- 3 Temmuz 2009
- 1.304
- 1.081
- 658
Selam kızlar :)
Ya aranızda benim sikayetlerime sahip birileri var mı bugünlerde? Bahar yorgunluğu mudur nedir anlamadım sürekli bı yorgunluk, uyku halı, nesesizlik, umutsuzluk, içimden hicbisi gelmiyor. Diyete başlamakta ilk defa bu kadar zorlanıyorum moralim bozuldukca yemeğe sarıyorum 108 kilo olmusumdur sanırımBahara yoruyorum ama depresyonda miyim acaba :)
Canım sen yıne de eşinden gizli şu yag kas ölçümünü yaptır derim. anlattıgına göre bölgesel yaglanma var sende. Yani aslında ideal kılondasın ama demekki biraz kas'mı az acaba. Belkide diyetisyen sana diyecekki 3,4 kilo fazlanız var onun da tamanını yağdan vermeniz lazım. Bol spora yüklenırsın o zaman. Yani anlattıgına göre 1.65 boy aynı kılodaymıssınız, kıyafetın ona bol olmaması lazım aksıne dar olması lazım
Bir de 3 çocuktan sonra göbeğinde kolunda yağlanma varsa gayet normal. Sen bence 3 çocuga ragmen çok çok fitsin. Benim annem de 60 kilo ve aşırı kemikli, küçükken köyde kendi kayısı bahçelerinde çalışmış kas yapmış hep. Bir de hemşire oldugu için aşırı titiz, hastalık derecesinde titiz oldugu için günde 3 posta yerleri elle siler.
ÖZellikle otuz yaşından sonra kadınlarda bölgesel yağlanmalar epey artıyor..Gebelikler,emzirmeler,kilo alıp vermeler iyice deforme ediyor diri vücudumuzu.:)
Maalesef erkek kişiler gibi yaş aldıkça karizmamız artmıyor.:)
Benim bir arkadaşım var 42 yaşında hiç evlenmedi çocukta yok doğal olarak...
160 boyu. taş çatlasın 55-60 civarı geçen karşılaştık göbek ve baseni genişlemiş bayağı..
Ben bile yürüyüşe başladım,sen hala tombik teyzeliğe devammı hahaha diyerek yüksek olan modumu düşürdü, kılım ona o bakımdan..
Diyeceğim gebelik ve kilo problemi yaşamamasına rağmen belli bir yaştan sonra kıldo arkadaşımında büyümüş belli yerleri...
Ya aranızda benim sikayetlerime sahip birileri var mı bugünlerde? Bahar yorgunluğu mudur nedir anlamadım sürekli bı yorgunluk, uyku halı, nesesizlik, umutsuzluk, içimden hicbisi gelmiyor. Diyete başlamakta ilk defa bu kadar zorlanıyorum moralim bozuldukca yemeğe sarıyorum 108 kilo olmusumdur sanırımBahara yoruyorum ama depresyonda miyim acaba :)
Cnm herşeyi. Benden daha iyi biliyorsun ama ben yinede yazayim biz diyetsiyenlere taş çıkarırız
herşey beyinde bitiyor yemek yiyorsun diye mutsuzsun eee ne zaman mutlusun sağlıklı beslenince! !!!!!!!
biliyorsun ama başkası soyledimi bazen beyinde dank ediyor ondan soyleyeyim dedim
2.Ne Kadar versekte daha vermek isticez benim bazen gözüm 58lee kayıyor hi hi
birde katı Kurallar iyi geliyor bana eğer bir biraktimmi geri zor donuyom
zaten gr gr gidiyor triod. Den yaş 40 daha hizlanmicak metopolizmam
hemsireyle konuşuyordum kaç kiloyum dedim 60dedisevindim Dedimki azcik basenden azcik gobusten gitse ooo sen manken olmaya niyetlisin diyor ha ha dedim bu boylami
benim burda cenem düştü bulan geri versin
ama haklıyım değil mi yena yaaHiiç olurmu öyle şey..Sen hepimizden çok çaba sarfediyorsun burda..tek başına 3 çocuk,ev işi,diyet işi. alkışlanılacak kadınsın sen..
