Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

kendimize yapıyoruz ne olcak şimdi... Ekimdede kaynım evleniyor malum bende büyük eltiyim baya bi şık olmam lazımda bu kiloyla şık hissetmiyorum kendimi...biliyorsun ki canım pilav makarna kızartma bunları yediğimizde iştahımız tavan yapıyor...
Bunları pişirmemn lazım tabi çalışan bayan için kolaylık oluyor ama ben yapmıyorum makarna yaparsam içine ton balığı koyarım yanına salata sadece. Pilav kırk yılda bir.mesela akşama menemen yapıcam yanına kahvaltılık. Ertesi gün için taze fasulye etsiz.. Sonrası için enginar zeytinyağlı.ben evde iyim ben dışarda sapıtıyorum hele işyerinde...eşimede söyledim sebze yemeklerini etsiz yapıcam kusura bakma diye çünkü öğle yemekleri iş yerinde illaki etli oluyor günlük ihtiyacımızı almış oluyoruz. Canım erkekler ağır yemekleri seviyor malesef ama ben eşime baya aşılamaya calışıyorum en azından evimizde sağlıklı beslenelim diye...tek başına zor zaten ama yazı iyi değerlendirmek şart canım çünkü meyve bol sıcak hava, su daha çok içiliyor...emir de yok ıvır zıvır alma çay yanına ceviz fındık kuru meyve koy...ne biliyim herşeyi biliyoruzda teorikte pratikte sıfırız..

kolay gelsin canım yaz ortası geldi millet temizliği bitirip tatillere bilem çıktı ben hala koca popomu kaldırıpta yaz temizliğine başlayamadım yapılacak o kadar çok iş varki duvarlarım silinecek oturma grubum yıkanacak camlar silinecek tüller perdeler mutfak banyo fayansları halılar offf offff hiç gücüm enerjim yok herşey moralle oluyormuş bunu anladım

fasülye turşusu kavurcan da yanında patates haşlamıycan mı??

Menün eksik olmuş bence ...ama bu haliyle bile rejim bozmaya değer..mısır ekmeğini çok severim turşuyuda

fasülye turşusu kavurcan da yanında patates haşlamıycan mı??

Menün eksik olmuş bence ...ama bu haliyle bile rejim bozmaya değer..mısır ekmeğini çok severim turşuyuda

haşlarım canım mercimek köfte var diye patatesli bişey düşünmedim tıkanmasın millethaşlama yapabilrim... Saol.

haşlarım canım mercimek köfte var diye patatesli bişey düşünmedim tıkanmasın millethaşlama yapabilrim... Saol.

nevinciğim,madem patates haşlayacaksın püre yapıp borcama yay bir güzel.. sarımsaklı,mayonezli yoğurtla sıva.Üzerinede haşlanmış mısırla süsle ama bol olsun mısırı..Dilimleyip servis yap hem tadı hemde görüntü güzel.:)

Son düzenleme:

evet işte bu hiç aklıma gelmemişti. Patatesi öyle yapıyım daha iyi olur görüntü güzel olur...teşekkür ederim..

Nasil yapiyorsunuz? Meyvesuyu gibi mi yoksa tatlilarda mi tuketiyorsunuz?

Merhaba kızlar. Bugüne diyet açısından iyi başladım. Ama şu saatte akşam olmuş gibi yorgunum Uykumu alamadım, sabah oraya buraya koşturup çocukları yerlerine yerleştirince yürüyüşe gittim, sonra havuz kenarında sıcakta sıkıntıdan patlayarak kızımı bekledim, geldim koşturarak yemek yetiştirdim çocuklara. Deliler gibi iştahları açık. Maşallah, iyi güzel ama her 15 dakikada bir birşeyler istiyorlar. (Kızım özellikle) Özel uşağı olsa yetişemez vallahi. Böyle sızlanmak istemiyorum aslında, herkesin her zaman yaptığı şeyler ama ben çok sıkılıyorum yav, çok. Sabah 2-3 saat kendime ayırabilmek ne güzel bir lüksmüş. O 2-3 saat bana bütün gün için keyif ve enerji depoluyormuş meğerse... Sırada da bir dünya iş var. İnce işler, temizlik dahil Çalışıyor olmayı çok özlüyorum bu sıralar Çalışırken de evde olmayı özlerdim, klasik :))

