Aşk olsun yeri geldiğinde hepimiz anlatma ihtiyacı hissediyoruzne yani biz yazsak sen görüntü kirliliğimi diyeceksin
Sen doldukca içini buraya boşalt canımhiç sorun olmaz
Sorma canım yaa aslında hala 111deyim ama kim görüyorsa kız sen sanki hafif toplamışsın diyorinanılmaz hoşuma gidiyor bugün komşu ablamda kız diyeceğim diyeceğim hep araya laf giriyor senin totoşun baya bir ufaldı dedi
Anam ufalsın zaten okadar tepiniyorum yüzmede olsun fitneste olsun
Cumartesi ve Pazar Fitnes Aletleri değişeceği için fitnes yokmuş ama yüzme var 1 saateğer istersem daha fazlada kalabiliyorum birde bu sefer eccük SAunayada gireyim diyorum hem fitness hem yüzmeye aynı gün gidince eve zor atıyorum kendimi geç oldu diye ama bu sefer azda olsa Girerim inşallah
Özlemcim anlattıkların o kadar tanıdıkki bana hiç yabancılık çekmedimm , biz 2011 temmuda evlendik kaynım 2012 temmuzda biz düğünümüzü herşeyimizi kendimiz yaptık , ,borç deryasına daldık ,gelinliğimi bile tayinimden aldığım yol harcırahımla ödedim, ama kaynımın düğününde hemde eşimin askere gitmesine günler varken , zaten ekonomik sıkıntı çekerken gittik kaynıma 17şer gramdan 34 gram bilezik taktıkbenim elimde 1 tane bile bilezik kalmamışken hemdee , eşimle bunun tartışmasını çok yaşadık ama takmıyorum artık umrum bile değiller , zaten diğer harcadıklarımızı onu bunu hiç anlatmıyorumm :26::26::26:
eşim 3.5 aylık asker ben aylardır tek maaşla dünyaların borcunu ödemek için cebelleşiyorum babamın desteğiyle yaşamaya çalışıyoruumm ,ammaann neyse kuzum yaa ,
uzun lafın kısası ; sen düşünüp almışın bileziğini yani 7 gram değil 77 gram taksanda sana madalya takacak değiller , bunun kıymetini bilecek değiller , o yüzden hiiiçç sıkıntı etme , zaten birde ev hediyesi almışsınn oooo yeterde artar , sıkıntı etme
Ay canım çok güldüm yaa. Limonu gönderip hediyeleri göndermedi demek. Canım valla ben şu an çalışsam belki fazlasını da yapardık, ama sonuçta ben sıkıştığım da banucuğumun da dediği gibi kimse yardım etmeyecek. Kaldı ki kayınvalide bir de ödeme gücü olmadığı halde kredi çekti oğluna bilezik almak için, e krediyi ödeyince ne yiyip ne içecek kadın. İşte bunu düşünmüyo eşimin kardeşi. Gelin iyi bi kız ama damatta iş yok:)) 1 lira bile atmamış kenara evlenmek için. Allahtan kızın biraz birikmişi varmış da, valla ben olsam benim için 1 lira bile biriktirmeyen biriyle evlenmezdim
Sağol canım :)) Aklıma gelmedi polis ya da zabıta, kim ilgileniyorsa ona haber vermek. Aslında haklısın, resmen insan sağlığı ile oynanıyor. Ama maalesef bizim ülkemizde pek özenli işlemiyor bu süreç. Ben direk marketi arayıp bildirdim, çalışanlarla ahbabız zaten, yardımcımın akrabaları var. "Bir daha bu marka girmeyecek buraya, takip edeceğim" dedim, "tamam" dediler. Ayrıca başka bir paket açtırdım onlara da tattırdım, o paket de aynı şekildeydi. Telefon konuşmamız da çok komikti yalnız :))
-Aç paketi
-Açtım abla
-Tat bakalım nasıl?
-Kötü abla
-Bir de ez dişlerinin arasında?
