Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Bu arada sopa sırası bana geldi sanırım :) Cumartesi akşamı eşimle kokoreç yemeye gittik.Gece gece.Pazar günü kahvaltıya misafirim vardı.Patatesli gül böreği yaptım akşamdan.Sabah kahvaltıda ondan yedim iki tane.Yanında da diğer kahvaltılıkların hepsinden kepek ekmeği eşliğinde hüplettim.Sonra akşam üstü yoğurttan biriken kaymakla tereyağı yaptım ve ekmeğe sürüp onu yedim.Yedim de yedim duuuurr daha bitmedi.Sonra akşam 6 da eşim sıkıldım hadi İzmite gidelim dedi.6,30 gibi izmite gittik fazla aç değildim.Gezdik baya.Eşimin kardeşi İzmitte çalışıyor.Saat 10 da çıkıyodu işten.Hadi gelmişken onuda alalım giderken dedik ve 10 a kadar gezdik.Mağaza Avm market falan.Yani toplamda 3 saat falan yürümüşümdür.Eve geldik eşim acıktım dedi.Bende çok açtım tabii.Eşim buzluktaki mantılardan haşlasana hatun canım çekti dedi.Ben böyle hafta sonları mantı büküp atıyorum hazır olsun zor bi anda diye.Mantı haşladım gecenin 11,30 unda ve 1 tabak yedim üzeri yoğurt ve tereyağlı soslaa :( E daha ne olsun.Şimdi sen söyle Özi dayağı hakettim mi haketmedim mi?? Tartıya çıkmaya yüzüm yok...

Hoşgeldin tekrar.Bende geçen yaz paylaşımda bulunuyordum belki hatirlarsın.Boşlamak zorunda kaldım burayı sonra mecburen.Dedem ve dayım vefat etti.Sonrada eşim ameliyat oldu.Giremedim hiç ve bi baktım ki 85 kilodan 93 e çıkmışım.Yani ben tam 8 kilo almışım buradan uzak kaldığım için.Şimdi yine 89 a düştüm şükür.Seninde artılarından kurtulacağına eminim.Paylaşım yaptığın dönemde okurdum yazdıklarını.Çok iyi motive verirdin topik ahalisine.Tekrar hoşgeldin.Bi de Leah diye bi arkadaş vardı.Siz buluşuyordunuz sanırım.O nerelerde acaba bilgi alabiliyor musun?
Ebrucummmmmmmm napıosun annem sen:1::1::1:
dikkat et kendine ne olur...azmini kaybetme..
bu arada az evvel veysel beyi gördüm.. daha dgrusu o beniii gördü:9::9::9:
ee hadi yedin mantıyı da yavrucum o yaglı sosdan koymasaydın bariii.:5:
sevgili arkadaşlar
hemen paylaşmam gereken birşey üzücü bir durum var.
bahsetmişimdir annem kilolu falan diye. kendisi sanırım 158 boyunda olmasına rağmen en az 15 yıldır 110 kilonun altına inemediği gibi en az 30 yıldır en az 95 kilo olmuştur. herneyse kısaca (60 yaşında) hayatının 3 de 2 sini obez olarak yaşadı. ve sondurum. iki dizde iflas etmiş. bugün dr gitti. uzun zamandır yururken zorlanıyordu. ama son 1 senedir nerdeyse hiç dizini kıramaz hale geldi.

annem kiloso konusunda hiçbir zaman güvensizlik yaşamamıştır. biraz da Babam sayesinde güzelliği konusunda en küçük bir şüphesi olmadı. sağlıklı (maşallah) bir yaşam sürüyor (dizleri dışında.) kısaca onu bu olaya direk motive eden bir durum olmadığı için hep kilo konusunda bahaneleri oldu. ona sorarsanız az yer, hareketlidir. bol bol yürür. ama bana sorarsanız dengesiz yemek yer(iki öğün yesede çok fazla yer ve asla yemek konusunda sınır koymaz) ve hayatı tam bir düzensizlikte ilerliyor( gece en erken 3-4 arası uyuyor-dizileri ancak bitiyor sabah da en erken 12-1 arası uyanıyor kahvaltı ve akşam yemeği saat 5 dbi oluyor. ve gece boyunca yemeğe devam ediyor tv başında.)

