Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Selam kızlar :)

Ya aranızda benim sikayetlerime sahip birileri var mı bugünlerde? Bahar yorgunluğu mudur nedir anlamadım sürekli bı yorgunluk, uyku halı, nesesizlik, umutsuzluk, içimden hicbisi gelmiyor. Diyete başlamakta ilk defa bu kadar zorlanıyorum moralim bozuldukca yemeğe sarıyorum 108 kilo olmusumdur sanırım Bahara yoruyorum ama depresyonda miyim acaba :)

Aynen bende öyleyim..Benim yeni bahanem var şekerim yüksek ona bağlıyorum..
Netten okudum öyle diii google amca...): tahammülsüzlük,gerginlik,mutsuzluk vs.

düşünüyorum zaten bu konuyu ama eşimden gizli kısmı biraz zor bebeği bırakacak kimse yok hiçi.yinede bi formül bulmaya çalışayım bende hep dşünüyorum sizin yazdıklarınıza göre 20 lere düşmüş olması lazım yağ oranımın ama 21 kg verince ne kadarı yağdan gitmiştir bilmiyorum.çok spor yaptım bu kiloları verirkn haftada 300-400 dk oluyordu sporum.diyetisyen kas oranım için çok iyi demiştim 97 kg iken bilmiyorum şimdi ne alemde?arkadaş benden kilolu görünüyordu ama kıyafet bol bile geldi((ben anlamadım bu işi.bana arkadaşlar 38 bedenmi giyiyyon diyorlar dar giyince diyom 42 yim inanamıyorlar.basen iyi de göbiş var.üst kısım var.göğüste eskiye göre büyük.....

yenacım arkadaşın epeyce bir patavatsızmış ...ya yenacım ama gayet fit olanlarda var aynı yaşlarda olup değilmi?yanlış beslenme bence bu.şmdiki gençlerde bile zayıflık ama göbiş büyüklüğü mevcut.inşallah biz zamanla atacağız bu şişlikleri....sen o kadına hiç bakma gayet güzel ilerleyeceksin inşallah.yürüyüşünü ihmal etme ve öğünlerini atlama sakın.insülin direncin var değilmi seninde?hem halsizlik yapıyor ,hem uyku hali hem sinir yapıyor.bi 10 kg atınca azalacak merak etme ama eşinde anlayışlı yürüyüşlerini sakın ihmal etme.

yürüyüş yapmaya fırsatınız varsa her türlü spor insanın içni neşe ile dolduruyor ve diyete yardımcı oluyor .salmayın kendinizi

insan verdikçe biraz daha diyor doğru.senin boyun kaçtı?sağlıklı beslenince mutlu oluyorz evet ama bazen de mutluluğu o kötü mamalarda arıyorum ben hala az da olsa.sen çok spor yaptın hemen hemen hiç bırakmadın ondan olduğundan az görünüyorsundur eminim...yaş ilerledikçe metobolizma yavaşlıyor o nedenle vakit kaybetmeden idealer inmk ve korumak için düzenli sporu bırakmamak şart.şu bebelerim büyüsede daha çok yürüsem.şimdi olmuyor eşime bırakınca vicdan azabı çekiyorum 3 bebekle diye.gerçi o düşünmez aynısını ama ne bilim annelik,eş olmak zor işler

ama haklıyım değil mi yena yaa

of ben faceden duymuştum çok üzüldüm Allah sabır versin

herkese güzel günler dilerim
gece film izledik bugün sabah tekrar yattım geç kalktım iyimi yaptım bilmem ama uyumam lazımdı
dün yürüyemedim bugün yürümem lazım evde işleri halledip yemeği de ayarlayıp yürümek istiyorum
cansel belli yolu katettikten sonra sanırım bunları yaşamamız normal canım aynı şeyler bende de oluyor biliyorsun önceden minik bir kaçamak beni çok rahatsız ederken şimdi hallederim dengelerim deyip yiyorum biçok şeyi tek tesellimiz almamak olsun inşallah
bu süreci de atlatırsak sabırla kalan 5 10 kiloyu da yollarız Allahın izniyle canım

Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum Yena'nın gönderdiği linki hiç açmadım, içim dayanmaz diye; senin gönderini okuyunca dhaa çok üzüldüm. Ne zor günler geçirmişsin Umarım bundan sonra güzel anılar biriktirirsin hep
Canım haklısın, diyetisyenler hele de ilgili ve motive eden cinsten değilse ancak liste edinmeye yarıyor. Aynı kilodaki kişiler için listeler de benziyor zaten. Gene de yağ oranını ölçtürmek için bir seferliğine gitsen iyi olur bence, hatta başka birine de gitsen, devlete ya da devletle anlaşmalı bir yere gitsen bile olur bence. Fazla kilon olmadığı için yağları eritecek protein ağırlıklı bir liste edinirsin. Bana diyetisyenim kaslara dokunmadan yağları eriteceğim bir liste veriyor :) Şimdilik iyi gidiyorum. Ama senin kadar disiplinli olsam gitmezdim sanırım, kendi başıma beceremedim o yüzden başladım ben :)

