- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
aa sein diyetin pek sasırtıcı geldi bana...ben temmuz ayının başında 128 kg dum. şu anda 109 kg yum inanılmaz bişey kilo vermek daha da vereceğim ki evleneceğim çünkü yalnız benim diyetim çok farklı değil ne yedim ne yemedim yapmıorum önce akşam yemeklerinden ekmeği kestim sonra akşam yemeğini kestim sonra öğlen yemeklerinden ekmeği kestim şu anda ise öğle yemeklerinde ana yemeği kestim yoğurt mutlaka yerim makarna yada pilav yerim çorba içerim ama yemeği kesinlikle yemiyorum benim inandığım olayım şu eğer bayılma derecesinde açlığınızı hissediyorsanız sakın yemeyin yerseniz 1 ekmek yersiniz o açlığın verdi acıyı çektiğiniz anda anlayın ki 1 kg verdiniz bitkisek çaylar bağırsak çalıştırcı ilaçlar bunlardan kaçının daha sonra tuvalete çıkmakta çok zorlanırsınız bağışıklık kazanınca çok üzülürsünüz teşekkür ederim...
ayyyy amma dertli varmış bu durumlardan..ama cok fedakarsınız kızlar..Özlemcim anlattıkların o kadar tanıdıkki bana hiç yabancılık çekmedimm , biz 2011 temmuda evlendik kaynım 2012 temmuzda biz düğünümüzü herşeyimizi kendimiz yaptık , ,borç deryasına daldık ,gelinliğimi bile tayinimden aldığım yol harcırahımla ödedim, ama kaynımın düğününde hemde eşimin askere gitmesine günler varken , zaten ekonomik sıkıntı çekerken gittik kaynıma 17şer gramdan 34 gram bilezik taktıkbenim elimde 1 tane bile bilezik kalmamışken hemdee , eşimle bunun tartışmasını çok yaşadık ama takmıyorum artık umrum bile değiller , zaten diğer harcadıklarımızı onu bunu hiç anlatmıyorumm :26::26::26:
eşim 3.5 aylık asker ben aylardır tek maaşla dünyaların borcunu ödemek için cebelleşiyorum babamın desteğiyle yaşamaya çalışıyoruumm ,ammaann neyse kuzum yaa ,
uzun lafın kısası ; sen düşünüp almışın bileziğini yani 7 gram değil 77 gram taksanda sana madalya takacak değiller , bunun kıymetini bilecek değiller , o yüzden hiiiçç sıkıntı etme , zaten birde ev hediyesi almışsınn oooo yeterde artar , sıkıntı etme
Evlilik dediniz bana üzüntümü hatirlattiniz bugün eşimle biraz limoniyimde kafam dagilsin diye sizi okuyorum daha 1.5 senedir evliyim ve 5 aylık bir kızım var düşünün yani çok erken başladık tartışmalara suç birazda bende tabii nese ben sizi okumaya devam edeyim en iyisi aklıma geldikçe üzülüyorum
Sağol canım :)) Aklıma gelmedi polis ya da zabıta, kim ilgileniyorsa ona haber vermek.
e birde zayif gelin olmak var hayalimde, oda var yani, gerci damat bile yok ortalikta ama olsun bakalimoda olur insallah
Evlilik dediniz bana üzüntümü hatirlattiniz bugün eşimle biraz limoniyimde kafam dagilsin diye sizi okuyorum daha 1.5 senedir evliyim ve 5 aylık bir kızım var düşünün yani çok erken başladık tartışmalara suç birazda bende tabii nese ben sizi okumaya devam edeyim en iyisi aklıma geldikçe üzülüyorum
1.ceco34.................................................300dk
2.gozde_m...............................................270dk
3.fadime02..............................................180dk
4.clutch-katrem.......................................135dk
5.dafi......................................................95dk
6.nimrel...................................................75dk
7.asumanzeynep........................................60dk
8.arnazar-kavusmak_hayal............................30dk
spor yapan azimli bayanları tebrik ederim
heyecanlı bir şekilde okuyordum yazdıklarını, ta ki boşanma kısmına gelinceye kadar. kendi kardeşim gibi üzüldüm. sanırım olay tam bir balık tutmayı öğretme hikayesi. insanlar bu devirde ne kadar kolay evleniyorsa o kadar az sahip çıkıyor evliliklerine. eşimin kardeşi bizden 1 yıl evvel evlendi, gelin hanımın ev ısrarı yüzünden ev peşinatını ödedi kayınpederim. maaşları da krediye denk düştüğünden başka bir sürü yardım daha yapılmıştır. bizim düğünde bir şey düşer mi bize demediler, biz de istemedik. hiç gözüm görmüyor benim böyle şeyleri ya da bana bu kadar yardım etmelerini kesinlikle istemezdim. yardıma alışan insan zor durumlarla başa çıkamıyor. devam edecek gücü bulamıyor kendinde. ekonomik konular dışında da aynı durum gözleniyor. her sorununu başkasına duyurması gereken, hatta başkalarının çözmesini isteyen "drama queen"lere dönüşüyor ilk sıkıntıda o gelinler. o yüzden alan el olmaktansa veren el olmayı tercih ediyorum ben.