çok uzatmayayım. bu hastalığın obezitenin gerçekten sakası yok. vucudu adım adım ifalasa sürüklüyor. 60 yaşında bir kadının diz kapaklarına protez takılması gerekiyor. normalde hiçbir sağlık sorunu yaşamayacak bir kadının. yarın başlarımla olmuyor kilo vermeye bugun su an başlamak gerekiyor.annem artık 60 kilo bile verse dizleri aynı olamayacak.
hanımlar biraz önce telefonla konusurken annemle kendimle konusur gibi oldum. 30 sene sonra bu halimle devam edersem en önemli ödülüm bu ve benzeri hastalıklar olacak Allah ömür verirse.
ahh canım cok geçmiş olsun annene..
sanki beni anlatmıssın.. bende eskıden 4 5 lerekadar uyumadan yer yer dururdum.. öglende 1de kalkardım..
yalnızım napayım diye..
şimdide uyku düzenm tam düzelmesede 9 dan snra hçç bişe almıyorum agzıma..durmadan su içiyorum..
Allah ım herkesi korusun.
Şımarıklığa devam...Öğlen 2 tane lahmacun yedimmmmm....500 kalori yaaa.... Biri beni durdursuuunnnn :52: :52: :50:

Özlem nerdesiiiinnn döv beni dövvv... Sen kaçamak yapıyosun diye kızıyodum.Şimdi benim yaptığıma bak. :85:
sana da maş:nazar:
napıyorsun ebrucum... o verdgin kılolarını aldıgını düşün ve yeme baska:5::5:
Acaba 90 kilonun altına ineceğim günler gelecek mi :18:
inşallah bilgecim..
bazen bende senn gbi soruyorum kendime ama bence imkansız degil...
sadece biraz zorlar:1::1::1:
mrblarrr:122:

sabah işe gitmeden önce

2 form bisküvi,1 bardak yağsız süt

kahvaltı az yağlı 2 dilim tost ekmeği arasında beyaz peynirli tost yaptım, 1 bardak şekersiz çay

öğle yemeği
1 kase ezogelin çorba
1 adet küçük parça mezgit
salata
6 bardak su
4-5 çatal kısır

ara
5 adet fındık

akşam yemeği
2 adet küçük tavuk
3 adet form bisküvisi
yarım bardak karışık meyvesuyu
küçük kase yoğurt

tatlı cnm çektikçe rocco sıkı şeker yiyorum bişi olar mı ki:26:

bugünde mi coşturdum acaba listeyi
birazdanda çay bardağında yağsız süt içicem cnm çok çekti
ah su aburcuburu da kessen tam süper olcan çatlagım:1::1:
bu arada kılo çizelgene bayılıyorum:9:

bende hareketliliğimden bahsedeyim
biraz yoğun sürekli ayaktayım

işe herkesten önce başlayıp herkesten sonra bitiren biriyim:1: molaları falan tam anlamıyla doldurmadann hopppppp kaldığım yerden devam. buşekilde olmasına rağmen yaranılmıyor malesef:95:

servisle gidip geliyorum ama servise binmek için baya yürüyorum (tahminen 1 km)

ayda 2 hafta sabahçı oluyorum. sabahçı olduğumda 2 km yürüyorum. bunun dışındada hergün 15 dk koşu bandında yürümeye başladım. diyete başlayalı 1 hafta olmadı sanırım , pantolonum accıkın bol gelmeye başladı:8: eski alışkanlıklarımıda bıraktım. gereğinden fazla yemek,abur cubur,gece çikolata yemek:53: gibi

bunları göz önüne aldığımda nisana kadar kilolarımdan kurtulmuş oliciiiğimmmm:16:

oliceksin canım.. gencsin hareketlisin ee yedklerine de dikkat edince vermemen mucize olur...
burayıda boşlamıyorsun dikkat ettmde.. mutlu oldum:16::16:

kızlarrr bu arada bugün spor merkezine kayıt oldum...

