Banu ablacım eşinin doğum günü kutlu olsun nice sağlıklı senelere seninle ve çocuklarıyla birlikteAkşama karşı komşum çaya gelecek bir aksilik olmazsa geçte olsa gelirim yine
Şimdilik kaçayımda biraz mutfaktaki işlerimi bitireyim
Bugünki menümüde paylaşayım
SAbah;
uyanır uyanmaz ılık limonlu su
10 dakika sonra Zencefilli kür ( ayşenin )
kahvaltı;
1 beyaz peynirli domatesli tost ( pizza gibi oluyor tadı tavsiye derim hem zararsız )
1 büyük fincan 9lu çay
ara;
şekersiz türk kahvesi
Öğlen;
1 kutu ayran
1/2 simit
( çocukları parka götürmüştüm küçük cadı dönmek istemeyince dışarda idare etmek zorunda kaldık )
ara;
1 fincan yeşil çay
3 tane hurma
akşam; ( yarım saate kadar yeriz eşimi bekliyorum )
karışık salata ( yağsız, narekşili, bol limonlu )
1 kase yoğurt yada ayran
gece;
İşte burada dananın kuyruğu kopacak :26: Bugün eşimin doğum günü ve kızçelerimle çilekli pasta yaptık ona süpriz olsun diye
Akşam yemeğinde de pastadan ince bir dilimde olsa yeme ihtimalim olduğundan az yiyeceğim
Nasılsa komşuda çaya gelecek onlarada ikram olur diye düşündük kalın kalın keser koyarım önlerine ki bana kalmasın
Yatana kadar 3 litre suda garanti
Bugün parkta bir yarım saat yürüyüp birde bir 10 dakika spor yaptım aslında daha fazla yapacaktım ama benim küçük cadı izin vermedi büyüğü deseniz gripten iyice yamuldu hep bir kenarda oturdu
Yine bunada şükür
Canım biliyorum iyiliğim için sölediğini Allah razı olsun ama sölediğin acelecilik huyu bende var aslında acelecilik değilde ben öle dağınık görünce evi dayanamıyorum sıkıntı basıyo heryer düzgün olması lazım ne bileyim işte öle tatlım hastalıkta bi öksürük kaldı inşallah kısa zamanda oda düzene girer diye umut ediyorum öpüyorum seni seviyorum bitanemçok geçmiş olsun tatlım.....
canım aslında hata yapıyosun acele ederek, yavaş yavaş yap işlerini, önce sağlık ama değilmi?
hadi ciğerlerine iyi bi inseydi Allah korusun.
neyse çok şükür inmemiş bak, çok geçmiş olsun bitanem.
bence yavaş yavaş yap işlerini, biter nasıl olsa, kendini yıpratma....
gerçi kimi kişilerde acelecilik huylarının önüne geçemiyo, elinde olmuyo yani, belki öyledir seninkide, böyleyse bişey diyemicem tabiki canım.
iyiliğin için diyorum yani.
öpüyorum, bol bol dinlen.
Canım ilknur sen bence gerçekten az yiyosun yani Aynur derya her zaman şimdi böle yersen 80 kiloya düşünce ne yicen açmı gezecen sen yinede biraz yemeye çalış hatta kahvaltını mutlaka yap ihmal etme benceya kizlar heralde galiba sanirsam ben cok az yiyorum yafffmenülerinizi okuyorumda yanlis anlasilmasin ama ay ben bunlari yersem kilo alirim diyorum yanlis yapiyorum dimiiiiiii
mesela bugünkü menümü yazayim :
Sabah : yok ( banu beni öldürcekkk:18::18::18: )
Ara : yine yok :26::26::26:
Öglen : 2 haslanmis yumurta
5 6 siyah zeytin
2 dilim ince az yagli kasar
domates salatalik
bide bunlardan 2 tane http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/Knaeckebrot.jpg/758px-Knaeckebrot.jpg
( ekmek yerine yiyorum )
2 bardak tatlandirici kullandigim cay
Ara : booool bol su
Aksam : 2 kasik pilav
1 parca tavuk but
ince dilim halinde 4 5 dilim patates
Böyle iste yatana kadar en az 1.5 litre daha su icerim
Ay yerim ben bunları çok tatlı bunlar yabaaanuuuuuuu bak sana bi sepet kediiii:))))
hangisini istiyosan onu al:))))
ya bana neeeee ben yavru kedi istiyoruuuuuum
Eki Görüntüle 684543
Ay sabah sabah ne güldüm banu abla sen çok yaşa hemi cecoville ha iyiymişOyyyy hepsi çooook tatlıııııııı
Valla benim küçük cimcime görse kesin anne noooooooooluuuuur alalım lüptennnnnnnnn diye yalvarmaya başlardı
Büyükte ona kedi alınıyorsa bende o zaman köpek isterim diye başlardı
Ali babanın ciftliği olurdu cecoville
İnan imkanım olsaydı bir sürü hayvanım olsun isterdimtabi ilerde ne kısmet olur Allah bilir
Ay maşallah ya bunlarda çok tatlılar bizim ben küçükken vardı kuşumuz adıda caniş'di taşınırken annem komşumuza bırakmıştı yeter artık diye ne üzülmüştüm amaEki Görüntüle 684622
Kizlar bunlarda benim miniklerim
Yesil olan erkek capkin bey
Mavi olan disi boncuk sultan
selamun aleyküm herkese merhaba...
