mekanik koşu bandı nasıl oluyo canım ya bende eşime çok ısrar ediyorum alalım diye ama çok pahalı diye almıyo bi ikna edebilsem neyse biraz kilo veriyim o zaman ikna olur belki
Canımdan 250 tlye aldım hepsiburadadan bir bak istersen yorumları okudum herkes memnundu bende memnunum elektrikteyakmiyor en azından google a yaz mekanik koşu bandı diye çıkar
kızlar bebeğim diş çıkarıyor ve dun hiç emzıremedımçoook fena ısırıyor. yenı doğduğunda da 2 buçuk ay göguslerım kanamıştı.uçları koptu resmen o donemde .. şimdi yarım uçlu kaldı göguslerım. ağlaya ağlaya emzıryordum. şimdi de yıne acımaya basladılar. çok korkuyorum eskı zamanlr gıbı olacak dıye sagıp öyle verıyroum sütü. uykuda emzırıyorum yandım kı ne yandım... elıne havuç vs verıyorum ama çare olmuyor. çaresı olan varsa lutfen ponerıde bulunsun
. diş jeli ve ağrı kesıcıde verıyorum...
bu arada oruçluyum yıne. sabah az peynır ıkı dılımde çavdar ekmeği bır bardak süt içtim. akşama da allah kerım. herkese mutlu bır gun dılıyorum
kızlar ayın 1 de kocamın doğum günü ne alayım ona diye düşünüyorum :/:/
aynurum gezmek iyidir sen gez en iyisi mecburen tabii:))
nursena geçmiş olsun suyu ihmal etme canım
yeme konusunda da durmak zamanı geldi ama nasıl ben de bilmiyorum
diyetisyene bence gerek yok boğazımızı tutamayınca napsın diyetisyen zaten herbişeyi biliyoruz da mesele uygulamak zaten
aynurum gezmek iyidir sen gez en iyisi mecburen tabii:))
nursena geçmiş olsun suyu ihmal etme canım
yeme konusunda da durmak zamanı geldi ama nasıl ben de bilmiyorum
diyetisyene bence gerek yok boğazımızı tutamayınca napsın diyetisyen zaten herbişeyi biliyoruz da mesele uygulamak zaten
canım sağol düşündüğün için çok şükür iyi bir haber aldık ama başka bi doktora daha göstercez (yani 3.doktora) yengemin bi akrabası hacettepe hst.beyin cerrahida hemşire sonuçları ona verdik o göstermiş doktora dr.korkulcak bişey yok sadece beyin çevresinde az bi yağlanma var demiş bizde sevindik ama arada kaldık tabi bi başka dr. daha göstercez umarım sonuç iyi olurefemciğim,annen nasıl.?
canım verdiğin bilgiler için sağol eminim bebeği olan her annenin işine yarıcaktırYenacığım buldum aldığım notları. Tabii başka şeyler de vardı ama üzerinden zaman geçti, çok net hatırlamıyorum. Pedagog ile görüşmelerimde aldığım kısa notları toparlayarak bir araya getirmiştim, eşime göndermiştim. Aşağıdaki maddeler aslında bilindik şeyler ama çocukla iletişimde olan herkes hepsini birden uyguladığında gerçekten fayda ediyor.
* Birebir zaman: Mutlaka ona özel, hiç bölünmeyen bir süre ayırmak gerekiyor. Bu özel zamanda telefona bakmamak, başka bir şeyle ilgilenmemek, göz ucuyla televizyonu süzmemek; sadece faaliyetinize odaklanmak gerekiyor. Bu süre en az 20 dk olmalı. Ben 30-40 dk zaman geçiriyordum. Kitap okumak, evcilik, yapıştırma-kesme çalışmaları vb... Zaten yapıyorum dememek lazım, bir gün yapıyorsak bir gün yapamıyoruz, bir gün 10 dakika diğer gün 30 dk. ayırıyoruz vb. Bu şekilde düzensiz değil düzenli zaman ayırmak çok önemli.
*Asla tenkit etmemek: Çocuğu tenkit eden hiç bir cümle kurulmamalı. Hatta "İçinde "sen" geçen cümleleri hiç kimse söylememeli" demişti uzman bana. Özellikle de anne baba.