artık gelsin fıtnessler,kardiyolar..
gelsin saunalar,hamamlar... aman amannn gelsn havuzlar...
3gün spora persembeleri hamam saunaya haftasonu da havuza olarak karar verdm ama bakalım..
belli de olmaz tam saatleri:1::1::1:
birden içimden geldi gittim yazıldım..diyetsyende de böyle olmustu..
ben gercekten,sanırım,cidden yaza inceck olcammmmmmmmmmm:16::16::16:

3gün spora persembeleri hamam saunaya haftasonu da havuza olarak karar verdm ama bakalım..

Harika. Bakalım ne kadar zamanda ne kadar kilo vereceğiz. Yaza kaç beden olacağız burdan takip edelim canım :1:

iyi akşamlar herkeslere....
napıyonuz bakıyım???

ben bu aralar çok meşgul ve dolayısıyla çok yorgun olunca nete girme fırsatı bulamadım bi türlü, çünkü; annemgil taşınıyorda başka memlekete:(( onun koşuşturması işte.
kardeşimin okulundan dolayı gitmek zorunda kaldılar, oldukça üzülüyorum ama hayırlısı:((
10gün sonrada ben ev değiştircem, taşıncam yani, annemgilden sonrada benim koşuşturmam başlicak......

sizlerde iyisiniz, herşey yolundadır inşaallah....:28:

ah su aburcuburu da kessen tam süper olcan çatlagım:1::1:
bu arada kılo çizelgene bayılıyorum:9:

oliceksin canım.. gencsin hareketlisin ee yedklerine de dikkat edince vermemen mucize olur...
burayıda boşlamıyorsun dikkat ettmde.. mutlu oldum:16::16:

ama ama abur cuubur yemiyorum ki şeker yerine rocco sıkı şeker yiyorum 0 kalori yazıyo :26:

bende bayılıyorum çizelgeme:55: nisanda ip yumağına kavuşmuş olcem:52::52::52::52:

Çok tsk ederim canım arkadaslarım. kendinize cok iyi bakın. ben birazdan cıkarım... umarım yarın hersey güzel olur hepimiz için. aksama bir yasin okuyayımda içimin şişliği geçsin biraz. hepinizi öpüyorum :)
oku canım allah kabul etsin ...

ohhhh çok iyi olmuş meryemcim ,sen kesin yaza çıtırsın artık :)))

çok güzel beslenmişsin ama çook acıkıyormusun ben açlığa hiç dayanamıyorum kahtersin :25::25: bi dayana bilsem şekerim bile riskli durumda herhalde ondandır gibi geliyor

bence de şekerdendir ben çok fazla acıkmıorum ama zaten dün az yemiştim normalde o kadar yemiyorum :))

daha tecrübeli arkadaşlarım da söyleyecektirler ama menün çok çok az olmuş.öğlen bişi yememişsin ki???sadece sabah kahvaltın fena değil ki onda bile sizin kilonuzda en az 2 dlm yenmeli diye biliyorum.meyvenin yanında 1 çay bardağı süt veya ayran içerseniz daha iyi olur.meyve hızla kana karışıyor ve insülini artırıyor ama sütle fln kana yavaş karışyor.öğleni hiç beğenmedimi demiştim zaten.yemek yerseniz yoğrut ve salatyla yada biriyle en azından yada k flaks süt fln da olur .ara 5 badem de çok az.15 yiyroum ben arada badem yersem.akşam salata ve yoğrut olsaymış olabilirmiş.çok az yemeyle kg verilmiyor(şimdi vermişsiniz ama ilerde veremeyebilirsiniz böyle giderseniz) ve sonunda dayanamayıp patlarsınız .uzun süreli bir diyet düşünün burada arkadaşlar listelerini paylaşıyorlar bir bakın derim.bana kızmayın olur mu???bildiklerimi yazdım sadece:16::16::16:
pirinç makarna patetes havuç bezelyeden bir süre uzak durursanız ve bunların olmadığı veya çok az olduğu güzel br listeyi devreye sokarsanız çok daha iyi olur bence

