- 30 Ekim 2017
- 738
- 2.316
- 113
- 34
- Konu Sahibi Kadifepembe
-
Sıkıntı da bu işte..Kız sadece 2 kere aramış.Bence bu bir ısrar değil.Gurursuz olma demiş ya. Kime denir ki bu laf arama denildiği halde arayıp durana denmez mi.
Ben sizi ilgilendiren bi mevzu olduğunu düşünmüyrm ki keza benm kardeşimn eşi de öyle. Onlarda 5 aylık evli. Kız erkek herkesle irtibatını koparttı. Annmn yanına gelrken bile tek göndermez kardeşmi falan filan. Kıskançlığın en üst seviyesinde hem kendine hem kardeşme Zarar. İş için bile kızla görşmk zornda kalsa hemen surat. Ama hiç kızla konuşmayı düşünmedim. Kişi ne ederse kendine eder. Alan razı veren razı he razı değilse abin kendi konşsun.Arkadaşlar,herkese merhaba :)
Yazacaklarım benim için çok önemli.Sizlere de danışmak istedim yengemle konuşmadan önce.
Abim 4 ay önce 1 senelik kız arkadaşıyla evlendi.Açıkçası,yengeme ne ben ne annem çok fazla ısınamadık ama yine de kabul ettik tabii ki abim sevdikten sonra bizlik bir durum yok diye düşündük.
Asıl meselemiz ise şu.Yengem zaten kıskanç bir yapıya sahipti.Evlendikten sonra daha kötü bir hal aldı.Halamızın çocukları ile kelimenin tam anlamıyla kardeş gibiyiz.Yıllardır beraberdik.Her gün mutlaka telefonlaşır,konuşur,görüşürdük.Aramız asla limoni bile olmamıştır yıllardır.
Halamızın abimle aynı yaşta bir kızı var.Sessiz,sakin.O kadar da ürkek bir kız.Ve yaşıt oldukları için abimle çok yakınlar,birbirlerine hiç kıyamazlar.
Gelin görün ki yengem abimin hayatına girdiğinden beri her şey mahvoldu aralarındaki.Yengem ilk önce abimin tüm arkadaşlarını uzaklaştırdı çevresinden.Kuzenimiz,abimi aradığında ise telefonlara bizzat kendisi cevap verdi ve"x seninle görüşmek istemiyor" diyip suratına kapatmış.(Bunu kuzenim bize yeni anlattı.)Bir kaç kere de yine mesaj atıp "gurursuz olma bu kadar" yazmış kıza.Bizler de sanıyorduk ki abim ve kuzenim kendi özel meselelerinden ötürü bozuştular,o yüzden konuşmuyorlar.Zamanla sosyal medyadaki tüm hesaplarından engellemiş kızı ve en fenası da gidip abimin numarasını üstüne almış.Ona mesaj atan herkese o şekilde cevap veriyor.
2.En kötüsü ise şu.Abimin erkek arkadaşlarıyla bile görüşmesine izin vermiyor yengem.Sadece benimle ol,benimle otur mantığında.Abimin ilk defa şikayetçi olduğunu gördüm.Henüz 4 aylık evliler ama hayatı bana zindan ediyor,bunalıyorum,sıkılıyorum diyor.Ben yengemle konuşmayı düşünüyorum ama beni de pek hoş karşılayacağını düşünmüyorum..Sizce ne yapmalıyım?
Ben sizi ilgilendiren bi mevzu olduğunu düşünmüyrm ki keza benm kardeşimn eşi de öyle. Onlarda 5 aylık evli. Kız erkek herkesle irtibatını koparttı. Annmn yanına gelrken bile tek göndermez kardeşmi falan filan. Kıskançlığın en üst seviyesinde hem kendine hem kardeşme Zarar. İş için bile kızla görşmk zornda kalsa hemen surat. Ama hiç kızla konuşmayı düşünmedim. Kişi ne ederse kendine eder. Alan razı veren razı he razı değilse abin kendi konşsun.