"Çok bağırıyorsun" (-sun eki-içinde sen var) yerine "Bağırmak yanlış." "Bana nasıl vurursun?" yerine "Bana vurmana izin vermiyorum."
"Hep böyle yapıyorsun, neden ısrar ediyorsun kızım, yüz kere söyledim, beni anlamıyor musun, beni çok üzüyorsun" vb. vb. onu tenkit eden, onun anlamayacağı ve onu hedef alan cümleler yerine kısa ve net "durumu ifade eden" anlatımlar kullanılmalı.
*Çocuğu anlamak: Onu anlamak ve anladığını ifade etmek çok önemli. Yanlışlarını eleştirirken onu anladığımızı söyleyerek başlarsak işimiz kolaylaşır. "Duygusunu söyleyerek pekiştirin" demişti bana kadın. "Oyununu bozduğu için kızmakta haklısın ama kimseye vuramayız" "Biliyorum kitap okumak istiyordun ama şimdi okuyamayacağız" "Daha fazla mı tv seyretmek istiyordun?" (pekiştirme amaçlı soru) "evet istiyordum" "seni anlıyorum am aşimdi uyku zamanı" vb.
*Okul ve kardeşle istemediği şeyleri ilişkilendirmemek: "Şimdi yatmak zorundasın çünkü yarın okulun var" yerine "uyku zamanı geldi, yatmak zorundayız." ya da "sağlıklı büyümek için zamanında uyumalıyız "vb. açıklamalar. "Şimdi gelemem kardeşinle ilgileniyorum" yerine "Şimdi gelemem uygun değilim" vb.
*Dikkatini başka yere çekmek: Sinir ve hezeyan anında onunla inatlaşmamak için dikkatini başka yere çekmeye çalışmalı. "Asla öfke krizi sırasında açıklama yapmaya çalışmayın, sadece konuyu kapatmaya ve dikkatini başka yere çekmeye çalışın." diye yazmışım. Çığlıklar atan çocuğa "kızım neden bağırıyorsun, bağırmak kötü bir davranış, birbirimize bağırırsak ne anlatmak istediğimizi anlayamayız" vb. açıklamalar yapmaya çalışmak hiç işe yaramazmış. O anda dikkatini başka bir şeye çekerek konuyu kapatmak, sonra sakin bir zamanda uygun dille yanlış davranış üzerine konuşmak daha doğru imiş.
*Anlayabileceği dilden konuşmak: Uzun ve anlamsız açıklamalara son vererek net anlatımlar seçilmeli.
*Sevgi ile ödüllendirmek: Yaptığı doğru davranışı takrar ederek onu takdir etmek, severek ödüllendirmek çok faydalı. "Ah canım kızım, kardeşi uyuduğu için sessiz konuşuyor. Çok düşüncelisin, teşekkür ederim" vb. sözle pekiştirerek sarılıp öpmek gibi...
Söylemeye gerek yok, sabrımızın sınırlarını zorlayarak sakin ve tahammüllü olmak da gerekiyor. Normalde yapmamız gereken davranışları (onun yanında onun hakkında konuşmak, başkalarına onu eleştirmek vb.) bu dönemde yapmamak için daha özenli olmak da gerekiyor.
