bence yavastan baslayin, size bagimli kalmasin, okul dönemi de zor olur böyle. Bu arada esinizin bunu teklif etmesi cok guzel, sizinle bir seyler yapmak/bas basa kalmak istiyor.Sevindim sizin adınızaben çok pimpirikliyim galiba aklıma bile getirmedim hiç duyana kadar.
Okuyunca ben de ablanız gibi olmak istemem diyecektim ama uygulama oraya doğru gidiyor gibiValla benim ablam beş yaşında çocuğunu tiyatroya götürmeme, çıkışta gezdirmeme daha bu sene izin verdi. Birkaç saat bile emanet edemez kimseye, değil ki yatılı bırakmak.
Ama ben anne olunca öyle yetiştirmek istemem. Çocuğun da özel alanı olsun. Kuzenleriyle mesela pijema partisi yapsın,bir onda bir bizde. Ananesine tatile gitsin, arasıra gece kalsın. Benden ayrı bir dünyası olsun.
Hem çocuk için iyi olur, değişiklik olur. Hem de ben kocamla sevgililik günleri gibi takılırım. Tabii ki haftada iki kadar bir oran değil ama ayda bir olsa hiç fena olmaz. Ne zarar var yani ananesinde, teyzesinde kalmasında.
Benim sevgilim 3-4 yaş kreş öğretmeniydi. Onların okulda geleneksel olarak pijema partileri olurmuş. Tüm çocuklar gelirmis, bahçede ateş falan yakarlarmis, hikaye anlatirlarmis, gitar çalar, şarkı söyler,oyun oynarlarmis. Tüm çocukların hevesle bekledikleri,olduktan sonra da haftalarca konuştukları bir etkinlik olurmusEki Görüntüle 3262489
(Şu kitabı okurken konusu açılmıştı, ben karakterin adini elif verdiklerini ama Türkiye'de asla böyle eventler yapılmayacagini söylemiştim, o da kitabın aslının Almanca oldugunu, kitapta yazanın birebir aynısının onların kreşte de olduğunu söylemişti)
Sonuç olarak Alamanların 18 olur olmaz kendi evine çıkan, dag tepe aşan çocukları var, bziim 30 yaşında bile ailesinden onay alma peşinde olan yetiskinlerimiz var.
Ben böyle düşünüyorum.
Ben zorunlu bikac hal haricinde çocuklarımı gözümün önünden ayırma taraftarı değilim. Babaanne, anaanne bile olsa. Biri 6 diğeri 3 yaşında. Bu zamana kadar zorunlu bikac durumumda en fazla bikac saat birakmisimdir bu kadar. Yapan var mı evet var ama ben yapmam. Eşime göre de değil mesela o da hiç bu konuya sıcak bakmaz. Ama görümcem falan bırakır gunlerce,haftalarca,aylarca. Yada kendi ablamda annemde bırakır yeğenlerimi. Onlara göre normal ama bana göre değil mesela. Ama yengenc in ablası gibi de değilim yani parka, sinemaya vs goturebilirler :)Merhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.
Eşimin iş yerinde bir arkadaşı var. Dün konuşurken arkadaşı eşime demiş ki; biz haftada 1,2 bizim oğlanı (2 yaşında çocuğu varmış) annemlere yatılı bırakıyoruz. Hanımla geziyoruz, dinleniyoruz demiş. Eşim de bana biz de yapsak demeye getirdi. Ben de her çocuk farklı bizimkiyle o iş olmaz dedim. 3 yaşında kızımız var ve bize düşkündür. Eşim de sen böyle yetiştirdiğin için gibi bir laf etti ben de bozuldum. Sanki kendisinin çocuk üzerinde hiç etkisi yok gibi. Neyse sonra eşim özür diledi. Sen haklısın bi an güzel olur gibi geldi falan dedi konuyu kapattık. Bizde ayda bir iki babaaneye anneanneye bırakıyoruz ama yatılı değil.
Bugün durup bir düşündüm acaba ben mi abartıyorum diye, sizce?
Evet biz de unuttuk el ele tutuşmayı kızım izin vermiyorayda bir böyle bir imkan yaratirsaniz bence çokta güzel olur. ilk defa geçen hafta kızım annemde kaldı ilk bocaladik sonra sevgililer gibi bir gün geçirdik. meğer çocukların elini tutmaktan birbirimizin elini hiç tutmuyormusuz disarida
Yani dimi ben napim çocuk düşkün hatta bu benim için daha zor. Yok demem ya insan bazen kafasını dinlemek istiyor gerçekten ama ne biliyim yatılı bırakmak hiç aklıma gelmedi. Kızımın tepkisine bakmam lazım sanırım.Arada bir neden olmasın ki ? Sizin de kafa dinlemeye hakkınız vardır. Hea dersin ki ben çocugumla herişi yaparım onsuz yapınca bi tadı çıkmıyor. Ozmn hiç gerek yok. Eşin de orda saçmalamış. Çocuk bu tabi düşkün olacak size
Biz kuzenlerimle kalırdık ama ilkokul çağında falan tabi. Bana 2 yaş çok küçük geldi haftada 2 için. Benimde aklıma deprem falan geliyor Allah korusun pimpirikliyim zaten.Valla bizimkiler de ben yatılı bırakmadığım için çocuğumu onlardan kıskandığımı düşünüyorlar ama düşünebilirler hiç umrumda değil. En iyisini yapıyorsunuz. Bi çocuk hiçbir yerde yatılı kalmamalı net. 35 40 yaşına gelmiş çocukken yatılı kaldığı evde neler yaşadığını yeni itiraf eden kadınlar var. bir çocuğun yeri anne ve babasının yanı.
