Bal damlıyor yee kilo yapmasın bari
Canım evet aslında ben ne kadar küçümsesem bile verdiğim kilolar yinede fena sayılmazen azından benim için.
İlk kez 120i gördüğümde şu tvdekiler gibi ilerlersem vinçle yada sedyeyle beni hastaneye götürürler diye ağlamiştım.
Hatta abartıp ölürsem tabutumu bile taşıyamıyacaklar demiştim
Çok şükür o günleri en azından geride bıraktım. Birkaç haftadır kilo verememiş olsamda hatta bu sabah regl olucağımı unuttup krize girmiş olsamdaRabbime çok şükür bu günleride gördüm ve inanıyorum çok yavaşta olsa bu kilolardan kurtulacağım
Tabi Topikteki tüm arkadaşlarım içinde aynı temennilerim
Aynı şey benimde geçen aklıma gelmişti 8inde gidiceğiz ya regl olursam diye ama bak ayın kaçı oldu hala bende tık yok daha doğrusu bir iki güne kadar olmam lazım. Bende tampondan pek hoşlanmam ama bir keresinde seneler evvel regl geçiktirici hap almıştım eczaneden sırf bir haftasonu tatilinde regl olmayayım diye sonra birkaç ay boyunca regl dönemim şaşmıştı o yüzden bir sonraki acil durumda tampon tercih ettim
Deniz kenarına gidipte giremeden dönersem kesin kudururumUmarım gerek bile kalmaz ikimiz içinde
Tombulkelebeğim acaba rüzgardamı kaldı sağ kulağın yada duş alırken su mu kaçırdın :26:
Bence evham yapma inşallah önemli birşey değildir ama bence ceryanda kalmış olabilirsin :26: Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce geçer ağrısı
O hapı ben de kullandım canım ama davul gibi şişirmişti beni. Tampon en iyisi olur sanırım. Daha önce hiç o şekilde denizr girmedim ama umarım gerek kalmaz. Zaten benim adet en fazla 3 gun yogun sürer.
Benimde çok şükür 3 gün sürüyor hatta genelde 3.cü gün duşumu bile alırım
Ben birkaç sene önce tam denize gideceğim gün regl olmuştum ve zaten nadiren denize gidebildiğim için yoldan tampon almıştım. Baştan tuhaf gelmişti ama denizde hiç sorun yaşamadım
Birde reglken duş aldığımda benim anında kesilir ve 24 saat aradan sonra daha beter olurum o yüzden mecbur alıştım ama normalde pek kullanmam.
iyi bari denizde kullandıysan sorun yok demektir:)) Yoksa mazallah etrafım kıpkırmızı olmasınBen de gecen sene aldım sadece 1 kez kullandım onda da denıze gırmedım ılk gün, o kutu duruyo eger olursa hazırda var:)) ama olmasa daha ıyı tabi
Haftaya eşim 4 gunlugune Ankaraya gıdıcek, Beledıye görevlendirmesi mi ne varmış, eğitim olucakmış Rixos otelde kalıcaklarmış. Ben evde tek kalmayı pek sevmıyorum ama napalım
Bugünlerde hıc ıyı degilim, içimden hiçbirşey yapmak gelmıyor, yataga yatıp sureklı uyumak ıstıyorum
Sana yatıya gelebilecek bir kuzenin yada arkadaşın yokmu o arada sende Pijama partisi verirsin
Geçmiş olsun bazen insan döndem dönem öyle olabiliyor ama vitamin eksikliği falan olabilirmi malum B12de halsizlik yapabiliyormuş eksik olunca
Bahaar kulak iltihabi olabilir arkadaslarin dedigi gibi bas donmesi de var mi acaba?
