Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

sıkma canını ebrucum bak pişman olmuşsun yarına dikkat edeceksin demektir bu.

özlettin valla ama sıkıntın varmış çok geçmiş olsun paşaya,inşallah bir an önce düzelir canım :)

35-40 defa aynı hareket mi amma azimliymiş maşallah :) ne yapsın çocuk sıkılmıştır hava güzel olsa azcık dışarı çıksa harcar enerjisini ama kışın tutsak çocuklar malesef.

hadi güzel haberlerle gel inşallah

acaba çay gerçekten işe yarıyor mu ya bende içiyorum ama hala tartılmadım. cumaya kadar daha çok bile verebilirsin canım.
maşallah sana ya becerikli hatun seni . ya bak eksiyi görmüşsün ne olur yeme ya.

ay ne güzel ya iştahın kapandı demek. neyse bu günleri fırsata çevir bari. bende 5,5ta bitiriyorum artık bencede daha iyi oluyor .
geçmiş olsun canım ya geçer inşallah bir an önce sancıların
kilo vermek gerçekten çok ama çok zor bir iş ve ciddiye alınması gereken bir iş yoksa affı yok
bu kez daha farklı olup daha çok vereceksin canım

bakalım bakalım :)

nereden bulacağız ki buğday kıtırını hem ne ki bu ya buğdayı haşlayıp kavursam olur mu?
özleeeeeeeeeeeemmmm sana yemedim demeyi cok isterdim ama yedim :17::17::17:
Gerci abartmadim ama sonucta yedim . Düsün bir pizzanin dörtte biri kadarini yedim. Cok yesem 10 sarma yemisimdir ama kekin ucundan acik yedim. Iyikide kalmamis belkide onuda yerdim :9::9::9:
Insallah cay ise yararda 1 kilo olmasada yakinlarda bisey verebilirim cnm ben daanamadim tartildim yine :26::26::26:

slm kızlar çok kötü grip olmuşum 3 gündür hafifti şimdi daha çok agırlaştı .bide diyet yapınca zor iyleşirim dukan diyetinde meyve yiyemiyorum çok büyük eksiklik hisediyorum .
Gecmis olsun cnm Allah acil sifa versin ... :16:
kızlar bugün dr a götürdüm sonuçları.tüm değerlerimin gayet güzle olduğunu insülin direncimin geçtiğini sadece d vitaminmn çok düşük olduğunu ve bu nedenle parathormonn yükseldiğini (muhtemeln bu şekildedir ama 2 ay sonra bakalım terkar dedi) söyledi ve ampul verdi 15 gün arayla 2 defa kullanacağım.moralim düzeldi çok şükür.eşime diyorum ki artık hastalıktan fln kendim içni değilde çocuklarımla ilgilenemezsem diye korkuyorum...Rabbim hepimizi ve ailelerimizi korusun(amin)
O kadarda korkmustun cnm cok sükür iyi cikmis sonuclar. Ilaclarini düzenli kullanirsan onlarda normal degerlerine dönerler insallah cnmcim :16::16::16:
Amin cnm Rabbim herkesi korusunnn...:34::34::34:

Selammmm ben geldimmmmmmmmm :122:

Bugün bir hafta yolunu gözlediğim reglm geldi çok şükür :1:
Tabi geçikmeli olduğu için baya bir ağrım var sabahtan beri ve tabi tartıda direk artıya cıkmış ama sorun değil nasılsa cumaya kadar inşallah biter üstelik artıda da cıksam regl şişliğide var :34:
Valla ben şu düzenli yaşamayı çok sevdim :122: gece yatmadan kızın oyuncaklarına kadar herşeyini topaldım ve sabah kalktığımda hiç işim yoktu :34: Yemeğimde olduğu için sabahtan akşama kadar rahattım birtek akşam üzere bir süpürge tuttum okadar :122:
İnşallah yarın regl sancım olmazda üstten bir temizlik yaparımda azmasın :1:
Akşamlarıda sabah karşı yatmadığım için sabahları en geç 8de ayaktayım ve kendimi çok daha dinç hissediyorum :34:

Aramıza hoşgeldin :3:
İnşallah sende hedefine bizlerle birlikte bir an önce ulaşırsın daha kaliteli bir hayat sürmen için :34:

Ayşeciğim çok sevindim emirin iyileşmesine. İnşallah Allah birdaha göstermez... Aminnn

Canım yeğeninin doğum günü kutlu olsun. Eminim çok mutlu olmuştur. Rabbim sağlık ve huzur dolu nice seneler nasip etsin inşallah ... Amin

GEçmiş olsun canım inşallah bir an önce kolunun ağrısı geçer. Kendine sıkıntı yapma yoksa bütün bünye alt üst olur ve istesende kilo veremezsin :34:

Bu arada İnsülin direnci için sen hangi ilaçı kullanıyordun?

İnşallah daha ufak bedenlere gireceğimiz günleride göreceğiz hepbirlikte :34:

Özletme kendini fazla ama tabi önce oğluşunu iyileştir o şu an daha önemli :34: Rabbim tez zamanda şifa verir inşallah ... Aminnn

:46::46::46::46: Bak ufak ufak da olsa gidiyor işte kilocuklar o yüzden sakın kaçamak yapma.
Yaza inşallah fıstık gibi giriceğiz :122: ha gayret

Canım ben sana inanıyorum mutlaka çok güzel kilolar vereceksin ve eski fıstık Füsuna döneceksin :34:
Hatta hepimiz birlikte fıstık olup sonra buluştuğumuzda Fıstıklar Zirvesi yapacağız :1:

Canım çok geçmiş olsun inşallah şuan daha iyisindir :34:

Sonuçların güzel cıkmış gözün aydın ececiğim :34: inşallah bir sonraki testlerinde temiz cıkar ve bundan sonra çok daha güzel kilolar verirsin.

