Süpersin sen.Hemen yapıcam bu akşam ama yoğurt kaymağından da olur mu ki.Bayağı yağlı sarımtrak bi kaymak :26:
Sağol canım :) Evet olur tabii, hatta çoğu arkadaşım sütü aldıklarında kaynatıp direk yoğurt yapıyorlar, bu yoğurtların kaymaklarını toplayıp yapıyorlar. Ama miktar olarak fazla olması lazım, yani ben yaklaşık 1 yemek tabağı kaymakla yapıyorum 1 komposto kasesi kadar çıkıyor.
...maşallah umut yaa ne hamarat hatunsun ve sana tamamne yürekten katılıyorum uygulayamasmda.süt alıyoruz sadece onu yoğurt yapıyorum diye seviniyorum.market yoğurtları bi ara bi yaz tatili unutmuşum az bişi dolapta geldiğimde hala öylece duruyordu koku bile yoktu

dediğin yerleri okuyacağım canım teşekkür ederim .bende tereyağ yapımını merka ettim vede çok ağır olmuyormu?tadı güzel oluyormu???ekmeğin üsütnde eriyormu???
bi de bal ihtiyacım var tv de organik bal reklamları görüyorum unuttum şimdi ismlerini ama önerirmisin canım özelden markada yazarsan sevinirim
Teşekkür ederim canım :)) Sora sora öğrendik işte bir şeyler. Hiç ağır olmuyor, çok da nefis olur tereyağı, ben has tereyağı çok yiyemem mesela Trabzon usulü vb., bu o tip değil, hafif ve leziz, tuzsuz olunca kaymağımsı güzel bir tadı var. Ve ekmek üzerinde eriyor, pilava konuyor en çok da çacuklara yağda yumurtada kullanıyorum ben :))
Bal için sana mesaj atarım, tvdekiler markettekilerle aynı ayar ne yazık ki...
Ben de teşekkür ederim Yeşimciğim, şımarttınız beni vallahi. Deneyince yaz olur mu, beğenecek misin?
Ben bir şey öğrendim çok da kolay. yediğiniz her şeyi hayalinizde suya batırın. Eğer hemen eriyorsa yemeyin :) örnek: diyet dahi olsa bisküvi. Çünkü midede kalma süresi kısacık olduğundan hep acıkacağız.
Çok ilginç bir bilgi, düşündüm aklıma gelenlerin hepsi de doğruladı bu önermeyi :))
canım ben sütü kaynatınca hemen yoğurt yapıyrodum 1 gece beklettiğin sütü ertesi gün bi daha ısıtıp mı yoğurt yapıyorsun???
Evet canım aynen öyle yapıyorum, yoğurt da gayet güzel tutuyor, bir sorun olmuyor. Ama bana gelen süt oldukça yağlı, iyi bir süt, ineğin cinsine göre de kaymak miktarı değişiyor malum. Eğer mera ineği ise harika kaymak çıkar sanıyorum :)
Yukarıda yazdığım gibi süt grubumdaki bazı arkadaşlar sütü kaynatıp doğrudan kaymak yapıyorlar, o zaman yoğurdun kaymağı daha fazla oluyor, o kaymakları toplayıp tereyağı yapan da var. Ama bana göre yoğurttaki kaymak sütün üzerindeki kadar çok çıkmıyor; ya da benim mayaladığım yoğurtlarda 2 parmak kaymak olmadı diyelim :))
umarım gerçekleşir hedefin canım
bende taze süt bulsam hemen deneyecem tereyağı
Sağol İlknurcuğum, yaparsan yaz bana beğenirsiniz umarım :) Dosyayı aldığınıza sevindim, sorunsuz çalıştı mı? Mesaj atacaktım, gene mesaj kutum dolmuş :))
Desene senden öğreneceğim çok şeyler var daha bende evde yapıyorum ekme, yoğurt, kaymak, ketçap,mayonez, salça, tarhana, konserveleri turşumu hep kendim yapıyorum ama görüyorum ki sen çok daha fazla bilgilisin benden bu konularda seninle bilgi alışverişinde bulunmak isterim bu konularda. Kesinlikle tereyağının nasıl yapıldığını senden öğrenip denemek istiyorum
Estağfurullah canım, hepimiz birbirimizden öğreniyoruz, eminim benim de senden öğreneceğim pek çok püf noktası vardır. Mesela tarhana yapmadım ben hiç :)) Ben pek sevmem, çocukların da arası yok, öğrenemedim ben de :))
HAFTANIN 1.si. Yağmurgözlü_______________ - 1.5 kg. _______________ 

:118::81:
HAFTANIN 2.si Tomurcuk__________________ - 1 kg. __________________

HAFTANIN 3.leri Derin & dermanabla _____________ -0.9 kg. _____________

:124:
Ellerine sağlık Yenacığım, teşekkür ederiz. Ve de tebrikler kızlar :)) Yeni yılın ilk şampiyonları :))
Bende domates alırım eylül gibi 30-35 kilo aynen senin gibi pişirip kavanoza koyarım, kırmızı biberi de senin gibi yapıyorum yaşasın sağlıklı yiyecekler
Teşekkür ederim Umutcuğum sütün kaymağını alıyorsun sonra o sütü yoğurt yapabiliriz dimi ben tereyağını yoğurt ayran yapılarak çırpılıp yapılıyor diye biliyordum
Rica ederim canım :) Evet ben yukarıda yazdığım gibi ertesi gün ısıtıp yapıyorum yoğurdumu, hiç problem yaşamadım. Ve evet gerçek yayık tereyağı öyle yapılıyormuş diye duydum ben de. Bizimki ev usulü pratik versiyonu. Kavanozda çalkalayanlar da var, çırpıcı (blender, rondo ya da mikser) bunu pratik hale getiriyor, yağ moleküllerini ayırıyor :))