Bende çiğ bademi çok severim.:)
çiğ yer fıstığı mesela çok daha güzel.:)
Hayırlı olsun işin..
Çook özendim çalışıyor olmana..
Peki kilon kaç.:))
ahahahah alemsin canım yaaa..
Bende iradesiz yena.:)
http://www.kadinlarkulubu.com/acisiyla-tatlisiyla/528169-bebegim-sehit-oldu.html
Forumu gezerken gördüm bu başlığı, çok etkilendim.
Yağmurdan kaçarken doluya tutuldumGunaydinn kizlarrr
sabah sabah aglama açılışını yaptim ah ah. Hayatımı yazsam roman olurdu bende oglumu Bayrmin ikinci günü kaybettim 20gün sonra 3Yaşına gircekti. Bayramliklari o kadar yakismistiki gidip gelip yakisikli oğlum diye severdim mezarlığı tr de tr den geri geldiğimizde eltim çocuk yatağını attmisti eşim dedi at diye. Yatak odada aynı yerinde olmayinca oraya bakmicam sandılar her odaya girişimde oğlum aynı yerindeydi
zamanla unutulmuyor ama unutmak istedim ben herşeyi şimdide herşeyi unutuyom
dün 21yaşında anneyi görünce hepsi aklıma geldi hayallerim herşey demek unutulmuyormus
kızlar hakkinizi helal edin sizi uzmek istemedim ama kendimi tutamadim hem. Agladim hem yazdım aslında böyle üzücü şeyleri Yazmak istemiyorum
Canım haklısın, diyetisyenler hele de ilgili ve motive eden cinsten değilse ancak liste edinmeye yarıyor. Aynı kilodaki kişiler için listeler de benziyor zaten. Gene de yağ oranını ölçtürmek için bir seferliğine gitsen iyi olur bence, hatta başka birine de gitsen, devlete ya da devletle anlaşmalı bir yere gitsen bile olur bence. Fazla kilon olmadığı için yağları eritecek protein ağırlıklı bir liste edinirsin. Bana diyetisyenim kaslara dokunmadan yağları eriteceğim bir liste veriyor :) Şimdilik iyi gidiyorum. Ama senin kadar disiplinli olsam gitmezdim sanırım, kendi başıma beceremedim o yüzden başladım ben :)...boyum 179 umutçum evet ama kiloma göre hiçte ideal kilomda gibi görünmüyorum.asuyla buluşalım da bi baksın:)))gerçekten kollarım kalın üst bölgem kalın.göbişim var hele yemekten sonra baya var.ben yağ-kas oranımı malesef bilmiyorum.diyetisyene sadece 1 kere gitmiştim 97 kg ikenki oranlarım şöyleydi:
kas ağırlığı 31,7
vücut yağ ağırlığı:39,9
toplsm vücut suyum :42
vücut yağ oranım %41 imiş...
21 kg verdimkten sonra ne oldu hiç bilmiyorum.bikaç kere sadece ölçtürmek için bikaç yere sordum böyle bişey yapmadıklarını söylediler.tekrardn gitsem 50 tl alıyor gittiğim yer eşimden gizli gitmem lazım ne gerek var iyiysin işte diyecek.ama sanırım yağ oranım hala yükeskeki bel bölgemde yağlarım duruyor hala.çocuklardan önce giydiğim bir pantolonum vardı yüksel bel o zaman 78 kg idim.şimdi onu giyince sıkıyor mesela daha düşük kiloya indiğim halde...sizleri kötü etkilemiyorsam girerim tabiki burası benim gözümde çok başka.kaç kereler denediğim diyetlerin ne kadar yanlış sağlıksız olduğnunu öğrendim ve benle birlikte çabalayan biçok insn tanıdım.diyetisyene çok devam etmedim ama onların yaptığı sağlıklı beslenemeyi öğretmek ama asıl biz burda birbirimizin desteğiyle o listeleri uygulayabiliyoruz.yoksa ellerinde sihirli değnek yok malesef..bana ilk 4 hafta şunları yeme,,bunları ye demişti sadece...tamamda bende insülin direnci var ilaç alamıyorum ,3 çocuk 2 si bebek sayılır,yürüyüş diyor illaki de nasıl????işte ben bunları kk ve sizler sayesnde okuyorak paylaşarak öğrenerek uygulayabildim.çörek otum ilacım, lesli yürüyüşüm psikoloğum sizler oldunuz....
