Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

HANGİ YÜZLE?
Sürekli bir işi olmayan adam evleniyor.
Üç çocuk sahibi oluyor.
Ardından kira kredi vs borçlarını bahane ederek, 25 yaşındaki eşini boğarak, 5 ve 7 yaşındaki çocuklarını bıçak darbeleriyle öldürüyor.
45 günlük bebek açlık ve susuzluktan ölüyor. Katil koca, "fare zehiri içtim ama sadece bayıldım" diyor.
Çocuklarına bıçak saplayacak kadar cinnet geçiren biri, kendisine fare zehrini layık görüyor. Böyle bir baba, bir ayna bulsun kendine. "Hangi yüzle yaşıyorum" diye sorsun.
Mutlaka bir cevap alacaktır.

waw üzme kendini bukadar kaderinizde var ise birgün oda olacaktır. hakkında hayırlısı ne ise o olsun.Annelik çok başka bişeydir bence ve her bayan cenin düştüğü zaman farklılaşıyordur Rabbim öyle bir yaratmışki bizi hissetmeye başladığımız zaman önceden eğitilmisiz gibi oluveriyoruz merhamet nedir sevmek sevilmek nedir daha iyi anlıyor ve yapıyoruz. bu yüzden demeki ben anne olamam gibi bu arada ben bekarım :) duyan duymayanda anne oldum olucam zanneder. gözlemliyorum sadece :)

cixs cixs cixs olmuyor böyle kizarim cok birincisi kiloya takilmak yok, sen saglikli beslenerek uzun vadede kendine yatirim yapiyorsun canim, unutma bunu, yiyecegin bir tabak kizartma seni teselli etmez ancak kalp ve damar hastaliklarina bir adim yaklastirir. anliyorsun demi? yilmak yok, vazgecmek yok.
ikincisi bebek yoksa yok, bu ne kahir aaa hic yakismiyor sana. ben evlendigimde esim 33 yasindaydi. 2 yil sonra cocuk istedik 2 düsük yaptim arka arkaya. esim üzülme olur dedi bende senin gibiydim kara topraga bakip aglardim Allah im su toprak can veriyor ben bedenimde can tasiyamiyorum diye. yaptigin tek sey kendine kötülük etmek . herseyin bir zamani var üzülme, ben esimi baba yaptigimda kocam 37 yasindaydi.40 yasinda gene baba yaptim onu. doktorlar bana tib mucizesi olarak bakiyor biliyormusun? bana tüp bebek yapmayi önermislerdi. benim PCO sedromum var , + tiroid sorunum var. kendiligimden hamile kalma olasiligima doktorlar %2 olasilik vermislerdi.senede 1 kere adet görüyordum ben onuda igne zoruyla getirtiyordum.hem erkegin yasi hic önem tasimiyor inan. 70 yasindaki biri bile biyolojik acidan baba olmaya hala müsait.önemli olan sensin burda, senin sagligin. seninde 40 yasina kadar anne olma sansin var :) kuzum neden üzülüyorsun.? dua ediceksin isyan etmek yerine. Allah hayirlisini versin diceksin.
hem biliyormusun bu bebek isini cok takma kafaya. kendine psikolojik baski yaparsan yumurtalarin döllenmek icin catlamamakta inat eder. ciddiyim bak bu konuda. yapilan arastirmalara göre kadinlar en cok kendilerini baski altinda hissetmediginde kafasi rahat oldugunda hamile kaliyormus. yani ne yapiyormusuz canim ? bol bol dua edip hayirlisini istiyormusuz ve hamile kalana kadarda saglikli beslenip kendimize yatirim yapiyormusuz.

Selam kızlarrr..
Ben pazartesi başlamıştım diyete , 5 günlük bildirim yapıcam.
Haftaya inşallah tam bildirim olur :)

Başlangıç : 90.5
Bu Hafta : 89.3
Giden : 1.2
Toplam Spor : 240 dk

Haydi bakalım gerisi diğer haftaya inşallaah :)

günaydınlarrrr

öğle oldu kız tünaydın tünaydııınn bende iki gündür erken kalkıyorum ya havalara girdim

gelde beddua etme ya. Allah ıslah etsin diyorum zorla. tam beddualık bir yaratık. ne koca denir ona ne baba ne de insan. ölmeyi çok istiyorsa kendini boğsun eşini boğduğu gibi. bıçakla öldürsün kendini çocuklarına yaptığı gibi. kendinimi acındırıyor zehir içtimde bayıldım diye. pislik herif

evet bencede, alıcam

kabızlığın geçse, kilonda düşer tatlım çok üzülme benim annemin den uzun süre çocukları olmadı sonra biz olduk 3 kardeşiz,
şunuda mutlaka dene

bulabilirsen soğuk sıkılmış hakiki zeytin yağınıdan sabah akşam 1 kaşık salatana kat ve bunu ye, önemli olan yağı pişirmemen çiğ olarak tüketilmesi lazım
kaliteli ve soğuk sıkılmışsa kilo aldırmıyor !!!

