Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

iskenderun.. yani ben istanbul doğumluyum ama ana-baba maaile oralılar... akrabalarımız çok orda.. en son geçen sene gittim bayramda anneanneciğim ziyarete
..

benim annemde iskenderunlu:)
bi ucum iskenderunlu yani benimde:)

pedagogun fikirleri mutlaka yardımcı olur onlara bence yenam....

Ya bütün gün okuldayim dersim var evdende birşey getiremedim yarım pide yedim birşey olmaz inşallah rejimimi sakatlamak istemiyorum ceza olarak akşam koşu bandında yürüyüş yapıyım bari:-/

aaaa cecoşum gelmiş:))))

muuuucksss hoşgeldin cecoşum

bu arada ben çarşıya hala çıkmazsam akşam olucak, birazdan hazırlanıp çıkıyım bari....
gündüzler kısalınca birden akşam oluveriyo......

sizin sohbetinizede hiç doyum olmuyorki ama

Puslu ve kasvetli bir İstanbul sabahından herkese merhaba :) Aslında sabah hatta öğle vakti ile geçti ama böyle yazasım geldi, değiştirmedim :)

Bu hafta yürüyüşüm sıfır Bu sabah da yürüyemedim, öyle geç yattı ki benim oğlan (öğledne sonra anneannesine gitmişti orada çok uzun uyumuş, akşama da uykusu gelmedi tabii). Sabah çok perişandım. Neyse yürümedim ama yatıp uyumadım da en azından. Bu gece hiç anlamam, ister uyusun ister uyumasın benim bızdık, ben vakitli yatacağım. Biraz da eşim nöbet beklesin

Banu, Yena, Asuman, toksin, dafi, Nevin, efeeeem çok teşekkür ederim kutlamalarınız, iyi dilekleriniz için, annem 62 yaşını bitirdi :) Annem diyabetli olduğu için çok nadir durumda pasta yiyor, eşim de bunu bildiği için "kırk yılda bir yiyecek bari en sevdiği olsun" diye Pelit'ten favori pastasını almış. Ben de dayanamadım 1.5 dilim yedim Ama dayanılacak gibi değildi, hayatımda yediğim en güzel pastalar arasında ilk 10'a girer kesin
Yenacığım evet babamla doğum günleri yakın, Babam Ekim'de annem Kasım'da...
kızlar ayın 1 de kocamın doğum günü ne alayım ona diye düşünüyorum :/:/
Belki internette görmüşsündür "Sevgili Kitabı" da ilginç bir hediye olabilir. İçini istediğin gibi düzenlediğin, kendi yazdığın bir kitap. Yıldönümü için farklı bir fikir olabilir diye bir kenara yazmıştım ben doğum günü için de olur mu, olur. Bir incele istersen...

Arkadaşına kolaylıklar diliyorum canım. Bizim kız daha ufaktı, 2 yaş krizini de tam atlatamamıştık. Okul çağında çocuk kendini ifade edebilmesi ve senin anlattıklarını anlayabilmesi bakımından daha avantajlı sanki. Ben de kızımın kreşindeki pedagogdan çok destek almıştım o dönemde. Aslında kısa notlar vardı bir kenara yazmıştım. Onları bulursam göndereyim; hem herkese genel bir bilgi olur hem de belki arkadaşına bir nebze faydası dokunur...

Yine ben geldimmmmmmmm :122:

Akşamlık yemeğimi ateşe koydum birazdan da öğlenlik yemeği yapıp hüpletirim
Spora gitmeden 2 saat evvel yemek yemiş olmam lazım ya o bakımdan bugün birde fitnesse de gideceğim için biraz geç geleceğim bari ben gelene kadar herkes beklemesin yemeklerini ben gelmeden yesinler dedim

Akşamlık Ispanak pişirdim
Öğlende de ızgara küfte, salata ve yoğurt var menüde

Komşularla yapılan sabah kahvesi... süper bişe olmalı...acayip kıskandım

Valla o sabah kahvelerinden hiç vazgeçemiyoruz bir gün görüşmediğimizde birbirimizi merak ediyoruz komşu ablamla
Bu zamanda gerçekten güvenebileceğin ve herşeyini bile anlatabileceğin komşu bulmak çok zor. Sağ olsun benim Annemin yokluğunu aratmıyor Annem bile hep diyor Allah ondan razı olsun aklım sende kalmıyor diye