Zehracım, Cansel sizleri görüyorum günaydın...
Canselcim iyisindir inşallah...
Zehracım bugün çalışmıyorum sana evden destek veriyorum, cumartesi çalışan mağdur arkadaşım benim...iyileşebildin mi canım ev yerleştirme işlerini halletin inşallah?
enemmm alışkanlıktan ya bir sabah bile uyumadım hep erken uyanıyorum sonra uyuyorum güniçinde...şimdik sıcak su torbamı alıyım de biraz uzanayım regl sancısı tüy dikti..Neyse hamd olsun her nefesimize...
herkese hayırlı günler...
oyyy kiyamam ben onlaraaaa benimde var muhabbet kuslarim biri erkek biri disi hatta 2 haftaligina bide misafir kusumuz vardi o gitti ama seninkiler nasil basiniza falan konuyormu elinize geliyormu?Biz birtürlü egitemedik cok korkaklar isirmiyolar ama kendi hallerindeler [/COLOR]
Eki Görüntüle 684622
canım benim o senin güzelliğin güzel görüşün bitanem,sen çok iyi bir annesin ve iyide kayınvalide olacaksın Allah kızçelerinide hayırlı insanlarla karşılaştırsınSElam kızlarrrrrrrrr
Ahhhh ahhh bende senin gibi kayınvalide hatta Anne olucaktı yeminle 7/24 el pençe divan beklerdim birşey istesede yapsam diye. Bak çocukların hasta olduğunu biliyor ama inan bir kere arayıpta nasıl oldular birşeye ihtiyacınız varmı demedi gıcık
Hep kendiyle uğraşsınYarın çok yoğun olduğumuzu bildiği halde eşime dün telde demişki işte taşınacağım eve gidip ölçü alalım diye bizimkide işte biz öğleden sonra dışarı çıkacağız Banunun amcasına davetliyiz akşamda deyince iyi kahvaltıdan sonra gideriz demiş Bende gıcıklık değilmi eşimin peşine takılacağım beni görmek bile kadını rahatsız ediyor nasılsa
İnan eşimin teyzesi, teyzesinin kızı bile bugün merak edip aradılar ( ki teyze aynı evde, kızı bir üst katta eee onların haberi varsa demekki oda biliyor ama inat işte aramaz) Kendi kızı olsa anında minibüse atlar ve gider
RAbbim herkese seninki gibi yüreği güzel Kayınvalideler nasip etsin.... Aminnnnnnnnnn
meyracım benim kuş da dışındaki tüle takılıp çok çırpınmıştı kanatlarının hepsi kopmuştu,kendi başına kurtulamamıştı .o gündür tül takmıyorum canım.ya ben evde yokken olsaydı diye baya bi üzülmüştüm.inşaallah canım:)
anladım anladım:)
baya uykun gelmiş senin heralde:)
saol canım:)
evet aynen öyle tül var:) ona takıldılar zaten:)
ay ne güzeller maşallahEki Görüntüle 684622
meyracım bende papağınımı ve ilk kedimi kaybettim duygularını anlayabiliyorum canımbizimde 2tane, dişi ve erkek:)
dişiyi sonradan aldım erkek tek sıkılmasın diye, oyüzden dişiyle hiç ilgilenmedim, o ne konuşuyo nede ele gelir, kola başa gelir ama.
