum ben ve ara öğünü yemekmiş gibi hissedip öyle yiyordum resmen

dediğin gibi yağdan vermek çok önemli, mesela ben 1.1 verdim bu hafta 1 kilo yağdan gitmiş 100 gr sudan o da ödemim varmış zaten. evet zayıflamak amacım ama en büyük amacım doğru beslenmeyi öğrenip bir daha aynı kilolara dönememek.

bu gün ekstra vermemi istediğin bir şey var mı dedi mesela magnum yemek sonrası diye bir şey varmış sanırım ya onu ya da magnum küçük bademli ye dedi ara öğünde, bende yok sevmem ama haftada 2 gün sütlü tatlı yesem dedim, tamam olur dedi, ekledi birde ilk defa dondurma veripte kabul etmeyen sensin dedi, bu kadar hastamın içinden dedi. bende dedim nerden kilo alıyorum acaba bence çok su içiyorum son zamanlarda ondan dedim napıyım içsem yarıyor dedim sanırım en dalgacı hastasıda benim

ben de yarın yapabilirsem kabak mücver yapacağım ama fırında tabii
maşallah iyi yürümüşsün hava şartlarına rağmen
benim bugün yürüme yasağım vardı dün çok olunca eşimden veto yedim akşam yorgunluktan fenaydım çünkü neyseki hava şartları da yürünecek gibi değildi zaten
benim de akşam fazla kaçtı ama 2 öğün yedim bişey olmaz demi demi

Sen bu dıyetısyene kac kılodayken baslamıstın canım. haftada 1 kılo yagdan gayet ıyı. ayda 4 kılo eder bence super. ben daha yavas verıyorum bır de ınsülin direnci var kesınlıkle etkılıyor kılo vermeyi.

Asucuğum bu hafta ilk yürüyüşüm o yüzden fazla yürüdüm yarında 70 dk. yürürsem toplamda 140 dk. olsun bari..

Bende yaptığımda fırında yapıyorum ama nasıl lezzetliydi tavada yaptığı arkadaşımın.:) birde üzerine ince bir dilim kaşar koydu nam nam.:))

bende menümü yazayım;
kahvaltı öncesi:
-yarım limon+ılık su+3 kayısı+1 bardak büyük su
sabah:
-60 gr peynir+5 adet zeytin+2 dilim uno denge light ekmek+bol yeşillik+2 bardak şekersiz çay
öğlendışarda yedim)
-tavuk ızgara (yanında patates ve pilav vardı yemedim, dışarda yeşilliklere güvenmediğim için yemedim sadece tavukla yetindim)
ara öğün:
-1 tane 2sibir arada kahve(çeyreğini içebildim) + 3 adet eti form limonlu bisküvi
akşam:
-bir kase mercimek çorbası+1 kepekli etimek (salata yapmadım onun yerine 1 tane kepekli etimek tükettim canım ekmek istedi çünkü)
ara öğün:
-1 adet elma ;+200 gr süt (onu elmayla tüketmeyip nescafe yapabilirim, henüz tüketmedim bu öğünümü)

spor: tufandan dolayı yarım saat yapabildim
3 lt su tükettim sanırım içecek yerim kalmadı artık

buarada evde su 3 günde biterdi şimdi 2 günde bir alıyoruz, annem senin kararın yok mu kzıım ya hiç içmezsin ya çok içersin dedi bizzat şuanda tepemde dedim anne kilolarım kararsız ben ne yapayım

yapma bana bunu yaaa ama yok yok bence fırında daha güzel oluyoraslında üstüne sarımsaklı yoğurtda iyi olurdu
ben biraz azaltacağım yürüyüşlerimi bir de öyle deneyim bakalım haftaya şaşırdım ne yapacağımı ben de yaa olmadı ben de gideyim bir diyetisyene of of

canım bu yedıklerın bana cok az geldoı. soule bı hesapladım 900 kalorı ya var ya yok. az degıl mu kuzum senın kılona gore gunde 1400 alman gerekıyo bıldıgım kadarıyla. hadı 200u benden olsun:))) 1200den az almıyosundur umarım yoksa bugün mü böyle oldu bakimm

Azalt bakalım.40-50 dk. yürü belki değişir bişeyler..
Senin boyun kaçtı asuu.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…