şimdi evinde varsa 2 kaşık zeytin yağını bir kase kepekli makarna ve salata yap karıştır ve ye, faydası olacaktır

Allah sonumuzu hayır etsin..

kızlaarr bildirim yapıp kaçayım bir ara uğrayıp geçmişe bakarım

kilo : 87.4
spor yok
bu hafta artı olduğumu düşünüyordum. hiç dikkat edemedim. pek veremesemde en azından almamışım.

Kıyamam ben sana kuzum yaaa
Biliyorum insanını canı çok sıkılıyor hatta ben inan çoğu kez gözyaşı döktüm sırf kilo veremiyorum diye ama inan bu acaba verecekmiyim sıkıntısı bile kilo vermeyi engelliyor
Sen beslenmene devam et yapabildiğin kadar sporu yap ve gerisini Allaha bırak inan o stresi bıraktığın an kilolar patır patır gidecektir
Bebiş özleminide tamin edebiliyorum ama bence kendini suçlama bu konuda. Sonuçta Rabbim sana ne zaman nasip ettiyse o zaman o mucizeyi sizlere verecektir Sana bu konuda sonuna kadar destek olan bir eşin var, senin suçun diye birşey söz konusu değil sonuçta Rabbim eşine Baba olmayı nasip etmediği sürece değil seninle bir başkasıylada evli olmuş olsa yine baba olamaz sonuçta nasip etmezse etmez.
Sen şimdilik sadece kendine ve sağlığına odaklan güzelim Emin ol kilolar gittikce ki bence önünde az bir yol var kendini çok daha iyi hissedeceksin ve Rabbim inşallah ondan sonra sana dünya güzeli bir mucizeyi sağlıcakla kuçağına almayı nasip edecektir

o 45 günlük bebeğin ölmüş annesinin kucağında açlıktan öldüğünü duyunca nasıl içim parçalandı anlatamam yüreğim sızladı şuan yazarken bile gözlerim doldu babaymış ne babası yaa hayvan demek bile hayvanlara hakaret olur yaratık demek en doğrusu sanırım...

selamun aleykum herkese merhaba...

kilom 98,5 adetimde bitti gibi ama hala su içemiyorum...

acele çıkmam lazım geçmişide bölük pörçük okudum...herkese iyi bildirimler...

Selamün aleykümmm....

bende geldim....aslında bi saat önce gelmiştim ama kuzular rahat bırakmadığı için bırakıp gittiydimm....

bu hafta herkesin maşallahı varrrr..herkes eksilerdeee....

kilo:94,5

spor:350 dk

çok karnım ağrıyo ama inş ilk fırsatta bugünkü sporumuda yapıcamm....

yenacım asucum şimdiden teşekkür ederim ellerinize sağlıkk.....

ooooo maşaallah bende aynı kervandayım 9 senelik evliyim.....

Herkese merhabalar,

Acil kilo bildirip çıkacağım, sonra gelip geçmişi okuyacağım ama Umarım herkes iyidir.

Kilom; 78,8
Spor; 140 dk yürüyüş

Pazateside beri epey dikkat ettim ama ancak 300 gr gitmiş Neyse ne gitse razı olacağım artık :)

ben 2 sene önce 5 ay tedavi gördüm sonra bıraktımm...3.5 yıllık evliyimm..kilo vermek için bıraktım tedaviyi..şimdide başlamıyor eşim biras daha kilo ver sonra diyorr...ne bilem işte..herşeyin hayırlısı olsun inşallahh...allah sizi bağışlasın annene babana...sen hangi şehirdesinn??varmı o dr hala...adam akıllı bi dr da bulamadım yaaaa...belki bulsam başlıcam hemenn.çokk sağol canımmm iyiki varsınızzz...

sağol canım yaaa..valla üzüldüm ağladımm şimdi sizleri okuyorumm gülüp allaha şükrediyorum iyiki varsınızzzz...inşallahh dediğin gibi olurr bende birgün iyi bi anne olabilirmm.....

