Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

günaydın kızlar..
yenacım süt sadece içtiği için norrmaldede vermezsem kıyamet kopuyor akşam yine içti sütü yatarken bütün yastıklara çarşaflar berbat oldu ,hepsini çıkardı nasıl korktum..
tebessüm sorma canım okadar zor aldıkki hastanede bir saat bekledik yapmadı ağlamaktan mahvoldu çıkar anne onu çıkar diye...gece artık çok az yapmış allahtan kabul etmişler ..
umutcum sağol canım tam düzelemedi daha inş biran önce iyileşir...

idrar yollarında enfeksiyon çıktı dünki tahlil sonuçlarında şurup verdi fitil verdi ama çok zor oluyor fitili koymak istemiyor koyduktan sonrada kıyamati koparyor anne acıyo tutum acıyor tutum (kutu)yavrum kıyamam ...
Cooook gecmis olsun canim öp yerime kuzuyu :16:
yaa zor bi durummm valla böyle durumlarda KAlmak istemiyorum hep anlatanda oluyo suç geçen sene arkadaşın biri nin kızı yüzünden söyledim kadın bana coluk cocuk kocası bile eşimle samimydi konuşmuyolar herkez sen haklısın diyo amma hayatta kimseyle küsmemiştim daha zoruma gitti neyse kadın şirret kimseyle konuşmuyo kapı komşusuyla bile neyse iyi düşün kaynana bile laf sokar valla kardeşine söyle bence sadece gençler sanki aralarında hallederler gibime geliyoo

benim kaynana 10 yıllık evliyim geçen izne gittimde gel sana bezelye yemeği yapmasını ögreteyim dedi 10 yıldır o yapıyo sanki evimde cinslikleri tutuyo valla kafaya takarsan iim cokk onun için takkmıyorum bide gurbette olmam avantaj yolsa yakında olsam yapmadını koymazlar valla

allah kavuştursun evlilikkte özlem iyi oluyo arada gerçi bizimki hep dışarda adamı göremiyoruz canısağolsunda

geçmiş olsunn kabak tatkısına bayılırımmm

sorma ya canım cıkıyoverecem diye yılbası kaöamağı nelere maal olduuu spor yapıoyorum yemiyorum +1 çıkmıştım şimdi 200 gr vermişim anca 1 gün yeeee 3 günde dah 200 gr gitmiş

geçmiş olsunnn canım ya cocuklar hastalanınca hayatın tadı tuzu kalmıyo allah şifa versin
Diyorum ya canimcim hepsi ayni cinsten bunlarin kaynanayi napmali kaynar kazana atmali :9:

benimde oğluşum ben gibi 3 gündür kabız ha tabi beklemedik müdahale ettik ama kaskatı çıkarıyordu yavrum yazık ne çok ağladı geçen gece :( kıpkırmızı olmuş poposu kıyamam kuzuma... neyse dün gece hastaneye gitti eşim dr hemen getir boşaltalım demiş eşimde ben yaparım deyince ilacın ismini vermiş aldı geldi lavman bebek için neyse yaptı 2 kez çıktı, sabaha karşı yine yaptı ,saat10:30 gibi yine çıktı inşallah düzelmiştir, normalde hergün sabah yapardı düzenli olarak ne oldu neden oldu anlamadım, diç çıkarken olurmuş ama bilemedim tabi...

aynen öyle canım 11 de kalktım kahvaltımı çay keyfimi yaptım
derincim naza geçmiş olsun ayaklarını sıcak tut canım
banucum ayşecik de bişey çıkmaz inşallah canım kıskançlık etkilş olabilir bence de
bugün evdeyim çıkmayı düşünmüyorum inşallah leslie yapmayı istiyorum bakalım
artılarım da gitmiş bu arada çok mesudum
Aman aman nazar degmesin asucum:nazar::nazar::nazar: son 2 günüm en azindan bende artilardan kurtulmaliyim :17::17::17:
oğluşum bugün 8.ayını bitiriyor :)))
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
masallah pasamiza daha nice 8 aylar görürsünüz insallahhh :nazar:

amin canım allah razı olsun ...
evet gerçekten kabızlık çok zor bizimki doğduğu zamanda bizi seferber etmişti o halimle ertesi gün gittik tekrar hastaneye :)
babası dereceye vazelin sürdü onunla yaptırdı ,sonra lavman aldı geldi şükür geçti, inşallah bir daha olmaz
anne sütünü 4. aydan sonra bıraktı malesef :( ne çok istemiştim oysa emzirmeyi

