Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Nuhancığım gıda sektörü konusunda dediklerine katılıyorum canım, gerçekten bu ülkede sağlıklı beslenmek çok pahalı, ya köyde yaşayacaksın ya da şehirde yaşıyorsan hormonlu gıdaları yemeye mecbursun

Karbonhidratsız diyeti ben düşünemiyorum, ama karbonhidrat derken pasta börek değil tabii tam buğday unu yani ekmek, pastaneden aldığımız hamurişinin ya da evde beyaz unla ve katı yağla yaptığımız hamurişinin yararından çok zararı olduğu için onları tükettiğim zaman sonrasında bir mutsuzluk yaşıyorum, ama evde daha sağlıklı şekilde yaptığımız kek, poğaçanın arada sırada da olsa soframızda olması gerektiğini düşünüyorum,sen ise hayatın boyunca ben bu gıdaları tüketmiycem dediğin için yediğin o poğaçanın sana zarar verdiğini hatta kilo vermeni engellediğini düşünebilirsin,bunu alkol bağımlılığına benzetmek yanlış olur, mesela ben bitter dışında çikolata asla yemiyorum uzun zamandır ama olur ya yılda bir kez de olsa yemişimdir, yedikten sonra ah veh da etmenin insanı daha da çok strese sokacağını düşünüyorum.

Nuhan ablacım sonuna kadar haklısın bence bu yazdıklarında biz kaçamka yapmak için sadece kendimizi kandırıyoruz başka bişey değil bende burya geldiğimden beri 9 kilo verdim ve ben geleli tam 4 ay oluyo aslında ben bu 4 ayda çok daha fazla kilo verebilirdim ama irademe sahip olamadım aslına bakarsanız ben toplamda tam 20 kilo verdim çünkü doğum yaptıktan sonra tam tamına 117 kilo oldum ama vermem gereken an az bi 20 kilo daha var ve ben bunu artık başaracağıma inanıyorm çünkü bu haftadan itibaren kendime ve çocuğuma söz verdim önce kendim sonra evladım için yapıcam ben zayıflıcam zorda olsa bunu başarıcam inşallah

Ayrıca benide sonuna kadar eleştirebilirsiniz hayatta darılıp gücenmem tersine çokta mutlu olurum bu durumdan

konu ben kendimden örneklendirme yaptigim için poğaçaya geliyor :))) alkole benzettigim boğaça değil, iradeye hakim olayip yedigimiz şeker yada sağlıksız karbonhidratlar not: poğaçayı tam buğday undan yaptım... beyaz un değildi..
Bunun dusunda hayatım boyunca hiç karbonhidrat tüketmiyecim diye bir iddam yok.. iddam şu; karbonhidratı sağlıklı olan besinden alma isteği ve bunu irdeyle başarmak.
ve yeniliyorum.Pogaca için bir ah vah stesi yapmiyorum. Depresyonda değilim..sizleri ve kendimi, kendimi örneklendirerek kendi yaptigim hatalar üzerinden elestiriyorum.

Son düzenleme:

efemcigim, ocak ayında, 2.5 kilo vermişsin. subat ayinda 2.6 vermisin... mart ayında 0.5 almışsın. 20 kilo vermek çok büyük bir başarı ama birseyler yanlis gidiyorki... hemen duraklamaya geçtik...birde ocak subat mart ölçülerin aynı.
Bende söyle birsey oluyor..önce kilo gidiyor bel kalça 1-1.5 ay sonra inceliyor...herkesde aynı olurmu bilemiyorum. sanırim sende kilo düsüsü olmadiği için ölçülerde değismiyor.
Bence sen suanda mola dönemindesin... kendini hazir hissetiginde hardiski resetleyip starti yeniden vermen gerek... diye düsündüm . tabi ben bilir kisi değilim fikirimi sey ettim..

Sabredemedim cepten yazıyorum :)
Canım şişmanlık tedavisi madde bağımlılığı gibi değerlendirilemez. Çünkü sigara, alkol ya da uyuşturucu bir kez temizlendiğinde vücuda bi daha girmesi gerekmeyen şeyler. Oysa toplum olarak biz yiyecekler üzerinden sosyallesiyoruz. Yani bi yiyeceği hayatından sonsuza dek çıkarmak rasyonel bir çözüm değil bence. Kesinlikle porsiyon kontrolünü öğrenmeniz gerekiyor. En azından zevkle sevdiğin şeyleri hep yiyebilmek için.
Açıkçası ben diyet yaparken irademi kullanma gereği duymuyorum. Çünkü hayatından ömür boyu uzaklastiramayacagim şeyleri şimdi de çıkartmıyorum. Bu şekilde ideal kiloma indiğimde gözü dönmüş bir şekilde yiyeceklere saldırmayacağım kesin. Evde hamur işi yapmamaya çalışıyorum. Bu düzeni seviyorum ben canım. Ha cok zorlanirsam 60larda çıkarabilirim bazı şeyleri hayatımdan. Öbür türlü yol uzunken zor. Çoğumuz senin kadar şanslı değiliz canım, 20 kg vererek değil ideal kiloya, yarı yola bile zor geliyoruz.

