- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
burda bir kuruyemişçi buldum afyondan getiren ondan alıyorum ama bu yaptıklarım bizim memleketten :)annem getirdi eskişehirden bizim ilçede ekimi serbest oranın pazarından almış annemhaşhaşlı çörek çok severim bende..
Haşhaşlar Uşaktanmı geliyor size..
)
Hiiii Afyon kaymağı mı dedin? Afyon'dan gelen ekmek kadayıfı mı dedin? Sadece bir lokma yediysen affedildin. Bunlar özel yiyecekler çünkü. Örneğin baklava yiyen birine "iyi yapmışsın afiyet olsun" demem ama Gaziantep'in meşhur baklavacısından gelmiş bir baklava varsa ve yediyse hele de az yediyse affedilebilir bence :)) Tabii irade gösterip yolundan hiç ayrılmayan, tadına bile bakmayanların önünde şapka çıkarırım o ayrı. Ben de hafta başı kendimi iyice toplayacağım snaırım. Cünkü 8 eylül'de düğün var, Son dakika çırpınışlarıyla aldığım 1 kiloyu vermeye çalışırım artık :)
Kurabiye konusunda da ben de seninle aynıyım biliyor musun? Kurabiye yapmaya üşenmekten kek konusunda master degree yaptım :)) Yılda rahat 150-200 kek yapıyorum, bazıları tuzlu kekler, bazıları soslu, bazıları kremalı... Pasta yapmayı da seviyorum, süslemesi, uğraşması hoşuma gidiyor. Ama kurabiyey üşeniyorum nedense. Hiç yapmıyorum değil de nadir diyelim :))
burda bir kuruyemişçi buldum afyondan getiren ondan alıyorum ama bu yaptıklarım bizim memleketten :)annem getirdi eskişehirden bizim ilçede ekimi serbest oranın pazarından almış annem
ben de aynı düşünceyle yedim canım hergün yerinden gelmiyor böyle yiyecekler 1 lokmadan fazlaydı birazama pişmanım valla
kurabiyeye nedense ben de çok üşenirim aynen nadiren yaparım
kilo konusunu ben mecbur tatil dönüşüne erteledim ama artık kilo almamak için elimden geleni yapacağım inşallah
ceco çok teşekkürler canımtarifi yazdım yarın hindistan cevizli olanını yapmaya çalışacağım vaktim olursa ve de üşenmezsem:)
Hiiii Afyon kaymağı mı dedin? Afyon'dan gelen ekmek kadayıfı mı dedin? Sadece bir lokma yediysen affedildin. Bunlar özel yiyecekler çünkü. Örneğin baklava yiyen birine "iyi yapmışsın afiyet olsun" demem ama Gaziantep'in meşhur baklavacısından gelmiş bir baklava varsa ve yediyse hele de az yediyse affedilebilir bence :)) Tabii irade gösterip yolundan hiç ayrılmayan, tadına bile bakmayanların önünde şapka çıkarırım o ayrı. Ben de hafta başı kendimi iyice toplayacağım snaırım. Cünkü 8 eylül'de düğün var, Son dakika çırpınışlarıyla aldığım 1 kiloyu vermeye çalışırım artık :)
Kurabiye konusunda da ben de seninle aynıyım biliyor musun? Kurabiye yapmaya üşenmekten kek konusunda master degree yaptım :)) Yılda rahat 150-200 kek yapıyorum, bazıları tuzlu kekler, bazıları soslu, bazıları kremalı... Pasta yapmayı da seviyorum, süslemesi, uğraşması hoşuma gidiyor. Ama kurabiyey üşeniyorum nedense. Hiç yapmıyorum değil de nadir diyelim :))
ah Yena neler sölüyorsun böle...Bu günlerde birde acaip düşüncelere gark oluyorum..
Ben annemi 15 yaşında kaybettim kızımda 14 yaşında..
Yaaa benim yaşadığımı oda yaşarsa,annesiz kalırsa diye çok korkuyorum..
Böyle düşüncelerle yok yere kendini üzme bence. Daha uzun yıllar kızının ve oğlunun yanında olup mutluluklarına ortak olacaksın inşallah.
Allah kimseye vermesin, anne baba yokluğu da evlat acısı da çok acı. Ama hayatta insanın başına her şey gelebiliyor ne yazık kiBu yüzden çocukları olabildiğince bağımsız, ayakları üzerinde durabilen kişiler olarak yetiştirmek (ya da buna çabalamak diyelim) çok önemli bence. Umarım hayat hepimizin çocuklarına hep iyilikler, güzel şeyler getirir...