bu arada o kadar tatlı dillisin ki Umutcum, çalışanların da o zamanlarda sıkılmıyorlardı bence. benim bir patronum vardı stajerken. kadın çok konuşurdu, uzardı o toplantılar... ama nerde seninki gibi olayları doğru tahlil etme, tatlı dille derdini anlatma... kadın sürekli birinin hatasını herkese mal eder, hepimizi azarlardı. orada yoksa hata yapan gerizekalılığı bile kalmazdı. kadınlarla konuşmak çok zor, hele de üstünse. sen benden daha iyi bilirsin eminim. keşke her kadın üst senin gibi olsa :)
yaaa bir kıyemt biliyolar bir kıymet biliyolar yemede yanında uyuo 34ün yarısı benim elimde olaydıda , şimdi sıkıştığımda paraya çevirip bi borcumu bişeyimi kapatsam olmazmıydıı ???
valla babam dün aramış yine para yatırmış , ben istemedim bile , kocam gittiğinden beri o kadar çok yardım ettilerki anlatmam, canlarım yaa...
Özlemim sana daha trajikomik bişey söyliim , benim kocam küçük kardeş , kaynım onun abisi
boşver be Aynurum. böyle lazımlarken kıyın kıyın kaçtıklarında söyleyecek lafları kalmaz. eltim hamile benim de şimdi. kayınvalideme yapacak bir şeyimiz var mı diye sordum birkaç kez. annesi yapar zaten yakınında dedi o da birkaç defa. en son dedim anne kızın annesi hangi birine yapsın, 2 ay içinde 3 torun sahibi olacak kadın. küstü sanırım bana. eltim 6 kardeş, annesine 3 ayrı çocuğundan torun gelecek 3 ay içinde. kayınvalidem hala anası yapar modunda. bize hiçbir şey yapmaz ilk torununa böyle düşünen. aman yapmasın daha iyi, yapsa da lafını edeceğinden... biz de bebek arabasını alıcaz anakucağıyla. birer de tam altın takıcaz. bebeğin nasibi diye ayırdım birkaç ay önce... o eminim dönüp dolaşıp gelecek bana bunaldığımda. senin de çıkar karşına kuzum, dert etme hiç.
Canım bak anlattıgın durum esımın kardesınde de var. Asla kendı basına bırsey yapamayn bir çocuk. Mesela kızın işi izmirde ve izmirde yaşıyor diye kız izmirde oturalum dedi, bizimki kaç kere karar değiştirdi. İşte izmire giderse annesi, babası olmayınca naparmış. Alanyada oturursanız kız işsiz kalır nasıl ev geçindirceksin 1000tl maaşla diyoruz ama yok anlamıyor. Neyse en sonunca ikna oldu. Ama dediğin gibi bu güne kadar hiç kendi ayakları üzerinde durmamış.
Ben de ailelerin herşeyi yapmasına karşıyım, ,insan kendi aldığı şeyin kıymetini biliyor. Ama durumları varsa da yardım amaçlı bir iki eşya alınabilir. Benim de asla bunlarda gözüm yok, isteseydim ben de onlar gibi zorlardım ama sonra zor duruma düşecekler diye istemedim. Zaten bizi zorlayan sadece düğün değildiki, düğün zamanı yapılan harcamalar, kayınpeder ve kayınvalidenin yol masrafları, düğünde harcama olursa diye ceplerine koyulan paralar vs derken aslında biz çok fazla eşya da almamışken bir sürü borcun içine düştük. Bir de benim ailem öyle kredi vs olaylarına karşı oldukları için ben bu içine düştüğüm durumdan çok zorlandım. Tabii bu arada bir de eşimin ailesine yardım ve kardeşine para gönderme devam edıyordu(askerde ve ogrencıyken bız yardım ettik). Yani anlıyacağın bir çıkmazın içindeydik. Allahtan mesai ücreti ödenen bir işte çalıştım da ödedik borcu. ama sırf bu iş yüzünden 10 kilo aldım, bağırsaklarım hiç çalışmaya başladı vs vs. Tabiiki kimsede suç bulmuyorum ama bundan sonra eşimden daha dikkatli olmasını istiyorum
Kayınvaliden de çok düşünceliymiş!! Kızın annesi yapsın tabi sen bişey yapma hemi. Sana küsmeye hakkı yok bence. Ben de sen gibiyim canım, içinden gelmiş altın ayırmışsın ne güzel. Ben de ilk evlendiğimde keşke ayırabilseydim üç beş altın. Böyle durumlarda çok işe yarıyor gerçekten. Sen çok düşüncelisin maşallah. Kayınvalidenin almadı gereken ana kucağı vs alıcam diyosun, eltin çok şanslı. Sen gene de çok bol gönüllü olma kız:)) Daha ev alıcaksınız bebek yapıcaksınız. Annen gibi konuştum demi ama