sağol canım benim allah razı olsun ,amin amin birde kızım olsa iyi olur 2 tane yeter :) rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

maşallah allah bağışlasın kocaman olmuşlar .... darısı bana :)

amin canım hepimizin evlatlarına maşallah darısı olmayanlara inşallah
hımmm geçen yazdığınız çay değil mi ben onu yapmamıştım iyileşince yappayımda yansın şu yağlar :)

metabolizmayı hızlandırıyormuş :)))
sende öğrenmiş oldun bak, ben çok severim tarçının girdiği herşeyi

ya bu ona benzemiyor sanki ben soğanla ve yuurtayla kavurduğumuz kaldırayık deriz ona benzettim ,küçük dallar gibi mor minik çiçekli bu o mu? meluncan dediğimiz çalı gibi minik ağaç gibi oluyor bu o değil sanırım :)

amin canım rabbim hepimizin evlatlarına uzun ömürler versin, bu arada avatardaki oğluşun sanırım maşallah paşaya allah nazarlardan saklasın:nazar:

Evet cnm bu o degil senin dediginede zilbitta derler pirasali yumurtali yapariz biz aciktim ben yaw:56: Bu baska adini bende bir türlü hatirlayamiyorum ama köye gittigimizde koparip koparip bizde yerdik eksimsi bi tadi oluyordu bunun . Aysenin dedigi otlari bende biliyorum ama adlari degisik bizde mesela hosgiran dedigine biz sirken otu deriz amma ot cesidi varmis :9: ye ye bitmez :

tamam tatlım:34:

memnun oldum canım:)))

bak bunları senin için araştırdım, beğensende beğenmesende:16:

Eki Görüntüle 320922

Eki Görüntüle 320923

senin panik atağınmı var canım??

canım çok geçmiş olsun, inşaallah önemli bi durum değildir...

akıllı kız:34::34:
maşaallah ne kadar akıllı bi kızsın:)
yazılarından çıkardım bu kanımı. akıllı kişileri çok severim ben gerçekten.
maşaallah:nazar::nazar::nazar:

Malesef var canim. Kizima dogum yaptiktan sonra basladi yakamida birakmaya sanirim hic niyeti yokkk:18::18::18:

Kizlar bugün reglimin en yogun günü karnim belim sirtim sanki kopacak gibi agridi.:43:
Öglen saat 12 de bi yattim 2 bucuga kadar bayilmisim resmen:18: Eskiden böyle olmazdim. Dogum kontrol hapimi degistirdim . Düzenli adet oluyorum bunun sayesinde ama agrilarim cok artti:53:
Neyse kizlar basimda bi tuhaf olmus yata yata. Simdi biraz cikiyorum 1 saat kadar yürüyüsümü yapayim. Aksama görüsürüz insallahhh... :16::16::16::54::54::54::5::5::5:

kızlarrr yaaaa benim saçlarrr çokkk dökülüyorrrrr...çıldırmak üzereyimmmm....pkolu olduğum için ilaç kullanıyorum onunda etkisi var diyorlarr bildiğinizz bi çözümm varmı buna durr diyecekkk....uzun saçlarımm bugün gidip kestireyim diyorum:43: :43: çok değilde yinedekısa olacak birass...zaten kestircemde yarın doğum günümmm 25 yaşımaa giriyorummm:43: :43: şaka gibi yaaa hala inanamıyorumm..neysee bu ayrı bi konu...yeni yaşımada yeni saçımla girerim diyorum belki acık rengindede değişiklikler yaparımm...ama sizdenn öneri bekliyorumm dökülmesini durdurmakk içinnn....

canım benim de çoook dökülüoyr.evde nerede gezdiğim anlaşılıyor her yer saç:43::43::43: saç ile ilgili bir forum var orada şampuanın içine çamterebntin koyun demişler onu yaptım ama hiç etki etmedi.bide evigen ,bepanten ,bemiks ampul var eczanede üçü 11 tl ye satılıyor.zatne 5 er tane çıkıyor her birinden.ben bunların yanı sıra 1 yumurta sarısı,1 kapak badem yağı,az zeyinyağ ve yarım kapak çamterebntin koydum saç diplerime uyguladım 2 saat bekleyip duruladım.herkes çok memnun.ben daha 1 kere uyguladım daha konuşmak içni erken ama sanki az da olsa dökülmem azaldı:26::26::26: devam edeceğim.arada yazarım