Biz hepsini uygulamak için çok çaba sarf ettik ve çok da iyi sonuç aldık. Sonra ne oldu? Tüm maddeleri teker teker terk ettik, zamanla eskisine döndük. O dönemi hasarsız atlattığımız için zamanla taşlar yerine oturdu ama
Kızlar yaaa hani spor salonunun diyetisyeni var demiştim yaa dün kadını aradım şu an hastam var ben size döneceğim demişti tabi dönmedi
Bugün tekrar aradım randevu almak için kadın demezmi tahlilerini spor salonunda aç karnına kan vererek yaptır diye bende tabi doğal olarak ne kadar tutar o tahlil dedimçok birşey değil 10 lira dedi yani toplamda 110 liraya gelicek dedi
Meğer Salonda yazan diyetisyenimizle görüşebilirsiniz dedikleri ücret karşılığıymış :26: üstelik 100 lira anam ben başka bir yere gitsem daha uygununu bile bulurumbana gidecek klasik listeyi elime verecek ben birde üzerine 100 liramı ödeyeceğim :26::26::26:
Hiç işim olmazzaten dünya para vermişim salona birde diyetisyene ayrımı para vereceğim. Bugün spor hocasına da söyleyeceğim madem öyle diyetisyenimizle görüşebilirsiniz yerine diyetisyenimiz ücretlidir yazsınlar o ilana. Birde o diyetisyenin orayla anlaşmalı olduğu belli sadece haftanın bir günü oraya geliyormuş daha doğrusu Spor AŞnin tüm tesislerine haftanın bir gününü ayırmış seyar diyetisyen modunda hatun :26: Kesinlikle ticari bir şey olduğunu hissettim o yüzden gitmiyorum
Şimdilik böyle devam edeceğim hee baktım hala birşey yok o zamanda devlet hastanesindeki diyetisyenden randevu alırım olur biter
aramıza hoşgeldin canım bende 2 haftadır burdayım inan insan burda kendine geliyo ben 1 gün giremezsem aklım burda kalıyo inşallah hep beraber hedeflerimize ulaşırızmerhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. vermem gerekn çok kilo varbir yola başkoydum inşallah devamı gelecek. buradaki paylaşımlarınızı okudukça motive oluyorum. Henüz yeni oldu başlayalı. diyetisyen kontrolünde yapıyorum. haftada bir tartılmak icab eder ancak dayanamadım ve sabah bir tartılayaım dedim 2 kilo vermişim 3 günde bu bile yetti mutlu olmama :) umarım devamı da gelecek. sizlere de kolaylık dilerim.:)
oyyy aynurummm sen hep yürü oturma diyeee oldu sanırsammmm hiperaktif cücüş
geçmiş olsunnn
benim yüzüm yokkk girmeye neler götürdüm sorma
sabahtan öğlene kadar yattımm böbrek ağrısından üşüttüm sanırım çokkk ağrıyooo halada öle su içmeyii şhmal ettiğimden oluyooo sanırımm
biraz fazlalaştırıryım dedim suyu boğazda açıldı mübarek
annemde diyo biz gidelim kızım ne güzel zayıfladıydın biz geldik yemek yemeye başladın sen zor zayıflarsın diyolar beni sinir ediyolar valla neyse hayırlısı bakalım
köyceğize gittik az yürüdüm karım o oldu buğün amma yarın bakalım tartı ne olcekk
canım sağol düşündüğün için çok şükür iyi bir haber aldık ama başka bi doktora daha göstercez (yani 3.doktora) yengemin bi akrabası hacettepe hst.beyin cerrahida hemşire sonuçları ona verdik o göstermiş doktora dr.korkulcak bişey yok sadece beyin çevresinde az bi yağlanma var demiş bizde sevindik ama arada kaldık tabi bi başka dr. daha göstercez umarım sonuç iyi olur
canım verdiğin bilgiler için sağol eminim bebeği olan her annenin işine yarıcaktır
aman ne gerek var o kadar para ödemeye git bi devlet hst. orda yaptır tahlillerini git diyetisyene ben öle yaptım valla
:) hoşbuldum teşekkürler. valla çok uzun yolum var ama kısa kısa hedefler koydum ki fazla gözümde büyümesin diye :) 90 kilonun çok çok üstündeyim. üç basamaklılardayım malesef. çok diyet yapıp bozmuşluğum var. güzel bir şekilde veriyorum sonrasında güzel bir şekilde de fazlasıyla alıyorum kiloluları :) diyetisyene de gidiyorum ama pahalı bir süre sonra ne olur bilemem gidemem belki ama devam ederim listeden tabiki. daha dördüncü günüm çok başındayım yolun ,ama kararlıyım inş. devam eder bu kararlılık .. :)
Canım valla olmadı öyle yapacağım ama diğer yandanda Asumanzeynepin dediği gibi herşeyi biliyoruz ama önemli olan icrata geçirebilmekİnan en son kadın doğumcumda bana ahkam kesmeye kalkıştığında lafı ağzına tıkayıp bu böyle şu öyle diye başladım bende bildiklerimi saymaya Sonuçta dünya parada versem devlete de gitsem bana liste vericek ki genelde klasik listeyi veriyorlar eee evde beni yeme diye frenleyemiyeceğine göre ben üzerine birde paramı vereceğim
Bakalım birkaç ay sporla birlikte beslenmeye dikkat edeceğim ondan sonrada artık sıkıyorsa gitmesin o lanet kilolar
kuzummmm gece göremedimmm bunu:)Meryemmmiiimmmmmmm
yavrularr foto koydum , elbiseli elbiselii
Ben, 36 yaşıma kadar hep zayıf, narin, ince bir insandım. Çok düzgün bir fizige sahip olduğum için hep imrenildim ve bu güvenle de biraz şımarıktım. Yıllar önce benden yaşca da küçük bir genç kızın belinde var olan koca simidi ile, -kızım bu ne sana hiç yakışımıyor falan diye- söylenmiştimZaman zaman kendi kendime onun ahı tuttu diye düsünmekten kendimi alamıyorum.