Canım çok sevindim Rabbim bir daha o tedirginliği yaşatmasın... Aminnn
Ayşeciğe şimdiden başarılar eminim onuda büyük bir başarıyla sonuçlandıracaktır.
Öpüyorum o tombiş yanaklarından :54:

Valla bir yandan rahatladım oldum diye diğer yandan karnım ağrıyor :26:
Bu ara şu bir iki gündür daha doğrusu iştahımda kapalı inan kahvaltımı bile zoraki yapıyorum.
Akşamlık bir kepçe kadar susuz nohut yedim ama inan zoraki.
Eşim bile hayırdır iki gündür yemek bile yemiyorsun dedi :1: artık nasıl bir izlenim edindiyse seni üzecek birşeymi yaptım deyip duruyor :60: hatta iki gündür günde 10 kere arıyor beni nasılsın ne yapıyorsun falan diye :1:
Bu akşam hatta en sonunda yaw benim düzene girmem bukadar garip bir durum mu niye bukadar şaşırıyorsun ki yoksa benden birşey saklıyorsunda onu öğrendiğimi mi saniyorsun dedim :60: :60: :60:
Adam alışmış uzun zamandır sabahlara kadar oturan öğlene doğru kalkan hatuna tabi şimdi herşey düzenli olunca adam şaşırdı :60: :60: Ama ben onu daha çoooook şaşırtacağım hele bir yaz gelsin :60:

Bende fıstık gibi olup herifi deli divane edip parmağımda oynatmassam banada Banu demesinler :32::32::32::32:
cecooo reglin vatana ve millete hayirli ugurlu olsun cnm :9::9::9:
Amin cnm insallah yaza fistik gibi oluruz dicem de siz olursunuzda ben süpheli :9::9::9:
Adam zaten deli divane olmus baksana daha neresini delirticen ilahi sen yokmusun öldürdün beni yine gülmekten :9::9::9:

endiseni cok iyi anlayabiliyorum insallah hamile degilsindir ama o kadar kendini bunaltip strese sokma istersen,sikintida insana iyi gelmiyor

Bütün kalbimle amin diyorum 

Rabbim seni hakkinda ,hayirlara yönlendirsin insallah tombulkelebekim Allah huzur mutluluk versin insallah

Derin cok güzel zayiflamissin masallah …Zaten su sürekli elestiride bulunanlardan ,bunaldikca kendimi yemege verdim artik diet hakkinda reel de kimseyi karistirttirmiyorum muhakkak beni sevdiklerinden yardimci olmak istediklerinden karisiyorlardir ama bende yan etki oluyordu…

amin canim cok sagol cümle olmayanlara insallah

Kizlar bugün düne gör -400deyim. bende bisi anlamadim dün +200 deydim bugün -400olmusum. Ama iyi olmus moralim yerine geldi. :21::21::21:
Az pirincli pirasa yemegimi yedim bir tabak ekmeksiz. Simdide elmali tarcinli karisimdan icicem. Komsum aradi oturmaya gelicekmis. Gideyimde 5 dk da hamuru yogurayim pizza yapicam cocuklar yer hem diye düsündüm umarim ben yemem. Buzlukta sarmam vardi onuda cikarayim bide yanina kek daha ne olsun degilmi :34::34::34::34:
Haydin kizlarkactim simdi ben aksama görüsürüz muck muck kendinize iyi bakin heryerde kar varmis aman hasta olmayinnn... :54::54::54::16::16::16::5::5::5:
[/QUOTE ]

Ilknur ,Insan tartida 100 gram bile verdigini görünce mutlu oluyor sen masallah -400 ü görmüssün neydeyse yarim kilo
Hazirliklarinda süpermis yani yemeden durmak cok zor 

Bende aksam 5 den sonra yemiyorum daha kolay veriliyor gibi
Zamaninda cok zayiflama ilaci ictim hatta bir tanesi zehirledi doktorum fark etmedi
Ilac destegi yaklasik 15 kiloya kadar hep verdim ama ilaci biraktigimla kat kat fazlasini almam bir oldu
Sonunda sadece yediklerimin yag oranini ve porsiyon büyüklügünü azaltarak basarmistim
Tabi geri aldim orasi ayri 

Oy Allah bagislasin ben yerim bu yanaklari cok tatli cok seker masallah

Ece cok sevindim iyi olduguna Allaha sükürler olsun

Canim benim cok sagolasin :16::16::16:
Gercekten yemeden duramadim yani abartmasamda yedim puuuu bana :17::17::17:

asuuuuuu nerelerdesin canım ya özledim

herkese hayırlı akşamlar
ankara felaket soğuk insanın gözünün içi bile üşüyor buzzzz gibi
kızlar okula gitmediler bugün hem soğuk hem de ders yok diye
laptoplar onlarda tabii öğleden sonra da günüm vardı akşam da eve gelince yemek felan derken gelemedim topiğime
ece gözünaydın sonuçlara iyi demiş doktorun bak boşuna telaş ettin vitamini de iç tamam canım başarı öykünü dört gözle bekliyorum ayrıca
hasta olan arkadaşlar hepinize geçmiş olsun

cecooo reglin vatana ve millete hayirli ugurlu olsun cnm :9::9::9:
Amin cnm insallah yaza fistik gibi oluruz dicem de siz olursunuzda ben süpheli :9::9::9:
Adam zaten deli divane olmus baksana daha neresini delirticen ilahi sen yokmusun öldürdün beni yine gülmekten :9::9::9:

YOk yooook ben daha yeni başlıyorum :60:
Hem sende fıstık gibi olucaksın ben inanıyorum :34: Sende kendinden şüphe etme herşey pozitiv düşünceyle başlar sonuçta :34:

Ayyy kızlar yaa bu arada perşembe günü Kv akşam yemeğine gelicekmiş :26:
Dünyanın en güzel yemeğinide yapsam hatun kesin yine bir kulp takıp beni cıldırtır :1: o ayrıda ben ne yemek yapsam basit ve hafif :44:
Tabi kesin yine eşim davet etmiştir aklı sıra Annesine yaranacak ya. Hesapta Annesi torunlarını özlemiş ki normalde 3 ay görmese nasıllar diye gelmez. Yada KV Annesinede bakmak zorunda ya artık oradan kaçmak için bizi bahane etmiştir :1:
KP öldükten sonra resmen ohhh bundan sonra hayatımı yaşayacağım diyordu ama planladığı gibi olmadı cünkü kendi annesi bu sefer kocan öldü madem bundan sonra gelip bende kalıcaksın bana bakıcaksın demiş :60:
Kadın isyanlarda bu yaştan sonra Annemden izin mi alıcağım bir yere giderken diye :1: bende o gün dedim cesaretin varsa yüzüne de söylesene diye :1:

Bakalım o günü nasıl atlatıcağım daha şimdiden mideme ağrılar giriyor yine gelip dangul dungul konuşup beni sinir edicek diye ama bu sefer bende savaşa hazırım :1:

