kılo cızelgesı yapmak ıstıyorum nasıl yapa bılırım ayyy bende cok sey ıstedım galıba:
suan 98 kıloyum 40 yasındayım 2 kız annesıyım kk eskı uyelerındenım kılo vermek ısteyen arkadaslara basarılar dılerım
Memnun oldum
Benimde adım banu, 33 yaşında 12 ve 2.5 yaşında iki kız annesiyimistanbuldayım ve evhanımıyım.
İnşallah çok güzel kilolar veririz
Bu arada 1000 kalorilik diyet yapacağım demişsin ama az değilmi :44:
Burada diyetisyen eşliğinde kilo veren arkadaşların coğu 1800 kaloriyle başlayıp kilo vermeleri durdukca kaloriyi yavaş yavaş azalttıyorlardı genelde
Yanlış anlama ama yarın öbür gün biraz kilo verdikten sonra kilo verme durursa daha ne kadar kısabilirsin diye düşündüm bir an
Ben diyetisyene gitmiyorum genel olarak hepsine gıcık olurumpara tuzağı olarak görüyorum hatta geçmişte burada gidenlerin çoğu gitmekten vazgeçti sonuçta işin özünü öğrendik ve diyetisyen bütün gün bizi kontrol etmiyor herşey bizim irademize bağlı
Kalori hesabı da yapmıyorum ama genel olarak protein ağırlıklı besleniyorum
Kızlarrr ELBİSTAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İngilizce öğretmeni Aynur oldumm , oolleeyyyy :118::118::118::118:
canım 5 ay kadar 2 ileri 1 geri oldu , ama kırdımm sonundaaa , yola devam
arnazar çok üzüldüm canım başınız sağolsun
görümcene de Allah acil şifalar versin inşallah
kızın için de iyi güvenilir biri çıkar inşallah karşınıza
arnazar, geçmiş olsun, acil şifalar. Ben kuzenimi 38 yaşında bu hastalıktan kaybettim. Artik tıp daha ileri eminim iyi olacaktır...
oyyy allah şifasını versin görümcenin
ölenede allah rahmet eylesinnn
çok zor allah geride kalanlara yardım etsin
inşallah karşına iyi biri çıkar
Selamün Aleykümmmm :122: :122:
Canım öncelikle başınız sağ olsun. Rabbim ailesine sabırlar versin gerçekten çok üzücü ve nasıl bir kaderse baba oğul aynı kaderi yaşamışlar :26: Görümcene de Allah acil şifalar versin ....Aminnnnnnnnnn
Bütün dualarımız sizlerle canım inşallah hayırlısıyla görümcen bir an önce iyileşirde hepiniz derin bir nefes alırsınızkuzucuğun içinde inşallah güvenilir ve düzgün birini bulursunuz
amin inşallah canım rabbim herkesin gönlüne göre versin
canım rabbim sana sabır ve kolaylıklar versin çok zor bişey olsa gerek ne denilir bilmemki rabbim bundan büyük dert göstermesin inşallah
Canım çok geçmiş olsun..Doktor kanser şüphesiyle sevk etmiş zaten...
İnşallah bahsettiği hastalık değil de daha basit bir hastalıktır...
Öyle bile olsa yaşının genç oluşu,tıpın çok ilerlemesi daha çabuk yenmesine vesile olur...
Allah yardımcınız olsun..
İzmir'de hangi hastaneye gelecekler acaba.?
Yardıma ihtiyacınız olduğunda seve seve ben ve eşim elimizden gelecek şekil de yardımcı oluruz...
Ege üniversitesi onkoloji konusunda daha iler de deniliyor...
Ölen yakınınızın ailesine sabır diliyorum...