özlemcim oğluna geçmiş olsun kıyamam kuzuyaaa

derincim kızına da
çok çok geçmiş olsun çocuklara çok üzülüyorum benim kızımda ateşlendi dün bugün kreşe göndermedm.şimdi daha iyi çok şükür

ilknurcum sana da geçmiş olsun.regl olmana rağmen yürüyeceksin :nazar::nazar::nazar:

kızlar karataya devame diyorum.ctesinin artıları hala gitmedi 170 dk lesliye rağmen...bugünlerde karatayı okuyorum çok hızlı kilo verende yok.3 hafta yapıp hiç eksilmeyen bile var:26::26::26: neyseki ilk başlarda olsam moralim bozulurdu kesin ama şimdi koruma gibi bile olsa üzülmem.zaten öyle bir diyet ki aç kalmıyorsunuz,kriz gelmiyor,tatlılara yan bakmıyorsunuz daha ne olsun???tabi eksilmede olsa süper olacak.bi de misafir geldiğinde veya gidildiğinde herşey silbaştan gibi oluyormuş.yani ne güzel ayarlanan insülin dengesi bozuluyor ve acıkmalar başlıoyrmuş.bu yönden kötü.yani asucum sana göre hiç değil çok sosyal olduğunu görüyorum bugünlerde:nazar::nazar:
ben genelde evdeyim hatta gitmem gerekn arkadaşlara nasıl ısrarlarına dayanamam diye erteliyorm.bilmem bu karatayı ne kadar sürdürebilirim...sanırım 2-3 hafta yapabileceğim belki de daha az.bu haftayı da bitireyim bakalım o zaman bi daha yorumlarımı yazarın.füsun nerelerdesin?senin nasıl gidiyor canım???

Hoş geldin yediklerine dikkat edip düzenli spor yarsan zayıflarsın burda bazı arkadaşlar epey zayıfladılar bende onları örnek alırım kendime

inş.:43: daha bebek bile yok ken bukadar kilo 1.5 senelik evliyim ama sanki içime fil yutmuş gibi oldum bu durum beni fena üzüyor kendime sahip olabilirmiyim acaba ne yapabilirim nasıl bi yol izlemeliyim

masa başı çalışıyorum :( akşam 8 de çıkıyorum işten spor salonunada gidemem o saatte :( bana yardım edin ne olur ne yememeliyim ne hareket yapmalıyım

Diyet kafada başlıyor aslında diyet değil sağlıklı beslenme tam karar verince insan hiç kaçamak bile yapmıyor bende bu sefer tam anlamıyla karar verdim kendime söz verdim ve ne olursa olsun bu sözümden dönmeyeceğim eminim seninde zayıflamak için iyi nedenlerin vardır o nedenlerine kilitlen ve bir söz ver ve asla vazgeçme o kadar iradesiz insanlar değiliz biz yapabiliriz

masa başı çalışıyorum :( akşam 8 de çıkıyorum işten spor salonunada gidemem o saatte :( bana yardım edin ne olur ne yememeliyim ne hareket yapmalıyım

Arkadaşlar burda diyet listelerini paylaşıyorlar kendine uygun olan birini seç zaten benim bu diyet listelerinden gördüğüm tek şey az az sık sık beslenmek harekete gelince ben küçük kızım yüzünden çıkıp yürüyüş yapamıyorum evde leslie yapıyorum istersen sende yapabilirsin

iyi geceler banucum...
off diş agrısı da ne zordur..allah şifasını versin:16:
ceco gecmis olsun cnm insalah simdiye kadar gecmistir :54:

evet ya doğru söylüyosun, bence de önemli olan diyetten sonra da kiloyu sabitleme evresi
o gerçekten daha zor nasıl olsa başardım diye bırakıyosun ,ömrümde kaç kez diyet yaptım bıraktım aldım sayısını bilmiyorum daha 23 yaşındayım ama
hedeflere ulaştıktan sonra birbirimize haber verelim sabit kaldığımızla alalakalı olarak
hosgeldin cnm dogru yerdesin hedefe ulasincada birakmiyacagiz buraya
Derinciğim,umut'un dediği gibi yokmu alternatifi..?
ben şaşırdım açıkçası çünkü 2 yıl öncesine kadar kızım hemen hemen her deniz,havuz mevsiminde geçirirdi idrar yolu enfeksiyonunu geçen seneden beride kulak ağrısı oluyor artık silikon bişey kullanacağız bundan sonra kulağına..