Ya tabi konuşunca düzlceğne inanıyosanız konuşun. Benmde kardeşim canım. Nişanlıyken çok uğraştı. Bizde annemle dertleşmkle yetiniyoruz. Ya düğünde yaşlı genç bi kadına öptürtmedi düşün. Gecesine kardeşm hastanelk oldu. Susa susa en sonunda. Ama biz karışnca değişen bişy olmıcak. Zaten bi araya gelnce tenkt etmdn muhabbeti döner. Sizde kötü olmayn en azndn.Tabii ki sizin fikriniz saygı duyarım.Ama şöyle de bir şey var ki onun eşi,hayat arkadaşı olabilir ama her şeyden önce benim abim ve bu onun duygularını,hislerini acımazsızca yok edebileceği anlamına gelmez.Eğer abartırsa bu olayı ne yazık ki müdahale edeceğim.O benim canım..
Bence sizlik bir durum yok ve asla karismayin. O kisiyi hayatina sokan abiniz o kisiyle konusacak olan da yine abiniz.Arkadaşlar,herkese merhaba :)
Yazacaklarım benim için çok önemli.Sizlere de danışmak istedim yengemle konuşmadan önce.
Abim 4 ay önce 1 senelik kız arkadaşıyla evlendi.Açıkçası,yengeme ne ben ne annem çok fazla ısınamadık ama yine de kabul ettik tabii ki abim sevdikten sonra bizlik bir durum yok diye düşündük.
Asıl meselemiz ise şu.Yengem zaten kıskanç bir yapıya sahipti.Evlendikten sonra daha kötü bir hal aldı.Halamızın çocukları ile kelimenin tam anlamıyla kardeş gibiyiz.Yıllardır beraberdik.Her gün mutlaka telefonlaşır,konuşur,görüşürdük.Aramız asla limoni bile olmamıştır yıllardır.
Halamızın abimle aynı yaşta bir kızı var.Sessiz,sakin.O kadar da ürkek bir kız.Ve yaşıt oldukları için abimle çok yakınlar,birbirlerine hiç kıyamazlar.
Gelin görün ki yengem abimin hayatına girdiğinden beri her şey mahvoldu aralarındaki.Yengem ilk önce abimin tüm arkadaşlarını uzaklaştırdı çevresinden.Kuzenimiz,abimi aradığında ise telefonlara bizzat kendisi cevap verdi ve"x seninle görüşmek istemiyor" diyip suratına kapatmış.(Bunu kuzenim bize yeni anlattı.)Bir kaç kere de yine mesaj atıp "gurursuz olma bu kadar" yazmış kıza.Bizler de sanıyorduk ki abim ve kuzenim kendi özel meselelerinden ötürü bozuştular,o yüzden konuşmuyorlar.Zamanla sosyal medyadaki tüm hesaplarından engellemiş kızı ve en fenası da gidip abimin numarasını üstüne almış.Ona mesaj atan herkese o şekilde cevap veriyor.
2.En kötüsü ise şu.Abimin erkek arkadaşlarıyla bile görüşmesine izin vermiyor yengem.Sadece benimle ol,benimle otur mantığında.Abimin ilk defa şikayetçi olduğunu gördüm.Henüz 4 aylık evliler ama hayatı bana zindan ediyor,bunalıyorum,sıkılıyorum diyor.Ben yengemle konuşmayı düşünüyorum ama beni de pek hoş karşılayacağını düşünmüyorum..Sizce ne yapmalıyım?
Kuzum abin çocuk mu senin . Baksana önüne gelen abini yönlendirmeye çalışıyor. Abin yetişkin koskocaman adam . Karısını olduğu gibi kabul etmiş bence ve emin ol kuzen mevzusundan haberi vardır abinin. Bırakın au adamı yahu yenge bir yandan kardeş bir yandan herkes akıl verme derdinde. Kimseye ısınmak sevmek zorunda değilsiniz ama artık onlar bir aile kurdular. Bırakın kendi sorunlarını kendileri halletsinler . Halledemiyorlarsada boşanacaklarsa da bu onların kararı olmalı. Dışardan biri müdahale etmemeli .Tabii ki sizin fikriniz saygı duyarım.Ama şöyle de bir şey var ki onun eşi,hayat arkadaşı olabilir ama her şeyden önce benim abim ve bu onun duygularını,hislerini acımazsızca yok edebileceği anlamına gelmez.Eğer abartırsa bu olayı ne yazık ki müdahale edeceğim.O benim canım..
