Bende 93 kg hamile kaldım. Doktorum kibarca biraz fazlan var dedi. Kilolu hamile kalmak kimsenin hoşuna gitmez, hem bu durumu yaşayıp hem de doktorundan hadsizce azar işitenler adına çok üzgünüm.
Ben bir beslenme uzamanına gittim geçen hafta. Zayıflamanı istemiyoruz ama sağlıklı beslenerek, hamileliğini 94-95 kg ile kapatabilirsin dedi. Bana bugünlerde diyet listemi yollayacak, ben de sizlerle paylaşırım (şeker, kolestrol her hangi bir sağlık sorunum olmadığını belirteyim). Çalışan birinin aktivitesine göre hazırlayacak sanırım, bana yaşam şeklimle ilgili şu tip sorular sordu: oturarak mı çalışıyorsun vs. Liste Fransızca ya da İngilizce olabilir, vakit bulursam çevirip eklerim.
Canım merhaba bende 116 kilo ile hamile kaldım şimdi 11. haftadayım 113 kiloyum bende şeker sıkıntısı çıktı şimdilik ama inşallah sende çıkmaz ... Bulantım hiç olmuyor sadece akşamları evde yemek yapamıyorum çalıştığım için zorlanıyorum bende hep dışardan söylüyorum dün itibari ile dışardan söylemicem diye kendime söz verdim bakalım senin nasıl gidiyor bulantıların falan varmı dr. nasıl davranıyor... Ah bu kilolar ah olmasa keşke... bol bol su ve yürüş yapmanın tavsiye edrim tatlım...
tatlım bir doktora denk geldim mükemmel şu anda 15. haftamdayım 100 gr bile almadım kadın doğumcum mükemmel cumartesi bebeğimi görüp cinsiyetini öğreneceğim inşallah o yüzden şimdi troidlerim için kan vermeye gidiyorum
Merhaba tatlım senin adına çok çok sewindim dr. işi çok önemli çünkü çok iyi bir dr. gelmişsin :) nerde bu dr. yeri acaba...tatlım bir doktora denk geldim mükemmel şu anda 15. haftamdayım 100 gr bile almadım kadın doğumcum mükemmel cumartesi bebeğimi görüp cinsiyetini öğreneceğim inşallah o yüzden şimdi troidlerim için kan vermeye gidiyorum
tontny çok sevindim senin adına:) ben bu konularla ilgili tavsiyeleri bir kenara not alıyorum da, yakın zamanda lazım olacağını umarak:) mümkünse doktorunun adını paylaşabilir misin?
canım avrupa yakasında gaziosmanpaşa küçükköyde duygu hastanesi ayten hanıma gidiyorum
merhaba bayanlar bende 95-96 kiloyla hamile kaldım kilo almadım henüz 17 haftalığız almamaya dikkat ediyorum ödemlerim indi daha hafif hissediyorum kilomda bi değişiklik olmadı her gören zayıflamışssın diyor sanırım ödemden kaynaklı. şuan göbeğime takmış durumdayım normal göbeğim olduğu için bebeğimin büyüyüp büyümediğini anlayamıyorum bayada evhamlı biriyim canım sıkılıo bu duruma kilolu bayanlarda karın ne zaman belli olur acaba doğumdan sona kilo alımı durup verebilir miyiz ki acaba :s
ciniviz merhaba
kilodan dolayı bebek daha geç belli oluyor ama boyunda önemli sanırım bu noktada. benim 160 cm boyunda bir arkadaşım da 98 kiloda hamile kaldı. bebeği tam olarak son iki ayda seçebildik ama düzenli kontrole gittiği için büyüyüp büyümediği ile ilgili bir tedirginliği olmadı. zaten gelişimini doktorlar takip ediyorlar. kilo konusunda da benim doktorumun söylediği hamilelik ve emzirme dönemlerinde bedenin senin iznin olmadan daha fazla çalışıyor ve kilo vermek kolaylaşıyor. Gebelik döneminde kilo şeker riski oluştursa da, sağlıklı beslenince insülin direnci problemi bile tamamen kaybolabiliyormuş. Normalde ben kilo verip hamile kalmak istiyordum ama bu sözlerinden sonra çok beklememeyi istedim.
