Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

kötü huyum... bir türlü vazgeçemedim. evde varsa bitene kadar içim rahat değil. fıstıklı çikolata, tadelle falan almıştım. bugün en azından yemeyeyim dedim, olmadı. bitti ben de rahatladım :işsiz: şimdi ruhum özgürleşti :KK51:
Benim de kötü huyum bu 🤦🏻‍♀️ Ama artık ben çoğunu eşime yediriyorum :KK70:

İyi akşamlar arkadaşlar 🤗

Sabah 1 peynirli poğaça baya küçüktü,1 dilim ıspanaklı börek, yarım beyaz ekmek, kahvaltılık sos,domates, salatalık,2 çatal beyaz peynir, çay
Akşam 7 küçük nugget ve çeyrek beyaz ekmek,kola zero
Menü felaketi burada bitmedi tüüümmm bunların üstüne bir de 2 çikolatalı gofret yedim.Yemekten sonra ağzımın içi acı acı oldu resmen tatlı krizi tuttu. Keşke şu tarçın bende de işe yarasa ☹️

9000 adım attım ama bu kadar yiyince bir işe yaramaz herhalde 😔

İyi akşamlar arkadaşlar 🤗

Sabah 1 peynirli poğaça baya küçüktü,1 dilim ıspanaklı börek, yarım beyaz ekmek, kahvaltılık sos,domates, salatalık,2 çatal beyaz peynir, çay
Akşam 7 küçük nugget ve çeyrek beyaz ekmek,kola zero
Menü felaketi burada bitmedi tüüümmm bunların üstüne bir de 2 çikolatalı gofret yedim.Yemekten sonra ağzımın içi acı acı oldu resmen tatlı krizi tuttu. Keşke şu tarçın bende de işe yarasa ☹️

9000 adım attım ama bu kadar yiyince bir işe yaramaz herhalde 😔
afiyet olsun. akşam yemeğin yanında salata var mıydı?

Şöyle bir sorunum var ki bence düzgün diyet yapmamın ana engeli;
Ben baklagil,sebze, özellikle salata,yumurta ve tencere yemekleri yapmaktan ha bir de esmer ekmekten nefret eder oldum. Çünkü yıllardır bunları yiyip düzgün diyet yapmaya çalıştıkça (başarılı da oldum bir dönem) bıkkınlık geldi.
Ne yapmalıyım ben şimdi ?
Artık haftada 1 kere yemek yapar oldum...

Şöyle bir sorunum var ki bence düzgün diyet yapmamın ana engeli;
Ben baklagil,sebze, özellikle salata,yumurta ve tencere yemekleri yapmaktan ha bir de esmer ekmekten nefret eder oldum. Çünkü yıllardır bunları yiyip düzgün diyet yapmaya çalıştıkça (başarılı da oldum bir dönem) bıkkınlık geldi.
Ne yapmalıyım ben şimdi ?
Artık haftada 1 kere yemek yapar oldum...

Yok canım tam da o problemimden bahsediyordum. Yiyemiyorum
insanın yaşı ilerledikçe damak tadı da değişiyor. bu bir gerçek. ama zayıflamak istiyorsak hazır gıdalardan, hamurişi ve tatlılardan uzak durmamız gerekli. canımızın çektiği şeylerin sağlıklı benzer alternatif tarifleri var. instagram hesabın varsa oradan ve youtube tan bak.
salatadan, kurabiyelere, sebze yemeklerinden et yemeklerine kadar bir sürü tarif var. şahane şeyler var.

bak ben tatlı ihtiyacım için yarın hurmalardan züber top yapacağım. hazır aldığım zaman hemen hepsini yiyorum 🤦‍♀️ ama kendim yapıp dolaba koyunca bir bir yiyorum. böyle bir avantajı da var.

LenaG LenaG eskiden zeytinyağlı da yerdim etli sebze de. ama şimdi zeytinyağlı sebze yanında protein daha lezzetli geliyor. ayrıca bir sürü salata ve meze çeşidi var. nette bir sürü tarif var. yapabilirsin. biz salatasız sofraya oturmayız. salata yoksa söğüş, turşu, taze soğan, yeşillik, yoğurt. mutlaka birşey olur.
ama özellikle mutfağa girip yemek yapmaktan vazgeçme. daha da kilo alırsın.
bak mesela bu akşam yediğin nugget hazır. düz tavuk yemek istemesen bile tavuk göğsü alıp tavuk köftesi yapabilirsin. çok lezzetli oluyor. yanında marul havuç salatası, az da sebzeli bulgur pilavı süper olurdu :süslü:

Cnm uzun süre aynı kilo aralığında kalınca çok zOr oluyor inmesi sıkma canını nasılsın öksürük var diyodun sanki biraz geçti mi

Bu dolunaydan bıktık he 🤭😬
Bravo canım güzel sonuç olmuş
Biraz var öksürük o biraz daha devam eder gibi. Bide boyun tutulmam geçmedi carsambadan beri. Dün kendime bacaktan iğne yaptım o baya rahatlattı. Ama hala tam donemiyorum.
Mthn83 Mthn83 kuzum hadi gel. bak artı oluyoruz. eksilelim seninle :KK19: buraya düzenli geldiğinde ne güzel kilo vermiştin. hadi başla artık :süslü:
Aslında sabah akşam düzenli geliyor ne oluyorsa arada oluyor 😅
Mesela şuan fırın başında bekliyorum yarına poğaça yaptım.

