sağol canım, haklısın.
tüm bilgiler içinde çok teşekkürler canım benim....
peki mesela dediğin gibi muz yediğimizde yanında birde protein tüketince ne gibi birşey yapıyorki bu proteinki insülin direnci oluşmasını engelliyor? çok merak ettim gerçekten bunu canım.....
migrenin içinde geçmiş olsun, dinlen rahatla elinden geldiğince tatlım....
bu aralar çok gerildin ondanda artmıştır belki migrenin.
ufaklıkta inşaallah biran önce sıhhatine hayırlısı ile kavuşur inşaallah, AMİN.
meyan kökünü içince şimdi epey iyi midem canım sağolasın, söylemişimdir belki benim gastritim var, bana meyan kökü çok iyi geliyor.
senin midene de geçmiş olsun.
sağolsun aydınlattılar beni kızçeler insülün direnci hakkında....
çok şükür sende de sınırı geçme durumu yokmuş, aslında ben bişeyi daha merak ediyorum bu insülün direnci hakkında:)
sana sorayım, biliyorsan vişeyler dersin galiba:)
şimdi insülün direnci olanlarda kan şekeri değerinde yüksek çıkmalar oluyormuki? oluyorsa ne kadar? ve bu bir çelişkimi dermişim:)))))
ben bitkilerle çok haşır neşirim ama kuzu kulağını bende yeni duydum ve ne işe yarar hiç bilmemD
ne komik isimler var bir bilsen:)
meselaaa öküz dili otumuydu neydi, böyle bişey var işte:))))
adım sayarın içinde sana KOCAMAN bir AFERİN:))))
çok şükür ablacım....
ayrıca sağolasın:)
Sorma Bonus ben ayular gibi yiyerek antidepresan kullanarak kendimi 110,3 kg. yaptım..
karatay yahut monti hep yapmak istiyordum bana çok yakın geliyordu...
ara öğün yok ana öğün de doyuncaya kadar yiyorsun vb. tam benlik
ben çünkü ara öğünden nefret ediyorum sürekli 2 saat sonrasını düşünmek beni iyice yemeye itiyor itti de..
Velhasıl kelam 11 şubatta 110,3 kiloyla karataya başladım bugün 99 kiloyum...
yok meyracım ama her şişman bir nevi aday..Örneğin benimde insülin direncim yok çok şükür...
ne güzel...Cuma sürpriz olacak yani...
Allah hayırlı şifalar versin..
Ooooo daficiğim hoşgelmişsen..
Asucum nasılsınız canım,eve çıktınızmı.?
Dönmeni bekliyoruz canım
Herkese çok teşekkür ederim atlattık şükür evdeyiz şimdi 1 ay raporlu eşim
Meyracım çok sevindim kilo vermene
Nevincim başınız sağolsun
Burcu sizin minik hastaya da şifalar dilerim
Bonus hoşgeldin
Haklisin cok zor bir durum.insallah hayırlı sonuçlanır..
Sende uzme kendini ...
insilunin vucutta ani yukselmesini engelliyor protein yada posa ani seker cikis inisleri uzun vadede sizi seker hastasi yapandir
iyi dileklerin icin tskler
sağolasın, zaman göstercek canım bunu.
başınız sağolsun, allah rahmet eylesin.
allaha emanet ol.
Saol canım Allah razı olsun...
:
Gecmis olsun
gecmis olsun her isde bir hayir vardir gec olsun guc olmasin
insulin direnci vucudunuzun gidalara verdigi tepkidir tedavi edilmezse bir sonraki safhasi şeker hastaligidir metaform,glukofaj,glukobay vb gibi ilaclarla tedavisi mumkundur
bende 0,4 birim yuksekdi bu bile kilo vermeme engelmis 6 ay duzenli ilac kullanimi,spor ve dietle normale dondum ama bu surecte glisemix indexi yuksek gidalari cok az tukettim yani asiri dikkat ettim
vucutta insulin direnci olusmamasi icin size bir diyetisyen meslek sirri veriyim :
"glisemix indexi yuksek bir gida yediginizde(muz vb ) yaninda mutlaka protein (süt) yada posali gidalar tuketin"
not: gi yuksek gidalari googledan bulabilirsiniz
umarim yardimci olabilmisimdir
bu arada bgn 6. Gun ve bnm migrenim hala gecmedi bugun ufakligi ameliyathanede bayiltip 2 prof 2 docent muayne etti ve cikisda bize soledikleri kesin teshis koyamadik ne hastaliklar var ne oldugunu bilemiosun ki tedavi edesin simdi istanbul ve ankaradaki turkiyenin en iyi doktorlarina muayneye gidilecek umarim gozunu almazlar...