Canım çok geçmiş olsun
Gerçekten berbat bir şeydir o göğüsdeki yaralar emzirdikten sonra biraz vazelin sür istersen göğüs uçlarına en azından dara varsa biraz daha çabuk iyileşir
Yine sen bilirsin ama en azınan göğsün iyileşene kadar bir kaç gün sırf sağarak ver anne sütünü Çok acıkıyorsa yavru nasıl emeceğini şaşırıp dişini geçiriyor olabilir

Canım madem önünde bir ay var o zaman örgü biliyorsan ona bir kazak yada önden fermuarlı bir hırka örsen
Hem sana meşkale olur hemde eşine el emeğinin geçtiği bir yediye vermiş olursun

Birde benim aklıma gelen benim daha önce yaptığım birşey
Eşin nasıl biri bilmiyorum ama benim antiromantik eşim bile yaptığım şeye çok duygulanmıştı ve hayatımda aldığım en güzel hediye demişti
Bilgisayarda benim çok sevdiğim bir şiiri Moviemaker programı yardımıyla kendi sesimden okuyup kayıt etmiştim Tabi mikrofon yardımıyla yoksa ses çıkmıyor malum sonra birkaç tanıştığımızdan itibaren çektiğimiz resimlerdende ekleyip onu slayt gösterisi gibi yapmıştım
Eşim inanılmaz beğenmişti üstelik o slaytı hazırlayana kadar sadece şiiri istediğim gibi okuyup çekene kadar baya bir uğraştığımı duyunca dahada hoşuna gitmişti

En kötü ihtimalle uzaktan kumandalı bir araba al eşine hiç bir erkek bu ne be demez aksine küçücük bir çocuk gibi sevinir

Hepinizin samimiyetine eminim canım zaten, o kadar destek oldunuz ki...
Güzel taktik valla, hep sıkıntıdan stresten yedim zaten Gerçi söyledim biraz aldım diye ama "boşver al daha iyi" dedi hain

Sen yinede onun boşver demesiyle rahatlama sakın
Her an hazır olman lazım Fıstık gibi bir gelin olmak için sen zayıflamaya devam et bari teklif ettiğinde ben haaaaazırıııımmmmmmmmm diye sünger bob gibi bağırırsın

Ya bütün gün okuldayim dersim var evdende birşey getiremedim yarım pide yedim birşey olmaz inşallah rejimimi sakatlamak istemiyorum ceza olarak akşam koşu bandında yürüyüş yapıyım bari:-/

Canım yine sen bilirsin ama dışarda salata tarzı birşeyler satan bir yer yokmu :44: hani ızgara köfte yanında salata en uygun olanı bence Tabi umutsuzluğada kapılma sonuçta dediğin gibi akşam nasılsa yakarsın onu
Şöyle sıkı kapaklı bir kaba meyve yada haşlanmış sebze koyma imkanın yokmu yada ne bileyim simit ayran ikilisi bile daha hafif olabilir pideye nazaran
Ben seçenek sunayımda sen bir sonraki sefer için birini seçersin

Hoşbulduk canım

Valla sorma bu sohbetler yüzünden herifimide ihmal ediyorum
En sonunda dün akşam baktım o tablete uzandı bende hiç çaktırmadan ay sen bilgisayar başına geçiyorsan bende bir kızlara bakayım dedim tamam madem öyle aynı anda bırakalım aynı anda elimize alalım gündüzde kendini sen ayarlarsın nasılsa dedi

Bence desen çık güzelim günler kıza inşallah daha sonra yine deng gelir uzun uzun sohbet ederiz nasılsa

Anammmm kaç kere bastıysam artık

Son düzenleme:
Tekrar olmuş ya kusura bakmayın fazla basmışım

Son düzenleme:
ben artık çıkıyım, öpüldünüz

anneciğinin doğum günü kutlu olsun:)))
daha nice hayırlı mutlu umutlu sağlıklı güzel günler görsün inşaallah....

tamam canım ben çıkıyım artık, ancak yetiştiririm işlerimi....