Bide benimde sesler geliyodu ya hani kulagimin arkasindan boynumda duzlesme cikti hareketler vermisti gecti belkide oyle bisi olabilir ama bi kulak burun bogaza gimen sart gecmezse arkadasim
ayşemmm azmin elinden birşey kurtulmaz canımmmmmmmmmmmm
cnm alma yeterki sonra düzene girince güzelcene adapte olursun
ben bırakmıştım diyeti falan motive değildim çünkü
ama geçen haftadan beri motiveyim kaçamakta yapıyorum ama dikkat de eidyorum
beraber diyetisyene gitiğimiz abla var 99 ile başlamıştı şuanda 79 kilo
bende bundan sonra hiç + görmemek istiyorum
haftasonları diyet açısından çok zor olsada elimden geleni yapmaya çalışıcam allahın izni ile
şimdi gördüm iyiyimmm bugünü kazasız belasız atlattım darısı haaftaya bakalım neler yaşayacağım öyle kalabalıktı ki anlatamam bugünkü eğlencemiz çocuklar full düü anneler yanlarında birilerini de getirmişlerdi sınıf düğün evi gibiydii bir de oyun havası açtım kurtlarımızı döktük güzeldiiiiiisemoşum bitanecik örtmenin nasılsın bakem
mutlum dönem dönem bana da oluyor bu gbi depresyon halleri cnm geçtimi biraz gezdinizmiiii daloki ile açık hava iyi gelmiştir inş....çok moralim bozuk...
kilo veremediğimden annemle ve abimle aramın bozukluğundan vs... heralde.
böyle içim gıvıl gıvıl... hiç hoş değil. böyle ayağının altının kaşınması gibi... çok muhim birşeyi unutmuş gibi, cüzdanımı kaybetmişim gibi bir his... öyle yani...
bana kalırsa arkadaşların dediği gibi araştrmalısın pınarcım cnm çocuk bakımı hijyen çok önemli kız meslek lisesin de vardır büyük ihtimal...Kizlar moralmen cok ama cok kotuyum dedim ya krese bi gidip bakayim aman yarebbim ya bakin anlatiyorum simdi
0-2 yas grubu 5 cocuk var cok iyi ama oda toplasan en fazla 6 7 metrekare oyuncak namina birsey gormedim yada soktan gormedim yerlerde minder var cekyata raziydim okadar yani eski eski esyaar kapiyi acinca tursu gibi bi koku var cok agir yatak odasi yan oda besikler var yataklar yine epeski orda da koku fena cocuklardan biri agliyordu yazik icim acidi ya neymis yabanci gordu bzi ondanmis ama biz mudiriyrtteykn de agliyordu of of mudire hnm sicak kanli gibi duruyordu ama.beni rhatsiz eden bisey var ama ne? Egitim adina hic bisey demediler soyle boyle hni dersi gectim kitap okuma muzik flan yok yemekleri.mudire hnm yapiyomus liste guzel gibi tabi dogruysa mutfaga gittim les gibi tabaklar yigili 3 egitimci ! Var birde mudire 4 ne mezunlari dedim cocuk gelisimi dedi ama hic univ benzemiyordu sadece bi kiz 5-6 yas grubundakilere bakan akli basinda gibi benimki i ih hosuma gitmedi ya bina dokuluyo resmen boyaari falan sokulmus 3 katli bir bina bahcede park var ama gormeniz lazim ya bu hali cim varya onlardan esyalar yine eski of of bilmiyorum esimde begenmedi vernem ben buraya diyo he birde mudirenin esi gldi yanimiza cok itici ay.ne yapim kizlar bi akil vrin baska kres yok burda 12 yikdir kurulmuslar iste boyle gerci diyet topigi burasi aama akil almak istedim
sen müfettiş misinnnnAy alkahim okadar yazdim yazdim da bi tusla hepsi gitti mutlucum aysecim ve yenacim simdi burasu 70 bin nufuslu zamaninda 3 kre varmis ama simdi tek bu var anaokulu cok var ilkokullarda falan da var ama kres yok yani 2 yas grubu bi burasi var bende diyordum iste bakicidaniyidir kres ama burasi icimi hic isitmadi kadina diyorum hani alisana kadar bn gelirim bir iki gun sizin odanizda dururum ama kadin olmaz oyle canimm diyo birakip gitcen yoksa bakiciyi anesi gib benimsemez biz burda ikinci annelik yapiyoruz dedi yani cocuk aglarsa cok rahatsiz olursa biz sizi arariz dedi bakim bi tne universitenin icinde anaokulu var bahceli coknguzel iki katli sessiz sakin ama orasi da bezli ve 36 .ayliktan oncesini kabul etmiyo bi arayayim belki kabul ederler ya
Yenacim burda bi kiz meslek var bide onlari arayayim belki vardir ama ck kucuk ihtimal niye dersen ben denetmen olarak butun devlet kuumlarini denetledim birsey gormedim kurum kresimiz.de.yok ne belediye ne valilik keske olsa hic dusunmem valla
beyza küçüğü yuvaya götürmek yanlış bence kıskançlık krizi o sınıfta olunca geçmeyecek ki de anlamadığım ortancanın kardeş kıskançlığımı var okula gitmek istememesinin sebebi başka mı kardeşi orda olunca bu kriz aşılırmı anlamadım ki ben olsam sorunu önce bulurdum bence çocuk yuvaya gitmek istemiyor skılmış olabilirPinar, sana oneri, daha o ce bir arkadasim yapmisti. Muhtara gidip sor, guvenilir, yeri yurdu belli, cocuguma bakacak birini ariyorum de... İki gunde bisuru kisi aramisti kardesimi. Ustelik bir sorun olmadi.
