• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abilerim benimle görüsmek istemiyor:(

cicikiz87

Asrin tarzina degil, Allah'in farzina uyan kazanir
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
45
8
28
Herkese selam,

Nasil baslayayim bende bilmiyorum. Ilk defa bi konu aciyorum. Sistim artik icimi azda olsa dökmek istiyorum.

Ben annem ve iki abim yurtdisinda yasiyoruz. Ablam ve bütün akrabalar türkiyede. Hepimiz evliyiz. Abilerim bana yaklasik 40km uzaklikta oturuyorlar. Ve biz görüsmüyoruz:-( elalemle icli dislilar burda bi kiz kardesleri var görmek istemiyorlar:-(

Büyük abim evlendikten sonra bizi istemedi daha dogrusu karisi istemiyor abiminde isine geldi. Bizi hic arayip sormadi, sorsada annemden babamdan para koparana kadar görüstü kopardiktan sonra aramadi sormadi yine.
Neymis babamlar bayramda aricakmis onun cok isleri varmis. Bir yigin yalan. Babam cok rahatsizlik gecirmsti hic ilgilenmedi bile. Bize kötülük geldimi biz hak ediyormusuz dedi. Daha bi sürü sey. Düsündükce cok kötü oluyorum. Bi sürü yalan. Hele karisi bi kasik suda bogasim var ama suya yazik. Cocuguklarini annemle yakmaya kalkmisiz. Ki dogudugunda ben nufüs kagitlarini cikarttirdim onca iyi davrandim ilk yeni evlendigi senesi. Abimde bu yalana inaniyor ya. Ne diim artik sözün bittigi yer. Halbuki evlenmeden önce cok güzel anlasirdik aramizda on yas var ama baba gibiydi bana. Evlendikten sonra birden degisti. 8 senelik evli en son iki sene önce diger abimin dügününde gördüm simdi haberini aldim ikinciye baba olmus.
Benim dügünüme de gelmemisti. Neyse onu gectim artikta diger abim bana daha cok koydu:-(. Cünkü onunla arkadas gibi büyüdük aramizda sadece bi sene var. O kadar büyük abimden tekmeyi yedikten sonra biz hayatta öyle olmicaz diye konusurken adam evlendikten sonra ayni öteki öküz gibi degisti:-( hatta daha beter oldu.

Bu durum beni daha da üzüyor anlam veremiyorum. Karisi diger abimin karisindan daha beter cikti annemi hic arayip sormuyor kadincagiz ne kadar üzülüyor. Halbuki ne kadar da cok üstlerine düsüyordu gelinim demez kizim der hep. Abim beni hic arayip sormuyor ben ariyorum 5dakika konusuyor isim var deyip kapatiyor. 5aydir görüsmedik bayramda yanina gitcektik esimle vakitleri yokmus kabul etmediler ama bayramdan 5 gün sonra iki haftaligina tatile ciktilar. Geldiginiz zaman görüsürüz dedim vaktimiz yok calisiyoruz dedi:-(. Karisini zaten artik görmek istemiyorum. Daha cok sey varda anlailacak cok uzadi biliyorum. Icimi artik dökmek istedim bi yerlere.

Annemi bunlarda istemiyor. Ablamida istemiyorlar hic arayip sormuyorlar hep biz bisekilde suclu onlar ve karilari hakli. Gecen sene esimle kavga etmistik bende kücük abimi cagirdim aramizi düzeltsin diye simdi de herkese anlatiyormus az degilmisim ben hak ediyormusum herseyi. Ben ve ablam calismiyoruz evdeyiz. Oh bizim bi elimiz yagda bi elimiz baldaymis onlarda calismaktan geberiyormus. Bi kiskanclik sormayin:-(. Halbuki insan kardesinin daha iyisini görmesini istemez mi?
Anlamadim gitti. Sizce ne yapmaliyim? Cok üzgünüm. Hak etsek neyse dicem hakli tarafi vardir ama hic hakli taraflari yok:-(

