meryemcim mesajını görmedim canım benimbende bulamadım dafi ablam
Fırına geldiğimde, ortalıkta ekmek görünmüyordu. Eski bir dostum olan fırıncı,
"Biraz bekleyeceksin hocam" dedi. İki-üç dakikaya dek çıkartıyorum.
Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm.
Eskimiş ceketinin sol yakası altında bir madalya parıldıyor ve yürürken hafifçe topallıyordu. Selam verdikten sonra
"Ekmeklerimi alayım" dedi. Benim ikizler acıkmıştır.
Fırıncı, adamın kendisine uzattığı torbayı alarak tezgahın altına eğildi ve bir gün öncesine ait olduğu anlaşılan ekmeklerden dört beş tane koydu.
Ekmeklerden kimilerinin altı yanmış, kimileri de her nedense biçimini kaybetmişti. Fırıncıya doğru sokularak,
"Neden taze ekmek vermiyorsun?" diye sordum. "Biraz sonra çıkacak ya!.."
Fırıncı,
"Bozuk ekmekleri kendisi istiyor" dedi. "Çok yoksul olduğundan ona yarı fiyatına veriyorum."
"Kim bu adam?" diye sordum.
"Kore gazilerinden" dedi. "Oğluyla gelini bir trafik kazasında vefat edince, ikiz torunlarını yanına almıştı. Yıllardır onlara bakıyor, hem de çok az bir maaşla."
Fırıncının anlattıkları karşısında içimin yandığını hissediyor ve küçük de olsa birşeyler yapmak istiyordum.
"Aradaki farkı ben vereyim" dedim. "Hiç olmazsa bugün taze ekmek yesinler.
Fırıncı, önerimi kabul etti ve biraz sonra çıkan sıcak ekmekleri büyük bir umursamazlıkla adamın torbasına doldururken
"Çok şanslısın hacı amca" dedi. "Çocuklar için bugün sana pasta gibi ekmek vereceğim.
Yaşlı adam, bir evlat sevgisiyle kucakladığı torbayı göğsüne bastırırken,
" ALLAH senden razı olsun evladım. " dedi. Bugün onların doğum günleri olduğunu nereden anladın?"
HAYAT DEVAM EDİYOR DOSTLAR. ELİMİZDEKİ NİMETLERİN DEĞERİNİ İYİ ANLAYALIM..
Hayırlı cumalarrrr
tsk ederım canım. bugun deneyeceğim.
arnazar ben de 3-3,5 ay kadar çektim o göğüs yaralarından
ne fena bir acı olduğunu bilirim. 3 ay boyunca kan ve iltihap aktı göğsümün yarısı koptu sallanıyordu artık
seni ısırdığı anda emzirmeyi kes. memeyi bıraktır hemen..
öyle öyle anlar yapmaması gerektiğini.. laftan anlamaz şimdi tabii.. sen "ay" dedikçe oyun sanıyordur o bir de güler sıpa.. :)
ama ısırınca memeyi bıraktırırsan kötü bişi olduğunu anlar yavaş yavaş.
göğsüne de "şunu sür" diyemicem maalesef, denemediğim hiçbirşey kalmadı çare olmadı bana
ama biberonla içmeye alışırsa sütünü, memeden emmeye üşenir zamanla canım...
...
aynen öyleben ayy dıye bağırınca yüzüme bakıp pis pis gülüyor. bırde yaramazlık yaptığı zaman halası ona buvvvv dıyor. hanım hem ısırıyor ben bağırınca da buvvvv diyor...zaten hemen ayırıyorum vermıyorum. ama artık ayyy da demeyeyım.önerı için teşekkürler canım..
Afiyet olsun :)) Bayağı seviyormuşsunuz.:)
Ben de kendim yapıyorum yeşil ve siyah..favorim siyah zeytin tabiii.
Bizim ev de benim dışımda yiyen yok..Kırma yeşil eşim yer arada bol sızma yağlı,limonlu..
Dişiniz hayırlı olsun sorunsuz dizilir incileriniz inş..Isırma konusunda tüm bebekler öyle bu bir süreç ve çabuk geçer umarım..
Ben kızımdan daha çok çekmiştim oğlum arada yapardı...
teşekkürler yena... bizimde favorımz kırma yeşil zeytın :))
geçmiş olsun yena. basına bıraz soğuk patetes koy sakaklara. hemencık alıyor ağrıları.
Yine ben geldimmmmmmmm :122:
hoşgeldin :))
Fırına geldiğimde, ortalıkta ekmek görünmüyordu. Eski bir dostum olan fırıncı,
"Biraz bekleyeceksin hocam" dedi. İki-üç dakikaya dek çıkartıyorum.
Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm.
Eskimiş ceketinin sol yakası altında bir madalya parıldıyor ve yürürken hafifçe topallıyordu. Selam verdikten sonra
"Ekmeklerimi alayım" dedi. Benim ikizler acıkmıştır.
Fırıncı, adamın kendisine uzattığı torbayı alarak tezgahın altına eğildi ve bir gün öncesine ait olduğu anlaşılan ekmeklerden dört beş tane koydu.