Benden de bir soru: benim ortancanin bugun yuvada anneler gunu sergisi ve partisi vardi. Mudire ile konustum. Oglum 2 yasinda tuvaleti cozmusken, simdi bayagi bir koyveriyor. Eskiden yuvada ve disarda yapmiyordu, simdi yuvada da yapiyor. Ustelik gecen gun kaka yapti, rezalet oldu. Neyse, biriki gundur de bu yuzden okula gitmek istemiyor. Sanirim benim biraz hatam oldu o gun onu utandirdim biraz okuldan alirken... Neyse, mudire diyor ki, kardesini de okula getirin. Akli evde kardesinde kaliyor, kardes de buraya gelirse, kiskanclik, itisme, vb kalmayacak diyor. Hatta bunun icin para da istemiyor, getirin ayni sinifta tutacagim diyor...
Bebek 16 aylik dedim, hemen ordan partiye gelmis bir anne caardi, kadin da benim gibi 3 yasinda oglu ile birlikte 15 aylik kizini getirmis, herseyimiz kendiliginden halloldu diye ballandirarak anlatti bana.
Diger yandan, boyle birseyi yaparsam, ikisini de en fazla yarim gun birakacagim. Cunku bebegi alip digerini birakmak da olmazmis diyor... Yani sabahtan oglene okulda olacaklar beraber, sonra alip getiricem, yedirip yatiricam...
Ne dersiniz? Ozellikle Semiran ogretmenim ve tabi tum deneyimli annecikler..
slm kızlar nasılsınız. ben bu aralar epeyce yoğunum. beni 1 aylığına aile hekiminin yanına verdiler. çalıştığım hekim biraz problemliymiş yanındaki bütün ebeleri kaçırmış sağolsun. şimdi eksik evrakları aşıları gebeleri toplamaya çalışıyorum. diyettende sıkıldım artık. bugün kendime tatil verdim. eski türk filmlerindeki gibi masamın üstü evrak yığılı. ben dosyalar ardında kaybolmuş durumdayım. gözüm yatakta evdekilerin gözü bende. fiziksel ve ruhsal olarak çöktüm yaa. bu arada kayseriye tayinimiz onaylandı. allahtan bir mani olmazsa eşim 15 haziranda kayseriye gidiyor. benim kadrom gelmedi henüz. 1 ay dediler ama 2 aydır çalışıyorum. bana öyle geliyorki 2 ay daha gelmez kadrom. 2 ay ayrı kalıcaz birbirimizden. sizlerin iyi olduğunu umuyorum. evdeki bilgisayara oturmaya vaktim kalmıyor. iştede çok afedersiniz wc için bile kendime zaman ayıramıyorum. şimdi hekim değişti allahtanda psikolojik olarak rahatladım. şimdilik bu kadar kendinize iyi bakın tekrar ne zaman gelirim bilemiyorum. görüşmek üzere.