ama varya dişi köpek gibi ısırıyo yaaa:))) tuttuğunu koparır inan. acayip...... bişey olduğunda tutupta ele avuca alınması çok zor:) ama teyzesi dur hakkını yemeyim arada bir erkekten öğrenmiş"ne diyon" diyo dişide:)
erkek eğitimli, gelir ele kola:) konuşuyo aynı zamanda, en çok kullandığı kelimesi teyzesi "aşkım":)
benim erkek aynı seninkine benziyo:) yalnız çok az daha koyu yeşilleri benimkisinin.
diğeride kanarya sarısı:)
seninkilerde çok tatlılar maşaallah yaaaa:)
yerim bunları ben:)
eğitimli olmasalarda yinede çok tatlılar muhabbet kuşları, ve çok iyi bi arkadaş:)
eşim kediye evde müsade etmiyo ama çok şükür kuşlara seslenmiyo:)
benim dişide böyle tombik, erkekte daha zayıfca:)
kuş eğitimi biraz uğraş gerektiriyo canım ya ve bilgide gerektiriyo ve yavruyken kapar eğitilir, sonra çoook zor eğilmesi, genelde eğilmez yani.
ben bekarken elimizden 3kuş geçti, ordan öğrendik nasıl eğiticemizi:)
sevincede ilgilendim tabi birde.
geçen kuşçu dediki size yavruluk verelim yavrulasın dedi, yok aman dedim, kafeste durmaları üzüyo zaten beni dedim
tabiatlarına ne de olsa ters bence, oyüzden yavrulasa onlarında günahına girmek istemem ben malesefüzülürümde.
onlarda tıkılacak kafese, eve.
ne derece doğru düşünüyorum bilmiyorum artık her açıdan...........
a canım madem sana bi kaç bilgi veriyim muhabbet kuşları hakkında tecrübeli olunca, ama belki biliyosundurda bunları:)
neyse ben söyliyim yinede.
şimdi bunlar kabarık kabarık tombul tombul dururlarsa sürekli, normal dışı duruşlarından farklı olarak tabi, bilki bi problemleri var.
mesela o zaman ya suları bitmiştir, ya yemleri, yada bi rahatsızlıkları falan vardır, o sinyalden problemlerini gidermeye çalış, yakın takibe al.
sonra muhabbetler hava akımına gelemeyen kuşlardır, bizim değimimizle ceyrana gelemeyen kuşlardır, biz bile gelemeyiz bazen oramız buramız tutulur, ama bunlar genelde ceyranda kaldıklarında anında ölürler malesefbu da aklında olsun.
oyüzden ben hiç ceyranda koymam, ceyran olucak yere asmam, koymam.
birde bunlar patlicanın dumanına kokusuna, özellikle patlicanın közlenme dumanına hiç gelemezler, bu dumanlar kokular onları anında zehirleyip öldürüyo, veteriner dedi bana, çünkü bizim daha önce bi kuşumuz patlican közlemesi yaparken hiç birşeyi yokken birden bire ölmüştü dumandan zehirlenerek((( yalpaladı ve düştü öldü hemen.
mavişti adı, mavişim benim
anaaaam destan olmuş:))))
öpüyorum canım:)
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]xay[/TD]
[TD]475dk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]ilknur83[/TD]
[TD]370dk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]castle[/TD]
[TD]320dk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]ceco34[/TD]
[TD]250dk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]kitkurdu[/TD]
[TD]200dk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]y.o.l.c.u[/TD]
[TD]100dk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]nothinggg[/TD]
[TD]90dk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]pınar110[/TD]
[TD]60dk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]akabe[/TD]
[TD]40dk[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
haftanın birincisi castle -2.1kg
haftanın ikincisi kitkurdu -2kg
haftanın üçüncüsü y.o.l.c.u -1.8kg
kilo veren arkadaşlarımı tebrik ederim
haftaya herkes eksilerde olur inşallah
meyracım benim kuş da dışındaki tüle takılıp çok çırpınmıştı kanatlarının hepsi kopmuştu,kendi başına kurtulamamıştı .o gündür tül takmıyorum canım.ya ben evde yokken olsaydı diye baya bi üzülmüştüm.
ay ne güzeller maşallah
meyracım bende papağınımı ve ilk kedimi kaybettim duygularını anlayabiliyorum canım
rabbim insanlara,canlı sevgisi versin inşallah.