Diyeceğim hiiç fitil kullanmadık şurup yeterli geldi hep. ki yoğun yaşıyordu mide bulantısı,yüksek ateş..

birde fitil bana çok ilkel gelir nedense.sanırım avrupada kullanılmıyor artık yanılıyormuyum acaba..:26:
cnm avrupada vitil kullaniliyor cünkü vitil cabuk etkisini gösteriyormus drlar öyle söylüyor ben atesi oldumu vitil kullaniyorum ama gezmeye disaricikarsam surup veriyorum ama yanimda her zaman vitilde bulunduruyorum
hımm demek aynı aynı şekilde hazırlıyoruz :)

ne güzel ya maşallah sana

pepe adamım ya :) ama oğluşum daha anlamıyor onun yerinede izliyorum :)
benim kizin hic ilgisini cekmiyor ne zaman cekecek offffff offff gecende yigen gelmisti onun kizi oturdu bakiyor pepeye büyük kiz diyorki anne bak ne guzel bakiyor cizgi filme bizimki ne zaman bakacak diyor :1:
benimde oğluşum ben gibi 3 gündür kabız ha tabi beklemedik müdahale ettik ama kaskatı çıkarıyordu yavrum yazık ne çok ağladı geçen gece :( kıpkırmızı olmuş poposu kıyamam kuzuma... neyse dün gece hastaneye gitti eşim dr hemen getir boşaltalım demiş eşimde ben yaparım deyince ilacın ismini vermiş aldı geldi lavman bebek için neyse yaptı 2 kez çıktı, sabaha karşı yine yaptı ,saat10:30 gibi yine çıktı inşallah düzelmiştir, normalde hergün sabah yapardı düzenli olarak ne oldu neden oldu anlamadım, diç çıkarken olurmuş ama bilemedim tabi...
gecmis olsun cnm bol su icir
dünkü menümü paylaşayım :

sabah:
1 dilim kepekli ekmek
50 gr. peynir
1 salatalık
1 domates

ara:
1 elma
1 fincan elmalı tarçınlı çay (lipton)

öğle:
6 kaşık melocan kavurması (bizim oraya özgü bir çeşit ot)
1 dilim ekmek

ara:
1 elma
1 portakal
1 fincan elmalı tarçınlı çay (lipton)

akşam:
1 kase mercimek çorbası
6 kaşık melocan kavurması
3 yaprak sarma (kaçamak:17:)

ara:
1 portakal

3 litre su içtim
akşam yine kalabalıktık tavuk göğsü ekmek kadayıfı
en az 10 çeşit kuruyemiş vardı birde cips ama dokunmadım hiç birine çok şükür
çay içtim sadece :)

17 ocakta 95 olmalıyım en azından :18::18::18::18::18:
cnm bu azimleee bu menüyle dahada fazlasini verirsin cnm :54:
oğluşum bugün 8.ayını bitiriyor :)))
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
cnm masallah rabbim anali babali büyümeyi nasip etsin rabbim uzun ömür versin anaaa simdi fox haberde kiz kardesleri zayiflatmislar 50 kilo dedi nedir bu mucize felan :53: konuyla alakali deil ama yazayim dedim :1:
ayşecim görüşmeyeli nasılsın??
heralde bi ara rahatsızdın? daha iyisin inşaallah şuan?? geçmiş olsun canım.

bu arada yeşil otları bende çok severim ya, bayılırım yani.
roka başta olmak üzere, bizim buradaki isimlerine göre güneyk, acı marul, ekşi otu, dedesakalı :9: , cırcıvık
vs vs.....
heleki bu otlardan birde saç böreği yapıyolar o da süper oluyor, benden tavsiye bi deneyin bence. :56:
ben sac böregini biz bükme deriz tam tahil undan yapip yiyorum yiyorum :1: he anaaaaaaaaaa konyalilar der dedin ya ben cok SIK kullanirim az önce okurken dikkatimi cekti benim kiz anaaaaaam anaaaaaaaaaaaaam diye diye oynuyor bu gün rahatim görümcemin cocuklari burda 8+6 yaslr 8 yasindaki büyük kiza makyaj yapiyor ufagida minikle oynuyor :1:
vericenn vericenn inşallahhh....bak yarışada girdikk oda çoşku verirr sanaa...valla ben şimdi yedim yemeğimi ...bu bi ara tutarr benii...akşam eklerimm menümü....ben akşamlarıı çokk acıkıyorum gündüzz iyidee akşamm çıldırıyorumm....bak şimdi 1 kaşık yoğurtlu havuş..2 kaşık yoğurtlu biberr bida taze ıspanak gelmişti körpe..onu doğradım üstüne domates limonn salata yaptım onu yedimm..akşama kadar idare ederim artıkk....
cnm ben sana yediklerimi yazayim cig mantar ,cig patlican domates salatalik yogurt,süt ayvaaa cok etkili oluyor
Kizlar bugün reglimin en yogun günü karnim belim sirtim sanki kopacak gibi agridi.:43:
Öglen saat 12 de bi yattim 2 bucuga kadar bayilmisim resmen:18: Eskiden böyle olmazdim. Dogum kontrol hapimi degistirdim . Düzenli adet oluyorum bunun sayesinde ama agrilarim cok artti:53:
Neyse kizlar basimda bi tuhaf olmus yata yata. Simdi biraz cikiyorum 1 saat kadar yürüyüsümü yapayim. Aksama görüsürüz insallahhh... :16::16::16::54::54::54::5::5::5:

gecmis olsun cnm magnesyum kaslari gevsetiyormus ve agrilar azaliyormus gecende özel drum ddemisti 1hafta önceden baslamak gerekmis cnm

Son düzenleme:
Ben şimdilik çıkıyorum eşim gelmek üzere yemeğimi hazırlayayım salatamı yapayım sonra tekrar gelirim hadi öpüyorum hepinizi

Arkadaşlar burda diyet listelerini paylaşıyorlar kendine uygun olan birini seç zaten benim bu diyet listelerinden gördüğüm tek şey az az sık sık beslenmek harekete gelince ben küçük kızım yüzünden çıkıp yürüyüş yapamıyorum evde leslie yapıyorum istersen sende yapabilirsin

çokdoğru diyorsun herşey bende bitiyor okadarda iradesiz olmamam lazım inş.sizlerin sayesinde ben de zayıflarım çok teşk.ederim

çokdoğru diyorsun herşey bende bitiyor okadarda iradesiz olmamam lazım inş.sizlerin sayesinde ben de zayıflarım çok teşk.ederim

cnm hosgeldin dogru yerdesin burayi birakma hic ilerde sana yeni uyeler sorular sormaya baslarlar nasil bu kadarrrrrrrr kiloyu verdin diye :34:

Son düzenleme:
slm kızlarrrrr gezmeden geldimm yadiklerimi yazayımm sabah 1 dlm kepekli ekm 1 kaşık lor yeşil cayyy
öğlenn 1 tabak dünden kalan kuru patlıcan yemeği 2kasık yoğurt gezmede
açmalar falan vardı yemedim kzın tabagındaki gofreti gözüme kestirdim onu yedim 4 bardak cayy sekersiz
akşam şimd yicem tarhana corbası 1 tabak gecede meyve yerm acıkırsam lasly yapmam lazım 1 saat öpt şimdlik tarhanamı götüreyimmm :56::56:

Malesef var canim. Kizima dogum yaptiktan sonra basladi yakamida birakmaya sanirim hic niyeti yokkk:18::18::18:

hımm tamam canım.
bendede var canım, ben epey iyiyim şuan, 2senedir düzenli olarak özelden doktora gittim ben ama.

ben sac böregini biz bükme deriz tam tahil undan yapip yiyorum yiyorum :1: he anaaaaaaaaaa konyalilar der dedin ya ben cok SIK kullanirim az önce okurken dikkatimi cekti benim kiz anaaaaaam anaaaaaaaaaaaaam diye diye oynuyor bu gün rahatim görümcemin cocuklari burda 8+6 yaslr 8 yasindaki büyük kiza makyaj yapiyor ufagida minikle oynuyor :1:

tam tahıl unu daha sağlıklı evet:) hemde daha az kilo demek...

tam bir konyalı kızı olduğu belli senin kızın:9::9::9:
bende çok sevindimmi öyle diyerek oynarım:)))))

aman makyajlarını yesinler:9::12::12:

ANNEM yanımda:26:

eh işte ilknurum ne kadar iyi olunursa o kadar:26::26::14::14::14:

tşk ederim banucum iyi olmaya çalışıyorum:14::14:

umutçumm canım arkadaşım sıktı hayat hakkatten moral sıfır kendi kendimin doktoru olmaya çalışıyorum ama nafileee geçececk zaman bekliyor inş yazmaya çalışıyorum ama ancak bu kadar:14::14::14:
Geçer Semirancığım, yeter ki sağlık olsun. Umarım yoluna girer en kısa zamanda. :71:

Geçmiş olsun canım :( sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı önermişti bize doktorumuz, belki veriyorsundur. Eğer tekrarlarsa pirinç-pirinç unu, patates-havuç, elma vb. kabızlık yapan gıdaları kesip; ıspanak, pazı, armut, yulaf vb. laksatif etkili gıdalar ve bol sıvı ile beslemen faydalı olur. Umarım gerek kalmaz...
tomurcukk,
canım ben 1,5 veya 2 bardak mercimeği 1 bardak bulgurla yapıyorum.
İlk denediğinde 1,5 bardakla yaparsın denersin...

___________________-

Umuttçum, gurmecim.:) ben daha önce peynir yapmayı denedim evde sirkeyle ama beceremedim.
Tekrar girişimim olacak.:) Sen muhakak yapıyorsundur veya yapmışsındır..
Bana yardımcı olurmusun lütfen.:)

Ölçülerimiz aynı Yenacığım, damak tadımız da. Ben de mercimeği daha fazla severim, adı üzerinde mercimek köftesi değil mi? :))))

Peynir konusunda fazla deneyimli değilim ne yazık ki; sebebi de şu: Bir sene kadar önce çok şiddetli ürtiker (kurdeşen) döktüm, kortizon tedavilerine rağmen 15 gün yatırdı beni. Neyse o gece lor peyniri yemiştim; doktor kesin sebep bu diyemeyiz ama taze peynirde üreyen bir çeşit bakteriye bazı kişilerin aşırı duyarlılığı vardır demişti. stres de ikinci sebepmiş. O günden sonra tırstığım için ne taze peyni aldım ne de yaptım. Ama çocukla için 2 defa yapmıştım önceden ikiside iyi netice vermişti.

Şimdiiiii gelelim tariflere: Süt grubumda yapan çok, onlardan almıştım ben tarifleri: Şirdenle/Yoğurtla/Sirke ile 3 alternatif tarif vardı. Dördüncü bir alternatif de aktardan hazır maya almak, o daha yapay olduğu için en sondaki tercih tabii)

Peynirin hası koyun şirdeni ile hazırlanan mayadan yapılırmış aslında (eski Türkler de böyle yaparmış), eğer bunu tercih edersen ayrıca tarifini iletirim. Sakatatla aram olmadığından "şirden beni aşar abi" demiş ve sirke ve yoğurtla olan tariflerde karar kılmıştım.
Yoğurtla olan tarif de sirkedeki gibi kaynayan süte ekşimemiş yoğurttan 1 bardak katarak kestiriyorsun, 1 gece bekliyorsun, süzdürüyorsun (Bunu deneyeceğim dersen detayını yazarım) Ama herkes sirkeyi tavsiye edince ben onda karar kıldım.
Burada sirke önem taşıyor, ev sirkesi yoksa organik sirke almanı öneririm. 1 lt süt kaynamak üzereyken (kaynamadan) 1,5 çorba kaşığı sirke döküp karıştırıyorsun. 1-2 dk. karıştırıp altını kapatıyorsun. Zaten hemen üstte pelteler toplanmış oluyor. 15-20 dk bekleyip tekrar ocağa alıyorsun, kısık ateşte 15 dk kaynatıyorsun ve altını kapatıp soğumaya bırakıyorsun. Soğuyunca 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edip tülbente alıyor ve iyice suyunu sıkıp çıkarıyorsun. Bu suyu tabii ki atmıyorsun, çocukların içeceği herşeye karıştırıyorsun, olmadı poğaça-ekmek vb. yapıyorsun :))) Dünyanın enbesleyici şeylerinden biri peyniraltı suyu :)) Peynirin hazııır. Unutmadan bu işlemler sırasında tencerenin kapağını hiç kapatmıyorsun :)))

Son notlar; hazır maya ile yapacaksan Rumeli markayı önermişler. Bir de tariflerimin yanına Devletşah yazmışım, sanırım onun sitesinde de güzel bir anlatım varmış? Bir de işi ilerleteceğim dersen, Artun Ünsal'ın "Süt Uyuyunca" isimli kitabını öneriyorlar. Ben de alacağım en kısa zamanda...

Bence bu mevzuda Beyzuş'un ekleyecekleri vardır. Bir hatam varsa düzeltir :))

Son düzenleme:
Back
X