Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

içinize atmayın kuşlarr, bak sonra kilo yaparrr

sağlıklı beslenme vakti geldi cücüşlerimmm ,2. resim herşeyi çok güzel anlatmışş

canımcigim,
Hepimiz artık kendi vucutlarımızı tanıyoruz...Kilo vermezi engelleyen duraklatan gidalarıda artık biliyoruz...ve hepimizin diyeti çok farklı.
örneğin benim diyetime göre bir dilim ekmek bile duraklama neden oluyor. 3 dilim yersem ertesi günü hop artı oluyor. dolayisiyla bir dilim ekmek bende kaçamak, fakat bir çok diyette diyetisyenler 1-2-3 dilim ekmek veriyorlar ve bu menuler ile burada kilo veren kişiler gördüm. Bu durumda onun için ekmek asla kaçamak değil. Bu yüzden kişi kendi kaçamaklarını kendisi tespit edebilir...benim düsünceme göre, 10 tane lahana saramasi kalori olarak senin diyetinde kilo vermeyi engelmeye bilir ama 20tanesi kaçamak değil çok yemek olur gibi sanki ama öğle yemeği yerine geçen bir paket bisküvi gününe göre kaçamak olmaya bilir. Fakat o bisküviyi yemekten sonra yersen işlenmiş gida oldugu için bende kaçamak olur. Birde ögle yemeği için bir paket bisküvi olmasın lütfen bir bardak süt bir adet yumurta falan olsun..
Yenacigim senin nasil bir diyet uyguladigini bilimiyorum. Sanirim listelerin var ve herseyden az yiyiyerek uzun zamanada sağlıklı zayiflamayı tercih ettigini düşünüyorum ve diyetler konusuda oldukça tecrübeli ve bilgilisin. Malum evde çocuklar olunca da onlara çok çeşitli yemek yapman gerekiyor. ve görüncü sanırım yiyorsun.. aynen bende olduğu gibi irade sorunun, tadina bakayım çok güzel oldu, bu dökülmesin atılmasın, bitsin gibi sorunun olabilir diye düsünüyorum.

Bana göre en muhtesem kaçamaklar;
çikolata, pasta, baklava, kurabiye, ayda yilda bir yenen bir pizza, gibi şeyler. (bu ve buna benzer gidalar 2günde bir tüketiyorsa zaten kaçamak olmaktan çıkar düzenli bunlar yeniyor demektir)
Benim bugun diyetimin, 130 cu günü, ve tam 3 kez diyetimi durduran ciddi karbonhidrat kaçamağı yaptım.
1. Pilav yedim
2. Hamur işi yedim ve artiya geçtim
3. Dün aksam hamur işi yedim artıyım bilmiyorum
Dukan amca bana 139günde 73 kilo olacaksın demisti fakat ben diyetime sadik olmadiğim için süreç uzadı. 5 kilom kaldı. buda bende +40 gün demek.
Bence önemli olan kaçamak sonrası, yeniden diyete basliyormus gibi hemen toparlamabilmek. Eger yeniden diyete adepte olamiyorsak nasilsa yedim sunuda yiyim diyorsak o zaman işte çok kötü...o zaman kendimize zarar vermeye başliyoruz artı eksi, artı eksi artı eksi...
Bak ben hatamı çok iyi biliyorum, bana nikah agustosta dediler ya... ben oo da o zaman var deyip dün aksam o pohacaları lüp lüp yedim... bizlerin hepimizin beyinlerinde sorun var. Zayif olmak için neden, amaç arıyoruz. Bu nedenlerde bizi bir süre idrare ediyor... bak asuya oo kadar kiloyu verdi sonra kalan 5 kilo için ne kadar zorlaniyor... özlem herseyi muntazam biliyor ama son 4-5 kilo için zorlanıyor. Eminim bende evdigimin ertesi günü yemege baslicağım hop artı...(hatta bundan sonra asla kilolu olmak istemiyorum deyip deyip) biz bu beyinleri nasıl düzelteceğiz? hani diyorlar ya çok basit bir cümle hayat tarzınızı değistireceksiniz. Sağlıklı yiyeceksiniz hazir gida tüketmeyeceksiniz... ay ne kadar kolay söyleniyor dimi? Ben robotmuyum kardeşim, işim çok yoğun yemek yapamiyorum param yok, vaktim yok, tembelim vs vs. bir paket bisküviyi atiyorum ağzima.... hazir çorba pişirmeye basliyorum falan....piratik ve ucuz diye makarna tüketmeye basliyorum...Bu ülkede, sağlıklı olan herşey çok zor bulunuyor ve pahali olduğu sürece ben nasıl mutlu olabilirim ki...bu devlet boy boy obeziteye karşı flim çevirip milletle dalga geçeğine hazır gidalarının üretemini durdursun. içinde gluten olan bütün gidaların üretimini yasaklasın. Köylüsünün ham bulgurunun migrosta satılmasını sağlasın. Pizza kampanyalarını yasaklasın... bizlere çok uzuca içinde ne oldugunu bilmedigimiz şeyler yedirtmesin...