ayyy gelir kııızzz , hele önce bi babası gelsiiinn
yerim seni benn Esooşumm , minik kuzumda yesin teyzesini
İnşallah kuzuum.. Aday adayı da mı yok yaa vardır vardır
Yok canim oda yok,
biraz bu islerden uzak durdum büyük bir hayal kirikligi ve darbe sonrasinda,
bakalim allah büyük elbette benimde karsima dogru insan cikar :)
canım unuttum ama sonucta boz cok sıkıntı cektık hala da bız yardım edıyorum ara ara. Ben kımsen bısey beklemıyorum ama en azından kızım kusura bakma sana bısye yapamadık denılebılırdı. Ya da bı eksıgınız varmı dıye sorulabılırdı. Demekkı benım aılemın de cıngar cıkarması gerekıyormus:)) ben cok borc harc ıcınde kaldım bu yuzden, artık para bırıktırmek ıstıyorum, mesela bak kayınvalıdemın bulasık makınesı bozulmustu ben ona surprız yaptım makıne aldım, sadece bı ıhtıyacınız var mı dıye sorulmayı beklerdım
Merhaba hanımlar,
OĞLumun sınıfın da öğretmenler günü nedeniyle program vardı..
ORadaydım malum yeni geldik. bir yandan yemek yapıyorum telaşlı bir şekil de, bir de size haber vereyim dedim gece listeyi hazırlayacağım vaktim yok çünkü..
Böyle aksıyor liste işi kusura bakmayın..
Ayrıca daha önce de söylemiştim kilonuzu mesaj için de yazdığınız da gözümden kaçabiliyor daha belirgin yazmanızı veya ayrı yazmanızı rica ediyorum..
Tüm kilo verenleri,kilosunu ısrarla koruyanları :) tebrik ediyorum....
Benim kilom da aynı...
Merhaba hanımlar,
OĞLumun sınıfın da öğretmenler günü nedeniyle program vardı..
ORadaydım malum yeni geldik. bir yandan yemek yapıyorum telaşlı bir şekil de, bir de size haber vereyim dedim gece listeyi hazırlayacağım vaktim yok çünkü..
Böyle aksıyor liste işi kusura bakmayın..
Ayrıca daha önce de söylemiştim kilonuzu mesaj için de yazdığınız da gözümden kaçabiliyor daha belirgin yazmanızı veya ayrı yazmanızı rica ediyorum..
Tüm kilo verenleri,kilosunu ısrarla koruyanları :) tebrik ediyorum....
Benim kilom da aynı...
iyiy yapmışsın anlamiş bari benimki olsa töbe valla yiyecek ekmeğimiz< olmasın yinede onlar der aman sinirlendim bak geneAslında o benım gibi düşünmüyordu ama biraz duygu sömürüsü yaptım. Para biriktirmemiz gerektiğini o da farketti. Sen öyle istiyorsan öyle yap dedi izin aldım yani
teşekkür ederiz, ayrıca tüm geçmiş olsun dileklerini sunanlara da teşekür ederiz.. evet dişmiş çok şükür, yani buna da şükür elbet atlatır.. ciğerlerinde boğazında bişey yok dedi, hafif burun tıkanıklığı var ama o da bu kadar ateş yapmaz dedi.. geldikkkk..
benim bu aralar motivasyonum çok düşük, düzenim bozuldu, kahvaltımı ara öğünlerimi zamanında yapamıyorum, uyku düzenimiz alt üst oldu, ondan sanırım.. inş düzene girecek.. eşimle de bu ara diyet yüzünden atışıyoruzz, ben yemediğim için süt olmuyormuş, çocuk da başka birşey yemiyormuş zaten bari sütle doysunmuş, yemek yemem gerekiyormuş, gökten zembille mi inecekmiş bana süt vs.. vs.. söylediği herşeyi yazarsammmm... öğlen zorla yedirdi bana, tehdit şantaj..
ama güzel bir gelişme olacak inş, düzenli spor yapabileceğim.. bakalım hayırlısı..
herkes çok güzel kilolar vermiş.. hepinizi tebrik ediyorum..
yaaa bir kıyemt biliyolar bir kıymet biliyolar yemede yanında uyuo 34ün yarısı benim elimde olaydıda , şimdi sıkıştığımda paraya çevirip bi borcumu bişeyimi kapatsam olmazmıydıı ???
valla babam dün aramış yine para yatırmış , ben istemedim bile , kocam gittiğinden beri o kadar çok yardım ettilerki anlatmam, canlarım yaa...
Özlemim sana daha trajikomik bişey söyliim , benim kocam küçük kardeş , kaynım onun abisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?