Şimdiden ellerine sağlık Nevinciğim. Karadeniz menüsü demek ha Benim aklıma gelen bir iki şey oldu: Öncelikle 20 kişiyi doyurmak zor, önden yaza uygun soğuk çorba vermeyi düşünmez misin? Buğday, yoğurt, taze nane ve dereotu ile yapılan bu çorbayı ben çok severim. Onu tercih etmesen bile cacık ya da yoğurtlu bir meze koy bence, menüde bulunsun :))
Kaşarlı böreğin iç harcında ne var tam bilemedim ama asıl malzeme kaşarsa biraz riskli gibi. Kaşar ancak sıcak sıcak yenince tat veriyor bana, donunca aynı lezzeti vermeyebilir. Bunun yerine patates ve kıyma (karışık) ile bir harç önerebilirim. Menüde hiç et tipi bir şey yok, böylece et ihtiyacı da karşılanır. Ya da tavuk-et içeren başka bir salata ya da meze tarifi ekleyebilirsin. Bir de yeşillik istiyor gibi. Makarna, börek, bulgur, kek mideyi rahatsız etmesin diye yeşil salata ve yeşilliği bol bir meze ekleyebilirsin. Semizotu mesela ya da bol yeşillikli buğday salatası, maş fasulyesi salatası gibi alternatifler :) Kolay gelsin canım
Senin kayınvalide de biraz tezcanlı demek :) Benimki olsa söylerdi kesin; "babalar gününü kutlamak için aradım" diye :)

Dayı kayınvalidenin erkek kardeşi. Aklımıza bile gelmedi açıkçası aramak. O saatten sonra da aramadık. Güzel bir şey özel günlerde büyüklerini düşünmek ama pek alaka kuramadım gene de. Dayısı çok yaşlı olsa, aile büyüğü olsa ya da eşimi büyütmüş filan olsa tamam da? Dedelerimiz sağ olsa onları arardık ama...

175 şişe kayısı suyunu ne yapıyorlar yahu? Salça-turşu-buzluk stokları filan tamam da kayısı suyu için böyle uğraşanı görmemiştim. O kadar uğraşmışsın size daha fazla alsaydın keşke :))) Merakımdan soruyorum; sadece suyu mu sıkılıyor kayısı ve şeftalilerin? Bir de o kadar şişeyi nereden temin ettiler acaba? :44:

slm kızlar diyetim çok kötü sporum yokk yardım edinn bana..2 gün iyi 3 gün kötü diyetim napıcam yaa evlilik yıldönümümüzde geliyo..acaba ayran detoksunumu denesem bilemedim şimdi offf

ah canım ahhh benim eşim hergün makarna pilav mutlaka yer yemese olmaz kendi pişirir yine yer
e yapınca bende yiyorum dayanamıyorum malesef
ama dayanmak zorundayım aralıkta olacak düğün (en sevdiğim kuzenım) ekimin ilk haftası olacak 85 e düşsem o bile yetecek bana
yeni yılda zayıf olmalıyım artık allahım irade ver bana lütfeeeennnnn

ben çıkıyorum kızlar yarın görüşürüz
akşam eşim laptopu getirirse girerim yine mutakta tıkınmakla meşgul olacağıma burda sohbetinize ortak olurum

herkeslere tünaydınlaaaar....
2-3gündür yoğunluktan hiç nete giremedim, kandilinizi kutlamaya diye bile giremedim ama hep aklımdaydınız, kusuruma bakmayın, herkesin geçmiş kandili mübarek olsun ve hayırlara vesile olsun inşaallah canlarım......

eh benim diyetimde orta gidiyo bakalım......

şuan içimden sizinle 2mısra paylaşmak geldi kızlar, yazıyım;
[h=2]KaH ÇıkarıM GökyüzüNe SeyrederiM aLeMi,
KaH iNeriM YeryüzüNe SeyredeR aLeM ßeNi.............[/h]

HAFTANIN 1.si _________ - 2,5 kg. ________ LEAH

HATANIN 2.si __________ - 2,1 kg. ________ Gulma :81: :118:

HATANIN 3.sü _________ - 1,8 kg. _______ Pınar110 :119:

AYIN 1.si _____________ - 4,1 kg. __________ ejje89

AYIN 2.si ____________ - 2,9 kg. __________egedeniz

AYIN 3.sü ___________ - 2,4 kg. __________ Umutttt

heppinizi canı gönülden tebrik ediyorum arkideşler.....

ağlama bitanem benim(70:

merhabaa kızlaarr
bende hafta sonu köye gittim.
bahçede heryerde semizotları çıkmış onları topladım. eve gelince semizotunun faydaları yazıp arama motoruna bastım bakın karşıma ne çıktı.

Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor

Semizotu, en çok 30 cm. kadar boylanabilen bir ya da çokyıllık otsu bir bitkidir. Yuvarlağa yakın oval biçimli, yeşil renkli etli ve sulu yaprakları vardır. Bu yapraklar ile yin
e etli ve sulu olan yaprak sapları yenilir.

Bitkinin küçük çiçekleri genellikle sarı, bazen eflatun, pembe ya da kırmızı renkli olur. Erselik özellikler taşıyan çiçeklerinin döllenmesiyle olgunlaşan küçük kapsül durumundaki meyvelerinin içinde çok sayıda siyah renkli minik tohum bulunur. Kültür çeşitlerinin yaprakları daha irice ve yabanilerininki küçük olan semizotunun kıymalı ve pirinçli yemeği yapılır. Ayrıca semizotu yapraklan, çiğ olarak öylece ya da salatalara katılarak yenilir.

BESİN DEĞERLERİ

100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda sayılan besin değerlerinin yanı sıra;

* Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.

* Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir.

* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.

* Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

* Semizotunun, şeker hastalarının ssuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.