Kizlar misafirlerim aksam 7 gibi gittiler. Sagolsun cok severim kendisini. :16: Dedigim gibi pizzami kekimi sarmami yaptim. Bide salata yaptim yaninada cayy ohhhh daha ne olsun :9:
1 pizzanin 4te biri kadarini yedim az az basladim ama anca o kadar tutabildim kendimi. Belki 10 tanede sarma yedim. :17::17::17: kekinde ucundan acik baktim . Kizlari var komsumun alisverise gitmisler daha sonra onlarda geldi kalan kekle digerlerinde yediler. Iyiki geldiler yoksa kekinde sonu benim midemde olurdu :9::9::9:
Oturduk sohbet ettik. Sonra mutfaklari topladim . esimede ogluma dus aldirdim. Cok yorulmustum o kadarcikta yardim ediver dedim sagolsun halletti o iside. Oglumun her sali 2 saat yüzme dersi var. Eve gelir gelmez yaptiriyorum dusunu normaldede bugün misafirim oldugu icin esime kaldi. :34: Sabah az uzanayim kalkarim diye yattim ama 10 bucuktan önce kalkamadim dolayisiyla kahvvaltida etmedim. :18::18::18: Öglenede taze yemegim olsun diye az pirincli pirasa pisirdim. Cocuklarada yanina dünden kalan makarnayi isittim ama kendim yemedim. Aksamada mamalardan yedim. Sanirim bugün cozuttum yine midem tas gibi. Az sonrada yesil cayimi icerim. Bugünlük benden bu kadar.

Tombulkelebekim, Cecom Asucuuuuuummm sizler nasilsiniz bakalim ???:28::28::28:

Kizlar misafirlerim aksam 7 gibi gittiler. Sagolsun cok severim kendisini. :16: Dedigim gibi pizzami kekimi sarmami yaptim. Bide salata yaptim yaninada cayy ohhhh daha ne olsun :9:
1 pizzanin 4te biri kadarini yedim az az basladim ama anca o kadar tutabildim kendimi. Belki 10 tanede sarma yedim. :17::17::17: kekinde ucundan acik baktim . Kizlari var komsumun alisverise gitmisler daha sonra onlarda geldi kalan kekle digerlerinde yediler. Iyiki geldiler yoksa kekinde sonu benim midemde olurdu :9::9::9:
Oturduk sohbet ettik. Sonra mutfaklari topladim . esimede ogluma dus aldirdim. Cok yorulmustum o kadarcikta yardim ediver dedim sagolsun halletti o iside. Oglumun her sali 2 saat yüzme dersi var. Eve gelir gelmez yaptiriyorum dusunu normaldede bugün misafirim oldugu icin esime kaldi. :34: Sabah az uzanayim kalkarim diye yattim ama 10 bucuktan önce kalkamadim dolayisiyla kahvvaltida etmedim. :18::18::18: Öglenede taze yemegim olsun diye az pirincli pirasa pisirdim. Cocuklarada yanina dünden kalan makarnayi isittim ama kendim yemedim. Aksamada mamalardan yedim. Sanirim bugün cozuttum yine midem tas gibi. Az sonrada yesil cayimi icerim. Bugünlük benden bu kadar.

Tombulkelebekim, Cecom Asucuuuuuummm sizler nasilsiniz bakalim ???:28::28::28:

Canım pizzaya hayır demek gerçekten zor :1: geçen gün eşimde bir pizza fikri attı ortaya ama yarım saat düşündükten sonra vazgeçirdim hepsini :1: yoksa kesin bende yerdim dayanamayıp :60:
Eh gün içine yayılmış olsaydı belki okadar midene oturmazdı sonuçta artık midelerde az yemeğe alıştı :34: birden ne oluyoruz diye şaşırıyor tabi midede ama yeşil çayını bir an önce iç ki yatana kadar yediklerini hazmedersin inşallah :34:

Benim malum azda olsa karnım ağrıyor ama şükür çok iyiyim :122:
Bende biraz evvel şekersiz nescafemi içtim :1: hala şeytan arada anammm at gitsin bir kere şekerli nescafeden birşey olmaz diyor ama uymuyorum şeytana :1: bir yerlerden taviz vermezsem zafere yaklaşmam biraz daha uzun sürer dimi ama :34:
Şu anda ufaklık ablasının peşinden ağlıyor :1: niye onu almadan yatağa gitmiş diye büyüğüde yarın okulum var onunla yatamam diye inat ediyor bir gör evde tam cümbüş var :1:
VAlla Ablasını benden fazla seviyor sarı civciv inan bütün gün 5 kere anne diyorsa 555 kere Beyza diyor :60: bırak ben abla dedirtmeye çalıştıkca oda inat ediyor Beyzaaaaaaaaaa diye :1: bu gecede bizle yatacak gibi görünüyor cadı :1:
Aramızda yatmasın diye duvar kenarına attım dün gece inadından uyumadı devamlı benim üzerimden babasına uzanıp adamı öpüp eliylede gel gel yapıp durdu :60:
Yandım bu kızlarla yandım :60:

Canım pizzaya hayır demek gerçekten zor :1: geçen gün eşimde bir pizza fikri attı ortaya ama yarım saat düşündükten sonra vazgeçirdim hepsini :1: yoksa kesin bende yerdim dayanamayıp :60:
Eh gün içine yayılmış olsaydı belki okadar midene oturmazdı sonuçta artık midelerde az yemeğe alıştı :34: birden ne oluyoruz diye şaşırıyor tabi midede ama yeşil çayını bir an önce iç ki yatana kadar yediklerini hazmedersin inşallah :34:

Benim malum azda olsa karnım ağrıyor ama şükür çok iyiyim :122:
Bende biraz evvel şekersiz nescafemi içtim :1: hala şeytan arada anammm at gitsin bir kere şekerli nescafeden birşey olmaz diyor ama uymuyorum şeytana :1: bir yerlerden taviz vermezsem zafere yaklaşmam biraz daha uzun sürer dimi ama :34:
Şu anda ufaklık ablasının peşinden ağlıyor :1: niye onu almadan yatağa gitmiş diye büyüğüde yarın okulum var onunla yatamam diye inat ediyor bir gör evde tam cümbüş var :1:
VAlla Ablasını benden fazla seviyor sarı civciv inan bütün gün 5 kere anne diyorsa 555 kere Beyza diyor :60: bırak ben abla dedirtmeye çalıştıkca oda inat ediyor Beyzaaaaaaaaaa diye :1: bu gecede bizle yatacak gibi görünüyor cadı :1:
Aramızda yatmasın diye duvar kenarına attım dün gece inadından uyumadı devamlı benim üzerimden babasına uzanıp adamı öpüp eliylede gel gel yapıp durdu :60:
Yandım bu kızlarla yandım :60:

Bende kac haftadir erteleyip duruyorum canim hazir misafirde varken yapayim dedim hem kendimde yiyememis olurum dedim. 1 tasta 2 kus hesabi yaptim :9::9::9:
Of ki ne offf canim artik cocuktanmi diyim yoksa alistirmadanmi diyim gercekten yandin sen :18::18::18: Ben bebekkende yatagima almazdim öle alistilar hala benim yatagima gelip yatmazlar :1::1::1: Iyimi yaptim bilmiyorum ama bazi konularda taviz vermem haydi bakalim uyku saati dedim bi baktim kimse kalmamis geceliklerin giymisler iyi geceler diyip öpüyük kokusup uyudular coktaaaaaaaannnnnnnnn :34::34::34:

Valla bir yandan rahatladım oldum diye diğer yandan karnım ağrıyor :26:
Bu ara şu bir iki gündür daha doğrusu iştahımda kapalı inan kahvaltımı bile zoraki yapıyorum.
Akşamlık bir kepçe kadar susuz nohut yedim ama inan zoraki.
Eşim bile hayırdır iki gündür yemek bile yemiyorsun dedi :1: artık nasıl bir izlenim edindiyse seni üzecek birşeymi yaptım deyip duruyor :60: hatta iki gündür günde 10 kere arıyor beni nasılsın ne yapıyorsun falan diye :1:
Bu akşam hatta en sonunda yaw benim düzene girmem bukadar garip bir durum mu niye bukadar şaşırıyorsun ki yoksa benden birşey saklıyorsunda onu öğrendiğimi mi saniyorsun dedim :60: :60: :60:
Adam alışmış uzun zamandır sabahlara kadar oturan öğlene doğru kalkan hatuna tabi şimdi herşey düzenli olunca adam şaşırdı :60: :60: Ama ben onu daha çoooook şaşırtacağım hele bir yaz gelsin :60:

Bende fıstık gibi olup herifi deli divane edip parmağımda oynatmassam banada Banu demesinler :32::32::32::32:
geçer yarına ağrın sancın kalmaz canım benim . bende geçen haftalarda hastaydım ,boğazım ağrıyordu yiyememiştim ve o hafta açlıktan gitmişti kilolar :)
kıyamam enişteye ya adamı artık nasıl şaşırtıysan :)
gerçekten normal düzen her zaman çok daha iyidir vücudun normal çalışmasını sağlar ,metabolizman daha iyi çalışır .
olursun tabi canım ya olanlardan neyin eksik sanki?
amin canım :))

allah olmayanlarada nasip etsin canım. sağlıklı sihatli bir yavru.

canım şu yüzde yüz detoks varmış ya. baya memnun olan var gibi.

sağol canım rabbim steyen herkese nasip eder inşallah
%100 detoks dediğin nedir canım ya ben bilmiyorum onu yani öyle şok falansa istemiyorum 2 kiloyu 10 güne yayayım diyorum 3 te olur bak :)
Gerci abartmadim ama sonucta yedim . Düsün bir pizzanin dörtte biri kadarini yedim. Cok yesem 10 sarma yemisimdir ama kekin ucundan acik yedim. Iyikide kalmamis belkide onuda yerdim :9::9::9:
Insallah cay ise yararda 1 kilo olmasada yakinlarda bisey verebilirim cnm ben daanamadim tartildim yine :26::26::26:

artık olanla ölene çare yok ne yapalım :) cumaya kadar kaçamak yok tamam mı?
yine mi tartıldın canım ya bu kadar yedikten sonra tartılınır mı ama:(

herkese hayırlı akşamlar
ankara felaket soğuk insanın gözünün içi bile üşüyor buzzzz gibi
kızlar okula gitmediler bugün hem soğuk hem de ders yok diye
laptoplar onlarda tabii öğleden sonra da günüm vardı akşam da eve gelince yemek felan derken gelemedim topiğime
ece gözünaydın sonuçlara iyi demiş doktorun bak boşuna telaş ettin vitamini de iç tamam canım başarı öykünü dört gözle bekliyorum ayrıca
hasta olan arkadaşlar hepinize geçmiş olsun
buasıda aynı çok soğuk sabah -6,5muş eşim işe giderken o da aynı şeyi söyledi çok soğuk dedi. artık dersler olmaz değil mi? gerçi burada herkes son güne kadar gelir :)
Hem sende fıstık gibi olucaksın ben inanıyorum :34: Sende kendinden şüphe etme herşey pozitiv düşünceyle başlar sonuçta :34:

Dünyanın en güzel yemeğinide yapsam hatun kesin yine bir kulp takıp beni cıldırtır :1: o ayrıda ben ne yemek yapsam basit ve hafif :44:
Tabi kesin yine eşim davet etmiştir aklı sıra Annesine yaranacak ya. Hesapta Annesi torunlarını özlemiş ki normalde 3 ay görmese nasıllar diye gelmez. Yada KV Annesinede bakmak zorunda ya artık oradan kaçmak için bizi bahane etmiştir :1:
KP öldükten sonra resmen ohhh bundan sonra hayatımı yaşayacağım diyordu ama planladığı gibi olmadı cünkü kendi annesi bu sefer kocan öldü madem bundan sonra gelip bende kalıcaksın bana bakıcaksın demiş :60:
Kadın isyanlarda bu yaştan sonra Annemden izin mi alıcağım bir yere giderken diye :1: bende o gün dedim cesaretin varsa yüzüne de söylesene diye :1:

Bakalım o günü nasıl atlatıcağım daha şimdiden mideme ağrılar giriyor yine gelip dangul dungul konuşup beni sinir edicek diye ama bu sefer bende savaşa hazırım :1:
amannnnnnnn ne düşünüyorsun al tavuk sosunuda hazırlardan al poşete koy at fırına ,hatta patates havuç falanda koy tamamdır :) pilav ,çorba ,salata yeterrrrrrrrrr.
dinsizin hakkından imansız gelirmiş gibi olmuş senin kvnin işi :)
aman hiç takma hatta dinleme bile boşver hı hı de geç ne gerek var ,eşinde üzülmesin yazık.
canım aslında ben bikaç gün içinde başarı öykülerinde yaptıklarımı yazayım diyorum yani benim durumumda olanlar belki faydalanırlar diye.yoksa hoş burada gerçekten çok başarılı bir şekilde kilo verip başarı öyküsü yazmayan çok arkadaş var ama ben insülin direnci olanlara ışık tutarım belki biraz moral olurum diye düşünüyorum.orada yazsam olurmu uzun uzun?ama şöyle özet geçeyim yinede.ilk 2-3 ay hiç yemediklerim tatlı tuzlu unlu hamur işi,kavun,karpuz,üzüm,mantar,muz,kırmızı biber(taze olanı),pilav,makarna,patetes,
bezelye,havuç...bunları hiç yemedim tabi çikolat vs zaten yasak.ve haftada 6 gün düzenli spor.3 ana 2 ara öğün.(diyet listem emziren anne için olduğu için sana fazla gelir)
sabah hariç öğünlerde yağsız salata,yoğurt yemeye çalıştım ve bol su içtim tabi

sen de beni baya rahatlatmıştın canım çok sğol

hadi bakalım çok geçimş olaaa.ne güzel heyecan var demekki.ben her şeyi kaçırıyorum ailemden yeğenlerimden ayrı siz ne güzel berabersiniz şükür

kız sakındığım fln yok yani en özensiz baktığım bu bebişim:( bende bizim yemeklerimizden veriyorum ama aynı anda vermiyorum sofrada 2 çocuk doyurmak baya eziyetli olduğu için bebişimi bizden önce veya sonra besliyorum genelde.(ben pütürsüz vermeme tarafıyım yani herşeyi bilsin yesin istiyorum ve öyle davranmaya çalışıyorum ama öğürüyor ve malesef blenderdan geçirmek zorunda kalıyorum çoğu şeyi yoksa hiç yemiyor)ama yediği halde tekrar yanımıza geliyor o zaman da salata suyu fln veriyoruz .mutfağımızda küçük zaten mama sandalyesini koyduğumuzda gezinecek yer kalmıyor.hsonu kahvaltıarında baya şenlikli oluyorz yani:)))

inşallah özlem.insülin direncim geçmeyecek diye çok korkmuştum temmuz ayında ilk öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı.şimdi arada da olsa yediğim şeyleri hiç yememk ve birçok hastalığa zemn hazırladığını bilmek çok kötüydü.diabet çok zor bir hastalık.sırf bunun için bile kilo verilir ve dengeli beslenilir inanın

teşekkürler canım inşallah senin de güzel sonuçlarını öğreniriz buradan

bak sen bak:))) kız daha ne kadar şaşırtacaksın 23 fln oldu heralde verdiğin kilocuklar daha ne olsun.sen hepimizden iyi biliyorsun zaten en iyi nasıl kilo verilir sen bize öğret:1::1::1:
belin kötüleşmesin yaa dediğim iğneyi bi düşün derim kötü olursan.yenaını 2 günlük bi listesi vardı onu yapabilirsin ,sonra dukanını atak evresini öneriyorlar ama bilmem sonra geri gelirmi verdiklerin sonuçta dukana devam etmeyeceğine göre???benim semizotu detoksunu lahanalı yapabilirsin haftada 1 kere yani 10 günde 2 olur belki.günde 1,5 vermişliğim var lahanayla ve geri gelmemişti.veee güzel bir korse edin olduğundan daha zayıf görünürsün ve biraz da elbise seçiminde hile öğrenirsen 3-4 kg daha vermiş görünürsün .oooo böyle herkes şoka girer:53::53::53::53:

öyle canım herşeyin başı sağlık tabiki. ne güzel atlattın bak. inşallah bir daha olmaz böyle şeyler canım. kilo herşeyin başı ya ne yazıkki.

24 tü cuma günü itibariyle hatta 25 çünkü ben 100 kiloydum burayla tanıştığımda 99dum :) en son 75.4 çıktım hatta ertesi gün 75.1 de gördüm :)
kız ben ne bileceğim herşeyden az az yiyorum işte ,asıl senin yöntemin daha iyi bacım
yok canım ya ben dukan mukan yapmam sözde karatay yapacaktım o bile okula başlayınca yalan olacak ,başlamadan bitecek :) bana bu hafta verdiğimde dahil ayın 28ine kadar 2-3 lazım 72yi görsem süper olacak. anacım şişlik ,regl falanda yok ki güveneyim veririm diye:) canım ben şok diyet istemiyorum ben normal bir düzende istiyorum diyet listesi ha o güne kadar istediğim olmazsa belki denerim 2 gün.
sen semizotunu lahanalı nasıl yapıyorsun ? hangi lahanayla? hadi canım günde 1,5 mu ay günde 1,5 ne demek ben geçen hafta boyu 1400ü ancak verebildim :) sen yazacaktın onu yazmadın ,ay ne olur yaz canım ya yapayım şunu.
valla girsinler çünkü 1-2 kişi var bana doğumdan yeni çıktığım 40ım çıkmadığı halde gelipte aaa çok kilo almışsın diyenler ,senin arkadaşın hala hesabı benide birine benzetmişlerdi, şimdi intikamımın ne kadar acı olmasını istediğimi anlatabilmişimdir umarım :)
şimdi onlar benim yanımda çooooooook tombik kaldılar ama ben onlar gibi öküz değilim ,giderim şıkır şıkır görürler :)
ha biri var ki görsede söylemez ona zamanında çok kızdım ay bücürük bir şey 1 karış boyu var benim kiloma taktı, aslında hiç yapmam ama sinirime gitti ve ben ,ben istersem zayıflarım ama sen istesende uzayamazsın dedim, tamam çok kötüydü ama ne yapayım hak etti

Neyse kızlar size doyum olmaz ben kaçtım hazır küçük cadı kucağımda uymak üzereyken onu iyice uyutup bende yatayım :34:

Yarın Akşama kadar kendinize iyi bakın ve Allaha emanet olun
Hepinizi kocaman öpüyorum :54::54::54:

Hiiiiic aman ne yapsamda yaransam ya da ne yapsamda dirdir edemese diye bosuna kendini hirpalama canim . Naslolsa adi kaynana altindan tabaktanda sunsan yine bahanesini bulur. Takil kafana göre ve her dedigine kulak asma he he de gec gitsin. Yazik hem kocana arada kalmasin bak ne güzel anliyor degerini. Onun hatiri icin gördügünü görmezden duydugunu duymazdan gel. Zaten kalbi kötü olanin basi rahata ermez bak onada kendi annesi yapiyor yapacagini diyecegim o ki takil kafana göre hayatini yasa :9::9::9: ( kelin merhemi olsa hesabi oldu benimki ama olsun ben yapamiyorum sen bari yap :9: )
geçer yarına ağrın sancın kalmaz canım benim . bende geçen haftalarda hastaydım ,boğazım ağrıyordu yiyememiştim ve o hafta açlıktan gitmişti kilolar :)
kıyamam enişteye ya adamı artık nasıl şaşırtıysan :)
gerçekten normal düzen her zaman çok daha iyidir vücudun normal çalışmasını sağlar ,metabolizman daha iyi çalışır .
olursun tabi canım ya olanlardan neyin eksik sanki?

%100 detoks dediğin nedir canım ya ben bilmiyorum onu yani öyle şok falansa istemiyorum 2 kiloyu 10 güne yayayım diyorum 3 te olur bak :)

artık olanla ölene çare yok ne yapalım :) cumaya kadar kaçamak yok tamam mı?
yine mi tartıldın canım ya bu kadar yedikten sonra tartılınır mı ama:(

buasıda aynı çok soğuk sabah -6,5muş eşim işe giderken o da aynı şeyi söyledi çok soğuk dedi. artık dersler olmaz değil mi? gerçi burada herkes son güne kadar gelir :)

amannnnnnnn ne düşünüyorsun al tavuk sosunuda hazırlardan al poşete koy at fırına ,hatta patates havuç falanda koy tamamdır :) pilav ,çorba ,salata yeterrrrrrrrrr.
dinsizin hakkından imansız gelirmiş gibi olmuş senin kvnin işi :)
aman hiç takma hatta dinleme bile boşver hı hı de geç ne gerek var ,eşinde üzülmesin yazık.

öyle canım herşeyin başı sağlık tabiki. ne güzel atlattın bak. inşallah bir daha olmaz böyle şeyler canım. kilo herşeyin başı ya ne yazıkki.

24 tü cuma günü itibariyle hatta 25 çünkü ben 100 kiloydum burayla tanıştığımda 99dum :) en son 75.4 çıktım hatta ertesi gün 75.1 de gördüm :)
kız ben ne bileceğim herşeyden az az yiyorum işte ,asıl senin yöntemin daha iyi bacım
yok canım ya ben dukan mukan yapmam sözde karatay yapacaktım o bile okula başlayınca yalan olacak ,başlamadan bitecek :) bana bu hafta verdiğimde dahil ayın 28ine kadar 2-3 lazım 72yi görsem süper olacak. anacım şişlik ,regl falanda yok ki güveneyim veririm diye:) canım ben şok diyet istemiyorum ben normal bir düzende istiyorum diyet listesi ha o güne kadar istediğim olmazsa belki denerim 2 gün.
sen semizotunu lahanalı nasıl yapıyorsun ? hangi lahanayla? hadi canım günde 1,5 mu ay günde 1,5 ne demek ben geçen hafta boyu 1400ü ancak verebildim :) sen yazacaktın onu yazmadın ,ay ne olur yaz canım ya yapayım şunu.
valla girsinler çünkü 1-2 kişi var bana doğumdan yeni çıktığım 40ım çıkmadığı halde gelipte aaa çok kilo almışsın diyenler ,senin arkadaşın hala hesabı benide birine benzetmişlerdi, şimdi intikamımın ne kadar acı olmasını istediğimi anlatabilmişimdir umarım :)
şimdi onlar benim yanımda çooooooook tombik kaldılar ama ben onlar gibi öküz değilim ,giderim şıkır şıkır görürler :)
ha biri var ki görsede söylemez ona zamanında çok kızdım ay bücürük bir şey 1 karış boyu var benim kiloma taktı, aslında hiç yapmam ama sinirime gitti ve ben ,ben istersem zayıflarım ama sen istesende uzayamazsın dedim, tamam çok kötüydü ama ne yapayım hak etti

Söz kacamak yok zaten bugüne kadarda öyle aman aman bi kacamak yapmamistim ama cumaya kadar yapmiiycam sözzzzzzzzzz:26::26::26:
Sabah tartilmistim cnm sözde cumayi bekliycektim ama dayanamadim cok sabirsizim coooook esefle kiniyorum kendimi :9::9::9:

Neyse kızlar size doyum olmaz ben kaçtım hazır küçük cadı kucağımda uymak üzereyken onu iyice uyutup bende yatayım :34:

Yarın Akşama kadar kendinize iyi bakın ve Allaha emanet olun
Hepinizi kocaman öpüyorum :54::54::54:

iyi geceler cnmcim kendine iyi bak Allah ragatlik versin :5::5::5:

uykusu kaçan varmı benim gibi.ben bugün giredmedim fırsat bulup ya ilk günler kendimi kasmamak için sadece var olan yemekleri azaltıyorum inş sabrıma yenilmem ya

şükürler olsun atlattı canım artık düşünmeyin bak ne güzel çıktı herşeyi bıcırığın. demek ilk sahne deneyimi olacak şimdiden başarılar.

geçmiş olsun canım ya insülini hallettin bunuda edersin sen :) amin canım amin
Sağol canım şu takiplerde güzel oldumu ohhh..Sağol canım bakalım nasıl yapıcak hasta diye gidemedi iki hafta bu hafta sıkı çalışıcak artık.
Selammmm ben geldimmmmmmmmm :122:

Bugün bir hafta yolunu gözlediğim reglm geldi çok şükür :1:
Tabi geçikmeli olduğu için baya bir ağrım var sabahtan beri ve tabi tartıda direk artıya cıkmış ama sorun değil nasılsa cumaya kadar inşallah biter üstelik artıda da cıksam regl şişliğide var :34:
Valla ben şu düzenli yaşamayı çok sevdim :122: gece yatmadan kızın oyuncaklarına kadar herşeyini topaldım ve sabah kalktığımda hiç işim yoktu :34: Yemeğimde olduğu için sabahtan akşama kadar rahattım birtek akşam üzere bir süpürge tuttum okadar :122:
İnşallah yarın regl sancım olmazda üstten bir temizlik yaparımda azmasın :1:
Akşamlarıda sabah karşı yatmadığım için sabahları en geç 8de ayaktayım ve kendimi çok daha dinç hissediyorum :34:

Aramıza hoşgeldin :3:
İnşallah sende hedefine bizlerle birlikte bir an önce ulaşırsın daha kaliteli bir hayat sürmen için :34:

Ayşeciğim çok sevindim emirin iyileşmesine. İnşallah Allah birdaha göstermez... Aminnn

Canım yeğeninin doğum günü kutlu olsun. Eminim çok mutlu olmuştur. Rabbim sağlık ve huzur dolu nice seneler nasip etsin inşallah ... Amin

GEçmiş olsun canım inşallah bir an önce kolunun ağrısı geçer. Kendine sıkıntı yapma yoksa bütün bünye alt üst olur ve istesende kilo veremezsin :34:

Bu arada İnsülin direnci için sen hangi ilaçı kullanıyordun?

