Fazla abartmazsan birşey olmaz üstelik cumaya kadar fazlasını bile yakarsın merak etme
Bol salata yanında tamamdır
Hem sen bizden iyi biliyorsun niye şimdiden keyfini kaçırıyorsun ki
Canım ben 90lı kilolardayken 5.5 hızla yürüyebiliyodum anca. Benimki biraz koşmaya yakın bişey oluyo ama nefes nefese kalmıyorum. Zaten önemli olan nefes alış verişin düzgün olacak. Yani insan neye dayanabileceğini biliyor. Ben de 60 dakika yürüyebilsem 6 km/s hızı geçmezdim ama 45 dakika yürüdüğüm için son 10 dakika 6.4 hıza çıkıyorum. Biraz da alışmakla alakalı. Ama çok da zorlamamak lazım eklemler zarar görür.
Canım valla kalori hesabı yapmak lazım. Vucut alışıyo çünkü o kaloriye. Kilo azaldıkça azaltmak lazım kaloriyi. Bildiğin matematik işi bu. 100 kilo civarı biri günde 1300 kalori ile zayıflamaya kalkarsa sonra ne yapıcak. Daha da azını alması gerekecek. O yüzden diyetisyene gitmesek bile bu mantığı oturtmak lazım. Ben mesela şimdi kilo veremiyorum çünkü 1700 kalori alıoyorum. 1300-1400 arası alınca verebilicem ancak
ayy kalamara bayilirim yaaaaaa
canım ben de kalori hesabı yaptım çok başlarda. ama 98 kg iken 1500 kalori alınca veremiyordum. çünkü abur cubura gidiyordu aklım da elim de. 1300 ile verebildim sporsuz o kilodayken. şimdi de yeni yeni yapıyorum takrardan hesap. gerçi ben nutrition datayı kullanıyorum kalori hesaplarken, orası kalori sepetinden daha az gösteriyor kaloriyi.
bir de kalori hesabı yapmayınca bozdum diyeti diye salıyosun. ama kalori hesabıyla o gün olmadı ertesi gün telafi şansın oluyor. seviyorum ben hesaplamayı. küçük, ucuz bir tartım var, nereye gitsem götürüyodum bi ara.
ben de bugün bi ara 1 dakikalığına 6 km hızı denesem mi dedim ama çok yorgundum. yavaş yavaş ben de zorlayayım kendimi.
iyi geceler canım, ben kaçayım. sabah görüşürüz.
sultan da burdaymış, iyi geceler kuzu :))
Canım benim sana yazdığım liste diyetisyenin bana senin kilondayken yazdığı liste. Zamanla azalttı yediklerimi. Sen az yıyorsun, bu şekilde ilk başta çok hızlı zayıflarsın ama daha sonra bu yediklerin zayıflatmaz seni. Sen benim yazdığım listeye bir bak istersen. Öğlen özellikle sıkı yemen lazım. Sadece çorba ve yoğurt çok az. Ama tabi gene senin kararın
Canım benim sana yazdığım liste diyetisyenin bana senin kilondayken yazdığı liste. Zamanla azalttı yediklerimi. Sen az yıyorsun, bu şekilde ilk başta çok hızlı zayıflarsın ama daha sonra bu yediklerin zayıflatmaz seni. Sen benim yazdığım listeye bir bak istersen. Öğlen özellikle sıkı yemen lazım. Sadece çorba ve yoğurt çok az. Ama tabi gene senin kararın
Sen bana bakma kuzum, kilo veremesem de en azından almamayı öğrendim ya daha da bişey istemem. Valla ben kaçamak yapmayı seviyorum ama en azından börek çörek yemiyorum o da bişeydir. Hayatımdan patatesli yemeği , pirinç pilavını, kızartmayı çıkardım. alışamam doymam sanıyodum ama insan 1 tabak sebze yemeği yogurt ve 1,2 dilim ekmekle doyuyormuş
Boyun kaç canım
Ben sana yardımcı olayım. Eğer boyun 1.70den uzun değilse bu yediklerin az. 5 kiloda bir 100er kalori azaltman lazım.