Tabii ki sizin fikriniz saygı duyarım.Ama şöyle de bir şey var ki onun eşi,hayat arkadaşı olabilir ama her şeyden önce benim abim ve bu onun duygularını,hislerini acımazsızca yok edebileceği anlamına gelmez.Eğer abartırsa bu olayı ne yazık ki müdahale edeceğim.O benim canım..
Gelin hanım kötü olabilir onu kenara koyalım.Tabii ki sizin fikriniz saygı duyarım.Ama şöyle de bir şey var ki onun eşi,hayat arkadaşı olabilir ama her şeyden önce benim abim ve bu onun duygularını,hislerini acımazsızca yok edebileceği anlamına gelmez.Eğer abartırsa bu olayı ne yazık ki müdahale edeceğim.O benim canım..
Ne demek müdehale ederim. Karı koda arasına girmeyin. Abiniz bilmeden evlenmedi ya. Hem de hür birey kendi kararini verebilir tepkisini ortaya koyabilir. Zaten siz konussaniz ne degisecek gelin hanım "tesekkur ederim gorumcem sen diyene kadar yaptıklarımın hata olduğunun farkında degildim" mi diyecek?
Bi de şu açı var ya bu kıskançlığın arkasında bir şey varsa? Ya abin aldatmışsa ve gelin hanım affetmis ama ipleri sıkı tutmaya çalışıyorsa? Ya asıl abin gereksiz kıza kıskançlık yapıyor da kız misilleme yapıyorsa? Sana burada yüzlerce ya böyleyse yazabilirim. Bu demek oluyor ki evli çiftlerin arasına değil kardeş, anne baba bile giremez girmemeli. Sonra siz kötü olursunuz.
Ben de bu kadar kıskançlığın normal olmadığı kanısındayım..
Konuşmuş zaten.Söz veriyormuş,tamam bir daha yapmayacağım diye ama her gün aynı şeyleri yaşıyormuş
Haklısınız..Abim de daha önce çok cebelleşmiş o yüzden şansımı denemek istedim.
Dediğim gibi çok sessiz sakin bir kız.Araları bozulur diye korkmuş
Yengem abimi çok seviyor ve onun için en iyisini ister bunu biliyorum ama bu kadarı ona haksızlık..Çok haklısınız.
Umarım bitmez de düzelir her şey..
Keşke o da birilerine yazsa ya da danışsa.Maalesef yengem biraz burnunun dikine gidiyor.
Bazı şeyleri yazamıyorum arkadaşlar ama bu abimin pek hazır olduğu bir evlilik değildi açıkçası.Seviyordu evet ama biraz aceleye getirildi.Üzülerek söylüyorum,çok pişmanım diyor..
Haklısınız..Allah ıslah etsin.
Belki de kıskanıyordur bilmiyorum ki..
4 aylık evlilikte sık sık kavga etmişler.Abim onu sık sık uyarmış.Kimseye parmak sallamak gibi bir niyetim yok tabii ki ama biraz rahat bıraksın en azından.
Isınamadık bazı uygunsuz davranışları oldu çünkü.Yine de umarım düzelirler.
Ben de öyle yapıyorum şimdilik..
Kendi aralarında halletmek için uğraşıyorlar zaten..Yani daha doğrusu abim uğraşıyor
Ben de öyle düşünüyorum.O bizim canımızken el kızı olarak gelip böyle bir tutum sergileyemez.
Şöyle ki,az önce bir arkadaşa yazmıştım.Yazamadığım bazı şeyler var o yüzden abimin ruhu duymuyor.Hattı üstüne almış derken kartını artık o kullanmaya başlamış.Yoksa tabii ki hat sahibi olmadan kullanamaz.
İzin almıyor,Dışarı çıkacağını söylüyor sonrasında olaylar gelişiyor.
Abimin anlattığına göre ufacık şeylerden kıyamet koparıyormuş..herkes size şikayet etmesin demiş ama abimin sesinden bile anlayabiliyorum ne olduğunu..İnşallah düzelir.İkisi de yıpransın istemiyorum.
Kuzenimden o kadar eminiz ki..Kaldı ki kendisi daha küçük yaşta ve erken yaşta vefat eden eniştemizin bize emaneti.
Ha tabii ki belki yengemin de haklı olduğu bir şey vardır buna bir şey diyemem ama bu tavrı sadece kuzenimize değil.Her cinsten,her yaştan insana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?