ay ne çok konuştum ... okuması zor olacak biliyorum ama başka birşey daha yazacağım...
ben zayif (psiklojik olaraktan tabi) bir insanım... dün pogaca yemek için buradan destek istedim.. desteğin minicik kivilcimininde görür görmez mutfaga koştum...Çünkü istegim psikolojime uygun gelen kılıf buydu. Burası aslinda çok pembe :) yanlış anlasıymasın bana ne olacak ye diyene kizmiyorum. beyinlerimizi, beynimi tahlil etmeye çalisiyorum.

yenacıgim, ne demistin ben konu dişina çikmayi pek bi seviyorum..

selamün aleyküm şekercikler
güzel kaçamaksız hafta sonları olsun inşallah

kilo veren veremeyen tümm şekerlerimi kutluyorummm

asucum,yenacım,nuhanım,esracım ellerinize sağlık,hakkınızı helal edin her hafta her hafta uğraşıyorsunuz canlarım

yeni menümün bugün ilk günü ve ikindideki ara öğünümde bir dilim kekim var
ben yinede kekimide diyete uygun yaptım
resmini ve tarifi de yazıcam

Eki Görüntüle 672471

kekin tarifi:
ben keke şeker kullanmadım,GNC mağazasından aldığım doğal stevia bitkisinden elde edilen tatlandırıcıyla yaptım(tamamen zararsız ve bitkisel)

1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı more fiber(tatlandırıcı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
1/3 su bardağı zeytinyağı

kek yapıyoruz malzemeleri karıştırıp bildiğimiz
kek kalıbınıda sıvı yağ ile yağlıyoruz
ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk pişcek.
ben biraz yoğurt da ekledim katı olmuştu.
birazda kakao ekledim.

Eki Görüntüle 672473

beyaz olan keke kattığım toz,diğeri kahvemde kullandığım tablet şeklinde olan.

ne kurufasulyeymiş bitmedi gitti :)
bitti bitti

Bundan sonra senin listenemi uysam napsam ablam yav masallahin var bu hafta :nazar:
yapabilirim dersen uy bencede,ama o listeler harici 470 dk da spor var onada uyman gerekcek

Eki Görüntüle 672371
Kizlar acil bu hocayi bulmamiz laziiim biziiiimmmm

ayy evettt..aminnnn

canım benim çok teşekkür ederim,hepimiz güzel kilolar vericez inşallah
kür değil tatlımda bir haftalık yada 3 4 günlük menüler diyelim.
sadece 1 ünite çalıştım daha

saat çok geç.... yarın sabah belki bir poğaca gönderirim.
amaninn nuhanım polisimde şaşırdı kendiniii
kız yeme kedilere ver onları dışarıdaki, ay bide paket servisede başladıı

Son düzenleme:
kızlar günaydın gerçi öğlen oldu neyse . ben dün öyle yürüdümki bu gün ayaklarım ağrıyo nasıl yürüyüşe çıkacam bilmiyorum dün hep dışarıda olduğumdam salonu anca bugün temizleyebildim .ama moralim yerinde tartı bugün beni bir kilo daha az gösterdi yani 91 oldum şimdi hevesle ilk rakamın 8 olmasını bekliyorum hergün dünkü gibi yürüyebilsem haftada rahat iki kilo veririm herhalde.