hayır canımcım muhabbet kuşum var dişi,3 sene önce minicik yavruyken karda oğlanın camına gelmişti o gündür bizde çok cadı ama çok da sevimli canayakınamin.
sevgi güzel:)
tülsüzde olmuyoki, 2tane olunca kuş çok batırıyolar, tüle rağmen her yer batıyo hergün, tek olunca o kadar olmuyo ablacım.
bizimkilerde takıldı işte tüle, hemde ikisi aynı yere takıldı, hem kurtulmaya çalıştılar hemde birbirlerine girdiler yaaa, dişi fena indirir pat pat, erkeğin gözüne bişey olacak diye korktum.
rabbim korusun tüm hayvanları inşaallah hep.
senin kuş papağanmı yoksaaa:)
Zeynepcim geçmiş olsun ben de gece yoğun bir başağrısı ile uyandım ilaç alıp yattım geçti şükür hafif bir ağrı var sadece
topiğinizin sümüklüsü geldi...ay kızlar bende hiç değişme yok sanırımki...hep uyukluyorum çok halsizim...öksürükten sanırım bütün vücudum ağrıyor...hamd olsun halimize tabiki...
bugün dayanamadım duş aldım umarım iğne yerim şişmez ve de üstüne regl oldum hepsini aradan çıkarıyorum maşalllah...
Esra ve Yenada uğramamışlar bugün iyilerdir inşallah....
tamam o zaman
simdiki avatarimdaki resimde benim kizimin kücüklügünün aynisi
Bu sabah yaptim bakalim haftasonu cocuklar evde oldugu icin genelde yapiyorum ama hafta ici problemli isteKIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere mutlu huzurlu sağlıklı ve az kaçamaklı bi hafta sonu diliyorum siz yatın evde yatın oh ne güzel bizde burda çalışalım (adaletin bumu dünya derken buldum kendimi valla) neyse şükür işleri iyice kolayladım kızlar dün akşamda salonu yerleştirdim sildim süpürdüm valla iyi oldu artık iyice ortalığı toparlayıp işlerimi tamamlamış olcam Allahın izniylen bugün biter yarın güzel bi oh çekerim hastalıkta bi öksürük kaldı hatta dün gece öksürürken istifra ettim neyse gece gece bide onla uğraştım rabbim başka dert vermesin şükür bu günümüze...Amiiiiinnn
Ne çok konuştum ben ya ben gidiyim biraz işlerime bakayım görüşürüz kızlar
Banu ablacım eşinin doğum günü kutlu olsun nice sağlıklı senelere seninle ve çocuklarıyla birlikte
Canım biliyorum iyiliğim için sölediğini Allah razı olsun ama sölediğin acelecilik huyu bende var aslında acelecilik değilde ben öle dağınık görünce evi dayanamıyorum sıkıntı basıyo heryer düzgün olması lazım ne bileyim işte öle tatlım hastalıkta bi öksürük kaldı inşallah kısa zamanda oda düzene girer diye umut ediyorum öpüyorum seni seviyorum bitanem
Canım ilknur sen bence gerçekten az yiyosun yani Aynur derya her zaman şimdi böle yersen 80 kiloya düşünce ne yicen açmı gezecen sen yinede biraz yemeye çalış hatta kahvaltını mutlaka yap ihmal etme bence
Ay yerim ben bunları çok tatlı bunlar ya
Ay sabah sabah ne güldüm banu abla sen çok yaşa hemi cecoville ha iyiymiş
Ay maşallah ya bunlarda çok tatlılar bizim ben küçükken vardı kuşumuz adıda caniş'di taşınırken annem komşumuza bırakmıştı yeter artık diye ne üzülmüştüm ama
canim 6 ay önce aldik biz ama malesef bilgisizce aldik disi 8 aylikmis erkekte 1 yasindaymis aldigimizda yani baya büyüklerdi onun ici egitemedik bi türlü bide cift oluncada böyle oluyorlarmis cok arastirdim ama aldiktan sonra malesefbizimde 2tane, dişi ve erkek:)
dişiyi sonradan aldım erkek tek sıkılmasın diye, oyüzden dişiyle hiç ilgilenmedim, o ne konuşuyo nede ele gelir, kola başa gelir ama.