Gaziantep denince baklava'dan ziyade benim aklıma nar ekşisi,salça,pul biber ve kuru dolmalar gelir nedense..
Ha birde menegiç kahvesi.:)
ÖZellikle nar ekşisini çok severim ben..:)
Nar ekşili,zeytinyağlı kırmızı köz biber favorimdir mesela..
ah Yena neler sölüyorsun böle...
inan içimden bişeler koparttın..
bak ben düşüncelerimizin hayatımızı çok etkiledigine inanırım..
sen de güzel şeyler düşün ve yaşa canım..
Allah ım kimseyi evlatlarından ayırmasın
.
Bende kurabiye çok severim..Hele limon,portakal veya kahve aromalı yaptıysam bayılrım..
Uzun zamandır yapmıyorum ama..Kışın daha fazla üretimi oluyor..
ÇAy içiyorduk veranda da herkes kekimsi bişey yedi yanında, bende 4 hurma yedim..
Çok dikkat ediyorum ama ha bire kilo alıyorum.
şişşşşştttt nelr oluyor bu topicte....
pastalar börekler dolmalar Afyon kaymakları...
anamm sanki zayıflama değil de kilo almaya çalışma topici
KEsinlikle çok etkiliyor günlük hayatımızı,haklısın..
Sık sık tuhaf ve beni üzen düşüncelerim olsa da
Allahtan yapım gereği kısa sürede normal insan düşüncelerine dönebiliyorum..Keyiflenmemde ,kederlenmemde kısa sürede oluyor..Saman alevi gibi.:)
Yenacim allah korusun, agzindan yel alsin..
Bi check up yaptir icin rahat etsin
Kizlaaaaaaaar noluyor yaaaaaaa offf pastalar kekler kurabiyeler
aman kuru dolmalar nar eksili of amannnnnnnnnnn
iyice yemek konusur olduk,
benimde canim asiri pastates kizartmasi cekiyor $öyle kitir kitir of napsam
Kızlar biz bugün bursaya gittik geldik. Annemin evi var demiştim ya satılığa çıkardık diye, onun içinin resimlerini çektik net'e koymak için. İçinde kiracı var onlarla da tanıştık
Bugün yeme düzenim alt üst oldu. Resmen içimden bir canavar çıktı. Üst üste neler yediğimi söylesem şoka girersiniz. Yarın spora devam edicem ama 1 günde yediğim bu yeşler kilo olarak dönmez demi:26::26:
Genel olarak çöp öğütücü mideme girenler--- sabah tahıllı sandwic yanında yarım bardak karışık meyvasuyu ,
2 tane içi fındıklı afyon lokumu, yarım avuç leblebi, şekersiz sütlü kahve( güya ara öğün),
öğlen et haşlama yanında salata ama salatanın içine 2,3 kaşık kısır ve fasülye de koydum, yarım dilim cevizli esmer ekmek .
yarım dilim mozaik pasta(( cafe latte(şekersiz)
Neyse akşam eve geldik karnım açıktı 2 yumurta kırdım içine az peynir koydum, 2 dilim tahıllı ekmekle yedim ohh
Gece 9 gibi gene karnım acıktı(( 1 avuç beyaz leblebi, 2 kuru indir, 1 armut
Öyyyyk valla midem çok kötü, bi de bende ülser var ya kahveleri de içtim midem feci yanıyo, evde ilaç da yok
geçmiş olsun canım Allah şifa versinCecoç ve mehtap geçmiş olsun sizlere benimde boğazım şişti bir anda eve gidince ıhlamur bal bişeyler yapıcam kronik faranjit im var malesef... Sabah duş alışkanlığı yaz ortası hasta eder böyle işte...
sanada geçmiş olsun yenacım Rabbim acil şifalar ihsan eylesiiinn Amiiiiiinnİyi akşamlar hanımlar,
ceco nasıl oldun.? umarım daha iyisindir..
Benim halsizliğim had safhada..KArın ağrısı mide bulantısı ve boğaz yanması cabası..
İki gündür çamaşırım kahverengi lekeleniyor hani adet olacağım ama sökülmüyor gibi bir his..
KAsıklarımda ağrı..
Tam iki ay oldu zaten.
Denize de giriyorum bir güzel..
öyle nelerde yakıştırıyorsun kendine hiç bir şeyin yok göreceksinEvet gitmiştim aynen öyleydi smear testi normaldi..
Sanırım tam teşekküllü hastaneye gitmek daha iyi olacak..
Sinirden öte çok ağlak haldeyim..Ama sinirliyimde galiba.:)
Net ten baktım da kahverengi lekelenmeye , çok korkutucu yazılar var..serviks kanseri vb.