Sayılan bütün bu etkileri için semizotu, diyete katılıp bolca yenilmelidir.

slm kizlaaaaaar bu aralar günlerim yogun geciyor giremiyorum, gecmiside pek okuyamiyorum
ama bugun 91,6 kg ciktim cok mutluyum :)
cokta dikkat etmedigim halde eriyorum

herkese selam.cumartesi burssaya geldiğimden pek giremedim.sürekli dışardaydım.dün babalar günü olduğundan dedmleri falan da alıp kahvaltıya gittik ne yazık ki yedim orda tabii bütün gün de başka bişey yiyemedim.ama bugün gayet güzel devam ediyorum diyetime.haftaya cumartesi günü bi akrabamızın sünneti olduğundan bugün sabahtan beri çarşıdaydık kıyafet baktık.hem annem hem de ben ilk defa bir günde bulabildik tabii bunda zayıflaamış olmamız en önemli etken.ben 44 annem de 46 beden aldık elbiseyi yarın da ayakkabı falan bakcaz bu sıcakta kötü oluyo gezmek ama napalım artık mecburuz.ben hep uzun istedim ama kısa bi elbiseyi çok beğendim onu aldık.neyse bugün yediklerimi de yazayım:
sabah:1 dilim kepekli ekmek
1 haşlanmış yumurta
1 kk beyaz peynir
4 yeşil zeytin
domates,salatalık
öğle:yarım simit
1 bardak ayran
ara öğün:10 adet çilek
akşam:2 adet kabak dolma
1 dilim kepekli ekmek
3-4 yk yoğurt
ara öğün:10 adet erik

slm kızlar diyetim çok kötü sporum yokk yardım edinn bana..2 gün iyi 3 gün kötü diyetim napıcam yaa evlilik yıldönümümüzde geliyo..acaba ayran detoksunumu denesem bilemedim şimdi offf
Ayran detoksu yerine kendi diyetine birebir uysan daha iyi olmaz mı? Diğerini yapmak daha meşakkatli. Hem kendi diyet listende daha dengeli beslenirsin, gidenler gelmez. Bu tip detokslarda genellikle sadece su kaybı oluyor ve hemen geri geliyor. Gerçi tam hatırlamıyorum, bu detoks kısa süreli ve baklagil vb. çeşitleri de içeren bir şeydi galiba?

Gene de kendi listenle, eğer tam disiplinle gidersen 1 haftada 1 kg üzerinde kilo verebileceğini düşünüyorum ben :)

Bayılırım ben semizotu salatasına. Sızma z.yağı-limon-bir diş sarımsak ve azıcık tuzla basit bir sos hazırlar sonra bu sosu elimle doğradığım semizotunun üzerinde gezdiririm. Oğlum ot olarak da çok sever ve inek gibi beslenir semizotu ile :)) Keşke bizim de öyle doğal ortamında toplayabilme şansımız olsaydı. Kırmızı saplı yabanisi daha nefis olur bana göre. Pazardan almadım bu hafta, hepsi çiçeklenmişti

Hu huuu Beyzaaa. Naber? Orada mısın hala? Bugün seni düşündüm. Sabah hışırım çıkınca ve "ben bütün yaz böyle gidemem" diye düşününce sen geldin aklıma. Söyle eşine dostuna, sana kesinlikle madalya vermeliler. Sen hem bebekle, hem ortancayı okula getir götürle, hem kızını konservatuara-spora getir götürle yıllardır nasıl baş ediyorsun arkadaşım?? Uzaylı mısın sen nesin??

...

Arkadaşlar az önce kızım bir şeyler yazmış, pek hoşuma gitti sizlere de yazayım: Benim kız bu sene ilkokula başlayacak, sakın okuma yazma öğretmeyin diyorlardı öğretmiyorduk biz de. Ama kendi kendine bazı kelimeleri okumaya başladı, anaokulunda harfleri öğrendikleri için doğal olarak söküyor çocuklar birşeyleri. 2-3 heceli kelimelerin tamamını okumaya başlamıştı, bugün kağıtlarla bir şey yapıyor, bir baktım dumur oldum; "bu bir ritm sopası" yazmış kendi kendine. Her harfi de yerli yerinde. Sonra diğer yaptıklarına baktım, bu bir piyono (piyano yazmak istemiş), bu bir keman, bu bir nota defteri, bu bir bombo (bongo yazmak istemiş herhalde), bu bir yöntmen (yönetmen-orkestra şefi) yazmış. Hepsinin yanında da resimleri var. Okumayı biliyordum da yazabildiğinden haberim bile yoktu.Yavrucağım yabani semizotları gibi kendi kendine yazmayı sökmüş haberim bile olmamış?? :)))))

Bir de "ev" ya da "top" filan değil, "bu bir ritm sopası" yazmış?? Herhalde ne zamandır yazıyordu, ya da bir anda söktü?

Son düzenleme:

aferim prensese..Bir anda sökmüştür bence umuttçuğum..Öyle oluyor çünkü.Kızım öyleydi o bakımdan söyledim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…