oyyy sende kötü günler geçirmişsinnnn..büyük yüreğin varmışşşş dayanmışsınn...rabbim çekemeyeceğim yükler vermesinnn..derdimede hamd ediyorumm..hamd olsunn..ne dertler varrr..işte dediğin gibi ne kadar mantık yürütmeye çalışsamdaa..ne kadarr kafaya takmamaya çalışsamdaaa takılıyorrr..adet başladığı an bi hüzün çöküyor yüreğime elimde olmayarakk rabbim affetsin benii..acizliğime versinn isyan değilll...ama acizimmm..elimde olmuyorr...sonra geçiyor 2 gün sonraa..toparlıyorum hemenn canımdan kıymetli değil diyorumm...iyiki varsınızzz...1 saattir hem yazıyorum hem ağlıyorumm..yazdıklarınızı okudukcada ferahlıyorum iyiki varsınızz...siz dar olduğunuzdada sizi ferahlatacak insanlar olsun inş hayatınızdaa...

şuan evde yokk ama alıcam bu gidişlee pek sevmem ama ilaç niyetinee...şimdi aç karnına portakal felan yedim akşam beşi bi yerde çay içtimm...ben glukofen diye bi ilaç var onu içiyorumm..rahatsızlığımdan dolayı o 3 gün isal yapıyor sonrada böle gabızz..bende 1 hafta içiyorum 2 gün ara veriyorumm...bünyemle oynuyorum resmenn..ne bilm işte herşey üstüste geldii birasdaa ondan darlandımm...çok sağoll iyiki varsınızzz...

aminnnn inşalahh cecoo...hayırlısıylaaa..biliyorumm herşeyin hayırlısını istemek en doğrusuu..meryy i biliyorsun aynı durumdayız birlikte tedavi görüyorduk kız neler yaşadıı..hakkımda ne hayırlısı bilemiyorumkii...ama elde olmadanda bi iki gün böle hüzünlü geçiyorrr..bide bu sefer herşey üst üste geldiii...eşim tedaviye başlamıyorrr...biras daha kiloo ver öyle diyorr..ben kilo vermek için uğraşıyorum veremiyorumm...bide üstüne adet oldumm..adet olmak içinde progestan diye bile bi ilaç içiyorum biras oda stres yapıyor sanırımmm...acayip bi duygu karmaşaları içinde savaşıyorumm...iyiki varsınızzzz...sizi okudukca ağladımm ve şükrettim allaha..şimdi size cvp yazarkende rahatladımm durdu ağlamam...

YÜREĞİM DARDII SİZE AÇTIMM..YAZDIKLARINIZLA SU SERPTİNİZ YÜREĞİMEE...RABBİMDE HER DARA DÜŞTÜĞÜNÜZDE SİZİN YÜREĞİNİZE SU SERPSİNN..VE SİZE DESTEK OLACAK İNSANLAR GÖNDERSİN ÇEVRENİZEE...

iyiki belirttin evli olmadığınıı..valla okurkenn yaşamış ve anlatıyor diye okudumm...sen daha şimdiden hhissetmişsinn anne olduğunda seni düşünemiyorumm çook cici bi anne olursun senn..doğru diyorsunn kaderde ne zamansa bende ozaman yaşayacağımm..hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun inşallahhh....

eşine çok geçmiş olsun sanada Allah kolaylık versin canım

selamun aleyküm hayırlı sabahlar kızlaarr
bol - li bir gün diliyorum
cumanız mübarek olsun

aleyküm selam canım.aminnn.hayırlı cumalar

benim de kullandığım tarzda çok beğendim şimdiden güle güle kullan canım

hayırlı uğurlu olsun tatlım

tatlım üzme kendini mevlam ne zaman yazdıysa ancak o zaman anne baba olabiliyoruz,herşeyde bir hayır vardır,mevlam hayırlısını versin.amin.canım benim bak sana 3 örnek veriyim,erkek kardeşimin 4 yıl üzerine çocuğu oldu,bıcırık şimdi 1 yaşında büyük yengem de menopoza girmişti yumurtalıklarından birini almışlardı diğeride yarım dı o halde hamile kaldı ve yeğenim karnında 3 aylıkken çok büyük bi kist ameliyatı geçirdi doktor çok uzman biriydi allah rahmet eylesin vefat etti,bebeği her yerde alıcaz yaşamaz zaten yaşasada sakat olur denmesine rağmen rahmetli doktor ameliyatta bebeği kenara alıp yengemden 1.5 kilo kisti çıkarıp(bebeğin yanındaymış kist)ameliyatı bitirdi şimdi o bebek 21 yaşında güzeller güzeli akıllı bir genç kız yengem o olmayan yumurtasıyla bir daha hamile kalmıştı son örnek de dün gece eşim söyledi çok sevindim bir arkadaşının 15 yıl üzerine ikiz bebekleri olmuş
yani diyeceğim sabret tatlım moralini bozma hep pozitif düşün vakti saati gelince mevlam yavrunu kucağına verecektir

Aşırı meyve sağlığa zarar! Neden mi?
Aşırı meyve tüketimi karaciğer sağlığınızı olumsuz etkiliyor.