yorumun için tabii ki de kızmadım aksine mutlu oldum yanlış bildiğim bir iki şeyi değiştiricem sayende :))aslında dün pazar olduğu için öğleyi tam yiyemedim dışarıya çıkacaktım dışarda o bol kalorili şeylerden yemektense atıştırıverdim evde.haftasonları biraz iş karışıyo geç kalkıyorum dışarı çıkmam gerekiyo falan yani normalde bu kadar az yemiyorum.
meyve ile sütü beraber ye demişsin bundan sonra yapıcam bunu.bi de badem çok kalorili sanıyodum ben o yüzden çok az yiyiyodum bu hatamı da düzelttim.

bugün yediklerime gelince (kahvaltım fix oldu zaten :))
sabah:
1 haşlanmış yumurta
1 dilim kepekli ekmek
1 kk light beyaz peynir
4 adet zeytin
domates
salatalık

ara öğün:
125 ml light yoğurt

öğle:
3 adet köfte
1 dilim kepekli ekmek
2 tane çeri domates

ara öğün:
1 adet elma

akşam:
5 yemek kaşığı ıspanak
1 dilim kepekli ekmek

arkadaşlar bi de bişey sorucam ananas metabolizmayı hızlandırıyor diyorlar o yüzden ben de akşamları yiyiyorum sıkça.ama yazılanlarda hep kahvaltıda söylüyorlar.sizce kahvaltıda mı yemeliyim?

garnitür kilo mu yapı yo ki :/ sebzelerden oluşmuyo mu sonuçta? bi kaç gün önce iş yerinde pişmiş olarak yemiştim

garnitür kilo mu yapı yo ki :/ sebzelerden oluşmuyo mu sonuçta? bi kaç gün önce iş yerinde pişmiş olarak yemiştim

İçinde patates var havuç var bezelye var...Diyette yenmemeli ya da az yenmeli. Bezelye kilo yapar, havuç da yapar, hele patates zaten bilinen bir şey..Garnitür diyette kaçınılması gereken bir yiyecek bileşkesi bence :19: Daha sağlıklı ve hedefe hızlı götüren alternatifler olabilir gibime geliyor. Yense de bir iki kaşık anca yenmeli..

İçinde patates var havuç var bezelye var...Diyette yenmemeli ya da az yenmeli. Bezelye kilo yapar, havuç da yapar, hele patates zaten bilinen bir şey..Garnitür diyette kaçınılması gereken bir yiyecek bileşkesi bence :19: Daha sağlıklı ve hedefe hızlı götüren alternatifler olabilir gibime geliyor. Yense de bir iki kaşık anca yenmeli..

bakiim bi ne kadar yemişim:18:

iyi akşamlar kızlar sabhatn beri yazdım silindi net gidip geliyo hava felaket burda karrr çok 2 gündür arlıksız devam ediyoo

yeniden yazayım yediklerimi sabah 1dlm layt ekmek
1 kaşık lor peynir 1 çeri domates
yarımm yumurta
5 zeytin yeşil çay
öğlen 1 tabak yeşil mercimek
1 dlm layt ekmek 4 kaşıkk yoğurt

arada yeşil çayy siyah çayyy 5 leblebi

akşam 5 kaşık saç kavurma
yarım bardak ayran 2 kornişon turşu

80 dk laslyy

dişim apse yaptı sanırım antibiyotik kabız yaptı beni şimdi rezene içiyorum inşallah iyi gelir

çookk yoruldum kızlrı banyo yaptırdım uyusalar az kafa diinlicemmm

iyi akşamlar kızlar sabhatn beri yazdım silindi net gidip geliyo hava felaket burda karrr çok 2 gündür arlıksız devam ediyoo

yeniden yazayım yediklerimi sabah 1dlm layt ekmek
1 kaşık lor peynir 1 çeri domates
yarımm yumurta
5 zeytin yeşil çay
öğlen 1 tabak yeşil mercimek
1 dlm layt ekmek 4 kaşıkk yoğurt

arada yeşil çayy siyah çayyy 5 leblebi

akşam 5 kaşık saç kavurma
yarım bardak ayran 2 kornişon turşu

80 dk laslyy

dişim apse yaptı sanırım antibiyotik kabız yaptı beni şimdi rezene içiyorum inşallah iyi gelir

çookk yoruldum kızlrı banyo yaptırdım uyusalar az kafa diinlicemmm

Geçmiş olsun. Kabıza yeşilçay da iyi geliyor.