-(öğürerek) Ooooo çok iğrenç abla
:))))))
Çok sevindim Özlemciğim, çok güzel bir başlangıç yapmışsın. İşin daha da da iyi olur umarım. Hamileyken çalışmak için de çok uygun aslında, sonuçta mesaini sen istediğin gibi düzenliyorsun.
Takı meselesinde aklıma bir şey daha geldi, azıcık fesatlık yapayım şimdi. Benim erkek kardeşim evlenirken bizim de durumumuz çok parlak değildi. İki maaş çalışıyoruz, benim maaşım iyi sayılır ama eşimin meslek olarak benden çok fazla kazanabileceği işi o zamanki patronu yüzünden çok az ve düzensiz kazandırıyordu. (Sonra o kötü patron bizi iş sahibi etti :))) Neyse, ailemin de durumu iyi sayılmazdı, babam para tutmayı sevmeyen biridir, çok kazandığı dönem de oldu doktor olarak, hiç biriktirmedi, memur olarak çalıştığı (ssk hastanesinde) dönemde evlendi kardeşim, bir tek maaş sonuçta. Ben de düğünün yarısını ben ödeyeyim demiştim anneme. Annemlerin takısına da katkıda bulunmuştum. Gelen konukların konaklama masrafını da ben karşıladım. (Kızın ailesinin isteği üzeirne onların yaşadığı şehirde yapıldı, biz misafirlerimizi ordu evinde ve otelde konaklattık) Hepsini seve isteye yaptım, kardeşimin içinde bir şey kalsın istemiyordum çünkü. Tüm bunlar için kredi çekmiştim. Eh bir de bir şey takmak istiyorum abla olarak ama eşime bir şey söyleyemiyorum. Ne alsam, nasıl yapsam ne taksam diye düşünüp duruyorum, düğüne 1 ay kala. Bu düşünlerle dolanırken karşıma bir piyangocu çıktı, kazı kazan aldım ve hayatımda ilk defa bana ikramiye çıktı. O zaman 1.000 dolara denk gelecek bir paraTam onların kısmeti işte diye düşündüm, kızın dayısı kuyumcuydu, beni bir toptancıya gönderdi, orada üçte bir fiyatına onun çok istediği tria yüzük aldım pırlanta. Gel zaman git zamaaaan; 3 sene sonra boşanırkeeen gelin hanım dolaptaki çürümüş limonları bile kardeşime geri gönderdi ama o tria yüzük ve annemlerin taktıkları ve diğer zamnlardakid eğerli hediyeler gönderilmedi elbeeeet. :) Asla talep etmedik zaten ama o kadar trip yapıyorsa kralını yapsaydı keşke :)))
...
Aaa ne çok lafa daldım bugün oğlum uyudu diye... Neyse ben de çıkayım artık. Akşam yemeğimi yapmıştım bir de karnıbahar salatası yapayım şimdi
Banucuğum sen çok yaşa emi. Güldürdün beni akşam akşam. Demek çeyizi size yıktılar ha. Ya işte ben de bunu anlamıyorum, ev geçindiren, tek maaşla geçinen insanlara bir de ek yük bindirmek. Neyse ki sen de benim gibisin. Kızmışsın ama hediyemiz olsun demişsin. Borçla harçla evlenseler belkide kendi bileziklerimden takardım ama zaten herşeyleri yapıldı, benim daha çok ihtiyacım var vallahi onlardan
yok yok ben öle demem
bak etrafinda farkediyor gördünmü, canim zaten tartiya yansimasa bile vucuda hemen yansiyor spor,
hemen bir toparlanma geliyor,
ben gecen hafta felan hep leslie yaptim, annem diyorki giz popon kücülmüs bak iyi olmus diyor devam et diyor
hosuma gidiyor benimde,
inan varya sirf istediklerimi rahatca giyebileyim, $IK giyineyim diye kilo vermek istiyorum :)
e birde zayif gelin olmak var hayalimde, oda var yani, gerci damat bile yok ortalikta ama olsun bakalimoda olur insallah
Ay canım kıyamam ben sana. Demek sen de aynı sıkıntıları çektin. Yalnız o 34 gramda çok olmuış kızz:)) İnşallah kıymetini bilirler de. Demekki hep büyük kardeşler fedakar olmak zorunda,benim annem babam da yardım etti ama ben istemeye çekindim hep o ayrı. İnsan kendine yediremiyor.