Kaçamak yaptiginda kendini suçlamak diyet moduna dönmeye engel oluyor. Bozmusken az daha yiyeyim pazartesi baslayayim diyor insan. O yüzden hoşgörmekten yanayım ben. Ama birbirimize fazla kibar olduğumuz gerçek. bu da damdan düşmekle alakali bence. Yeme demek en kolayı. Niye yediğini, asıl sorunu çözmeyi hedeflemeliyiz hepimiz bence

Aynen öle ablacım bi mola dönemine girdim ama bu haftadan itibaren çıktığımı düşünüyorumki inşallah öle olur en azından hazirana kadar bi 10 kilo hedef koydum önüme ve ben artık bu işi kökünden çözecem Allahın izniylen

Bağımlılık, bir maddenin ya da bir etkinliğin ruh ve-veya fiziksel sağlığı kötü yönde etkilemesine karşın kullanılmasın devam etmesi denebilir. Cola, hazir çorba, bisküvi, çikolata gibi bir çok gıdanın içine bağımlığı artıran emülgator denilen bir madde koyuluyor... İçerik yazdigim için biliyorum.
Birçok diyet kitabinda söyle yazar. Hayatinizidan çikartmanız gerekenler: maddeler... işte ben de tam oradayim bunları ya çikartacağız ya çikartacağız. çikartamiyorsakta bunlar masum şeylermiş gibi gösterip başkalarinida olumsuz etkilemiyeceğiz...

Son düzenleme:

Kuzum kim sana depresyondasın dedi, ben de poğaçayı örnek olarak verdim ki senin de beyaz undan yapmadığını biliyorum, demek istediğim zaten kendi evimizde sağlıklı şekilde yaptığımız poğacadan ya da kekten biraz fazla kaçırmış olmamız iradesiz olduğumuz anlamına gelmez, eğer hafta içinde onu dengeleyip kilo almıyorsak bu işi başarmışız demektir, mesela ben bir zaman diliminde karbonhidrata çok yüklendiğim için kilo aldım ama şimdi haftada bir yersem diğer dünler dengeliyorum,yoksa tabiiki karbonhidratı kurabiyeden lamanın yanlış olduğunu biliyoruz hepimiz. Ama tabiiki kilo verme sürecinde günlük kalorimizi aşamaycak şekilde yemeliyiz.

Ha bir de o duraksama konusu var, biz herşeyi doğru yapsak da vucut belli bir kiloyu verdikten sorna direniyor, bunu ben diyetisyene ilk başladığımda diyetisyenim söylemişti, işte o zamanlar örneğin bir haftalık koruma programı yapıp sonra devam etmek gerekiyormuş

Canım zaten burda hiçbirimiz bu tartz yiyecekleri masum diye göstermedik, hatta kolayı içenleri ben uyardığımı hatırlıyorum, kimdi bilmiyorum mesela diyet kolayı hergün içiyorum diyordu biri onu da uyarmıştım, hazır çorbalar zaten çok zararlı keza, çikolata bisküvi içinde de yapay şeker yani mısır şurubu şerbetinden elde edilen ve kansere davetiye çıkara şeker var, benim demek istediğim arada yediğimiz kakao oranı yüksek bitter, ya da evde yaptığımız az şekerli kurabiye de kek bunlar, bunların dışındakileri ne kendimiz yiyelim ne de çocuklarımıza yedirelim

Mesele senin tam buğdaylı poğaça ndi, ye dedik. Kimse kola için demedi ki birbirine. Kola zaten hiçbir besinle ikame edilemeyecek kadar zararlı. Hepimiz yetişkin insanlarız canım, yemeye niyeti olmayan kimseye sormadan yemez zaten. Kaçamak fotosu ekleyip olumsuz etkilenmekten, etkilemekten bahsetmek ayrı bir paradoks. Bütün bunları inkar ettigin kendine kızgınlığına bağlıyorum Optum hepinizi.

Yazar kaçarım diyosun yani

Ben varya bu forumda kola içeni naparımmm Şaka bi yana yani genel olarak elimizdne geldiğince zararlı gıdalar hakkında birbirimizi uyarıyoruz, mesela bana göre de salam sosis yiyip ekmeği hayatından çıkaranlar diyet yapmış olmuyor çünkü diyet sağlıklı yaşam feslefesidir.

Neyse, konu mantiği anlamak yerine egosal savaşa doğru dönüyor olay.. Tatışmak öğretici birşeydir. Hataları düzeltmeye yarar. Kaçamak fotosu eklemek doğru değildi fakat yazdiklarım ise, bambaşka bugunun konusuydu... Ben burada ki canım cicimden sıkıldım sanırım...vaktinizi aldim özür dilerim.

Nuhancığım alınganlık ediyosun, ne demek vaktinizi aldım, birbirimizi yanlış anlamadan herşeyi açıkça konuşuyoruz, senin eklediğin de kaçamak değildi aslen sağlıklı bir yiyecekti sadece yanlış saatte yendi diyelim

alinganlik yapmiyorum...

" Bütün bunları inkar ettigin kendine kızgınlığına bağlıyorum "

hala bana kendi yaptigim kaçamaktan dolayı bugun bunları yazdigimın söylenmesine ve israrla yeniden yeniden gündeme getirmesini egosal bir duruma dönüsmesi olarak görüyorum.

Kişisel algılama bunu canım (canım yazınca sıkıcı oluyor gerçi), herkes birbirine bir şeyler öğretmek istiyor. Oysa hepimiz akli başında insanlarız. Aramızda kimse tüm gün sadece elma ya da patates yiyerek zayıflamaya çalışmıyor. Bki 30un üzerinde olan insanlar in zayıflama yolu 25in altındakilere saçma gelebiliyor.

Sakinleşince sacimi cek ama vakit aldım diye trip yapma nolur, bana saçma geliyor bir anda böyle uzaklaşmak.

.............................

Son düzenleme:
Esracığım,

senin vaktin var değilmi bu aralar...

Senden ricam eğer yapabilirsen haftalık listeleri bir süre sen hazırlarmısın.??
Yapamam dersen başka bir arkadaş ilgilenirse sevinirim ...Biraz dinlenmek istiyorum...
bir de izinli olmak istiyorum..Eğer tamam diyorsan hemen listeyi sana mesaj atayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…