- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
neden kısa sürdü asuu.?
araştırmacı diyet adayı..
Okudum çok hoş ve komik bir tesadüf olmuş..
Fakat ben halıdaki şeker olayına taktım kafayı..Zor temizlendi değilmi.??
Birde seni hiiç sinirli düşünemiyorum nedense..Kafamdaki halin hep güleryüzlü,sempatik biri
ASUMANCIĞIM;
Ayça Kaya'nın kk daki diyetinimi diyorsun canım..
Ben bir ara buna oldukça benzer bir diyetle ayda 4 kilo vermiştim.Aç kalmakta yok...
rica ederim canımcım ni demeköyle canım artık yapacak bişey yok oldu bikere sağol moral verdiğin için
İyi akşamlar arkadaşlar....
Hepiniz iyisinizdir umarım...Ben pek iyi değilim;çünkü bu gün diyeti dibine kadar bozdum..Ne yapalım sağlık olsun diyeyim bari.
Umarım tartının canı pek acımaz...
yenacım, sevgilim karboksipunktura gidiyordu, incirliydi sanırım istanbulda semtin adı, sadece orda varmış zaten, 3 öğün yemek veriyordu meyva yok ama her istediğin yemeği sadece fındık ceviz ve bademle yiyordun amacıda o kuryemişlerin yağ yakması ve enerji veermesi ve vücuttan 8 saatte atıldığı için metabolizmayı hızlandırıcı ve tok tutucu etkisi varmış, valla bende deniyim dedim, karnıyarıkla kuruyemiş hiç iyi gitmediğpi kesin bişeyBen karataya taktım sürekli o topikteyimmanyak kilo veriyorlar..
Kitabını alıp okumak istiyorum..
Tek korkum ekmeksizlik onun dışında herşey iyi..Kuruyemiş zaten severim..
Takip ettiğim üye var 120 den 63 olmuş dün bildirim günleriydi onların...
Kafamı karıştıran 6 öğünde beslenen kilo veriyor 2 öğün beslenende..
Birrinde ölçülü kaşık hesabı. diğerinde hesap yok öğün kısıtlaması var..
hoşbulduk canım
neler oldu anlatayım size
eşimin yanına 8 şubatta kuveyte gidecektik ama 4 şubatta tayinim çıktı 6 şubatta iş başı yaptım
artık HAKKARİDE YİM pansiyonlu endüstri meslek lisesinde çalışıyorum
burası şok soğuk ve karlı yerlerde 1 karış buz vardı kardan başka karlar eriyeli daha 20 gün falan oldu
gelince 2 gün bir evde misafir kaldık sonra bir ev buldum hemen tuttum kalaoriferli bullmak zor zaten ev bulmak zor van depreminden sonra birsürü kişi buraya gelmiş zaten burası daglık ve arazi az dolayısıyla ev de az birde onlar gelince ev bulmak zor bulduğum ilk yeri tuttum evim merkeze biraz uzak
okul merkez dışında resmen dağ başında ancak servisle ulaşabiliyoruz çoğunluklada kardan dolayı okula çıkamıyoruz inip yürüyoruz diz boyu karın içinde
fizik dışında kimya ve biyoloji derside verdiler full derse giriyorum
servis 6.55 de alıyor dersler 7.30 da başlıyor
okuldan sonra hergün seminere gidiyoruz merkezde bir okula burada ulaşım taksi yada yürümek evin ordan merkeze 1 yada 1.5 saatte bir minübüs geçiyor ancak oda saati belli değil kışın taksi ile her akşam seminere gidiyordum karlar eridiğinden beri yürüyorum yaklaşık yarım saat sürüyor merkeze yürümek
burası acayip pahalı hatta istanbul gibi pahalı bir şehirden bile daha pahalı inanamıyorum birde kazıklamaya çok çalışıyorlar hatta bile bile mecburen almak zorunda olunca kazıklanıyoruz
buraya geldiğimden beri deli gibi yiyorum hem yemek hem aburcubur sınırtanımadan yiyorum
ama mecburen sürekli yürüdüğümden 3 ayda sadece2 kilo almışım ama artık dur deme zamanı geldi artık dikkat edeceğim
yaşam zor burada ama senler sonra atandım şükrediyorum
seminerimiz nihayet 5 mayısta bitiyor daha rahat ederim okuldan sonra akşam 5.30 7.30 arası seminerdeyiz eve gelmem 8 i buluyor çok yoruluyorum valla
haklısın...bende sana okuduklarımdan tüyo teklifi sunacaktım...
ama okuman daha başka olur tabi...
bu arada tomurcuk ebru nun beni balkonda görüp içteniçe tanımasını okudun mu?