ya bu evlilik mevzuları çok üzücü ya... insallah ben evlenirken sorun yaşamamçünkü ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. (benim yaşım var klasik bir evlilik modo lomaz diye düşünüyorum, inşallah yanılmıyorumdur)
Benimde aklıma birşey geldi... 5 yıl kadar önce ablam oğlunu evlendirdi. Memur maaşı ile geçiniyorlardı babadan kalma tarlalarını sattılar. O parayla kendilerine bir ev alıyordu ama ev almayıp düğün yaptılar. Kız evide oğlan evde çok abarttı böyle karışıklı yarıştılar... Herşeyleri muhteşem ötesi oldu. Dügünden 1 yıl sonra gelinin annesi çok ciddi hasta (psikolojik) oldu. Düğün yapılırken kredi çekmişler ve ödeyemişler haciz vs. gelmiş. Kadıncağız yeni yeni iğleşiyormuş. değermi bilemiyorum biri hala kirada diğeri sağlığını kaybeti...
ozka82, allah size göstermesin, mutlu mesut dedikodusuz, sağlıklı güzel bir düğün olsun. evlenenlerde mutlu olsun.
cecocum kesin vücudun toparlamıştır .. hele de o kadar spordan .. vercez kilolarıııııı
yaaa bir kıyemt biliyolar bir kıymet biliyolar yemede yanında uyuo 34ün yarısı benim elimde olaydıda , şimdi sıkıştığımda paraya çevirip bi borcumu bişeyimi kapatsam olmazmıydıı ???
valla babam dün aramış yine para yatırmış , ben istemedim bile , kocam gittiğinden beri o kadar çok yardım ettilerki anlatmam, canlarım yaa...
Özlemim sana daha trajikomik bişey söyliim , benim kocam küçük kardeş , kaynım onun abisi
Ağzından bal dalmıyor şekerimmmmmmm
İnşallah hep birlikte veririz bu kiloları
boşver be Aynurum. böyle lazımlarken kıyın kıyın kaçtıklarında söyleyecek lafları kalmaz. eltim hamile benim de şimdi. kayınvalideme yapacak bir şeyimiz var mı diye sordum birkaç kez. annesi yapar zaten yakınında dedi o da birkaç defa. en son dedim anne kızın annesi hangi birine yapsın, 2 ay içinde 3 torun sahibi olacak kadın. küstü sanırım bana. eltim 6 kardeş, annesine 3 ayrı çocuğundan torun gelecek 3 ay içinde. kayınvalidem hala anası yapar modunda. bize hiçbir şey yapmaz ilk torununa böyle düşünen. aman yapmasın daha iyi, yapsa da lafını edeceğinden... biz de bebek arabasını alıcaz anakucağıyla. birer de tam altın takıcaz. bebeğin nasibi diye ayırdım birkaç ay önce... o eminim dönüp dolaşıp gelecek bana bunaldığımda. senin de çıkar karşına kuzum, dert etme hiç.
yok Esoşum yaa takmıyorum , geçti gitti hepsi mazide kaldı , şimdi onlar toplamaya çalışıyorlar , onlara karşı bi kinim yok ama yaptıklarınıda asla unutmayacağım , yaşadığım süre boyuncaa ....
ayyy ne güzel düşünmüşün kuzum yaa , bende doğurayım bi tane Esra teyzesi taksın ona bi 5i 1 yerde
takarım kuzum :) işe bir gireyim biriktirmeye başlarım hemen :)))
bebek dediğin nasibiyle geliyor gerçekten. eminim senin kuzun da kısmetli bir bebek olacaktır.