Gerçekten yaşla ve doğumlarla daha zorlaşıyor her şey. Ben buna yakın kilolardaydım, belki 1 kilo filan daha zayıftım kızıma hamile kalmadan önce, göbek çevrem 10 cm daha inceydi. Geçen sene Nisan ayında 94 kilo civarındaydım, 70'li kiloları görmek harika birşeydi benim için. Yavaş da olsa verip 70'leri ucundan gördüm, şükrediyorum tabii ama sonuç hiç hayalimdeki gibi değil. Çok yağlıyım, hala çok kiloluyum, basen ve göbek çevrem en kötü taraflar Oysa 30 yaşında bile bu kiloda çok daha iyi duruyordum En azından 15 kilo daha vermem gerekiyor. Bu yaz 8 kg bile verebilsem çok sevineceğim Durumlarımız benziyor yani, senin -5 kilon kalmış verecek benim 15 kg :)
Bu arada yapısal farklılıklar da giysilerin duruşunu etkiliyor, mutlaka yağ oranın yüksek olacak diye bir şey yok. Belki omuzları dardır o arkadaşının, belki kemikleri iridir vb.
ÖZellikle otuz yaşından sonra kadınlarda bölgesel yağlanmalar epey artıyor..Gebelikler,emzirmeler,kilo alıp vermeler iyice deforme ediyor diri vücudumuzu.:)...
Ben de katılıyorum Yenacım, yukarıda Cansel'e de yazdım ya :) Yalnız sen "diri vücudumuz" diye yazınca Feriştah'ı hatırladım ben de... Nasıl bir fenomense hemen hatırlatıyor kendini, gülümsettin beni :)

Önceki mesajımda yazmayı unuttum bugün kontrol günümdü, sabah yürüyerek gittim. Önce tartıda aynı rakamı görünce bozuldum, ama detaylara bakınca fena değil. Yağdan 800 gr vermişim, onun yerine 800 gr kas kazanmışım. Daha az yürüyüş yapmama rağmen kas kazanmam çok iyi bir şey. Kas kazandıkça vücut daha fazla kalori harcamaya başlıyor, yağların azalması ayrıca iyi.

Diyetisyenim bana, "size yağları yakacak özel bir program uyguluyorum", "kaslara dokunmadan sadece yağdan vereceğimiz tedavi programı bu" vb. şeyler söylediğinde pek aklıma yatmamıştı aslında. Şimdi haklı olabileceğini düşünmeye başladım, zorlanmıyorum da fazla yaparken Alıştım gibi. Beni zorlayan şartlar oluyor, kendim gidip almıyorum mesela ama çocuklar "anne bize Antep fıstığı ayıkla" dediğinde önüme alıp ayıklayıp yememek olmuyor işte. Bir bakmışım 2-3 derken ben de bir ufak kase yemişim. Böyle kaçamaklarım olmasa daha iyi olacaktım herhalde.

Bir de yağ konusunda diyetisyenin önerilerini kulak arkası yapıyorum. Mesela salataya 1 tatlı kaşığı yağ diyor ben daha fazla koyuyorum, vıcık vıcık yağlı değil elbet ama normal ölçüde (sızma kullanıyorum) koyuyorum. Ya da yarım yağlı süt diyor ben normal süt kullanıyorum vb. eğer o günler gelir, 68'den 65'e filan düşmeye çalışırsam yağları da gram gram koyarım. Ama şimdi yağsız, kıyır kıyır salata yiyemeyeceğim kusura bakmasın kimse :))) (Kim bakacaksa kusura )

Kontrolden çıkınca Beyza'yı aradım, biraz onu da dürtmek istedim, onun da diyetisyen günüydü çünkü. em de halini sorayım diye :) Bu hafta gitmemiş diyetisyene, ama durumlar biraz düzelmiş, daha iyiydi sesi

Cnm en onemlisini sağlıklı beslenmek beyaz şeker ciko cips yağdan kacmamiz gerekiyor eğer baya incelme görmemiz için azcik kaçamak bizi 1hafta geri atıyor
benim boy 1buçuk
saba tümer mi ydi onun programında çıkmıştı bir mankenmi neydi
hatta kitabını yazmışlardı spor ve sağlıklı beslenerek hiç kilo vermeden incelmisti o manken afrikali biri kocluk yapıyordu hatta manken yenmicek bişey yemiste ne Kadar çok kizmis ona bizi 1hafta geri attı felan diye aklımda isim kalmiyorki kalsaydi :isimlerle anlatsaydim anlardiniz