bende çok düşündüm sona vazgeçtim bebem gece yapışıyor çok kendi iradesizliğimi ondan çıkarmak istemedim ama senin yerinde olsam yapardım bişiler
Ben de katılıyorum Yenacım, yukarıda Cansel'e de yazdım ya :) Yalnız sen "diri vücudumuz" diye yazınca Feriştah'ı hatırladım ben de... Nasıl bir fenomense hemen hatırlatıyor kendini, gülümsettin beni :)ÖZellikle otuz yaşından sonra kadınlarda bölgesel yağlanmalar epey artıyor..Gebelikler,emzirmeler,kilo alıp vermeler iyice deforme ediyor diri vücudumuzu.:)...
Cnm en onemlisini sağlıklı beslenmek beyaz şeker ciko cips yağdan kacmamiz gerekiyor eğer baya incelme görmemiz için azcik kaçamak bizi 1hafta geri atıyorinsan verdikçe biraz daha diyor doğru.senin boyun kaçtı?sağlıklı beslenince mutlu oluyorz evet ama bazen de mutluluğu o kötü mamalarda arıyorum ben hala az da olsa.sen çok spor yaptın hemen hemen hiç bırakmadın ondan olduğundan az görünüyorsundur eminim...yaş ilerledikçe metobolizma yavaşlıyor o nedenle vakit kaybetmeden idealer inmk ve korumak için düzenli sporu bırakmamak şart.şu bebelerim büyüsede daha çok yürüsem.şimdi olmuyor eşime bırakınca vicdan azabı çekiyorum 3 bebekle diye.gerçi o düşünmez aynısını ama ne bilim annelik,eş olmak zor işler
Önceki mesajımda yazmayı unuttum bugün kontrol günümdü, sabah yürüyerek gittim. Önce tartıda aynı rakamı görünce bozuldum, ama detaylara bakınca fena değil. Yağdan 800 gr vermişim, onun yerine 800 gr kas kazanmışım. Daha az yürüyüş yapmama rağmen kas kazanmam çok iyi bir şey. Kas kazandıkça vücut daha fazla kalori harcamaya başlıyor, yağların azalması ayrıca iyi.
Diyetisyenim bana, "size yağları yakacak özel bir program uyguluyorum", "kaslara dokunmadan sadece yağdan vereceğimiz tedavi programı bu" vb. şeyler söylediğinde pek aklıma yatmamıştı aslında. Şimdi haklı olabileceğini düşünmeye başladım, zorlanmıyorum da fazla yaparkenAlıştım gibi. Beni zorlayan şartlar oluyor, kendim gidip almıyorum mesela ama çocuklar "anne bize Antep fıstığı ayıkla" dediğinde önüme alıp ayıklayıp yememek olmuyor işte. Bir bakmışım 2-3 derken ben de bir ufak kase yemişim. Böyle kaçamaklarım olmasa daha iyi olacaktım herhalde.
Bir de yağ konusunda diyetisyenin önerilerini kulak arkası yapıyorum. Mesela salataya 1 tatlı kaşığı yağ diyor ben daha fazla koyuyorum, vıcık vıcık yağlı değil elbet ama normal ölçüde (sızma kullanıyorum) koyuyorum. Ya da yarım yağlı süt diyor ben normal süt kullanıyorum vb. eğer o günler gelir, 68'den 65'e filan düşmeye çalışırsam yağları da gram gram koyarım. Ama şimdi yağsız, kıyır kıyır salata yiyemeyeceğim kusura bakmasın kimse :))) (Kim bakacaksa kusura)
Kontrolden çıkınca Beyza'yı aradım, biraz onu da dürtmek istedim, onun da diyetisyen günüydü çünkü. em de halini sorayım diye :) Bu hafta gitmemiş diyetisyene, ama durumlar biraz düzelmiş, daha iyiydi sesi
Bozulan laptop'ta kayıtlı idi geçen ay ölçüp yazmıştım. Gidip ölçtüm şimdi, diğerlerini tam hatırlamıyorum ama göbekte 4 cm incelme var, 1 ay belki de 5 hafta geçti aradan :)cnm eğer ölçülerin varsa bakarmisin kaç santim gitmiş yağdan gittiyse baya fark olması gerek
1haftada çok olmaz ama
aaaaa. bu gün dalokinin yaş günü deilmi Hmm
Mutlucum oğlunun doğum günü kutlu olsun ve nice sağlıklı uzun yıllara
Önceki mesajımda yazmayı unuttum bugün kontrol günümdü, sabah yürüyerek gittim. Önce tartıda aynı rakamı görünce bozuldum, ama detaylara bakınca fena değil. Yağdan 800 gr vermişim, onun yerine 800 gr kas kazanmışım. Daha az yürüyüş yapmama rağmen kas kazanmam çok iyi bir şey. Kas kazandıkça vücut daha fazla kalori harcamaya başlıyor, yağların azalması ayrıca iyi.