...Canım bence kendine haksızlık ediyorsunne demek miskin kız sen miskinsen bu hamaratlıkla ben öleyim o zaman inan yaptıklarını hayranlıkla okudum Evet çok yorulmuşsundur, sinirlerinde çok bozulmuştur ama sonuçta çok güzel birşey yapmışsın eminim çokta güzel olmuştur Oğluşunda okulda her zamankinden fazla gurur duymuştur senle sonuçta kim oturupta okadar uğraşır kurabiyele heleki trüf kazasından sonra
Keşke senin kadar hamarat olabilseydim ama nerdeeee totoşumu kaldırmak zor geliyor bazenbirde sapıtırım diye de yapmıyorum ancak nadiren
Sağolun ızla riltifatlarınız için :) hepimizin çocukları için yaptıı şeyle rişte, ama aksilik aksilik üzerine gelince şalterler attı bende...
Umuttt çok hamaratsın he haklısında .. Ama yaptığın hazırladığın kurabiyeler eminim değmiştir.. Bence oğlunun keyfi her şeye bedel.. Bebeğim büyüsün bende o günler için sabırsızlanıyorum..
...
Eh bu hikayede kıssadan hisse şu canım; ele yapılan elde kalıyor. Çok basit, sığ bir düşünce ama gerçek böyle bence. Ne oldu? Boşandılar hepsi el kızında kaldı. Ele yapılanın kıymeti de çok az biliniyor. Haa Aynur'a yazdığın gibi ihtiyaçları olur, her hevesleri kursaklarında kalmış olur o zaman insan kendi şartlarını da zorlar. Sen fazla fazla yapmışsın için rahat olsun. Kayınvaliden de hasta halien rağmen borç altına girmiş, umarım Allah kolaylığını verir, öderken zorlanmaz.Ay canım çok güldüm yaa. Limonu gönderip hediyeleri göndermedi demek. Canım valla ben şu an çalışsam belki fazlasını da yapardık, ama sonuçta ben sıkıştığım da banucuğumun da dediği gibi kimse yardım etmeyecek. Kaldı ki kayınvalide bir de ödeme gücü olmadığı halde kredi çekti oğluna bilezik almak için, e krediyi ödeyince ne yiyip ne içecek kadın. İşte bunu düşünmüyo eşimin kardeşi. Gelin iyi bi kız ama damatta iş yok:)) 1 lira bile atmamış kenara evlenmek için. Allahtan kızın biraz birikmişi varmış da, valla ben olsam benim için 1 lira bile biriktirmeyen biriyle evlenmezdim
heyecanlı bir şekilde okuyordum yazdıklarını, ta ki boşanma kısmına gelinceye kadar. kendi kardeşim gibi üzüldüm. sanırım olay tam bir balık tutmayı öğretme hikayesi. insanlar bu devirde ne kadar kolay evleniyorsa o kadar az sahip çıkıyor evliliklerine. eşimin kardeşi bizden 1 yıl evvel evlendi, gelin hanımın ev ısrarı yüzünden ev peşinatını ödedi kayınpederim. maaşları da krediye denk düştüğünden başka bir sürü yardım daha yapılmıştır. bizim düğünde bir şey düşer mi bize demediler, biz de istemedik. hiç gözüm görmüyor benim böyle şeyleri ya da bana bu kadar yardım etmelerini kesinlikle istemezdim. yardıma alışan insan zor durumlarla başa çıkamıyor. devam edecek gücü bulamıyor kendinde. ekonomik konular dışında da aynı durum gözleniyor. her sorununu başkasına duyurması gereken, hatta başkalarının çözmesini isteyen "drama queen"lere dönüşüyor ilk sıkıntıda o gelinler. o yüzden alan el olmaktansa veren el olmayı tercih ediyorum ben.
bu arada o kadar tatlı dillisin ki Umutcum, çalışanların da o zamanlarda sıkılmıyorlardı bence. benim bir patronum vardı stajerken. kadın çok konuşurdu, uzardı o toplantılar... ama nerde seninki gibi olayları doğru tahlil etme, tatlı dille derdini anlatma... kadın sürekli birinin hatasını herkese mal eder, hepimizi azarlardı. orada yoksa hata yapan gerizekalılığı bile kalmazdı. kadınlarla konuşmak çok zor, hele de üstünse. sen benden daha iyi bilirsin eminim. keşke her kadın üst senin gibi olsa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?