Annemde bazen der senin çocukların sana nie bu kadar düşkün diye.Yani dimi ben napim çocuk düşkün hatta bu benim için daha zor. Yok demem ya insan bazen kafasını dinlemek istiyor gerçekten ama ne biliyim yatılı bırakmak hiç aklıma gelmedi. Kızımın tepkisine bakmam lazım sanırım.
Evet eşim sağolsun sen haklısın dedi ama şimdi bırakalım desem bırakırbence yavastan baslayin, size bagimli kalmasin, okul dönemi de zor olur böyle. Bu arada esinizin bunu teklif etmesi cok guzel, sizinle bir seyler yapmak/bas basa kalmak istiyor.
Hiç yapmam derken heveslenmeye başladım hahaBenimde hatırlamaya ihtiyacım var
Valla bizim hakikaten ihtiyacımız var, yemek bile yemedik otelde, açtık Esra Erol izledikama güzeldi yani, tabii ki evlatlarım canım, onlardan daha önemli hiçbir şey yok ancak dinlenmek, eşinle araya çocuk ağlaması girmeden sohbet edebilmek gerçekten çok büyük nimetmiş
Yok, haftada 2 normal değil gerçekten, zaten çalışan insan haftasonu vakit ayırabiliyor çocuğuna onda da görmedikten sonra ne anladım ben o ebeveynlikten. Bence imkanınız varsa ayda 1 deneyin derim
Hiç yapmam derken heveslenmeye başladım hahaben bıraksam acaba napıyor, ağlıyor mu derken adama zindan ederim günü geceyi
Yani bizde ve eşimin ailesinde de kimse bırakmıyor ben de ondan yadırgadım galiba. Hatta itiraf edeyim 2 yaşında ve haftada 2 kere kaldığını ilk duyunca yok artık gibi bir tepki verdim. Ben küçükken kalırdım kuzenlerimle ama ilkokul dönemi falandı hatırlıyorum yani o normal geliyor mesela.Ben zorunlu bikac hal haricinde çocuklarımı gözümün önünden ayırma taraftarı değilim. Babaanne, anaanne bile olsa. Biri 6 diğeri 3 yaşında. Bu zamana kadar zorunlu bikac durumumda en fazla bikac saat birakmisimdir bu kadar. Yapan var mı evet var ama ben yapmam. Eşime göre de değil mesela o da hiç bu konuya sıcak bakmaz. Ama görümcem falan bırakır gunlerce,haftalarca,aylarca. Yada kendi ablamda annemde bırakır yeğenlerimi. Onlara göre normal ama bana göre değil mesela. Ama yengenc in ablası gibi de değilim yani parka, sinemaya vs goturebilirler :)
Ben sadece anneme ablama kız kardesime bıraka bilirim gözü gibi bakarlar ama yinede içim rahat etmez aklımdan çıkmazMerhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.
Eşimin iş yerinde bir arkadaşı var. Dün konuşurken arkadaşı eşime demiş ki; biz haftada 1,2 bizim oğlanı (2 yaşında çocuğu varmış) annemlere yatılı bırakıyoruz. Hanımla geziyoruz, dinleniyoruz demiş. Eşim de bana biz de yapsak demeye getirdi. Ben de her çocuk farklı bizimkiyle o iş olmaz dedim. 3 yaşında kızımız var ve bize düşkündür. Eşim de sen böyle yetiştirdiğin için gibi bir laf etti ben de bozuldum. Sanki kendisinin çocuk üzerinde hiç etkisi yok gibi. Neyse sonra eşim özür diledi. Sen haklısın bi an güzel olur gibi geldi falan dedi konuyu kapattık. Bizde ayda bir iki babaaneye anneanneye bırakıyoruz ama yatılı değil.
Ya bu yatılı bırakma işi bayağı yaygınmış demekki ben çok geride kalmışımTek dogru yok,
Benimkiler baya buyuk, sadece tatillerde imkan oluyor da birakiyorum, onun disinda zaten imkan yok. Sizinki kadar kucukken hic bir yerde yatiya birakmadim, saniyorum 6 yas civari baslamisizdir birakmaya.
Ama komsumun 2 yetiskin cocugu var, ikisi de cocuklari ( 1 3 4 yasinda )duzenli olarak birakiyorlar, haftada 1 gun komsum bakiyor torunlarina, o gunun gecesi de cogu zaman cocuklardan biri kaliyor gece yatisina, 3 torunu var, 3u ayni gun olmayacak sekilde duzenleri var sanirim, tam emin degilim , az gideyim kapi dinleyim
İkinizde de bir yanlışlık yok bence uzatılacak bir durum da yok tabi :) ama bence sizin dediğiniz gibi yatılı değil de birkaç saatlik bırakmak en iyisi bencedeMerhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.
Ya bu yatılı bırakma işi bayağı yaygınmış demekki ben çok geride kalmışım
6 yaş gayet normal işte 2,3 bana küçük geliyor ya ne biliyim
Bana abartı gelmedi bende bırakamam diye düşünüyorum.Merhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.
Annem de bana aman sen ikinci çocuğu yapma diyor şakasınaAnnemde bazen der senin çocukların sana nie bu kadar düşkün diye.
Ya çocuk annesine düşkün olmaz mı.
Hastalıklı duygusuz düşüncesiz insan olmak gerekiyor bunu diyebilmek için.
Annene güveniyorsan bırak valla bi nefes alırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?