Neyse, 4 yıldır şişman bir kadın olarak yaşamayı denedim. Sürekli mutsuz, alışverişten zevk almayan hatta artık hiç giyim alışveriş yapmayan, ne giyeceğim derdi yüzünden evden dışarı çıkmayan, 40 yılda bir dışarı çıkıp trafikte, markette, restoranda orda burda kavga edip eve dönen, aa seni görmeyeli ne kadar kilo almışşın diyen kişiyi dövmek isteyen ve artık insanlarla pek görüşmeyen, sürekli yemek düşünen, kafasından binbir türlü lezzetli ve zararlı gıda geçen, kendine güvenini kaybeden başka birisi oldum. Hayattaki en büyük şansım, evimde çalışa bileceğim bir işe sahibim.
Pazar günü üniversiteden kız ardaşlarımla (ve tanımadıgım birkaç başka kızda olacak) sabah kahvaltısı organizyonu var. Sürekli kendimi motive etmeye çalişiyorum ve içimdeki gitme son anda bahane uydur (mesala grip ol) sesi ile iki gündür savaşıyorum. Pazar günü ne olursa olsun bu durumu yeneceğim, o gün çok cici olacağım, kimseye sinirlenmiyeceğim, sakin olacağım ve dönünce sizlere yazacağım.
Bunları niyemi yazdım sizelere söz vermek için, artık daha da dönülmez bir noktadayım hepinize söz veriyorum...
ve orada kimseye diyetteyim demeden, çaktırmadan sadece yemem gerkenleri yiyecegim. inşallah birisi çıkıp diyet mi yapoyorsun ne diyeti yapiyorsun, bak şunuda dene demez... e derse evet yeni başladım der konuyu kapatırım dimi?
kuzummmm gece göremedimmm bunu:)
birden gelmişti benimkiler yine,kötüydüm
sabah ezan okunuyordu ben hala dönüyordum off aynur cücügü offf
NUHAN Dukan nasıl gidiyor tatlımm ?
biri biberli ekmek miiiiii dedi:) Bahsettiğin tarifi İskenderunlular dan biliyorum o yüzden sordum...geinimiz İskenderunlu.:)
bir de sizi biberli ekmek nefis bişey ben de yapıyordum ama yapmıyorum artık...
meyracım bizde de durum aynı eşim fanatik fbli...gs ye tahamül edemiyor bende onun inadına gsli oluyorum bazen:)benim rahmetli babacığımın futbol maçlarıyla zerre kadar alakası yoktu, ancak büyük maçlarda bi bakardı işte öyle o kadar.....
ahhh babacığım benim
neyse.......
eşimde maça oldukça düşkün, bende o açınca dolayısıyla maça bakıyorum her akşam,
bende de hobi olmaya başladı bu maçlar
ben GSLİYİM eşimde FBLİ:))
2düşman takım diyebiliriz buna
arada bi kızdırırım onu FB hakkında, onun zaafı gerçekten FBYE laf söyletmemek
erkeklerin ilginç yanlarından biri bu maç yaaaa:)))
vesselam dicem şuydu:))))
büyük bir takım olan MENÇISTIRYUNAYTID gibi bir takımı yendik biz GS olarak 1-2gün önce:))))
ama nasıl heycanlandım bil bilseniz izlerken.....
gerçekten büyük bir takımı cool bir şekilde yendik yani:))))
eşimde dediki bunun üzerine bizde İNTERİ yenmiştik
RA RA RA RE RE RE GASSAY GASSAY CİMBOMBOM........:)))
YANLIŞ HATIRLAMIYOSAM KAZENDE GSLİYDİ:)))
KAAAAZEEEEN KAAAAZEEEENN DUY SESİMİZİİİİ:)))
.....