Kızlarrr napıyosunuz asayiş berkemal mi:)) Okuyorum okuyorum tam yazıcam bişey çıkıyo vallahi. Bu aralar hesap,kitap işleriyle uğraşıyorum kafam çok meşkul vallahi. Bugün eşim başvurdu ev kredisine. 1,2 güne expertiz gidecekmiş. Umarım evin değerini istediğimiz gibi çıkarır da en az 110bintl kredi çıkar. Bakalım annem de bugün krediye başvurcak, bi 30bin tl kredi çekecek bizim için kadın. Valla keşke eşimin ailesinin de biraz yardımı olabilseydi. İnsan böyle zamanlarda ihtiyaç duyuyo. Taşınma masrafı, tapu masrafı, ev için DASK, kredi için bankanın kestiği para derken çok masraf oluyo malesef. Bakalım bi şekilde altından kalkmamız lazım.
Ben evlendiğimizde fırın almamıştım, daha sonra da mini fırın aldım luxell börekçi. Malesef çoık kaliteli! yaptıkları için tavanındaki ısıtıcı yerinden çıkıp duruyor. Zaten yeni evde ankastre fırın için boşluk yapmışlar. Yani anlıyacağınız bana 3lü ankastre set lazım. Fırın, ocak ve davlumbaz. Ayrıca gömme dolap yapılcak daire kapının arkasındaki boşluğa. Ayrıca bir de duşakabin lazım. Bunlar zaruri olucak. Evdeki çalışma masası ve kitaplığı satıp küçük odadaki duvarın köşesine kitaplıklı çalışma masası yaptırıcam. Öyle devasal bişey değil tabii. Eşim hale öğrenci olduğu için yaptırmam lazım. Evdeki hali hazırdaki kitaplık ve çalışma masası çok yer kaplıyor. Gömme dolabı yaptıracağım marangoza onu da yaptırırım diyorum. Zaten o oda aynı zamanda çocuk odası olucak. Çocuğun beşiği ve dolabı için bi duvarı boş bırakıcam. Bir koşu bandım, bir kanepem bir de bu yaptıracağım köşe kitaplık olucak. Köşe yaptırmamım sebebi yerden tasarruf etmek.Şimdilik başka hiçbir eşyamı değiştirmiycem. Haa bir de perdeler zaten uymuyor. Sadece yatak odasının perdesi kalıcak, diğerleri değişecek.
Bir de bu ay gene bebek yok sanırım. Ayın 15inde hasta olmam lazım ve gene yüzümde ufak tefek sivilcelenme oldu. Bende genelde olur adetten önce.
kızlar ölüyorum agrıdan onun yuzunden sınavıma giremedim ve cok mutsuzumsabah bi agrıyla uyandım sormayın karnımın altıyla sag böbrek kısmımın agrısından ölüyodum 2 agrı kesici içmeme ragmen dayanmadım yarı yoldan döndum sonrada kendime kızdım belliydi dayanmayacagın o yarı yolu niye gittin die suan hareketsiz durudugum için hafif bir sızı var doktora nasıl gitcem onu dusunuyorum
Ya kızlar bir kaç gün önce parmağımı bulaşık makinesini boşaltırken üst kısmına sürtmüştüm ve tam orta parmağımın üzeri yara olmuştu. Kaç gündür geçmiyordu ve etrafı sararmıştı :26:
Bugün eşime gösterdim dolama olmuş dedi
İrini sıkıp biraz rahatlattı ama inanılmaz acıyor şu andaaranızda dolamaya iyi gelen birşeyi bilen varmı :44::44:
ASU GÖRMEMİŞİM KUSURA bakma cadıyla uğraşıyodum uyumak bilmiyooo bu aralar dışarı çıkamadığımız için bunalıyo çocuknursena nasıl gitti bugün beslenmen
ben bikaç gündür reglden dolayı zor anlar yaşasam da kaçamak yapmadım şükür
kızına sevindim aman hasta olmasın yavrucak perişan oluyosun hastanelerdehayirli geceler
zukunft cnm gecmis olsun rabbim acil sifa versin aminnn
waw cnm tekrar hosgeldin rabbim ibadetini kabul etsin aminn
cecom cnm gecmis olsun rabbim acil sifa versin amin
nursenacim su an kizim iyi ateslenmedi allahima bin sukurler olsun az önce yatmaya hazirladim anne cigerlerim simdilik iyi dedi kalpde fena deil
asucum ben bu gunde yedim yaw offff sinir oluyorum artik saat 19 da asure geldi suslu cok guzel gözüküyordu esime dedim al ye esim mutfakta sigarasini icene kadar ben oturma odasinda bitirdim esim geldi ne yaptin asureyi sen istemeyince ben yedim yiyipde beni kurtarmadin diye kizdim esime