ne heyecanlandım..ama hala şaşkınım
asumancım ben omega 3 içmeye başladım yineben bir ara denedim karatayı ama kısa sürmüştü
bir de omega 3iiçiyorlar karataycılar ben ondna almamıştım tabii
ayça kayanın listesi varya benim aklıma yattı ama ara öğün eklenebilir
ben en son o kadar çok yediğimde adet olmuştum özlemcimYok ara ogunum 1/2 paket bıskuvı ve 2 porsıyon meyveydı
ben 1/2 paket bıskuvımı yedım
ustune 10 kadar fındık+badem
az once de utanmadan 1 dılım ekmek 1 dılım peynır yedım
nasıl ama
Ilk defa bu kadar cok yıyorum
Bugun yedıklerım
Sabah 50gr ıcı cıkarılmıs tahıllı ekmek ıcıne 1 dılım beyaz peynır, domates, semız otu
Öğlen 8 kasık mantarlı etlı makarna( bılakıs makarnacıda)
Ara: 1 yesıl elma, 5 badem
Akşam: 8 kasık patlıcan yemegı, 1 kase yogurt, 1 dılım ekmek
Ara: 1/2 pakey dıyet bıskuvı
utanmadan 10 fındık badem
daha da utanmadan 1 dılım ekmek 1 dılım peynır((
rica ederim canımcım ni demek
gene olsa gene yaparım
beyza abla alemsin yaaa sen beni güldürdün allahta seni güldürsün inşallaahhh
ben yarın diyetisyene gidicem sanırım ordaki tartının canı biraz acıycak
yenacım, sevgilim karboksipunktura gidiyordu, incirliydi sanırım istanbulda semtin adı, sadece orda varmış zaten, 3 öğün yemek veriyordu meyva yok ama her istediğin yemeği sadece fındık ceviz ve bademle yiyordun amacıda o kuryemişlerin yağ yakması ve enerji veermesi ve vücuttan 8 saatte atıldığı için metabolizmayı hızlandırıcı ve tok tutucu etkisi varmış, valla bende deniyim dedim, karnıyarıkla kuruyemiş hiç iyi gitmediğpi kesin bişey
yena sabret adetin geciktiği için veremiyorsun canım emeğinin karşılığını alırsın mutlaka merak etme hiçbirisi boşa gitmez
özlem sen de bozma canım moralini spora da devam et sen en aznından sıkılaşırsın canım ben 6 zydır aynı kilodayım ama gören zayıflamışsın diyor
tebessüm hoşgeldin 2 kilo bişey değil biz seni nerde biliyorduk sen nerden çıktın nasip işte Allah kolaylık versin hem de atandığın için gözün aydın canım
ben de bugün arkadaşıma gittim yarın misafiri gelecekmiş yardım ettim tatlı börek poğaça kurabiye yaptık sadece kurabiye pişti ben ordayken 1 tane yedim diğerleri pişmeden geldim eve
ama akşam yemeği fazla kaçtı neyseki erken yedik yemeği yatana kadar bişey kalmaz
bu hafta hiç yürüyemedim malesef yarın ve perşembe yürürüm ama inşallah
benim kızlar seviyorlar canım sigara böreğini ben de yaptım yedik önceden ben de yemiyordum da bugün yedim
ömür boyu uzak kalamam sonuçta böyle yiyeceklerden az yiyip dengelemeyi öğrenmeye çalışıyorum işte
hoş geldin tebessüm seni çok merak etmiştim
atamanın olduğuna çok sevindim hayırlı olsun
Hoş geldin Tebessüm.Seni tekrar görmek çok güzel...
Atanmana çok sevindim...Zor doğa şartlarında yaşıyorsun belli ama tüm çocuklarımızın sizlere ihtiyacı var.Zoru başarmak güzeldir;bu güzellikte sana çok yakışır.Başarılar canım...
Canım hoşgeldin.
Özledik seni ve merak ettik..
Ataman hayırlı olsun çok sevindim..Kızında yanındamı.?
Yaşam çok zor değilmi orda.?hem doğa, hem şartlar..
Dezavantajın üniformalı meslekler gibi lojman olmayışı mesleğinde. ama çok kutsal bir işe başladın..
Umut'u aradim.
Tatil nedeniyle sehirdisina filan gitmisler. Yarin bulusup organik pazarimiza fitcez. Poroplem yok yani.
Tebessum hosgeldin. Kizin nerde? Senle mi?
Asu. Benim diyetisyen 1 yufkaya 6 dilim ekmek dedi. Senin iki borek bir dilim ekmek eder. Ama problem yagda kizartmak demisti. Onun yenine yumurtalayip firinlayin demisti. O zaman sorun olmaz.
Ozka regl donemi, rahimde sertlik ve gerginlik hissi hormonal. Benim biraci gibi obegim, adete yaklasikca iyice sisiyor ve sert oluyor...
Sen de çok tatlısın canım...