İnşallah daha ufak bedenlere gireceğimiz günleride göreceğiz hepbirlikte :34:

Özletme kendini fazla ama tabi önce oğluşunu iyileştir o şu an daha önemli :34: Rabbim tez zamanda şifa verir inşallah ... Aminnn

:46::46::46::46: Bak ufak ufak da olsa gidiyor işte kilocuklar o yüzden sakın kaçamak yapma.
Yaza inşallah fıstık gibi giriceğiz :122: ha gayret

Canım ben sana inanıyorum mutlaka çok güzel kilolar vereceksin ve eski fıstık Füsuna döneceksin :34:
Hatta hepimiz birlikte fıstık olup sonra buluştuğumuzda Fıstıklar Zirvesi yapacağız :1:

Canım çok geçmiş olsun inşallah şuan daha iyisindir :34:

Sonuçların güzel cıkmış gözün aydın ececiğim :34: inşallah bir sonraki testlerinde temiz cıkar ve bundan sonra çok daha güzel kilolar verirsin.

Canım çok sevindim Rabbim bir daha o tedirginliği yaşatmasın... Aminnn
Ayşeciğe şimdiden başarılar eminim onuda büyük bir başarıyla sonuçlandıracaktır.
Öpüyorum o tombiş yanaklarından :54:
Sağol cecocum teşekkür ederiz artık fotalarını koyarım.
kızlarrrrr bu ayın 28inde eşimin iş yerinin yemeği var müzikli falan olacak, her yıl oluyor zaten . neyse sadede geleyim benim o güne kadar 2-3 kilo daha vermem gerek(bu hafta verirsem onlarda dahil tabi :))) ayyyyyy ne yapsam ya inşallah ECEnin karışımı işe yararda o güne kadar fat değil fit bir hatun kişi olurum....
çoooooooook güzel olmam ve görenlerin vayyyyyyyy be ne güzel zayıflamış demelerini istiyorum ,yardımmmmmmmmmm:34:
bu hafta spor yapamadım yani 40 dk ancak:( belim azdı yine aslında artırsam süper olacaktı ama cumaya kadar bir 40 daha yapsam zil takıp oynayacak vaziyetteyim o nedenle bana spor değilde şöyle acele ama sağlıklı kilo verdiren bir yöntem söyleyin 10 güne yayayım:26:
Sen zaten güzel kilo verdin canım çokta sıkma kendini.

çok saolun arkadaşlar.inş iyileşir kısa zamanda :( bugün doktora götürdüm sağlık ocağına..bi dünya ilaç verdi yolladı ilaçta içiremiyorum şaşırdım walla naapsam ne etsem..portakal suyu verdim oda pişik yaptı herşeyde üstüste geliyo zaten.benimde belim ağrıyo 2 gündür.5 dakika uyuyo 10 dakika ağlıyo kısa zamanda geçerde iyileşir oğlum inş..biz bile çekemiyoruz hastalığı..iyi geceler herkese..inş gelicem kısa zamanda geri
Çok geçmiş olsun biran önce atlatın inşallah.
canım aslında ben bikaç gün içinde başarı öykülerinde yaptıklarımı yazayım diyorum yani benim durumumda olanlar belki faydalanırlar diye.yoksa hoş burada gerçekten çok başarılı bir şekilde kilo verip başarı öyküsü yazmayan çok arkadaş var ama ben insülin direnci olanlara ışık tutarım belki biraz moral olurum diye düşünüyorum.orada yazsam olurmu uzun uzun?ama şöyle özet geçeyim yinede.ilk 2-3 ay hiç yemediklerim tatlı tuzlu unlu hamur işi,kavun,karpuz,üzüm,mantar,muz,kırmızı biber(taze olanı),pilav,makarna,patetes,
bezelye,havuç...bunları hiç yemedim tabi çikolat vs zaten yasak.ve haftada 6 gün düzenli spor.3 ana 2 ara öğün.(diyet listem emziren anne için olduğu için sana fazla gelir)
sabah hariç öğünlerde yağsız salata,yoğurt yemeye çalıştım ve bol su içtim tabi

sen de beni baya rahatlatmıştın canım çok sğol

hadi bakalım çok geçimş olaaa.ne güzel heyecan var demekki.ben her şeyi kaçırıyorum ailemden yeğenlerimden ayrı siz ne güzel berabersiniz şükür

kız sakındığım fln yok yani en özensiz baktığım bu bebişim:( bende bizim yemeklerimizden veriyorum ama aynı anda vermiyorum sofrada 2 çocuk doyurmak baya eziyetli olduğu için bebişimi bizden önce veya sonra besliyorum genelde.(ben pütürsüz vermeme tarafıyım yani herşeyi bilsin yesin istiyorum ve öyle davranmaya çalışıyorum ama öğürüyor ve malesef blenderdan geçirmek zorunda kalıyorum çoğu şeyi yoksa hiç yemiyor)ama yediği halde tekrar yanımıza geliyor o zaman da salata suyu fln veriyoruz .mutfağımızda küçük zaten mama sandalyesini koyduğumuzda gezinecek yer kalmıyor.hsonu kahvaltıarında baya şenlikli oluyorz yani:)))

inşallah özlem.insülin direncim geçmeyecek diye çok korkmuştum temmuz ayında ilk öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı.şimdi arada da olsa yediğim şeyleri hiç yememk ve birçok hastalığa zemn hazırladığını bilmek çok kötüydü.diabet çok zor bir hastalık.sırf bunun için bile kilo verilir ve dengeli beslenilir inanın