aman biz kadınların günlük konuşma limitleri dolmalı:))) yoksa iyi olmuyor:)))))
özellikle erkekler açısından, kkya şükretsinler bence kızacaklarına:))

gitmeden size dünyanın en kısa fıkrasını yazıp öyle çıkıyım, hemde konumuzada çok uygun:))
öptüm görüşürüz

FIKRA:
2kadın saatlerce konuşmadan oturmuşlar.

canım gözün aydın en kısa zamanda kavuşursun inşallah

canım çok sağol yardımın için

allah tez zamanda senide kavuştursun canım

Yenacığım buldum aldığım notları. Tabii başka şeyler de vardı ama üzerinden zaman geçti, çok net hatırlamıyorum. Pedagog ile görüşmelerimde aldığım kısa notları toparlayarak bir araya getirmiştim, eşime göndermiştim. Aşağıdaki maddeler aslında bilindik şeyler ama çocukla iletişimde olan herkes hepsini birden uyguladığında gerçekten fayda ediyor.

* Birebir zaman: Mutlaka ona özel, hiç bölünmeyen bir süre ayırmak gerekiyor. Bu özel zamanda telefona bakmamak, başka bir şeyle ilgilenmemek, göz ucuyla televizyonu süzmemek; sadece faaliyetinize odaklanmak gerekiyor. Bu süre en az 20 dk olmalı. Ben 30-40 dk zaman geçiriyordum. Kitap okumak, evcilik, yapıştırma-kesme çalışmaları vb... Zaten yapıyorum dememek lazım, bir gün yapıyorsak bir gün yapamıyoruz, bir gün 10 dakika diğer gün 30 dk. ayırıyoruz vb. Bu şekilde düzensiz değil düzenli zaman ayırmak çok önemli.

*Asla tenkit etmemek: Çocuğu tenkit eden hiç bir cümle kurulmamalı. Hatta "İçinde "sen" geçen cümleleri hiç kimse söylememeli" demişti uzman bana. Özellikle de anne baba.
"Çok bağırıyorsun" (-sun eki-içinde sen var) yerine "Bağırmak yanlış." "Bana nasıl vurursun?" yerine "Bana vurmana izin vermiyorum."
"Hep böyle yapıyorsun, neden ısrar ediyorsun kızım, yüz kere söyledim, beni anlamıyor musun, beni çok üzüyorsun" vb. vb. onu tenkit eden, onun anlamayacağı ve onu hedef alan cümleler yerine kısa ve net "durumu ifade eden" anlatımlar kullanılmalı.

*Çocuğu anlamak: Onu anlamak ve anladığını ifade etmek çok önemli. Yanlışlarını eleştirirken onu anladığımızı söyleyerek başlarsak işimiz kolaylaşır. "Duygusunu söyleyerek pekiştirin" demişti bana kadın. "Oyununu bozduğu için kızmakta haklısın ama kimseye vuramayız" "Biliyorum kitap okumak istiyordun ama şimdi okuyamayacağız" "Daha fazla mı tv seyretmek istiyordun?" (pekiştirme amaçlı soru) "evet istiyordum" "seni anlıyorum am aşimdi uyku zamanı" vb.

*Okul ve kardeşle istemediği şeyleri ilişkilendirmemek: "Şimdi yatmak zorundasın çünkü yarın okulun var" yerine "uyku zamanı geldi, yatmak zorundayız." ya da "sağlıklı büyümek için zamanında uyumalıyız "vb. açıklamalar. "Şimdi gelemem kardeşinle ilgileniyorum" yerine "Şimdi gelemem uygun değilim" vb.

*Dikkatini başka yere çekmek: Sinir ve hezeyan anında onunla inatlaşmamak için dikkatini başka yere çekmeye çalışmalı. "Asla öfke krizi sırasında açıklama yapmaya çalışmayın, sadece konuyu kapatmaya ve dikkatini başka yere çekmeye çalışın." diye yazmışım. Çığlıklar atan çocuğa "kızım neden bağırıyorsun, bağırmak kötü bir davranış, birbirimize bağırırsak ne anlatmak istediğimizi anlayamayız" vb. açıklamalar yapmaya çalışmak hiç işe yaramazmış. O anda dikkatini başka bir şeye çekerek konuyu kapatmak, sonra sakin bir zamanda uygun dille yanlış davranış üzerine konuşmak daha doğru imiş.