Rengarenk görünümleri ve hoş kokuları ile birbirinden lezzetli meyveleri bol miktarda tüketmek zararsız gibi görünse de, taze ve kuru meyveler yüksek miktarda şeker içermeleri nedeniyle tehlikeli olabilmektedir. Memorial Ataşehir Hastanesi Endokrinoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Gökhan Özışık, aşırı meyve tüketiminin karaciğer sağlığına olumsuz etkileri hakkında bilgi verdi.

Meyvedeki şekere dikkat!

Meyvelerin içindeki şeker, karaciğeri 'yağ depolama' durumuna geçirerek bu hayati organın yağlanmasına neden olur. Zamanla karaciğer hücreleri artık insüline uymamakta, yağ taşıyıcı proteinlerin üretim ile geri dönüşümü de sekteye uğramaktadır. Durum, insülin direnci ve kolesterol yüksekliğine kadar varabilmektedir.

Sebze ve meyvenin besin değeri aynı değil

Bir erişkinin sağlıklı beslenmesi için günde 4-5 porsiyon meyve-sebze yemesi gerekmektedir. Bu öneriden meyve ve sebzenin besin değeri olarak aynı olduğu sonucuna varmak doğru değildir. Aralarındaki fark, enerjileri yani taşıdıkları kalori miktarıdır. Genel olarak, selülöz ve nişasta gibi kompleks karbonhidrat içeren sebzelerin fruktoz ve glukoz gibi basit karbonhidrat içeren meyvelere göre 'besin-enerji' oranı daha yüksektir. Yani, nispeten daha az şeker içermeleri (haliyle de daha az tatlı olmaları), sebzelerin daha değerli bir besin olarak kabul görmesini sağlar.

Fazla şeker birçok hastalığa davetiye çıkarır

Her ne kadar meyveler lif, mineral, vitamin, tannin ve flavinoid gibi yararlı maddeleri içerse de tatlı bir meyvenin çoğu şeker ve sudan oluşmaktadır. Yani basit şekerle meyvedeki şeker arasındaki başlıca fark, işlenmiş ve bu faydalı besinlerden yoksun olmalarıdır. Asıl dikkat edilmesi gereken nokta ise vücuda giren şekerin miktarıdır. Fazla şekerin insülin direnci ve obezite başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığı, yaşlanmayı hızlandırdığı unutulmamalıdır.

Meyve tüketirken bunlara dikkat edin!

Meyve (taze veya kuru fark etmez) yerken sınırları aşmayın.

Sabah kahvaltı öncesi veya ana öğünden en az iki saat sonra meyve yiyin, akşam yemeğinden sonra meyveden uzak durun.

Nispeten az tatlı, koyu renkli ve tadı buruk meyveleri tercih edin.

Meyve kompostosu yaparken çok az şeker ilave edin, reçel tüketiminde dikkatli olun.

Meyve salatasına tatlı krema ilave etmeyin

Çikolata sosuna batırılmış meyvelerden uzak durun.

Meyveyi yoğurtla karıştırarak tüketirseniz daha az meyve yemiş olursunuz.

Hazır meyve suları ve limonataları tüketmeyin. Tüketecekseniz de doğrudan taze meyveden kompresle elde edilen, şeker ilavesiz ve cam şişede olanları tercih edin.

Meyveli dondurmanın daha sağlıklı bir seçim olduğunu düşünmeyin.

kızlar, bişey sorucam, benim bir sürü kitabım çoğu almanca makyaj malzemelerim, parfümlerim var yine almanyadan getirdiğim
ve bana lazım olmayan ıvır zıvırlarım var bunları nerde satabilirim ? bildiğiniz siteler var mı ?
çöpe atmaya kıyamıyorum verdim paraya yazık,
üstelik üniversiteden dolayı çalışamıyorum, dersler çok yoğun geçiyor, fakat biraz para kazanmak güzel olurdu hem evdeki kalabalıktan kurtulurdum

Selam kuzularimmm. ya ben aslinda kilo bildirimi yapmaya geldim ama baskulum cizirtti kafayi gene. bi 94 dedi bi 99
Yenacim beni AYNi yaz zatem ayniyim nerdeyse. yarin sabah tekrar denicem. bu tarti beni at diyooooor. gecmisi okurum kizlar optum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…