cücüşümm çookk güzel özetlemişsinnn , ağzına sağlıkk

ama nolur sende bu kadar kilo verdikten sonra , evlenipte kilo alanlardan olma , ben 96-97 ile gelin oldum ,105i gördüm evliliğimin 5. ayında 102 ile başladım , sen artık çözdün bu işi ,almassın eminimmm , bak ben dukanı bıraktım ama bi kaç kilo aldım ancak,onlarıda verdim sonra, sende dikkat et bebişimm , öperiimmm

Ben artik çök kötü polis olmaya karar verdim... önce kendimi elestireceğim.. E tabi konu sadece kilo, diyet durumları....
1- Beni elestirmek isteyen varsa yazin.. -kirilmiyacağım üzülmeyeceğim-
2- Benim tarafimdan elistirilmek isteyen -kırılmayacak üzülmeyecek- olan varsa yazsin...
3- Benim gibi kendi kendini elestirmek isteyen varsa yazsın.

Nuhancigim,
Çok bilmiş bilmiş görünüyorsun ama bak vad edilen tarihte hedefine ulaşamadın bu gerçekte yüzleşmelisin... Sen hatalarını çok iyi biliyorsun... çok iyi gidiyorum diyip gaza geldin bunun farkıdasındır umarım. Çevrende gördügün gidalardan çok çabuk etkileniyorsun... o göbegin ve kalçanda iğrenç görünüyor...azcik kilo verdim diye bir rahatlama oldu sende hemen kendine çeki düzen vermen gerekiyor...

sağol cücüsüm, iste beyinlere fabrika ayarı gerekiyor diye düsünüyorum... çünkü böyle al ver - ver al yaptıkça sağlık problemlerimiz artacak... sindirim sistemlerimiz bozuluyor...

tebrikler canımmm

xay im,
ellerine sağlık... ben tatlandirici ile kek yaptigimda bazen acima oluyor sen hiç karşilaştin mi?
bu arada "yeme" desteklerin için çok sağol...

Son düzenleme:

Nünü en kısa yoldan eleştirimi yapayım , "saçını başını yolarım haaaaaaa"
sende bana yap, çekinme cücüüüğüüümm

sağol cücüsüm, iste beyinlere fabrika ayarı gerekiyor diye düsünüyorum... çünkü böyle al ver - ver al yaptıkça sağlık problemlerimiz artacak... sindirim sistemlerimiz bozuluyor...

evet cücüş ben baya eğittim o konuda beynimi , hayır diyebiliyorum artık , canım gitsede yemiyorum , yada çok istersem ucundan alıp bırakıyorum , bence bizim kafaları ameliyat ettirmemiz lazıımm

Son düzenleme:

chickpeasim, hemen yaziyorum,

Koca gelince hemen diyetini bozdun....eh işte kendini yeni yeni toplayıp düzene oturtuyorsun... içimizde en iradeli gözüken kişisin... yaaaa saçım....

eline sağlık tatlişimm , senin kadar tatlı olmuştur eminimmm

xay im,
ellerine sağlık... ben tatlandirici ile kek yaptigimda bazen acima oluyor sen hiç karşilaştin mi?
bu arada "yeme" desteklerin için çok sağol...
nuhanım ilk kez yaptım ve henüz yemedim akşam üstü yicem
ama küçük oğlan yedi beğendi demek acılık olmamış.birde bu normal tatlandırıcı lardan değil tamamen bitkisel belki ondan güzel olmuştur bilmiyorum

aynurummm

dışarı çıkıcam şimdi kekimide yanıma alıcam akşama yerim bir dilim
zeytinburnuna gidicem organik pazara ordan da fatihe annemlere uğrucam sonrada hava güzel gezicemmm.öpüyorum hepinizi

chickpeasim, hemen yaziyorum,

Koca gelince hemen diyetini bozdun....eh işte kendini yeni yeni toplayıp düzene oturtuyorsun... içimizde en iradeli gözüken kişisin... yaaaa saçım....