teşekkürler canım inşallah senin de güzel sonuçlarını öğreniriz buradan

bak sen bak:))) kız daha ne kadar şaşırtacaksın 23 fln oldu heralde verdiğin kilocuklar daha ne olsun.sen hepimizden iyi biliyorsun zaten en iyi nasıl kilo verilir sen bize öğret:1::1::1:
belin kötüleşmesin yaa dediğim iğneyi bi düşün derim kötü olursan.yenaını 2 günlük bi listesi vardı onu yapabilirsin ,sonra dukanını atak evresini öneriyorlar ama bilmem sonra geri gelirmi verdiklerin sonuçta dukana devam etmeyeceğine göre???benim semizotu detoksunu lahanalı yapabilirsin haftada 1 kere yani 10 günde 2 olur belki.günde 1,5 vermişliğim var lahanayla ve geri gelmemişti.veee güzel bir korse edin olduğundan daha zayıf görünürsün ve biraz da elbise seçiminde hile öğrenirsen 3-4 kg daha vermiş görünürsün .oooo böyle herkes şoka girer:53::53::53::53:
Çok şükür canım insan çok tedirgin oluyor tabi bilmediğin hormon sana demek ampul verdi benimk,i hergün içilen suda eriyenlerden verdi ama ampul olsa daha iyyi aslında bende çok unutuyorum çünkü.

Bana bişey oldu dietime başlayamaz oldum garanti kiloda almışımdır sinirlerim çok bozuk hergün başlıycam diyorum olmuyor bugün resmen zorla çikolata yedim anladım duygusal açlık sanırım benimki ama biran önce başlamam şart napsam bilmiyorum.

şu insanlar bazen çok gıcık olabiliyorlar gerçekten.yeni doğumdan çıkmış birine ne kadar kilo almışsın diyen başka bir toplum daha var mı bilemiyorm...memleket gittiğimde seni ne kadar özledim canımmm sözleri yerine yine kilo almışın ver artık fln sözleri, yada bu gidişle ablana benzeyeceksin, vs vs gibi hep kilo eksenli sözler insanıinceden inceden etkiloyr malesef...sen ondan baya baya inat etmişsin valla aferin sana şimdi daha da hak verdim.görsünler bakalm günlerini..hatta geçen biri burda diyordu unuttum kimdi eşi demişti bir zamanlar kilolu ama gururlu bir kadın vardı fln diye sende öyle dersin olmazsa:1::1::1:kısa boylu arkadaşına geçirmişsin baya lafı ama çok haketmiş demekki buna canı gönülden inanıyorum çünkü tanıdığım özlem herkese pozitif moral verir her daim ama o hatun kişi demek bu kadar pozitif bayanı bile çıldırtmış hain dom dom (arkadaşına bu laf)

neyse şu benim toksin atıcı diyeti yazayım

2,5litersuyunu kaynatuyosun içerisine 4-5tane poşet yeşil çayı atıyosun,bir limonun suyunu sıkıp kabuklarınıda içerisine koyup ,taze nane yapraklarınıdaatıp,bir şeftali rendeleyip ,7-8dk demlenmeye bırakıyosun,demlenince içerisine buz atıp ılık veya soğuk olarak tüketiyosun.eğer tansiyon düşüklüğü varsa1-2şişe maden suyu ilave edip içiyosun.
Bu çayın yanında yemek olarak semiz otunu alıp doğruyorsun ,yarım kiloyağsız yoğurt,4-5taneceviz içi,1tatlı kaşığı zeytin yağı ve 1 çay kaşığı sumağı karıştıp öğlen ,araöğünde [saat16.00 da] veakşam yiyorsun.
sabahda 2 tane salatalık yiyip öğlene kadarbu çayı içiyorsun.
10 günde bir defa yapılıyor ayda 2,3 kilo fazladan vermeyeyardımcı oluyormuş.
bu tarifler ENDER SARAÇ ın kendisine ait.

ben bunu kışın lahana(beyaz lahana) ile yapıyorum(semizotu yerine) ve suyuna şeftali katmadan.maden suyu da içmiyorum.yoğurt yarım yağlı kullanıyorum.nane de kuru nane.bana her seferinde iyi geldi bu karışım ama bünyeye göre değişebiliyor.bir diyet kardeşliğinde beraber yaptığımız kişilerden bikaçı çok az vermişti ama ben her yapışımda verdim.denemeye değer bence.aç kalınmıyor.su oldukça tok tutuyor.semizotuyla 600 gr-1 kg arası,lahanayla 1-2 kilo arası vermişim diğer yapışlarımda.bu verdiğim kiloyuda ertesi gün ve sonrasında almadım ama abrtmadım tabi normal diyetime devam ettim. bide ben suyu akşama kadar içiyorum.evde olduğunuz bir gün yapın çünkü çok wc ye gidiliyor

Merhaba ayşe bu saatte buralardasın naptın dietisyende birde test yaptınmı?

slm cnm valla 500 gram daha almışım 98.800 olmuşum:(
yeniden konuştuk beni öyle bi gaza getirdi öyle bi motive etti ki 1 nisana kadar 85 hedefledik en azından 88 dedik bakalım inş. olacak
test yapmadım cnm tırsıyorum vallahi aslında kalkıp yapsam ama neyse yaa boşver yok yok hamile değilimdir

Ayda 8 Kilo Verdiren Beslenme Listesi

« Geri Dön

Paylaş ve Kaydet

1.BESLENME LİSTESİ

SABAH : Bir dilim çavdar ekmeği , bir kibrit kutusu kadar peynir, tere, maydonoz,limon

ÖĞLEN : Bir dilim ekmek, bir tavuk baget veya 3 köfte, 1 kase yoğurt

İKİNDİ : Bir yağsız tost, bir ayran, bir büyük portakal

AKŞAM : Bir kasee çorba veya bir dilim ekmek, 6 kaşık etsiz sebze yemeği,salata,yoğurt

2.BESLENME LİSTESİ:

SABAH: 1bardak süt, 4 müsli, 1 portakal

ÖĞLE: 1 dilim ekmek, 6 kaşık etsiz sebze yemeği, salata yoğurt

İKİNDİ: 1 bardak süt, 4 erik, 10 badem

AKŞAM: 1 kase çorba, yoğurt, salata
Ayça kayanın sitesinden aldım listeyi kızlar.

Back
X