Ebrucummmmmmmm napıosun annem senBu arada sopa sırası bana geldi sanırım :) Cumartesi akşamı eşimle kokoreç yemeye gittik.Gece gece.Pazar günü kahvaltıya misafirim vardı.Patatesli gül böreği yaptım akşamdan.Sabah kahvaltıda ondan yedim iki tane.Yanında da diğer kahvaltılıkların hepsinden kepek ekmeği eşliğinde hüplettim.Sonra akşam üstü yoğurttan biriken kaymakla tereyağı yaptım ve ekmeğe sürüp onu yedim.Yedim de yedim duuuurr daha bitmedi.Sonra akşam 6 da eşim sıkıldım hadi İzmite gidelim dedi.6,30 gibi izmite gittik fazla aç değildim.Gezdik baya.Eşimin kardeşi İzmitte çalışıyor.Saat 10 da çıkıyodu işten.Hadi gelmişken onuda alalım giderken dedik ve 10 a kadar gezdik.Mağaza Avm market falan.Yani toplamda 3 saat falan yürümüşümdür.Eve geldik eşim acıktım dedi.Bende çok açtım tabii.Eşim buzluktaki mantılardan haşlasana hatun canım çekti dedi.Ben böyle hafta sonları mantı büküp atıyorum hazır olsun zor bi anda diye.Mantı haşladım gecenin 11,30 unda ve 1 tabak yedim üzeri yoğurt ve tereyağlı soslaaE daha ne olsun.Şimdi sen söyle Özi dayağı hakettim mi haketmedim mi?? Tartıya çıkmaya yüzüm yok...
Hoşgeldin tekrar.Bende geçen yaz paylaşımda bulunuyordum belki hatirlarsın.Boşlamak zorunda kaldım burayı sonra mecburen.Dedem ve dayım vefat etti.Sonrada eşim ameliyat oldu.Giremedim hiç ve bi baktım ki 85 kilodan 93 e çıkmışım.Yani ben tam 8 kilo almışım buradan uzak kaldığım için.Şimdi yine 89 a düştüm şükür.Seninde artılarından kurtulacağına eminim.Paylaşım yaptığın dönemde okurdum yazdıklarını.Çok iyi motive verirdin topik ahalisine.Tekrar hoşgeldin.Bi de Leah diye bi arkadaş vardı.Siz buluşuyordunuz sanırım.O nerelerde acaba bilgi alabiliyor musun?

dikkat et kendine ne olur...azmini kaybetme..
bu arada az evvel veysel beyi gördüm.. daha dgrusu o beniii gördü

ee hadi yedin mantıyı da yavrucum o yaglı sosdan koymasaydın bariii.