evet kuşumm, aynen dediğin gibi oldu , ama koca gelince değilde aslında aralıkta kaynana gelince fire vermeye başladım ben ,sonrasındada toparlayamadım , belki kaynana gelmese, koca gelene kadar bu iş biterdi , neyse önümüzdeki maçlara bakacaz artıkınnn

15 tatilde memlekette tam bi felaket yaşadım , geldim okulumda mutsuzluklarım devam etti , sağlık sorunlarım çıktı derken , işte son durum budurr , ama herşeyin farkındayıımm

irade konusunda , evet inatım inat , ..... 2 kanat mantığında biriyim , yeterki isteyeyimm , elimden bi uçan birde kaçan kurtulurrr

sende irade konusunda çok iyisin bence 130 gündür dukan amcama sadık olman bile bunun bir göstergesidir , ama sırf nikah ağustosa alındı diye salıvermeni hiiiiiçç yakıştıramadım sana , ben inanıyorumki sen artık bundan sonra hep fit bir insan olacaksın , kimin NÜNÜsüsün sen beee, hey yavrrumm heeyy , bak bozarsan saçını çekerim haaaaa

canımmmm

benimde evde stevyam var ama hiç kullanmadım , acaba denesemmi bigün senin veridğin tarifi

tatlımm ben tam buğday kullanıyorum artık keklerimde , normal un kullanmıyorum ,bence sende öyle yaapp

işte benim stevyam ;

aynurum stevya en iyisi en doğalı bu diyorlar...

salmiyacağım, söz....

canım bu zararlı gıdaların yasaklanmasını sağlayamaz devlet. malesef bu faşizm olur. insanlara doğruyu ve yanlışı gösterip seçim yapabilecekleri zemin hazırlayabilir ancak. dediğin gibi sağlıklı beslenmek için çokça emek, biraz da para harcamak gerekiyor. markete gidip 5 tlye bir poşet abur cubur doldurabilirken, yarım kg tavuk bile alamıyoruz malesef.

kafamızda oluşturmamız gereken bilinç bence şu; ben sağlıklı beslenmeliyim, ruhsal ve fiziksel sağlık bütünlüğüm için sağlıklı beslenmem gerekiyor. ama arada(!) kendimi şımartmak için hiçbir faydası olmayan bu gıdalardan da yiyebilirim (bu gıdalar hepimizin kendine göre kaçamak dediği şeyler). çocuklarımıza da bunu öğretmemiz gerekecek. biz çok şanslıydık ki çocukken işlenmiş gıdalara zor ulaşabiliyorduk. ama artık çok rahat ulaşabiliyor herkes. bizi sapıttıran da bence, yıllarca ulaşamadığımız şeyler şimdi en ulaşılabilir şeyler. bizden sonraki neslin doğru yetiştirildiğinde bizim kadar saldırmayacağını düşünüyorum ben bu junk foodlara. doğru bilinci oluşturmak da bizim elimizde.

ben açıkçası senin yaptığın bu üç kaçamağı da diyete zarar verecek derecede ölümcül bulmuyorum. yaşam tarzını değiştirme işleminin kaçamaksız olması mümkün değil. önemli olan zamanını, miktarını doğru belirleyebilmek bu kaçamakların. senin moralin çok bozuktu dün, o kaçamağı yapmasan bugün daha da mutsuz olacaktın. özellikle karbonhidrattan eksik diyetler depresyon oluşturuyor vücutta bir süre sonra. bu durumda vücudun yiyebildiğini görmesi çok önemli. sen de vücuduna isyan etmemesi için 4 ayda 3 kez kaçamak yaparak (bu çok ideal bir rakam bence) yiyebildiğini gösterdin. lütfen diyeti obsesyon haline getirme. bu şekilde yapıp bitirlmesi gereken bir şey gibi algılıyor zihin diyeti. oysa bir ömür devam etmesi gereken bir şey bu diyet, yani yaşam tarzı. içinde bilinçle yapılmış kaçamakları da barındıran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…