gecmis olsun dilekleriniz icin hepinize tskler kizlar
nursenacim rabbim kavustursun esine sag salim gec oldu ama
ağız yarası kötüdür karadut suyu iyi gelir diye biliyorumof ya kızım gene kötü ağzında yaralar çıkmaya başladı. çok canı acıyo ağlamaktan ateşi çıktı. akşam akşam gene acile gittik.antibiyotiğimiz dün bitti şimdi gene verdi.delircem sonunda bir buçuk aydır antibiyotik kullanıyoz mahfoldu çocuğum ya.işin garibi ilaçları almak için gittiğimiz eczacı ağızdaki yaraların çok antibiyotik kullandığımız için olduğunu söyledi çok şaşırdı yara için tekrar antibiyotik verdiğine ağızdaki bitakım mukozayı yokmu ne ediyomuş ve ağızın çok daha çabuk mikrop kapmasına sebep oluyomuş.neyse sonuç olarak ilaca başlıyayımmı başlamıyayımmı bilemedim.biraz ara vereyim diyorum.bi fikri olan varmı?he bide yaralar için bi solisyon aldım inş yarar.gerçi tuzlu suyla sildim falan ama bilmiyorum nekadar işe yarar.yemek yemiyo canı acıyo diye su bile içmiyo.çok iştahlı bi çocuktu yaşıtlarına göre tombiş tombişti hastalıklar perişan etti çocuğu acayip zayıfladı bembeyaz oldu yüzü gözü hep hasta bakıyo.af allahım aff.
ayyyy ne fana ne kıskanç gelinsin kızzz kadın hastalandı diye sendemi hastalandınnn kötü gelinmerhaba topikdaşlarım sonunda gelebildim..
gecen hafta kvde kaldık seker hastası kendisi ve yalnız yasıyor..
yazın orus tutturmadık zorlanırsın diye hoş doktora göre hiç tutmaması gerekıyor ama dinlemıyor
şimdi günler kısaldı diye dşünmş 2 gün oruc tutmus ve seker yine tavannnn
yalnız da yasıyor off off
evinden de cıkmaz öle olunca biz gitmek zorunda kaldık
pazar gününe kadar ordaydım
ah birde cumartesi gecesi dısardan bişeler getirttik ben tavuk salata yedim ama gece 3gibi öle fena oldumki
ishal,kusma,sancı... kendimi hastaneye zor attım
serumlar ilaçlar falan derken yeni yeni kendime geliyorum..
sizler nasılsınız?
listeye de yetişemedim kv de internet yokYena cım senden özür dilerim...
Offffff offfffff bu saat oldu benim kücük cadı hala uyanık :26:
Öğlende okadar uğraştım uyumadı en sonunda ben geç oldu uyumasın diye uğraşırken saat akşam 6da koltuğa yatıp üzerini örttü uyudukız uyuma sakın diyene kadar horlamaya bile başladı
Tabi doğal olarak şimdi cin gibi
Ana kız sabahlıyacağız herhalde
canım çok geçmiş olsun kızına rabbim en kısa zamanda şifasını versin inşallah bence biraz ara ver antibiyotiğe sonuçta oda çok yararlı bişey değil:44::44:of ya kızım gene kötü ağzında yaralar çıkmaya başladı. çok canı acıyo ağlamaktan ateşi çıktı. akşam akşam gene acile gittik.antibiyotiğimiz dün bitti şimdi gene verdi.delircem sonunda bir buçuk aydır antibiyotik kullanıyoz mahfoldu çocuğum ya.işin garibi ilaçları almak için gittiğimiz eczacı ağızdaki yaraların çok antibiyotik kullandığımız için olduğunu söyledi çok şaşırdı yara için tekrar antibiyotik verdiğine ağızdaki bitakım mukozayı yokmu ne ediyomuş ve ağızın çok daha çabuk mikrop kapmasına sebep oluyomuş.neyse sonuç olarak ilaca başlıyayımmı başlamıyayımmı bilemedim.biraz ara vereyim diyorum.bi fikri olan varmı?he bide yaralar için bi solisyon aldım inş yarar.gerçi tuzlu suyla sildim falan ama bilmiyorum nekadar işe yarar.yemek yemiyo canı acıyo diye su bile içmiyo.çok iştahlı bi çocuktu yaşıtlarına göre tombiş tombişti hastalıklar perişan etti çocuğu acayip zayıfladı bembeyaz oldu yüzü gözü hep hasta bakıyo.af allahım aff.