*Anlayabileceği dilden konuşmak: Uzun ve anlamsız açıklamalara son vererek net anlatımlar seçilmeli.

*Sevgi ile ödüllendirmek: Yaptığı doğru davranışı takrar ederek onu takdir etmek, severek ödüllendirmek çok faydalı. "Ah canım kızım, kardeşi uyuduğu için sessiz konuşuyor. Çok düşüncelisin, teşekkür ederim" vb. sözle pekiştirerek sarılıp öpmek gibi...

Söylemeye gerek yok, sabrımızın sınırlarını zorlayarak sakin ve tahammüllü olmak da gerekiyor. Normalde yapmamız gereken davranışları (onun yanında onun hakkında konuşmak, başkalarına onu eleştirmek vb.) bu dönemde yapmamak için daha özenli olmak da gerekiyor.

Biz hepsini uygulamak için çok çaba sarf ettik ve çok da iyi sonuç aldık. Sonra ne oldu? Tüm maddeleri teker teker terk ettik, zamanla eskisine döndük. O dönemi hasarsız atlattığımız için zamanla taşlar yerine oturdu ama

yine boş boş bu saati ettim
umutcum bu hafta bende de yok yürüyüş malesef sadece 1 gün yürüdüm
akşamım hareketli olacak gibi büyük kızım gelsin gideceğiz arkadaşıma diğer arkadaşımızı da çağıracakmış süper olacak
yarın da eski komşularımla sözleştik dışarda bir yerde oturup muhabbet edeceğiz inşallah

Kızlar yaaa hani spor salonunun diyetisyeni var demiştim yaa dün kadını aradım şu an hastam var ben size döneceğim demişti tabi dönmedi
Bugün tekrar aradım randevu almak için kadın demezmi tahlilerini spor salonunda aç karnına kan vererek yaptır diye bende tabi doğal olarak ne kadar tutar o tahlil dedim çok birşey değil 10 lira dedi yani toplamda 110 liraya gelicek dedi
Meğer Salonda yazan diyetisyenimizle görüşebilirsiniz dedikleri ücret karşılığıymış :26: üstelik 100 lira anam ben başka bir yere gitsem daha uygununu bile bulurum bana gidecek klasik listeyi elime verecek ben birde üzerine 100 liramı ödeyeceğim :26::26::26:

Hiç işim olmaz zaten dünya para vermişim salona birde diyetisyene ayrımı para vereceğim. Bugün spor hocasına da söyleyeceğim madem öyle diyetisyenimizle görüşebilirsiniz yerine diyetisyenimiz ücretlidir yazsınlar o ilana. Birde o diyetisyenin orayla anlaşmalı olduğu belli sadece haftanın bir günü oraya geliyormuş daha doğrusu Spor AŞnin tüm tesislerine haftanın bir gününü ayırmış seyar diyetisyen modunda hatun :26: Kesinlikle ticari bir şey olduğunu hissettim o yüzden gitmiyorum

Şimdilik böyle devam edeceğim hee baktım hala birşey yok o zamanda devlet hastanesindeki diyetisyenden randevu alırım olur biter

Selam kuşlarrr

nassınızz ? benden iyilik , okul çıkışı velime gittim , yine mammiş deryasında buldum kendimi , karnıyarık vardı az yağlı , onunla birlikte yoğurt tükettimm

şimcikte evim güzel evimdeyiiimmm

Canım gözün aydın nihayet haberleşmişsin askerinle..
Darısı aynur ve tüm bekleyenlere..

Amiinnn Nilüferimm Amiiinnnnn

canım benim hoş bi süpriz masa falan hazırlayabilirsinn , erkekler hatta çiçek bile alabilirsin , ben yapmıştım eşim çoookk mutlu olmuştuuu

MEYRAAAA bende GALATASARYLIYIIMMMMM

üniversitede ULTRASLAN UNİde ilk 2 yıl etkin üyeydim , sonrada 2 yıl üniversite başkanlığı yapttıımmmm

puhahahahahahahahahahhahahahah

allah tez zamanda senide kavuştursun canım

sağolasın canımmm beniimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…