ama varya dişi köpek gibi ısırıyo yaaa:))) tuttuğunu koparır inan. acayip...... bişey olduğunda tutupta ele avuca alınması çok zor:) ama teyzesi dur hakkını yemeyim arada bir erkekten öğrenmiş"ne diyon" diyo dişide:)
erkek eğitimli, gelir ele kola:) konuşuyo aynı zamanda, en çok kullandığı kelimesi teyzesi "aşkım":)
benim erkek aynı seninkine benziyo:) yalnız çok az daha koyu yeşilleri benimkisinin.
diğeride kanarya sarısı:)
seninkilerde çok tatlılar maşaallah yaaaa:)
yerim bunları ben:)
eğitimli olmasalarda yinede çok tatlılar muhabbet kuşları, ve çok iyi bi arkadaş:)
eşim kediye evde müsade etmiyo ama çok şükür kuşlara seslenmiyo:)
benim dişide böyle tombik, erkekte daha zayıfca:)
kuş eğitimi biraz uğraş gerektiriyo canım ya ve bilgide gerektiriyo ve yavruyken kapar eğitilir, sonra çoook zor eğilmesi, genelde eğilmez yani.
ben bekarken elimizden 3kuş geçti, ordan öğrendik nasıl eğiticemizi:)
sevincede ilgilendim tabi birde.
geçen kuşçu dediki size yavruluk verelim yavrulasın dedi, yok aman dedim, kafeste durmaları üzüyo zaten beni dedim
tabiatlarına ne de olsa ters bence, oyüzden yavrulasa onlarında günahına girmek istemem ben malesefüzülürümde.
onlarda tıkılacak kafese, eve.
ne derece doğru düşünüyorum bilmiyorum artık her açıdan...........
a canım madem sana bi kaç bilgi veriyim muhabbet kuşları hakkında tecrübeli olunca, ama belki biliyosundurda bunları:)
neyse ben söyliyim yinede.
şimdi bunlar kabarık kabarık tombul tombul dururlarsa sürekli, normal dışı duruşlarından farklı olarak tabi, bilki bi problemleri var.
mesela o zaman ya suları bitmiştir, ya yemleri, yada bi rahatsızlıkları falan vardır, o sinyalden problemlerini gidermeye çalış, yakın takibe al.
sonra muhabbetler hava akımına gelemeyen kuşlardır, bizim değimimizle ceyrana gelemeyen kuşlardır, biz bile gelemeyiz bazen oramız buramız tutulur, ama bunlar genelde ceyranda kaldıklarında anında ölürler malesefbu da aklında olsun.
oyüzden ben hiç ceyranda koymam, ceyran olucak yere asmam, koymam.
birde bunlar patlicanın dumanına kokusuna, özellikle patlicanın közlenme dumanına hiç gelemezler, bu dumanlar kokular onları anında zehirleyip öldürüyo, veteriner dedi bana, çünkü bizim daha önce bi kuşumuz patlican közlemesi yaparken hiç birşeyi yokken birden bire ölmüştü dumandan zehirlenerek((( yalpaladı ve düştü öldü hemen.
mavişti adı, mavişim benim
anaaaam destan olmuş:))))
öpüyorum canım:)
Günaydın kızlar,
dün bildirimden sonra uğrayamadım. bir sürü iş vardı. anca yetiştirdim. güzel ama yorucu bir akşamdı. bir sürü mammiş yaptım çoğu bitti neredeyse. lorlu cevizli börek denedim aklıma esince inanılmaz güzel oldu, ben de çok mutlu oldum tabi :)
ev uçmuş durumda, mutfakta 3 makinalık bulaşık vardır. birazdan işlere sarayım ben de bari.
geçmiş olsun Asuman abla, inşallah yoktur artık baş ağrın.
Nevincim geçmiş olsun. benim antibiyotik bitti ama hafiften hissettiriyor kendini hala ağrı. şişlik olsa kabakulak oldum diyecem. velhasıl çok dirençli çıktı hastalık. dün akşam gelen kuzenlerden biri doktor, antibiyotiği 7 güne tamamla geçmediyse dedi. bugün gidip alıcam bi paket daha. sen de bi haftada toparlanırsın inşallah canım. çok dikkat et kendine, öpüyorum çok.
ya ben de onu soracaktım İlknurcum, ne kadar kızına benziyor avatarın. kızın mı diyecektim, benzeriymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?