Diyetisyenim bana, "size yağları yakacak özel bir program uyguluyorum", "kaslara dokunmadan sadece yağdan vereceğimiz tedavi programı bu" vb. şeyler söylediğinde pek aklıma yatmamıştı aslında. Şimdi haklı olabileceğini düşünmeye başladım, zorlanmıyorum da fazla yaparkenAlıştım gibi. Beni zorlayan şartlar oluyor, kendim gidip almıyorum mesela ama çocuklar "anne bize Antep fıstığı ayıkla" dediğinde önüme alıp ayıklayıp yememek olmuyor işte. Bir bakmışım 2-3 derken ben de bir ufak kase yemişim. Böyle kaçamaklarım olmasa daha iyi olacaktım herhalde.
Bir de yağ konusunda diyetisyenin önerilerini kulak arkası yapıyorum. Mesela salataya 1 tatlı kaşığı yağ diyor ben daha fazla koyuyorum, vıcık vıcık yağlı değil elbet ama normal ölçüde (sızma kullanıyorum) koyuyorum. Ya da yarım yağlı süt diyor ben normal süt kullanıyorum vb. eğer o günler gelir, 68'den 65'e filan düşmeye çalışırsam yağları da gram gram koyarım. Ama şimdi yağsız, kıyır kıyır salata yiyemeyeceğim kusura bakmasın kimse :))) (Kim bakacaksa kusura)
Kontrolden çıkınca Beyza'yı aradım, biraz onu da dürtmek istedim, onun da diyetisyen günüydü çünkü. em de halini sorayım diye :) Bu hafta gitmemiş diyetisyene, ama durumlar biraz düzelmiş, daha iyiydi sesi
Bugun benim 16. Evlilik yildonumum... Simdi hatirladim..
BANUCUM LUXELL BÖREKÇİM TAVSİYE EDERİMBenin aslında birde fırına ihtiyaçım var ama hala kararsızım hangisini alsam diye. Mutfakta yerim olmadığı için mecbur mini fırın alacağım o yüzden de çok araştırıyorum
Şu yoğurt yapan fırınlardan mı alsam diye düşünüyorum ama karar veremedim. Neyse en geç Ramazan başlamadan bulurum nasılsa gönlüme göre birşey. Şu evdeki davuldan nefret ediyorum ne kek pişiyor nede börekatıcağım çöpede işte idare ediyorum
Gunaydinn kizlarrr
sabah sabah aglama açılışını yaptim ah ah. Hayatımı yazsam roman olurdu bende oglumu Bayrmin ikinci günü kaybettim 20gün sonra 3Yaşına gircekti. Bayramliklari o kadar yakismistiki gidip gelip yakisikli oğlum diye severdim mezarlığı tr de tr den geri geldiğimizde eltim çocuk yatağını attmisti eşim dedi at diye. Yatak odada aynı yerinde olmayinca oraya bakmicam sandılar her odaya girişimde oğlum aynı yerindeydi
zamanla unutulmuyor ama unutmak istedim ben herşeyi şimdide herşeyi unutuyom
dün 21yaşında anneyi görünce hepsi aklıma geldi hayallerim herşey demek unutulmuyormus
kızlar hakkinizi helal edin sizi uzmek istemedim ama kendimi tutamadim hem. Agladim hem yazdım aslında böyle üzücü şeyleri Yazmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?