bebişini neden kreşe vermek istediğini bilmiyorum canım ama benim iki tane anaokulu öğretmeni kardeşim var hatta bu işi bende yaptım bu sene gene başlıcam Allahın izniyle. kardeşlerim usta öğretici anaokulu öğretmenleri (5 seneden fazladır hemde)ikiside öyle olmasına rağmen ben okula teyzelerinin yanına (ki ölür ikiside yiğenlerine)o yaşta göndermedim hemde çalışmaya okadar ihtiyacım olmasına rağmen. çünkü o yaştaki çocuklarda anneden ayrılmak pekte iyi gelmiyor çocuklara. çünkü daha iki yaşında yanlış değilsem en az 3 yaşını doldurmuş olması lazım. ben bu sene okula yollucam oğlumu (4 yaşında)ama Allah nasip ederse bende gitcem öğretmen olarakAy alkahim okadar yazdim yazdim da bi tusla hepsi gitti mutlucum aysecim ve yenacim simdi burasu 70 bin nufuslu zamaninda 3 kre varmis ama simdi tek bu var anaokulu cok var ilkokullarda falan da var ama kres yok yani 2 yas grubu bi burasi var bende diyordum iste bakicidaniyidir kres ama burasi icimi hic isitmadi kadina diyorum hani alisana kadar bn gelirim bir iki gun sizin odanizda dururum ama kadin olmaz oyle canimm diyo birakip gitcen yoksa bakiciyi anesi gib benimsemez biz burda ikinci annelik yapiyoruz dedi yani cocuk aglarsa cok rahatsiz olursa biz sizi arariz dedi bakim bi tne universitenin icinde anaokulu var bahceli coknguzel iki katli sessiz sakin ama orasi da bezli ve 36 .ayliktan oncesini kabul etmiyo bi arayayim belki kabul ederler ya
Yenacim burda bi kiz meslek var bide onlari arayayim belki vardir ama ck kucuk ihtimal niye dersen ben denetmen olarak butun devlet kuumlarini denetledim birsey gormedim kurum kresimiz.de.yok ne belediye ne valilik keske olsa hic dusunmem valla
bebişini neden kreşe vermek istediğini bilmiyorum canım ama benim iki tane anaokulu öğretmeni kardeşim var hatta bu işi bende yaptım bu sene gene başlıcam Allahın izniyle kardeşlerim usta öğretici anaokulu öğretmenleri (5 seneden fazladır hemde)ikiside öyle olmasına rağmen ben okula teyzelerinin yanına (ki ölür ikiside yiğenlerine)o yaşta göndermedim hemde çalışmaya okadar ihtiyacım olmasına rağmen çünkü o yaştaki çocuklarda anneden ayrılmak pekte iyi gelmiyor çocuklara çünkü daha iki yaşında yanlış değilsem en az 3 yaşını doldurmuş olması lazım ben bu sene okula yollucam oğlumu (4 yaşında)ama Allah nasip ederse bende gitcem öğretmen olarakberaber okula gidecez yanı yeniden ana -okuluna başlıcam bu arada benim oğlumun bana inanılmaz bi güveni var (Allah bozmasın)nereye gidersem gideyim kendi yolcu eder beni. güle güle anne bana şunu getir der bide ben daha çok üüzülürüm onu bırakırken (anneme falan yani)güvenini kazanmak için çocukda yoksunluk hissi olmaması için bir sene daha sabret bence canım eğer mümkünse tabi bi daha olucakmı bu yaşta.tadını çıkar okadar güzelki hele 2 yaş ve üzeri şahane oluyor yenoşş değilmi sende bendensin (ikimizin oğluda aynı yaşlarda ve bu topikte büyüdüler ondan yenoş dedim kimse alınmasın )
ya hiç sorma yenoşum daha paytak paytak yürüyorlardı yaaaasen bu sene ne faal oldun böyle..Bir yandan eğitim bir yandan iş..
Yolun açık,kılıcın keskin olsun..
Bu arada hakkaten bizim bebeler anaokula başlayacak değilmi.? seneyede ilkokul şaka gibi ayol..
ya hiç sorma yenoşum daha paytak paytak yürüyorlardı yaaaahala inanamıyorum yaa .Allah nasip ederse bakalım böyle bidüşüncem var benim kardeşim anaokulunda öğretmen bebişi olcak bu sene onun yerine gidicem okula vekil öğretmen olarak dua edinde olsun bakalım daha net değil.bu sene benim senem olur inşallah
ya hiç sorma yenoşum daha paytak paytak yürüyorlardı yaaaahala inanamıyorum yaa .Allah nasip ederse bakalım böyle bidüşüncem var benim kardeşim anaokulunda öğretmen bebişi olcak bu sene onun yerine gidicem okula vekil öğretmen olarak dua edinde olsun bakalım daha net değil.bu sene benim senem olur inşallah
teşekkür ediyorum canım benim Allahım inşallah hepimizn gönlüne göre hayat yaşamayı nasip etsin cennettede bizleri komşu etsin nasıl olsa orda yemek kilo yapmıyor bolbol yeriz gelsin çaylar gitsin börekler ohh missssHayırlısı olsun ne olacaksa canım..
Çok seviniyorum senin adına..
Allah gönlüne göre versin canıminşallah bir aksilik olmaz.
Bütün dualarımız seninle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?