ahh canım cok geçmiş olsun annene..sevgili arkadaşlar
hemen paylaşmam gereken birşey üzücü bir durum var.
bahsetmişimdir annem kilolu falan diye. kendisi sanırım 158 boyunda olmasına rağmen en az 15 yıldır 110 kilonun altına inemediği gibi en az 30 yıldır en az 95 kilo olmuştur. herneyse kısaca (60 yaşında) hayatının 3 de 2 sini obez olarak yaşadı. ve sondurum. iki dizde iflas etmiş. bugün dr gitti. uzun zamandır yururken zorlanıyordu. ama son 1 senedir nerdeyse hiç dizini kıramaz hale geldi.
annem kiloso konusunda hiçbir zaman güvensizlik yaşamamıştır. biraz da Babam sayesinde güzelliği konusunda en küçük bir şüphesi olmadı. sağlıklı (maşallah) bir yaşam sürüyor (dizleri dışında.) kısaca onu bu olaya direk motive eden bir durum olmadığı için hep kilo konusunda bahaneleri oldu. ona sorarsanız az yer, hareketlidir. bol bol yürür. ama bana sorarsanız dengesiz yemek yer(iki öğün yesede çok fazla yer ve asla yemek konusunda sınır koymaz) ve hayatı tam bir düzensizlikte ilerliyor( gece en erken 3-4 arası uyuyor-dizileri ancak bitiyor sabah da en erken 12-1 arası uyanıyor kahvaltı ve akşam yemeği saat 5 dbi oluyor. ve gece boyunca yemeğe devam ediyor tv başında.)
çok uzatmayayım. bu hastalığın obezitenin gerçekten sakası yok. vucudu adım adım ifalasa sürüklüyor. 60 yaşında bir kadının diz kapaklarına protez takılması gerekiyor. normalde hiçbir sağlık sorunu yaşamayacak bir kadının. yarın başlarımla olmuyor kilo vermeye bugun su an başlamak gerekiyor.annem artık 60 kilo bile verse dizleri aynı olamayacak.
hanımlar biraz önce telefonla konusurken annemle kendimle konusur gibi oldum. 30 sene sonra bu halimle devam edersem en önemli ödülüm bu ve benzeri hastalıklar olacak Allah ömür verirse.
sanki beni anlatmıssın.. bende eskıden 4 5 lerekadar uyumadan yer yer dururdum.. öglende 1de kalkardım..
yalnızım napayım diye..
şimdide uyku düzenm tam düzelmesede 9 dan snra hçç bişe almıyorum agzıma..durmadan su içiyorum..
Allah ım herkesi korusun.
sana da maşŞımarıklığa devam...Öğlen 2 tane lahmacun yedimmmmm....500 kalori yaaa.... Biri beni durdursuuunnnn![]()
![]()
Özlem nerdesiiiinnn döv beni dövvv... Sen kaçamak yapıyosun diye kızıyodum.Şimdi benim yaptığıma bak. :85:

napıyorsun ebrucum... o verdgin kılolarını aldıgını düşün ve yeme baska

inşallah bilgecim..Acaba 90 kilonun altına ineceğim günler gelecek mi :18:
bazen bende senn gbi soruyorum kendime ama bence imkansız degil...
sadece biraz zorlar

ah su aburcuburu da kessen tam süper olcan çatlagımmrblarrr:122:
sabah işe gitmeden önce
2 form bisküvi,1 bardak yağsız süt
kahvaltı az yağlı 2 dilim tost ekmeği arasında beyaz peynirli tost yaptım, 1 bardak şekersiz çay
öğle yemeği
1 kase ezogelin çorba
1 adet küçük parça mezgit
salata
6 bardak su
4-5 çatal kısır
ara
5 adet fındık
akşam yemeği
2 adet küçük tavuk
3 adet form bisküvisi
yarım bardak karışık meyvesuyu
küçük kase yoğurt
tatlı cnm çektikçe rocco sıkı şeker yiyorum bişi olar mı ki:26:
bugünde mi coşturdum acaba listeyi
birazdanda çay bardağında yağsız süt içicem cnm çok çekti

bu arada kılo çizelgene bayılıyorum

bende hareketliliğimden bahsedeyim
biraz yoğun sürekli ayaktayım
işe herkesten önce başlayıp herkesten sonra bitiren biriyimmolaları falan tam anlamıyla doldurmadann hopppppp kaldığım yerden devam. buşekilde olmasına rağmen yaranılmıyor malesef:95:
servisle gidip geliyorum ama servise binmek için baya yürüyorum (tahminen 1 km)
ayda 2 hafta sabahçı oluyorum. sabahçı olduğumda 2 km yürüyorum. bunun dışındada hergün 15 dk koşu bandında yürümeye başladım. diyete başlayalı 1 hafta olmadı sanırım , pantolonum accıkın bol gelmeye başladıeski alışkanlıklarımıda bıraktım. gereğinden fazla yemek,abur cubur,gece çikolata yemek
gibi
bunları göz önüne aldığımda nisana kadar kilolarımdan kurtulmuş oliciiiğimmmm![]()
oliceksin canım.. gencsin hareketlisin ee yedklerine de dikkat edince vermemen mucize olur...
burayıda boşlamıyorsun dikkat ettmde.. mutlu oldum