Geçmiş olsun. Kabıza yeşilçay da iyi geliyor.

çokta içiyorum ama antibiyotik sanırım kabız ettii bi problemim yoktuu bu hafta çookkk spor yapıyorum inşallah veririm bu gün gene baya fark ediyosun dediler binada karşılaştık ne kadar zayıflamışsın dedi komşuu 5 kiloda fark edilyosa 10 kiloda afet olurum sanıırmmm:9::9::9::9::9::9:

inşallah o günleride görürüz inşallah hep beraber:10::10::10:

uykum geldi benim akşam olsada yatsak dicem ama emir bey 11 bucuk 12de uyuyo 2 haftadır
benim yatmam 1 oluyo 5 bucukta kalkıyorum ztn :43::43::43::43:

Bayağı uykusuz kalıyormuşsun..
Birde sana yeğenindi sanırım onu soracağım nasıl oldu düzelme varmı.?
gizemmiydi ismi.?

Çok tsk ederim canım arkadaslarım. kendinize cok iyi bakın. ben birazdan cıkarım... umarım yarın hersey güzel olur hepimiz için. aksama bir yasin okuyayımda içimin şişliği geçsin biraz. hepinizi öpüyorum :)

Yeşimciğim,iş görüşmeniz inşallah iyi gider..Hayırlıysa olsun canım..

Mery ciğim hayırlı olsun..NE güzel bişey umarım devamını getirirsin..

iyi akşamlar herkeslere....
napıyonuz bakıyım???

ben bu aralar çok meşgul ve dolayısıyla çok yorgun olunca nete girme fırsatı bulamadım bi türlü, çünkü; annemgil taşınıyorda başka memlekete:(( onun koşuşturması işte.
kardeşimin okulundan dolayı gitmek zorunda kaldılar, oldukça üzülüyorum ama hayırlısı:((
10gün sonrada ben ev değiştircem, taşıncam yani, annemgilden sonrada benim koşuşturmam başlicak......

sizlerde iyisiniz, herşey yolundadır inşaallah....:28:

MEyracığım kolay gelsin..
Ailen kardeşinin okulu bitince geri dönecekler değilmi.? Sürekli değildir heralde..

çokta içiyorum ama antibiyotik sanırım kabız ettii bi problemim yoktuu bu hafta çookkk spor yapıyorum inşallah veririm bu gün gene baya fark ediyosun dediler binada karşılaştık ne kadar zayıflamışsın dedi komşuu 5 kiloda fark edilyosa 10 kiloda afet olurum sanıırmmm:9::9::9::9::9::9:

inşallah o günleride görürüz inşallah hep beraber:10::10::10:

1 kilo bile fark ederken 5 kilo var yaa nasıl da fark edilir biliyor musun canım :52: Hadi bakalım, hep beraber nice nice 5 kilo vermelere :9: Durmak ya da pes etmek yok. Zayıflayacağız :41:

Derinciğim nasıl oldu hastaların...
Sana geçmese barii..

Akşam ablam arıyor yazık sesi nasıl fena zor çıkıyor..sakın diyor çocukları kapalı ortama götürme çok fena salgın var..
Yok dedim bu aralar evden çıktığımız yok zaten..Ev kuşu olduk iyice..
Oda sınıf öğretmeni yaa direk kapıyor çocuklardan..Kızımda hastalanınca eve getiriyor kardeşine veya bize bulaşıyor.:)
Her kış böyle.:)

Back
X