Kusura bakmayin cok uzun oldu. Türkcemden ötürüde hatalrim olduysa özür dilerim.
Ölüp kalsam haberleri olmicak:-(

inanılır gibi değil ya çok üzüldüm. Siz ne yapsanız yok istemediklerini açık açık belli etmişler zaten siz bişey yapsanız iyice gözlerine batarsınız. Kan bağı var arada birde bu kadar kolaymıymış ya sırt dönmek annesine kardeşine insanın

arkadaşım anlattıkların hani bi dizi vardı ya cok zamanlar önce sır kapısı diye..orda adamın 2 oğlu vardı yapmadıklarını bırakmadılar babalarına sonra ALLAHIN gazabına uğradılar kimi sakat kaldı karısı terk etti kimiside bir yangında ölmüştü...tabiki bunları abinler için demiyorum ama herşeyden geçmişler ALLAHTANdamı korkuları kalmamış..seni kız kardeşinide geçtim hadı.. ama o anacığa babaya yazık değilmi çok çok üzüldümm...çok dua etmek lazım tez zamanda bu dünyaya kanmadan sizin kıymetinizi anlasınlar umarım çok geç olmadan uyanırlar yoksa öbür dünya vahim bi yer...siz onların üstüne düşmeyin aramayın sormayın bakalım ne olacak? yada bekleyin hiç ummadığınız anda kapınıza gelirler

Cevaplariniz icin cok tesekkür ederim. Evet aynen öyle insaallah cok gec olmadan anlarlar bende öyle dua ediyorum. Anneme öyle davranmalari beni de cok üzüyor:( kadincagiz kara kara düsünüyor ne yapsam diye.

Eviriyor ceviriyor yaranamiyor. Büyük abimle en son bayramda aramistim telefonu kapaliydi aradiginiz kisi sizinle görüsmek istemiyor diyordu. Sasirdim ilk defa öyle birsey duydum normalde telefon kapali sonra tekrar arayin der. Esime dinlettim oda sisirdi. Ne hikmetse aksam esimi aradi öyle bayramlastik. Esim bana söylemiyor ama galiba o arayip konustu. Yoksa beni hic aramazdi simdiye kadar kendiliginden. Babami iki sene önce kaybettik. Babam hep derdi cenazeme cagirmayin gelirse musallata yatarken kalkip yüzüne tükürürüm diye. Diger abim yinede cagirdi cenazeye. Belki inanmazsiniz ama köye tanimadik bir adam cenaze namazi kilinmadan abime sordu sen kimsin diye oda musallata yatanin büyük ogluyum deyince adam bunun yüzüne bi tükürdü senin gibi evlat olmaz olsun deyip. Namazdan sonrada kimse gören olmadi. Öyle kayboldu.

Ne desem anlamiyorlar:( hep dedikleri calismamiz lazim para lazim vaktimiz yok. Bize vakitleri yok daha dogrusu. Annem bu sene basinda rahatsizlanmisti kücük abimle kaliyor kisin, yazin trde. Kadincagiz fena hastalanmis bakan yok. Ölüm ölüm yalvarmis acim susuzum bi yudum getirin diye. Kapidan bakan olmamis. Saatler gecmis gece artik annem bayginlik gecirmis abim yannda gidip alisveris yaptik mutfakta hersey var gidip al ye ic demis:( yazarken bile gözlerim doldu. Düsündükce öfkem daha da artiyor. Benim haberim olsa anacigimi onlara birakirmiyim. Babama baktim anamada bakarim allahin izniyle. Onlar beni bu yasa kadar getirmis bakmis büyütmüs bi of bile demeden.
Abime böyle deyince neymis ben anneme anne gözüyle bakiyormusum bide kaynana gözüyle bakaymisim. Ne desem cevap hemen cevap hazir. Insanda bi sefer bi düsünür ama ya:( zavalli annem. Simdi trden yine gelcek kadini 6ay ne aradilar nede sordular:(

Yine cok uzadi cok doluyum cok. Al birini vur ötekine. Insan ne kadar böyle degisir ki ya inanilir gibi degil. Allahim bize annemize babamiza sahip cikmayi nasip etsin bizim ayagimizi kaydirmasin! Amin!

telefonu kapaliydi aradiginiz kisi sizinle görüsmek istemiyor diyordu,
Böyle bir şeymi varmış ya ilk defa duydum ve şaşırdım :53:
Annenize yapılanlara daha çok üzüldüm ben olsam siler atarım ne sanıyolar kendilerini, tabi ben sinirle söylüyorum ama kardeş nasıl silinirki, hoş onlar ailelerini silmişler. Nasıl bi vijdan ben anlamadım ya

üzülme canım sen eşinle mutlu huzurlu olmaya bak sen onu memnun edersen eğer annene senın bakmana bişey demeyecektir yeterki kocanı ihmal etme onu mutlu et sende mutlu ol tamammı umudunu kes abinlerden unut onları ölmüşler gibi davran belki zor gelecektir ama bunu yapmak zorundasın ve annene ablanla ikiniz bakmalısınız o yüzden sizlerin eşleriyle arası iyi olacakki brgün annene bakmak zorunda kaldığında kocan annneni istemiyorum bu evde dıyemesinler...unutun gitsin kaçan hep kovalanır sizde kaçanları kovalamak yerine kendi hayatlarında başarılar dileyip bağları koparmanız gerek böyle evlad anasına bu zulmü yapıyorsa ve sizden uzaksa bence dua etmelisinizki başınıza başka dertler açmıyorlar bekleyin ve görün RABBİMİN gazabı çok çetindir....