bugun diyet yalan oldu her zamanki gibi 2 gun yapip 3. Gun bozuyorum pofff...
Saol ablam tekrar geçmiş olsun eniştemize...Dönmeni bekliyoruz canım
Herkese çok teşekkür ederim atlattık şükür evdeyiz şimdi 1 ay raporlu eşim
Meyracım çok sevindim kilo vermene
Nevincim başınız sağolsun
Burcu sizin minik hastaya da şifalar dilerim
Bonus hoşgeldin
saol ablam Allah razı olsun...nevincim dayın vefat etmiş başınız sağolsun Allah sabırlar versin. Rabbim rahmetini esirgemesin
hoş bulduk asucum.
vidaları aldırmışsınız . geçmiş olsun Rabbim bir daha göstermesin. kuzenimin pilatinleri duruyor aldırmadı. daha doğrusu aynı acıyı çekerim diye korktu.biraz ayakta fazla kalsa zorlanıyor.çok zor oldumu
Saol Yenacım sizinde başınız saolsun ani ölüm çok zor, yaşı ne olursa olsun...Nevinciğim başınız sağolsun....
biz de bugün bir ölüm haberi aldık..Anne tarafımdan bir akrabamız kalp krizinden vefat etmiş iki gün önce..
Zaten hasta ziyaretine gidecektik önce taaziyeye gittik sonra hasta ziyaretine.;(
Yenacım karatay da var biliyorsun daha önce sormuştum omega 3 kullanıyormusun? sinir sistemi içinde çok iyi...eşim aylar önce almıştı bende dün akşam içtim bir tane...pek sıcak bakmıyorum sonuçta kimyasal yönü var ama haftada 3 gün değil ayda 1 bile balık tüketmiyoruz omega 3 çok azdır bizde...bakalım psikolojik halsizliğime çare olacakmı...beni çok etkiledi..hiç enerjik değildim ben...
Sen de umarım kullanmazsın tekrar...
Kızına sarıl kokla pozitif enerjisi sana geçsin hatta benim yerimede kokla...
OĞlum 6 yaşın da hala bebek kokuyor.. sarılmak istemiyor artık..ben yapışınca bırakmıyorum çok sıkılıyor sıpa)
hayırlı olsun, diyetisyene gitmek motive eder seni İnşaAllah...günaydın canlarr...kaç gündür aranıza gelemiyorum net problemi vardı cepten girip bakabiliyodum sadece..
şimdi size geçmişimi özet geceyim...
p.tesi diyetisyenime başladım şimdilik verdiği öğünlerde tam benlik ne acım nede tan tıkapasa tokum zaten öylede olması gerekiyor
3 gündür aksam 17-18 arası 1 saatlik tempolu yürüyüşüm ve öğle arasıda yarım saat normal yürüyüş yapıyorum iş erinde arkadaşlarla..
bu günkü kahvaltı menüm.
1 dilim kepekli ekmek
1 domaatesli yağsız menemen
3 zeytin
biraz peynir ve maydanoz
1 saat sonrada ara öğün gelsin elmacıklarrr
inşallah canım..hayırlı olsun, diyetisyene gitmek motive eder seni İnşaAllah...
merhaba, hoşgeldin ablacım:)
nasılsın görüşmeyelu?:)
hadi olmuş artık pc gözünaydın.....
Gününüz aydın olsun arkadaşlar..