Ekmeklerden kimilerinin altı yanmış, kimileri de her nedense biçimini kaybetmişti. Fırıncıya doğru sokularak,
"Neden taze ekmek vermiyorsun?" diye sordum. "Biraz sonra çıkacak ya!.."
Fırıncı,
"Bozuk ekmekleri kendisi istiyor" dedi. "Çok yoksul olduğundan ona yarı fiyatına veriyorum."
"Kim bu adam?" diye sordum.
"Kore gazilerinden" dedi. "Oğluyla gelini bir trafik kazasında vefat edince, ikiz torunlarını yanına almıştı. Yıllardır onlara bakıyor, hem de çok az bir maaşla."
Fırıncının anlattıkları karşısında içimin yandığını hissediyor ve küçük de olsa birşeyler yapmak istiyordum.
"Aradaki farkı ben vereyim" dedim. "Hiç olmazsa bugün taze ekmek yesinler.
Fırıncı, önerimi kabul etti ve biraz sonra çıkan sıcak ekmekleri büyük bir umursamazlıkla adamın torbasına doldururken
"Çok şanslısın hacı amca" dedi. "Çocuklar için bugün sana pasta gibi ekmek vereceğim.
Yaşlı adam, bir evlat sevgisiyle kucakladığı torbayı göğsüne bastırırken,
" ALLAH senden razı olsun evladım. " dedi. Bugün onların doğum günleri olduğunu nereden anladın?"
HAYAT DEVAM EDİYOR DOSTLAR. ELİMİZDEKİ NİMETLERİN DEĞERİNİ İYİ ANLAYALIM..
Hayırlı cumalarrrr
( okuduğum anda gögsumden gözlerıme doğru bır aglama hakım oldu ( elımızdekılerın kıymetını bılmıyoruz aclıktan yok olan yureklere rabbım yardımcı olsun ınş....
Allah razı olsun senden keşke yakın olaydı arada bende yardım ederdim ben yaşlı görünce gerçekten durumu kötü olanı görünce dayanamam senin gibi sokakta kedi görsem hemen poşedimde ne varsa dökerim o kedi yedikçe dünyalar benim olurfırına geldiğimde, ortalıkta ekmek görünmüyordu. Eski bir dostum olan fırıncı,
"biraz bekleyeceksin hocam" dedi. “iki-üç dakikaya dek çıkartıyorum.”
kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm.
"ekmeklerimi alayım" dedi. “benim ikizler acıkmıştır.”
fırıncı, adamın kendisine uzattığı torbayı alarak tezgahın altına eğildi ve bir gün öncesine ait olduğu anlaşılan ekmeklerden dört beş tane koydu.
"neden taze ekmek vermiyorsun?" diye sordum. "biraz sonra çıkacak ya!.."
fırıncı,
"bozuk ekmekleri kendisi istiyor" dedi. "çok yoksul olduğundan ona yarı fiyatına veriyorum."
"kim bu adam?" diye sordum.
"kore gazilerinden" dedi. "oğluyla gelini bir trafik kazasında vefat edince, ikiz torunlarını yanına almıştı. Yıllardır onlara bakıyor, hem de çok az bir maaşla."
fırıncının anlattıkları karşısında içimin yandığını hissediyor ve küçük de olsa birşeyler yapmak istiyordum.
"aradaki farkı ben vereyim" dedim. "hiç olmazsa bugün taze ekmek yesinler.”
fırıncı, önerimi kabul etti ve biraz sonra çıkan sıcak ekmekleri büyük bir umursamazlıkla adamın torbasına doldururken
"çok şanslısın hacı amca" dedi. "çocuklar için bugün sana pasta gibi ekmek vereceğim.”
yaşlı adam, bir evlat sevgisiyle kucakladığı torbayı göğsüne bastırırken,
" allah senden razı olsun evladım. " dedi. “bugün onların doğum günleri olduğunu nereden anladın?"
hayat devam ediyor dostlar. Elimizdeki nimetlerin değerini iyi anlayalım..
Hayırlı cumalarrrr
MAŞALLAH DİYORUMgünaydın kızlar,
güneşli bir istanbul sabahından hepinize selamlar... Geçen hafta 87.5 kgdım, bugün ise 85.9 kg... Giden 1600 gr. Mutlu oldum sabah sabah. Sporum bu hafta 135 dakika...
Asuman & yena şimdiden ellerinize sağlık canlar...
Eki Görüntüle 559360
günaydın kızlar,
güneşli bir istanbul sabahından hepinize selamlar... geçen hafta 87.5 kgdım, bugün ise 85.9 kg... giden 1600 gr. mutlu oldum sabah sabah. sporum bu hafta 135 dakika...
Asuman & Yena şimdiden ellerinize sağlık canlar...
Eki Görüntüle 559360
MAŞALLAH DİYORUM
günaydın nasıl verdin bizede ip ucu ver aralıgın ilk haftası dr gidicem kilo vermediysem rezil olurum artık dr beni hiç önemsemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?