Umarım tartıyı acıtmazsın.Asla tartıyı düşündüğümden değil;sen kilo vermiş ol inşallah...
rica ederim canımcım ni demek
gene olsa gene yaparım
beyza abla alemsin yaaa sen beni güldürdün allahta seni güldürsün inşallaahhh
ben yarın diyetisyene gidicem sanırım ordaki tartının canı biraz acıycak
yenacım, sevgilim karboksipunktura gidiyordu, incirliydi sanırım istanbulda semtin adı, sadece orda varmış zaten, 3 öğün yemek veriyordu meyva yok ama her istediğin yemeği sadece fındık ceviz ve bademle yiyordun amacıda o kuryemişlerin yağ yakması ve enerji veermesi ve vücuttan 8 saatte atıldığı için metabolizmayı hızlandırıcı ve tok tutucu etkisi varmış, valla bende deniyim dedim, karnıyarıkla kuruyemiş hiç iyi gitmediğpi kesin bişey
hahaahha cidden benimle ilgili düşüncen dogru cok güleryüzlüyüm..
ama asabi tarafımı hep eşime gösteririm..o nazlıyorya ondandır sanırım
mutfak halıma gelince...sabah yine yıkamaya gönderdim eşime kızıp..
ne akılla aldıysam mutfaga krem rengi uzun tüylü halı...shaggy gibi de degil..degişik bişi..
sürekli esirgiyorum ama başı beladan kurtulmuyor.
ben de mutfakta olunca daha da titizleniyorum..
benim kadar yıkanıyor nerdeyse
ben en son o kadar çok yediğimde adet olmuştum özlemcim
gerçi senin bugün moralde bozuldu yidin sanırsam yime arkadaşım yimee cıss onlarrrr
neresi çıktı canım Allah kolaylık versin, benim yengem de ağrıda 6-7 ay görev yaptı. annem yanında gitti çunku kızı 2 yaşında idi.sağolun hoşbulduk dostlarım
kızım yanımda
eşim kuveytte onunla gidemez o bakmamz
aslında annem bırak bizde kalsın dedi kayınvalidemde dedi
ama anne yok baba yok zorlanır diye getirdim kızımı
ilk birkaç hafta annem ve babam geldiler biraz kalırız diyorlardı ama babamın evi su bastığı haberi geldi mecburen gittiler
birde annem dışarı çıkamadı burda ameliyatlı dizinden heryer buz düşer buzda diye korktuk. sıkıldı tabi
sonra kayınvalidem geldi sağolsun şimdi o bakıyor kızıma
ana okuluna verecektim ama burda sadece 1 tane anaokulu var ve sınıf 24 kişi nasıl olacak bilmem bu ay bir vereyim deneyeyim bakalım çocukların türkçe bilmeme problemi var burada sınıftaki çocuklara bakacam
sabah 7de çıkıyorum akşam 8de dönüyorum kızım olmasa yanlız olsam burada yaşamak hiç problem değil ama kızım olunca zor
hayırlısı tayinim çıktı çok mutluyum
mutlucum resmen beni anlatmışsın arkadaşım. aynen bende öyle bir şeyi beğendiysem köküne kadar yiyorum acımadan, benim içinde önemli olan durmayı bilmek, nasıl durucam bilemiyorum sorun orda zatenbana birşeylerin yasaklandığı ve karşılığında bazı şeylerin sınırsız tuketildiği diyetler yalnış geliyor(elbette uzman değilim). ben diyetisyene ilk gittiğimde birşeyleri sınırsız yemeği sevdiğimi söyledim ondan bana bir besin önermesini istedim, cevabı" hayatta hiçbirşey sınırsız değil. tukettiğimiz seylerde de sınır koymadan ilerleyemeyiz" oldu. uzerine bayaaaa dusundum. zaten benim sorunum arsızlığım gerçekten. doysam dahi daha fazlasını istemem. eğer kendimi sınırlamayı öğrenirsem zaten sorun çözülecek. o yuzden bu diyetisyen deneyiminin bana en önemli katkısı "et ne olacak 1 parça fazla yesem neolur" yahut "yoğurt 2 kaşık fazladan alsam ne olcak" modunun vucuttaki tüm dinamikleri sarstığını anlamam oldu... özetle dikkatli ve dengeli beslenmeği içselleştirmemiz hayatımızı bu şekilde surdurmemiz çok muhim.
sağolun hoşbulduk dostlarım
kızım yanımda
eşim kuveytte onunla gidemez o bakmamz
aslında annem bırak bizde kalsın dedi kayınvalidemde dedi
ama anne yok baba yok zorlanır diye getirdim kızımı
ilk birkaç hafta annem ve babam geldiler biraz kalırız diyorlardı ama babamın evi su bastığı haberi geldi mecburen gittiler
birde annem dışarı çıkamadı burda ameliyatlı dizinden heryer buz düşer buzda diye korktuk. sıkıldı tabi
sonra kayınvalidem geldi sağolsun şimdi o bakıyor kızıma
ana okuluna verecektim ama burda sadece 1 tane anaokulu var ve sınıf 24 kişi nasıl olacak bilmem bu ay bir vereyim deneyeyim bakalım çocukların türkçe bilmeme problemi var burada sınıftaki çocuklara bakacam
sabah 7de çıkıyorum akşam 8de dönüyorum kızım olmasa yanlız olsam burada yaşamak hiç problem değil ama kızım olunca zor
hayırlısı tayinim çıktı çok mutluyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?