Öncelikle yürüyük yapma imkanın varsa haftada 3 gün 45 dk yürümeni tavsiye ederim
Sabah 1 dilim ekmek az olmuş. Onu 2 dilime çıkart canım. Yumurta yiyorsan 1 dilim az yağlı peynir ye, yumurta yemediğin günler de 2 dilim peynir ye. Yanına 4 zeytin, bol yeşillik ve 1 çk bal ya da reçel
Ara öğünde alternatifler yazıcam sana. 1/3 simit veya 1 çay bardağı leblebi veya yarım paket diyet bisküvi veya 2,3 grissini + 1 porsiyon meyva
Öğlen 2 el kadar ızgara et veya 4 baget veya 1 but veya 4 köfte + 2 dilim ekmek( çorba içersen 1 dilim ekmek) + salata( serbest)
Ara: 2 porsiyon meyva
akşam 8 kaşık susuz patatessiz sebze yemeği+ yoğurt+ 1 dilim ekmek
Ara: 1/2 paket bisküvi veya 3,4 grissini + 1 bardak süt
Canım eğer uyarsa sen buna başla. Ben 5 kiloda bir değiştircem listeni. Ne dersin varmısın
bu arada bu 5 kiloyu ne kadar sürede verdin,ondan snra bi duraksama oldumu ?
Çok haklısın canım bizler için kilo almamak bile büyük bir başarı
Bende çok uzun zamandır ne patatesin yemeğini ne kızartmasını nede pilav ve hamur işi yemedimGerçektende onlar olmadan doyulmaz sanırdım hatta ilk zamanlar bir iki gün bir heves hepsinden uzak durdum ama sonra inanılmaz canım istiyordu o tip şeyleri.
Sonra bir gün Televizyonda Doktor Özü dinledim bir yemeğe alışmak için 20 kere yemeli ki damak tadına uygun gelsin, bir şeyide bırakmak istiyorsa insan 20 gün ağzına sürmemeli ki insanın aklından çıkması için
Resmen Uyuşturucu bağımlılığına benzetti zararlı şeyleri yemeyi
Eskiden özellikle kısır ve patates Salatası tarzı şeyleri çok sık tüketirdim tabi patates kızartmasıda öyle ama inan artık aklıma nadiren geliyor o zamanda ya vazgeçiyorum yada çok çok az tüketiyorumonuda cumaya deng getirmeye çalışıyorum bari tartıya yansımasın diye
Mesela bugün eşim hazır ayran almış ama inan çok tuzlu geldi bana artık az tuzlu yemeye alışınca
Benim tek sorunumun aç gözlü olduğumu düşünüyorum bazensonuçta gözüme bazen tabaktaki az geliyor ama yedikten sonra yuuuhhh Allah gözünü doyursun banu birde bu yetmez diyordun diye kendi kendime söyleniyorum
Canım evde olmadığı sürece ben hiç aramam ama gene de insan arada bir ödüllendirmeli kendini. Mesela kısır yemek, pilav ya da patates kızartması yemek bir ödül haline gelirse insan bunları her zaman yiyemem diye beyinde bitirir. İlk zamanlar ben de pirinç pilavı yiyemediğim için çok zorlanmıştım. Hatta dışarıda ızgara et/tavuk sipariş ettiğimizde pilav koymayın dememe rağmen pilav getirdiklerinde resmen kendimle savaşırdım. Şimdi hiç etkilemiyo. Bu alışma süreci sancılı oluyor ama kalıcı da oluyor.
Ben de ço az tuz koyuyorum herşeye. Diyet için değil ama tuz ve şeker gerçekten zararlı. Hatta dışarıdan şekerli bir şey yememeye özen gösteriyorum. Kansere davetiye çıkaran mısır şurubu şerbeti kullanıyolar çünkü. Çikolata yiyeceksem 2 liralık değil de 5,6 liralık olan küçük paketi alıyorum. Zaten ayda yılda bir yediğim şey de sağlıklı olsun demi.
en azından 5km/s'yeye çıkabilirsen çok iyi olur. Yap yakımın hızlanır canım
98 kiloyken yalan olmasın 1700-1800 kalori ile zayıfladım ben. Yalnız şu da var.Benim kemik oranım fazla. Onun da etkisi olabilir. Ben de insülin direnci olduğu için zor kilo veriyorum normalde. Daha sonra 80li kilolarda 1600 kalori verdi kadın. 70li kilolarda ise 1400 kalori civarıydı diyetim. Vucudumu yönlendirdim yani. Şimdi diyetisyeni bıraktım kilo veremiyorum ama hayatımda ilk defa kilo almadan sabit bir dönem geçiriyorum ne acı demi. Şu psikolojik sorunlarımı halletsem tekrar başlıycam kilo vermeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?