Son düzenleme:

cnm eğer ölçülerin varsa bakarmisin kaç santim gitmiş yağdan gittiyse baya fark olması gerek
1haftada çok olmaz ama

toksin evet bugün dalokayın doğumgünü sen benden önce davrandın ben mutfak ve salon arasında gidip gelirken yazamadım
mutlucum dalokayın doğumgünü kutlu olsun nice nice sağlıklı mutlu ve beraber yaşlar görün inşallah

cnm eğer ölçülerin varsa bakarmisin kaç santim gitmiş yağdan gittiyse baya fark olması gerek
1haftada çok olmaz ama
Bozulan laptop'ta kayıtlı idi geçen ay ölçüp yazmıştım. Gidip ölçtüm şimdi, diğerlerini tam hatırlamıyorum ama göbekte 4 cm incelme var, 1 ay belki de 5 hafta geçti aradan :)
aaaaa. bu gün dalokinin yaş günü deilmi Hmm

Mutlucum oğlunun doğum günü kutlu olsun ve nice sağlıklı uzun yıllara

İyi ki hatırlattın, Mutlu koşuşturuyordur şimdi :) Dalokay'a neşeli ve sağlıklı, annesiyle babasıyla, müstakbel kardeşiyle çok mutlu nice yaşlar diliyorum.

On sene sonra annesini takar koluna, gezdirir, "bu benim ablam" diye tanıştırır arkadaşlarına :)

salatayı sadece kendıne yaparken mı 1 tatlı kasıgı koy dedı yoksa eksam yemegı ıcın ev halkının de yedıgı salata mı bu. Valla ben kııs basına 1 tatlı kasıgı koyuyorum, bazen esıme koydurtturuyordum sosu,kaç kere dedım ölçerek koy ama yagı fazla koyuyor, bı lezzetlı oluyo sorma yaglı yaglı, sonra da dıyokı benım salata daha guzel oluyo:))

yagsız salata yıyemem ben, aslında sutu felan da tam yaglı ıcebılırım ama ben alıstım artık yarım yaglıya, ılerde sutu gene yarım yaglı ıcerım de yogurdu normal yogurt yerım. Bir de ben anlamıyorum arkadas, bız bu kıloları börek çörekten altık yogurttan sutten degılkı:)) Insan gıbı yemedık yani, ben artık bıraktık böregı keki, kırk yılda bır olmadıkca yemıyorum cunku ust uste 2 gun yersem acayıp ıstah patlaması yasıyorum

Kizlar bugun bir arkadasa ugradim kahve ictim, kendime geldim baya... Tartidaki rakamlar sinirimi bozuyor, dirancimi kiriyor... Yine de diyete devam etme gayretindeyim...umut aradi durttu saolsun...

Egedeniz03, benim kizim istanbul universitesi devlet konservatuarinda yari zamanli piyano bolumunde hazirlik 2. Sinifta.

Kizlar bugun bir arkadasa ugradim kahve ictim, kendime geldim baya... Tartidaki rakamlar sinirimi bozuyor, dirancimi kiriyor... Yine de diyete devam etme gayretindeyim...umut aradi durttu saolsun...

Egedeniz03, benim kizim istanbul universitesi devlet konservatuarinda yari zamanli piyano bolumunde hazirlik 2. Sinifta.

BANUCUM LUXELL BÖREKÇİM TAVSİYE EDERİM
Bugun benim 16. Evlilik yildonumum... Simdi hatirladim..

Her gününüz birbirinizi daha çok severek ve birbirinize daha çok bağlanarak geçsin. Hayat boyu mutlu ve huzurlu yasayın! Yuvanızdan sevgi eksik olmasın... NİCE 16 YILLARAAA...

selam kızllaaarr , nasılsınız ??

bende okuldan geldim , YENAnın paylaştığı linki okudum çook kötü oldum

Toksinciim başın sağolsun canım benim Rabbim oğlunu meleklerin arasına almış ,günahsız bir şekilde ,tertemiz , berrak bi su gibi ....

canım aynı durum bendede var , depresyon hali gibi ,bezgin , baygın , uykusuz bi şekildeyim , ama yemeğe abanmıyom böyle olunca ,aksine dahada az yiyorum , bi yürüyüşe falan çık tatlım , iyi gelir inşAllaahh

Bugun benim 16. Evlilik yildonumum... Simdi hatirladim..

evlilik yıl dönümünüzz kutlu olsunn , nice 16 yıllara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…