Abartıyor muyum?

Annem de bana aman sen ikinci çocuğu yapma diyor şakasına annem 3,4 saatliğine bakıyor ama diğer türlü bilemiyorum.
Ağladı gelin alın bunu derse rezil olursunuz. Anam napar eder susturur yeterki torunuyla uyusun. Çok bağlıysa torununa idare edebilir

Yargılamadım herkesin çocuğu ve ebeveynliği farklı tabi. Şartları farklı. Ama 2 yaşındaki çocuk haftada 2 bırakılması bana göre tuhaf geldi.

Doktor polis nöbetli çalışan her kimse buna asla laf söylemek haddim değil ama o bir zorunluluk hali bu ise gezme dinlenme yani keyfi.

4 saate kadar bıraktık fazlasını denemedik açıkçası. Yani süre uzatılarak olabilir dediğiniz gibi. Uykusu geldiği zaman nasıl tepki verecek o arada annemle telefonda haberleşip duruma göre bakmak vs.

Evet hiç ayrı uyumadık acaba beni bıraktı diye korkar mı bunları düşünüyorum ben.

Ben hanfendinin yazdığı yorumdaki çocuğa üzüldüm aslında onu belirttim. Çünkü çocuk gelip alın diye ağlıyormuş o yüzden.

Evet onu yapıyoruz ayda bir iki 3,4 saatliğine bırakıyoruz. Kızımın hoşuna gidiyor biz de nefes alıyoruz biraz.

3,4 saatliğine bırakıyoruz ama daha uzun kalmadı hiç. Gece bırakmayı hiç konuşmadık. Biraz daha büyüyünce diye düşünüyorum ben de.

Eee üzüldüm çocuğa derken yargılıyorsunuz işte çünkü hiçbirini tanımıyorsunuz.
Nöbetli çalışan bırakınca da aynı etkilenir çocuk iyi veya kötü veya nötr bu arada.
Nöbete gitseydi mesela aa nöbete gidiyor sonuçta deyip bu konuyu açmayacaktınız o zaman bu mantıkla.
Gezmeye gidince sıkıntı geldi sanırım.
Belki de öyledir ama çocuğa üzülmek dolaylı yoldan anne,babasını kötü diye etiketlemek yine dolaylı yoldan kendi ebeveynliğinizi övmek hoş değil.
Satır aralarından okunuyor bu durum.
Anca okula başlayınca kendi başına bir yerde kendini ifade edecek duruma gelince anlaşılır bakalım arada nasıl fark oluyor.

Bencede. Haftada iki çok ya. Ben haftada 2 bıraksam annem istemez zaten kayınvalidemi bilemiyorum

İkinci defa söylüyorum ben kendi açtığım konuda aileyi kötüleyecek bir şey yazmadım. Bir arkadaş aynı durumda başka bir çocuğu yazmış çocuk ağlayarak telefonda gelin beni alın diyormuş ve evet bu durumdaki her çocuğa üzülürüm. Çalışmak ayrı gezmek ayrı. Ben kendi ebeveynliğimi övüyor olsam Yengenc arkadaşa ilerde özgüvensiz olur mu acaba diye düşünüyorum diye yazmazdım.

Herkesin kendi isteyine veya düsüncesine bagli bir karar bu. Yapanlarda var yapmayanlarda.
Benim üc evladim var ben simdiye kadar hic birakmadim. Esimde birkac defa teklif etti ama ben birakmak istemedim. Ilerleyen senelerde birakip birakmam mi bilemem. Ama simdiki düsüncem birakmama yönünde. Biz esimle evlendikten sonra 7 sene cocuk düsünmedik gezip tozduk tatil yaptik. Cocuklarimiz olduktan sonrada belki bu sebepten ötürü hic onlari birakip gezmek istemedim. Simdiki düsüncem onlarda ailenin bir parcasi ve birsey yapilicaksa hep birlikte ailecek yapalim hem kaliteli zaman gecirmis oluruz hem ani biriktirmis oluruz yönünde. Anca beraber kanca beraber takiliyoruz yani hepberaber. Bence güzelde oluyor onlarla yaptigimiz faliyetlerden tatillerden cok neyif aliyorum. Ama ilerde fikrim deyisirmi yoksa hep bllemi kalir orasini bilemiyorum.

Ya öyle samimi yazmışsınız ki çocukları alıp bakasım geldi kızım da böyleydi ya Allahtan bıraktı son 6 aydır falan kızıyorum gelme ayıp diye

Siz yazınca dank etti biz de 2 sene düşünmedik gezdik tozduk sonra 2 sene de olmadı öyle geçti belki de ondan ben de bırakmak aklıma gelmedi.

Biz işte arada bir bırakıyoruz yemeğe gidiyoruz falan öyle iyi oluyor ama gece bırakmaya zamanı var daha galiba.

Ben fazla pimpirikliyim bunun farkındayım ya aynı apartmanda olsaydık heralde farklı düşünürdüm ya bilemiyorum. Çat diye yanındasın çünkü. Biz de mesafede var biraz yani yürüme mesafesi değil en azından.

Bir de kızım da da öyle bir şey sezmedim hiç. Öyle ağlasa kalmak istese tabi bırakım seve seve

Ee o mesajınızda 2 yaş haftada 1,2 bırakmak doğru değil deyip çocuğa da üzüldüm demişsiniz.
aynı konudan bahseder gibi zira o konuda ağlayan çocuğun yaşı yazılmamış.
Kendi yazdığınız konudan başlayıp o çocuğa da üzüldüm deyince aynı konudan bahseder gibi olmuş takdir ederseniz.
İşte ilerideki halini kendi başına yeni ortamlara girdikçe göreceksiniz.

Konuyu okudukca bende bi heveslendim
Kinuyu takipte kalicam
Benim kiz kardesimde birakir arada. Abla arada nefes almak iyi geliyor diyor.

Bencede bir de ben de kıyamıyorum galiba annemin yaşı da var falan bir sürü etken işte.
Bence bizlerde iş yok bende çocuk konusunda emanet edemiyorum kv. Bile en fazla bir kere 1 saatliğine birakmisimdir o da mecburiyetten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…