Asu , Nursena , Meryemm yerim siziii , hoşgeldiniizz
sıkıntıdan patladım ama yaaa, zaten oturamıyom totoşumun üstüneee ...
Ben, 36 yaşıma kadar hep zayıf, narin, ince bir insandım. Çok düzgün bir fizige sahip olduğum için hep imrenildim ve bu güvenle de biraz şımarıktım. Yıllar önce benden yaşca da küçük bir genç kızın belinde var olan koca simidi ile, -kızım bu ne sana hiç yakışımıyor falan diye- söylenmiştimZaman zaman kendi kendime onun ahı tuttu diye düsünmekten kendimi alamıyorum.
Neyse, 4 yıldır şişman bir kadın olarak yaşamayı denedim. Sürekli mutsuz, alışverişten zevk almayan hatta artık hiç giyim alışveriş yapmayan, ne giyeceğim derdi yüzünden evden dışarı çıkmayan, 40 yılda bir dışarı çıkıp trafikte, markette, restoranda orda burda kavga edip eve dönen, aa seni görmeyeli ne kadar kilo almışşın diyen kişiyi dövmek isteyen ve artık insanlarla pek görüşmeyen, sürekli yemek düşünen, kafasından binbir türlü lezzetli ve zararlı gıda geçen, kendine güvenini kaybeden başka birisi oldum. Hayattaki en büyük şansım, evimde çalışa bileceğim bir işe sahibim.
Pazar günü üniversiteden kız ardaşlarımla (ve tanımadıgım birkaç başka kızda olacak) sabah kahvaltısı organizyonu var. Sürekli kendimi motive etmeye çalişiyorum ve içimdeki gitme son anda bahane uydur (mesala grip ol) sesi ile iki gündür savaşıyorum. Pazar günü ne olursa olsun bu durumu yeneceğim, o gün çok cici olacağım, kimseye sinirlenmiyeceğim, sakin olacağım ve dönünce sizlere yazacağım.
Bunları niyemi yazdım sizelere söz vermek için, artık daha da dönülmez bir noktadayım hepinize söz veriyorum...
ve orada kimseye diyetteyim demeden, çaktırmadan sadece yemem gerkenleri yiyecegim. inşallah birisi çıkıp diyet mi yapoyorsun ne diyeti yapiyorsun, bak şunuda dene demez... e derse evet yeni başladım der konuyu kapatırım dimi?
kuzummmm gece göremedimmm bunu:)
birden gelmişti benimkiler yine,kötüydüm
sabah ezan okunuyordu ben hala dönüyordum off aynur cücügü offf
vini vidi vodogittim gördüm geldim miydi neydi
Resimine bayıldımmmmmmmm
Allahımmmm Allahımmmmmmmm duy sesimizi bizlerede Aynur çüçüşü gibi zarif ve zayıf poz poz Resim çekinmeyi nasip eyle ya RAbbimmmmmm .....Aminnnnnnnnnnnn
ilgi için tesekkürederim :) bugun üçüncü günümdü. Ben zaten çok et seven bir insanım. Bugun kendime köfte yaptım mutlu mutlu yedim. Ben evimde çalışıyorum. Bugun halim çok komikti, köfteri fırına verip, koşu bandinda pişince kadar yürümek arada 10 dak malilerime bakmak, cevap yazmak sonra terka yürümek sonra terkar iş sonra tekrak acicik yürümek, müsteriye sinirlenmek..... sinirl isnirli yürümek ...... çok yoruldum çok.....:)
yavrularr foto koydum , elbiseli elbiselii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?