merhaba topikdaşlarım sonunda gelebildim..
gecen hafta kvde kaldık seker hastası kendisi ve yalnız yasıyor..
yazın orus tutturmadık zorlanırsın diye hoş doktora göre hiç tutmaması gerekıyor ama dinlemıyor
şimdi günler kısaldı diye dşünmş 2 gün oruc tutmus ve seker yine tavannnn
yalnız da yasıyor off off
evinden de cıkmaz öle olunca biz gitmek zorunda kaldık
pazar gününe kadar ordaydım
ah birde cumartesi gecesi dısardan bişeler getirttik ben tavuk salata yedim ama gece 3gibi öle fena oldumki
ishal,kusma,sancı... kendimi hastaneye zor attım
serumlar ilaçlar falan derken yeni yeni kendime geliyorum..
sizler nasılsınız?
listeye de yetişemedim kv de internet yokYena cım senden özür dilerim...
kızlar hepinize çoooook tsk ederım.izmirde tanıdıklarımız var çok şükür. yardım talebınde bulunan arkadsları a da tsk edıyorum. doktorumuz 9 eylülde. ancak once yazahanesıne gıdeceğiz. alsancaktaymış.halam izmirde. esımı ve kardesını onlar karşılayacak.allahın izni ile ınş hıç bırsey çıkmaz.
dune göre daha ıyıyım. kızıma bakıcı buldum. kapıcımızın hanımı bakmak ıstedı. kadın mulayım sakın bırıne benzıyor. zaten kapıcımız çooook temızı ve duzenlı. evlerıne gıttım tertemız evlerı. ınş kızıma da ıyı bakarlar. dun akşam benı yedı bıtırdı. çocuk resmen agzı ıle saldırıyordu bana. sankı benı neden bırakıyorsun baskalrına dıye öç alıyordu. oturdum bır saat agladım. ev hanımı olanlar en azından kendı çocuklarını kendılerı buyutuyor. bızımkıler elden ele sürünuyor... insanda sans olacak. annem gıttı ablamın kızına baktı. ıkı senedır de kardesımı gonderıyor. aradım anne gel kızıma bak dedım. öff pöff dedı. gelse mınnet yapacak. sonra aradım gelme bakıcı bulcam dedım...dun buldum dıye aradım. ıyı ışte daha ıyı oldu dıyor. beeen kaynanamı annemden çok sevıyorum. esımın ailesının bana verdiği degerın on da bırını ailem vermıyor. yanımdakı görumcem gıdecek dıye ne kadar üzülüyorum. o da aynı sekılde. dun ıkımız bır agladık. yenge çok alıştım zor gelıyor bana da gıtmek dıyor... görumcelerım kardeşlerımden ıyı. evlendığımden berı ıkı gun benı yalnız bırakmadıler. yuku hıç tek basıma göğüslemedım. kardeşlerım bı doğumda geldıler. sonra da yok evını temızledık. yok iş yaptık evınde... yaz tatınde kavga ettım onlarla bu yuzden ve 6 aydır konuşmuyorum.... ayyy kızlar yukum öyle kı boynumda ....çooooooooooooook yorgu ve mutsuzumallah daha buyuk dert vermesın.cumlenızden allah razı olsun. dualerınızı eksık etmeyın bızlerden....