Offf yine ağlayacağım yaaa..
Zaten annemden dolayı risk altındayım .
Bende uçtum değilmi.?
Bu günlerde birde acaip düşüncelere gark oluyorum..
Ben annemi 15 yaşında kaybettim kızımda 14 yaşında..
Yaaa benim yaşadığımı oda yaşarsa,annesiz kalırsa diye çok korkuyorum..
İyi akşamlar dafi,
çay bahçesinde çaymı içiyorsun.? :)
cecoş um geçmiş olsun...alıntılarla uzunca bir paragraf yapmıstım sana ama hepsini sildim yanlşlkla
pastalar çok güzel ellerine sağlık..
minik kuşunun da doğum gününü kutlar,nice sağlıklı yaşlar dilerim
bu arada yememişsin gözümden kaçmadı...efferimmmm
Sorma Meryemciğim yaaa ele başı da benim :26:
Kızın doğum günü için kırk yılın başı birşeyler yaptım onlarıda görmemişin oğlu olmuş misali ucundan tutup gösterdim
Valla ne zor şey bu zayıflamak yaaa :26:
Uyuz oluyorum bazen yaaa millet çamış gibi yer bir deri bir kemik gezer anasını satayım biz suyu bile fazla içince ödem olarak geri döner
Offfffff offfffffffffff ben nasıl zayıflayacağım yaaa :26:
Önümüzdeki yaza kadar baya bir fark olması lazım yoksa ben almanyada katil olup dönemem bile geri
Neyse şeytan git başımdanbiz elbirliği ile Allahında izniyle şu lanet kilolardan kurtulacağız
O senin inceliğinden, hassaslığından işte :) İyiye herkes üzülür, kötüye üzülmek de marifet :))İnşallah canım...
Bağımsız yetiştirmeyi de yapamıyorumki illa herşeye maydanoz olacağım.:) Hep ben yapacağım..
komik olan bişey diyeyim size gülün.:))
Bir iki gün önce çok eski bir türk filmi izliyordum siyah beyaz olanından..
Erol Taş bıçaklanıyor diye ağlayan kişiyim ben...
Hani bir ara konuşmuştuk da, evde yaptığım nar ekşisini tembel işi denemeye karar vermiştim. Süper sonuç verdi biliyor musun? Lezzet olarak ayıklayıp suyunu sıktığım narla bir farkı olmadı. Organik nar suyu aldım ama "konsantreden değil taze nardan sıkılmış" organik nar suyu buldum. Her yerde bulunmasa da çok nadir bulunan bir şey de değil. Elit marka litrelik cam şişede :)) Artık onadan yapıyorum itiraf edeyim. 30 kilo narı ayıklamak zoruma gitti :)))) Sen nar ekşisi yazınca aklıma geldi :) Nar ekşisinde ben Antakya'yı tek geçiyorum. Biber salçasında da Antep'i.Gaziantep denince baklava'dan ziyade benim aklıma nar ekşisi,salça,pul biber ve kuru dolmalar gelir nedense..
Ha birde menegiç kahvesi.:)
ÖZellikle nar ekşisini çok severim ben..:)
Nar ekşili,zeytinyağlı kırmızı köz biber favorimdir mesela..
Kızlar biz bugün bursaya gittik geldik. Annemin evi var demiştim ya satılığa çıkardık diye, onun içinin resimlerini çektik net'e koymak için. İçinde kiracı var onlarla da tanıştık
Bugün yeme düzenim alt üst oldu. Resmen içimden bir canavar çıktı. Üst üste neler yediğimi söylesem şoka girersiniz. Yarın spora devam edicem ama 1 günde yediğim bu yeşler kilo olarak dönmez demi:26::26:
Genel olarak çöp öğütücü mideme girenler--- sabah tahıllı sandwic yanında yarım bardak karışık meyvasuyu ,
2 tane içi fındıklı afyon lokumu, yarım avuç leblebi, şekersiz sütlü kahve( güya ara öğün),
öğlen et haşlama yanında salata ama salatanın içine 2,3 kaşık kısır ve fasülye de koydum, yarım dilim cevizli esmer ekmek .
yarım dilim mozaik pasta(( cafe latte(şekersiz)
Neyse akşam eve geldik karnım açıktı 2 yumurta kırdım içine az peynir koydum, 2 dilim tahıllı ekmekle yedim ohh
Gece 9 gibi gene karnım acıktı(( 1 avuç beyaz leblebi, 2 kuru indir, 1 armut
Öyyyyk valla midem çok kötü, bi de bende ülser var ya kahveleri de içtim midem feci yanıyo, evde ilaç da yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?