Birde söylediği hareketli olmanında kilo kadar önemli olduğu. şu anda kilo konusunda doktorun en iyisini bilir ama belki küçük egzersizlerle hareketini biraz artırabilirsin.
Ben ocak ayında hamile kaldım pek ümidim yoktu acıkcası istiyorduk ama 2-3 ay öncesi adet gecikmesi yüzünden gittiğim dr benim pkolu olduğum tedavi olabileceğimi ancak tedaviye başlamadan önce mutlaka kilo vermemi söyledi ısrarla. Ben veremiyorum aksine alıyorum hareketliyim yemekte yiyoum fakat alıyorum bende durumumdan memnun değilim dedikçe dr ısrarla vereceksin yoksa verdiğim ilaçlar daha fazla kilo yapar falan dedi.
Neyse ben çıktım dr dan eve geldim pko için bitkisel tedavilere baktım soğan kürüne başladım.. insilün direncimde düşüktü 60 larda falan. ocak ayında ilişki sayımız çok az olmasına ragmen hamile kalmşım hiç umudum yoktu süpriz oldu bize şuan 17 haftamız bitio ama ben göbeğime takmış durumdayım ilk gebeliğimden dolayı tecrübesizlikten baya evham yapmış durumdayım..
95 kiloyum boyum 1,65 herkes zayıfladığım söylüyor..17 haftamızda bugün bitiyor
evet cnm süpriz oldu vallahi bize :) kilonun cocujkla alakası yok diolardı gercekten yk muş ki ben kilomu insilün direnimin düşük olması pkolarımdan almışım hormonal olarak aşırı kilo aldım böyle değildim olmasa benim olmazdı sanırım :S şimdi bebek olunca verirsin diolar bakalım görecez :)Harika bir sürpriz olmuş, şu dakikadan sonra sonuna kadar tadını çıkarmak lazım:)
Eğer doktorun bebeğin sağlıklı olduğunu söylüyorsa, bence evham yapmana gerek yok. birde şu yok iç karnı geniş dar, hamilelik belli olur olmaz muhabbeti de var. mutlaka çevrende böyle örnekler anlatan olmuştur, kaç ay belli olmadı diye. zaten doktorlar bebeğin enini boyunu kilosunu, her anlamda gelişimini takip ediyorlar. ekstrem bir durum olsa mutlaka bilgi verirdi diye düşünüyorum.
Ben varım canım ve 5 aylık hamileyim ve 97 le hamile kaldım şuan 95 kiloyum :)arkadaslar 9 aylik evliyim 7 aydir ugrasiyoruz ama olmuyor 95 kiloyum bildiniz sismanim boyumda okadar uzun degil her ay test yapiyorum ama her ay husrana ugruyoruz sizden yardim bekliyorm icinizde boyle kiloda olan var mi basindan gecirmis olan ?
Ben de Varım. 100+ ile hamile kaldımAma bende olmuyor iste cnm yoruldum artik ama simdide sogan kurunu denicem bakalim nolucak
ALLAH saglikla kucainda gormeyi nasip etsin cnmBen de Varım. 100+ ile hamile kaldım
dene canım ben onun faydasını gördüğümü düşüüyorum aksatmadan iç bide üşütmemeye çalış canım ayaklarını belini sıcak tut sabah akşam aç karnına tıka burnunu iç soğan suyunu hemen arkasındanda normal su iç ki mideni bastırsın :/Ama bende olmuyor iste cnm yoruldum artik ama simdide sogan kurunu denicem bakalim nolucak
sende kac ayda etkisini gosterdi cnm nekadar da hamile kaldin ve kac kiloyla kaldin ?dene canım ben onun faydasını gördüğümü düşüüyorum aksatmadan iç bide üşütmemeye çalış canım ayaklarını belini sıcak tut sabah akşam aç karnına tıka burnunu iç soğan suyunu hemen arkasındanda normal su iç ki mideni bastırsın :/
canım ben de 1,5 2 aya yakın sürede etkisini gösterdi sabah akşam içtim ama 15 gün. 97 le hamile kaldım şuan 19 haftalığım 94,500-95 kg arasında gidip geliom :)sende kac ayda etkisini gosterdi cnm nekadar da hamile kaldin ve kac kiloyla kaldin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?