Belki daha evvel anlatmışımdır ama tencere takımı diyince hep yeni evliyken başıma gelen olay aklıma gelir

hatta eşim üzerinden 14 sene geçtiği halde hala dalga geçer benle
Daha 1 aylık evliken eşim bir sabah işe gitti aradan yarım saat geçmedi zil çaldı ve ben uyku sersemi kim o demeden açtım kapıyı

İki tane iyi giyimli adam işte yok hanimefendi çekiliş yapıyoruzda işte her apartmandan bir daireyi seçiyoruz falan diye başladı anlatmaya sonrada bana 5 tane renkli zarf uzattı birini seçeceksiniz içinden ne çıkarsa hediyemiz diye

Bende saftirik tabi seçtim bir zarfı
Tebrikler hanımefendi fırın kazandınız dedi adam bende nasıl sevindim

çünkü ev için alışveriş yaptığımızda ben fırın istedim ama KV yine daha o zaman kıllığını yaptı ne gerek var davul işini görür zaten mutfağın ufak dedi aldırmadı ( kız tarafı alır ama işte kafaya aldı anamıda o zaman

ne gerek var meloşu

)
Ben tabi havalarda uçuyorum ama hala afyonum patlamış

eee dedim nasıl alacağız fırını :44: sadece KDVsini ödeyeceksiniz ama çekilişe katıldığınıza dahil bu kağıdı imzalayın diyip bana resmen satış sözleşmesi imzalatmış dandik bir tencere takımı için

Dönüp diğer adama oğlum kap gel tencere takımı dedi :26:
Ulen ne oluyor hani fırındı dediysemde adam beni ilgilendirmez abla tencere takımı için satış sözleşmesini imzaladın diyiverdi
Başladım ağlamaya işte ben daha yeni evliyim eşim beni öldürür ne olur ver kağıdı bana diye ama yok adam beni bağlamaz kapıya bırakırım zamanı gelincede gelir parayı alırım dedi ( 10 taksit yapmış birde herif 70 liraya

)
Tencereyi getirip kapıya bıraktı ne dediysem. Korka korka görümceme anlatmıştım abine nasıl söyleyeceğim diye. Tabi o zaman 70 lira çok iyi para

aynı paraya en iyi marka alınırdı.
BOşayacağını göze alarak eşimi aradım tabi ağlamaktan anlatamadım bile

uyuz görümcem gülerek başladı telefonda abisine anlatmaya tabi oda atladı geldi eve ( babasıyla çalışıyordu o zaman birde bize yakındı dükkan )
Nasıl gülüyordu ama o gün yaw aşkım ağladığına deymez işte ne var burası türkiye bu sana ders oldu artık kapıya gelene kim o demeden açmazsın kapıyı falan diye. Tabi şimdi gülüyorum ama o zaman inanılmaz sinirlerim bozulmuştu.
Eşim sonra kağıttaki numarayı arayıp adres aldı götürüp iade etmek için ama adreste sırf boş bir depo çıkmıştı. Daha sonra tekrar arayıp dükkana çağırmış adamları parayı peşin vereceğim diye. Adamlar geldiğinde parayı ödeyip senedi geri almış birde adamları bir daha buralarda sizi görürsem kötü olur diye tehdit etmiş. Meğer dükkandakilerden biri eski kulağı kesiklerdenmiş

oda kendini belli edince dahada korkmuş adamlar. Tabi olay bukadarlada kalmadı biz Allahtan senedi saklamışız ( ki hala saklıyoruz

) adamlar 2 sene sonra tekrar kapıya dayandı ( bu sefer başkaları ) neymiş senet ödenmedi görünüyormuş falan diye. Meğer bu satışı yapan herif paraları alıp tüymüş bunlarda tahsilatı yapmamıştır diye aynı adresleri dolaşıyorlarmış. Elimizde ödendiğine dayir senet olmasa tekrar alacaklar bizden parayı

Yani anlıyacağın şimdi adama tencere takımı lazım dediğimde her seferinde bu olayı hatırlatıp yerlere yatar gülmekten bekle belki bir çekilişe daha deng gelirsin diye