Cok tsk ederim. Evet haklisiniz. Insan düsünmeden edemiyor iste:( annem iyi olsun yeterki. Ablamla hallederiz allahin izniyle. Insanin akli almiyor iste. Ikide bir düsünüp duruyorum eskiler aklima geliyor simdiki yaptiklari aklima geliyor cok üzülüyorum. En iyisi yoksaymak ama Esimde bana baski yapip duruyor onlar senin abilerin. Onlar seni aramazsa bile sen ara konus. Akrabalik baglarini kopartma cok günah diye. Evet haklida ama abilerimin böyle davranmasi sinirlerimi ziplatiyor daha ben onlarla nasil normal konusayim ki? elim telefona hic gitmiyor. Haki adam Yapacagim tek is allah riza icin görüsmek ama o gücü bile kendimde su an bulamiyorum:(

Çok zor ya .
Nasıl değiştirdiler bu adamları böyle .
Kusura bakma ama abilerinde Allahtan arıyormuş .
Ailesine düşkün adam bu kadar yapmaz .

Allah hayırlı iş hayırlı eş nasip etsin diye boşuna dememişler..Abininde içinde varmış ki bukadar kolay vazgeçebilmiş.Yoksa karısına çıkışırdı anlayamıyorum ben bu insanları.Kardeş bu ya..

Cok üzüldüm ya.. Sinir oldum gicik oldum sonra yine üzüldüm :( Allah yardimcin olsun canim.. Ne yazik ki merhamet kalmamis demek abin ve eslerinde.. Sen onlara benzeme cnm sen yine iyi ol.. Böyle seyler duyunca anlam veremiyorum nasil böyle acimasiz olabiliyor bi insan diye.. Sonra ben öyle olmam ins diye dua ediyorum.. Gün gelecek devran öyle bir dönecek ki.. Bekle ve seyret cnm bakalim gün neler doguracak.. Sen Almanyada mi kaliyorsun?

Cok üzüldüm ya.. Sinir oldum gicik oldum sonra yine üzüldüm :( Allah yardimcin olsun canim.. Ne yazik ki merhamet kalmamis demek abin ve eslerinde.. Sen onlara benzeme cnm sen yine iyi ol.. Böyle seyler duyunca anlam veremiyorum nasil böyle acimasiz olabiliyor bi insan diye.. Sonra ben öyle olmam ins diye dua ediyorum.. Gün gelecek devran öyle bir dönecek ki.. Bekle ve seyret cnm bakalim gün neler doguracak.. Sen Almanyada mi kaliyorsun?

Biraz gec oldu cevabim kusura bakmayin anca internete girebildim. Cok sagolun cevaplariniz icin.
allah razi olsun O güzel dualarin icin tatlidillim85. Elimden geldigince iyi olmaya calisiyorum. Anlatsamda anlamiyorlar ki sanki duvara konusuyorum. Allahim hakkimizda hayirlisini eylesin. Amin! Evet almanyada kaliyorum. Sende almanyadansin sanirim:)

Biraz gec oldu cevabim kusura bakmayin anca internete girebildim. Cok sagolun cevaplariniz icin.
allah razi olsun O güzel dualarin icin tatlidillim85. Elimden geldigince iyi olmaya calisiyorum. Anlatsamda anlamiyorlar ki sanki duvara konusuyorum. Allahim hakkimizda hayirlisini eylesin. Amin! Evet almanyada kaliyorum. Sende almanyadansin sanirim:)

Aminnn. Bazi insanlar bu en yakinimiz bile olsa bizimle ayni dili konusmuyor ne yazik ki.. Sen üzme kendini canim.. Evet bende Almanyada kaliorum. Duisburg sehrindeyim :3: sen?:13:

Bir abinizi yengeniz değiştirdi diyelim, peki diğeri? Yani meyili olmasa kimse kimseyi değiştiremez aslında, bence kimsenin de kimseyi değiştirme çabası içine girmemesi lazım. Kardeş can' dır, kendi kardeşim aklıma geldi konunuzu okuyunca, içim kötü oldu. :25:

Back
X