---
Egedeniz,
günaydıııııınnnnn, bakalım nasıl güzellikler getirecek bu gün bize
Ben iyiyim canım, sen nasılsın?? koşturuyorum bildiğiniz gibi. Ama bahar bana iyi geldi... bi dekilo versek
Merhaba Niloşş, nasılsın??
inşallah canım..
son gittiğim diyetisyende keyfim kaçmıştı ama bu bayan gayet iyi hadi bakalım inşallah iyi olacak
Yenacım karatay da var biliyorsun daha önce sormuştum omega 3 kullanıyormusun? sinir sistemi içinde çok iyi...eşim aylar önce almıştı bende dün akşam içtim bir tane...pek sıcak bakmıyorum sonuçta kimyasal yönü var ama haftada 3 gün değil ayda 1 bile balık tüketmiyoruz omega 3 çok azdır bizde...bakalım psikolojik halsizliğime çare olacakmı...
hımmm anladım, tamam canım teşekkürler tekrar.
öfff çok uykum var şuan, açamıyorum
sen nasılsın? başın nasıl oldu?
herkese günaydın...musmutlu bir gün olsun...
çok geçmiş olsun inşallah düşündüğün gibi olmaz...Migren fena eşim ve kardeşleri çekiyorlar o ağrıyı hayat kalitesini düşürüyor...
Saol ablam tekrar geçmiş olsun eniştemize...
saol ablam Allah razı olsun...
Saol Yenacım sizinde başınız saolsun ani ölüm çok zor, yaşı ne olursa olsun...
Yenacım karatay da var biliyorsun daha önce sormuştum omega 3 kullanıyormusun? sinir sistemi içinde çok iyi...eşim aylar önce almıştı bende dün akşam içtim bir tane...pek sıcak bakmıyorum sonuçta kimyasal yönü var ama haftada 3 gün değil ayda 1 bile balık tüketmiyoruz omega 3 çok azdır bizde...bakalım psikolojik halsizliğime çare olacakmı...
hayırlı olsun, diyetisyene gitmek motive eder seni İnşaAllah...
[/QUO
Tesekkurler cnm
inşallah canım..Hadi bakalım nafiye üçer beşer gider kilolar inş..
?
sanada canim.cok hoş bir sesleniş olmuş bayildim�������� Günaydınn herkese allahım bu topiğe gelecek olan herkeşe az kolarili bol hareketli azimli bir gün nasip et inş... Az yiyip doysunlar fıstık gibi olsunlar işşallah aminnn
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
burcucum iyi olmana sevindim.tamda benim dusuncelerimi yazmissin karatayla la ilgili :) ama ise yarıyor sanirim...basim gecti sukur gerci pazarda gecmis gibiydi yeniden basladi ama bnce bu sefer gecmisdir artik karatay var melekde insulini anlatiyor benim bilimsel verillerime uygun degil ama tip ilerliyor belki solediklerinin bilimsel kaniti yok ama dogru olabilir yumurta kilo diolardi 10 yil gecti aldirmaz diolar bu kadinda birseyler dio bilimsel calismasi yok dunya saglik orgutu onaylamamis ama belki dogrudur ben bir tek meyve vermemesine takigim meyveler onmli vitamin kaynaklaridir birde tutarsiz aciklamalari var seker yemeyin sabah enerjik uyanirsiniz dio snra dioki pekmezdeki sekerden dolayi enerjik hissedersiniz ya derdini anlatamio ya eksik anlatio yada dediklerinde yanlislik var butun kitaplarinida okudum ama emin olamadim bildigim tek sey soledikleri universitelerde anlatilan bilimsel kitaplara uymuo ama cok insan var kilo veren ama 5-10 sene sonraki akibetleri belli deil
çok geçmiş olsun inşallah düşündüğün gibi olmaz...Migren fena eşim ve kardeşleri çekiyorlar o ağrıyı hayat kalitesini düşürüyor...
Saol ablam tekrar geçmiş olsun eniştemize...
saol ablam Allah razı olsun...
Saol Yenacım sizinde başınız saolsun ani ölüm çok zor, yaşı ne olursa olsun...