canım hayırlı ugurlu olsun evınız. rabbım saglık ve mutluluk içince yasamanızı nasıp etsın..
hayat herkezi farklı yerlere savuruyor abilerin arayabilirlermiş telle ayıp etmişler bazn sorunlar oluyo kafaya taktığım annemi koruma iç güdüsüyle ama seslenmiyorum çünkii kötü arada laf söyleyen oluo malesef adımız görümce sonuçta onlar anneleriyle barışıyolar anneleriinnin lafları batmıyo ama bizim söylediğimiz batıyooKızlar okudum geçmişi ne çok şey olmuş..
Hasta olanlara hastası olanlara geçmiş olsun... Allah yardımcınız olsun....
Doğum günümü kutlayan herkese teşekkürler çok sağolun kızlarr...
Dün eşimle sabah dans ede ede bir hal oldum... hamile kaldığım kiloya inmek üzereyimm :))) Çok severek aldığım bir kotum vardı onun içine giremiyordum ağlıyordum sinirimden... Şimdi onun içindeyim resmen yatağa bile o kotla girecektim.. Eşim bile çok mutlu oldu halime...
Kızlar bende gelinim bir yanda da görümce ama abilerime o kadar kırgınım ki... biz kardeşiz küseriz barışırız .. Ama evlendiklerinden beri çok değiştiler.. Biz değişmedik mi evet değiştik.. Hayat herkesi farklı yönlere gönderiyor.Herkes kapısını kapatıncaya kadar ortak alanda yaşıyor... Hiç görümce olmadım ya da görümcelik yapmadım ama insan bir şeyleri gördüğünde üzülüyor..
Bir abimin eşi yabancı uyruklu paraya aşırı tamah eden birisidir.. Hep bana hep bana der .. İlk çocukları özürlü açıkçası onun gelişmesini sağlamak yerine kendime yeni bir buzdolabı alırdım diyebilecek kadar cahil... Gerçi biraz biraz toparlanıyor gibi...
Diğer abimin eşi ise acayip ya nasıl anlatsam herşeyi biliyor herşeyi amaa...anneme babama saygıları yok..herkesi kınıyorlarr...
gelelim kırgınlık sebebine ya ben kızkardeşleriyim internet üstünden paylaşım sitesnden doğum günü kutlamak nedir.. telefon var zor mudur açıp iyi ki doğmuşsun demek ..
Büyük abimin eşi ile 5 gün ara ile doğum yaptık .. Önce o doğum yapacaktı benim gebelik zehirlenmesi başladığı için doktor acil aldı çocuğu söylediği laf ağrıma gitti hemen niye doğurdun nedir bu ilgi isteyişin arkadaş bu nasıl bir cümledir ben zar zor bir hamilelik geçirdim çok şükür bebeğine kavuştun sağlıkla demek yerine bu nasıl bir kalp kırmaktır..
Dedemin yedisinde mevlüt sırasında yine bizim büyük gelin ettiği lafa bak ( cenazein olduğu gün gelememiş çocuklatr gripmiş)annem bana dargındır belki gelmedim diye ..Valla ilk defa bağırdım dedim sen ne saçmalıyorsun annemin canı yanmış senin neden gelmediğinimi sorgulayacak annemi tanımıyormusun sen dedim.. Bana bile bebeğini bırakıp gelme dedi .. Sürekli böyleler vsss ...
İlk defa bu kadar kızgınlığımı dile getiriyorum ben .. Abilerim uzak değillerdi bu kadar bende bu kadar içten görümce değildim.... Biz hep kalabalık olarak büyüdük abiler kardeşler kuzenler.. Bebeğiminde ailesi kalabalık olsun istiyorum .. Abilerimle onların eşleri ile hatta ve hatta eşimin abisi yengesi ile de aynı şekilde olsun istiyorum zor değildir dimi ama insanlar hayatları zorlaştırıyor...
Ay ne uzun yazdım...
Basit yaşamayı neden beceremiyoruz benim içinde geçerli bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?