Allah biliyor bazen kalkıp koca bir tabak spagetti yapıp yemek istiyorum veya börek istiyorum. sınırsız yiyeyim... mesela dün işten dönerken yufka alacaktım. yakında bir yer var yufkaları günlük oluyor. hafta sonuna gözleme falan dedim. ama almadım.
çünkü biliyorum ki yersem devamı gelecek. kilo almak kolay, vermek sabır istiyor. ya bu yoldan dönücem, bırakıcam herşeyi ya da kendimi frenleyip ayarlı yiyeceğim. bu böyle... zayıflayanlar hep böyle yapmış. ben tamamen kesmiyorum. ayarlı yemeye çalışıyorum.

bir de yulaf ezmesi, yulaf unu, yulaf kepeği, karabuğday ununu hayatınıza sokun. isterseniz diğer glutensiz unları da. ben ayrıca atalık tam buğday unları da alıyorum. siyez, kavılca, mor buğday, dinkel vs.
krep yapın bunlarla, pankek yapın mesela. bak benim pankek tarifim var. hatta börek gibi tadı.

1 yumurta
2 yk süt ya da su ya da kefir
2 yk yulaf ya da karabuğday unu
istediğiniz bir peynir çeşidi
maydanoz, dereotu
1 çimdik karbonat

karıştır pankek gibi tavada pişir. yanına da yeşillik, köz biber, söğüş vs. çayla süper oluyor ve çok doyurucu.

LenaG LenaG eskiden zeytinyağlı da yerdim etli sebze de. ama şimdi zeytinyağlı sebze yanında protein daha lezzetli geliyor. ayrıca bir sürü salata ve meze çeşidi var. nette bir sürü tarif var. yapabilirsin. biz salatasız sofraya oturmayız. salata yoksa söğüş, turşu, taze soğan, yeşillik, yoğurt. mutlaka birşey olur.
ama özellikle mutfağa girip yemek yapmaktan vazgeçme. daha da kilo alırsın.
bak mesela bu akşam yediğin nugget hazır. düz tavuk yemek istemesen bile tavuk göğsü alıp tavuk köftesi yapabilirsin. çok lezzetli oluyor. yanında marul havuç salatası, az da sebzeli bulgur pilavı süper olurdu :süslü:
Biliyorum canım bir zamanlar tarif veren sayfalarda tarif verenlerden biri de bendim. Her gün yeni bir tarif paylaşırdım. Annem vefat edince bıraktım, tariflerimi de sildim.
Değişik şeyler denemeye bayılırdım şimdi sadece sandviç yemek istiyorum çoğunlukla. Sofra bile kurmuyoruz alıyoruz elimize bir tepsi dizi açıp hem seyredip hem yiyoruz. Bugün yürürken acı çeke çeke yürüdüm kilodan sürekli kafamda neden olmuyor sorusu döndü durdu.
Yarın kararlıyım karnabahar yemeği yapacağım inşallah bir aksilik çıkmazsa.

1 yumurta
1 çay bardağı süt ya da su

karabuğday ya da yulaf unuyla krep yapın. arasına peynir, zeytin, yeşillik ve havuç rendesi süper bir dürüm oluyor.
içine çeşitli sebze koyduğunuz omlet çeşitleri... pırasalı, soğanlı, biberli vs li

Biliyorum canım bir zamanlar tarif veren sayfalarda tarif verenlerden biri de bendim. Her gün yeni bir tarif paylaşırdım. Annem vefat edince bıraktım, tariflerimi de sildim.
Değişik şeyler denemeye bayılırdım şimdi sadece sandviç yemek istiyorum çoğunlukla. Sofra bile kurmuyoruz alıyoruz elimize bir tepsi dizi açıp hem seyredip hem yiyoruz. Bugün yürürken acı çeke çeke yürüdüm sürekli kafamda neden olmuyor sorusu döndü durdu.
Yarın kararlıyım karnabahar yemeği yapacağım inşallah bir aksilik çıkmazsa.
başın saolsun canım. üzüldüm.
eşinde mi sevmiyor düzenli yemeği? sandviç kolay ve çok sevilen bir yiyecek ama sürekli yendiğinde zararlı. hem besin değeri hem de kilo açısından. daha genciz. kendimiz için birşeyler yapmak zorundayız.

başın saolsun canım. üzüldüm.
eşinde mi sevmiyor düzenli yemeği? sandviç kolay ve çok sevilen bir yiyecek ama sürekli yendiğinde zararlı. hem besin değeri hem de kilo açısından. daha genciz. kendimiz için birşeyler yapmak zorundayız.
Eşim ben ne yapsam onu yer. Kişisel tercihi tost. Onda da bir göbek varki evlere şenlik.
Yarın normal tost yerine yulaf tostu yapayım bari en azından sağlıklı birşeyler girsin bünyeye

Günaydın kızlar mutlu pazarlar 🙏🧿

FB_IMG_1642804675061.webp

Eşim ben ne yapsam onu yer. Kişisel tercihi tost. Onda da bir göbek varki evlere şenlik.
Yarın normal tost yerine yulaf tostu yapayım bari en azından sağlıklı birşeyler girsin bünyeye
akşam yapacağın karnabahar yemeğinden yemez mi? yanına da sebzeli bulgur pilavı yapsan. bir de yoğurt.

Back
X