Yenacım karatay da var biliyorsun daha önce sormuştum omega 3 kullanıyormusun? sinir sistemi içinde çok iyi...eşim aylar önce almıştı bende dün akşam içtim bir tane...pek sıcak bakmıyorum sonuçta kimyasal yönü var ama haftada 3 gün değil ayda 1 bile balık tüketmiyoruz omega 3 çok azdır bizde...bakalım psikolojik ..
Canim diyetisyen iyi gelecektir uyduğun müddetçe .mumkun olduğunca kacirma sonra hevesi kaçıyor insanin.senin zaten yol haritan belli ..bundan sonra hersey cok daha güzel Olucakinşallah canım..
bu arada evden tartıyı kaldırttı diyetisyen bi dahaki kontrole kadar tartılmanı istemiyorum dedi canım 5 mayıstada kontrole cagırdı...
listeyi tutan arkadaş beni o zamana kadar izinli yazabilirmiki acaba:44:
ben girip yediğimi içtiğimi paylaşıcam ama o tarihe kadar klio bildirimi yapmıcam olurmu acaba öyle:44:
bu sefer cok kararlıyı canım...Canim diyetisyen iyi gelecektir uyduğun müddetçe .mumkun olduğunca kacirma sonra hevesi kaçıyor insanin.senin zaten yol haritan belli ..bundan sonra hersey cok daha güzel Olucak
bu sefer cok kararlıyı canım...
elim bişey yemege gittiğinde hemen bırakıyorum bu beni bebeğime dahada uzaklastıracak diyorum kararlıyım yani..
Rabbim yüzümü güldürsün..hatta hepimizin fazlalıklarından kurtarsın yüzümüzü güldürsün
Musmutlu güzel günler herkese :)
sanada canim.cok hoş bir sesleniş olmuş bayildim
burcucum iyi olmana sevindim.tamda benim dusuncelerimi yazmissin karatayla la ilgili :) ama ise yarıyor sanirim...
Canim diyetisyen iyi gelecektir uyduğun müddetçe .mumkun olduğunca kacirma sonra hevesi kaçıyor insanin.senin zaten yol haritan belli ..bundan sonra hersey cok daha güzel Olucak
Evet nevincim kullananlar var...Antioksidan falan birşeyler de yazıyorlar ama ben kullanmıyorum düşünmüyorum da...
Bir çoğu şeker ihtiyacını giderdiği için kullanıyormuş..ben de çok şükür tatlı ataklarım olmuyor arık..Olsa da belli dönemler de oluyor ve kısa sürüyor.
balığı seviyorum mevsimin de tüketiyoruz da...Sen sevmiyormusun.?
Bu arada beslenmen nasıl gidiyor.?
Allahtan gelene yapacak bişey yok..Nilüfer'im canim basın sagolsun . Allah rahmet eylesin. Her ölüm erken ölümdür ...
Elden birsey gelmiyor malesef...
karar verdiysen gerisi gelecek canım...bebek özlemimiz de dinecek inşallah...bu sefer cok kararlıyı canım...
elim bişey yemege gittiğinde hemen bırakıyorum bu beni bebeğime dahada uzaklastıracak diyorum kararlıyım yani..
Rabbim yüzümü güldürsün..hatta hepimizin fazlalıklarından kurtarsın yüzümüzü güldürsün
bu sefer cok kararlıyı canım...
amin canım inşallahİnsallah canim hepbirlikte verelim. Bu ara iyi gidiyorum ben ama insallah devamida iyi gelir.
lıcanım içebiliyosan tarcınlı bişeyler iç tatlı isteğini gideriyocanim cok fena serbeetli tatli istio 2 gundurrr napsamda tatli istegim gecse?
inşallah canım yaa azıcıkta sabır gerekiyokarar verdiysen gerisi gelecek canım...bebek özlemimiz de dinecek inşallah...
Allah hayırlı evlat etsin cocuklarını canım..bende çok uzun yıllar bekledim çocuklarımı birazcık sabırla herşey olur,tabi gittiğin doktorunda çok önemi var.ben 95 kg ile hamile kaldım.115 ile doğum yaptım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?