- 20 Ocak 2010
- 49.373
- 192.439
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi Kadifepembe
-
Abimin ilk defa şikayetçi olduğunu gördüm.Henüz 4 aylık evliler ama hayatı bana zindan ediyor,bunalıyorum,sıkılıyorum diyor.Ben yengemle konuşmayı düşünüyorum ama beni de pek hoş karşılayacağını düşünmüyorum..Sizce ne yapmalıyım?
Aynen katiliyorum...Abiniz cok istese zaten gorusur. Hadi diyelim sizin gelin oyle mesaj atti bu kuzene. Ee ozaman abinizin neden haberi sonradan oluyor? Normalde cok yakinsalar ozaman kendisi birgun tel acardi hal hatir sorurdu masum kuzenine. Madem cok yakinsiniz. Hic mi o siralar iletisime gecmemis, gecmek istememis cok yakin oldugu kuzeninle? Yoksa fanusa mi kapatmis sizin gelin abini. Elini kolunu mi kirmis gariban abinin. Bunlar fazla sallamasyon bence.
Sizde yutmussunuz.
Bu olaylar oyle size anlatildigi gibi degildir eminim.
...
Yıllar sonra annem anlatıyor o gün evde kapıyı pencereyi indirmiş kadın kıskançlığından. Kuzenimi ablasından bile kıskanırmış. "Niye onun yanına oturdun " diye olay çıkarırmış.
Acaba diye düşündüm hep babasından abisinden ensest bir şeyler mi gördü de bu denli psikolojiyi dağıttı.
Kuzenim birkaç ay sonra boşandı ondan. Sonra duydum ki kız başka biriyle evlenmiş ve o adamdan da boşanmış.
Böyle psikolojik sorunlu birini ailesi neden evlendirir tedavi ettirmeden bilmem.
Kuzenimiz,abimi aradığında ise telefonlara bizzat kendisi cevap verdi... demişsiniz, bir de "kuzenim yeni açıldı" demişsiniz... E iyi de, 4 aylık yeni evli çift bu kadar sık aranmaz ki... kuzeniniz görgü olarak biraz ayıp etmiş... tamam yengeniz belki tepkisel ama ben bu detaylara takıldım açıkçası... ayıp yahu, acil bir şey vs olsa tamam ama onlar şu anda cicim aylarındalar... biraz rahat bırakılsalar onlar için de iyi olur...
Tekrar belirtiyorum.Kız onları sık sık aramamış zaten.Bir kere,eşinin ona karşı tepkili olduğunu bilmeden her zamanki gibi aramış.Nasılsın iyi misin diye sormak için.O da böyle bir cevap vermiş.2. olarak da abimin doğum günün kutlamak için armaış fakat yine kıza çarpmış.Bu olanlar 4 ay içinde olmuyor yalnız.1 senelik ilişki durumunu da kapsıyor
Haklısınız yanlıştır belki ama dediğim gibi abim o kadar mutsuz ki ortada bir sorun olduğu çok belli..Bu biraz da benim hatam,ben ısrarcı davrandım.Abinizin karısı ile olan sorunlarını size anlatması çok yanlış. Varsa eşiyle bi sıkıntısı kendileri çözsün. Onlar barışırlar ama siz içinizden atamazsınız.
Allah razı olsun..Hepimizi inşallah doğru insanlarla karşılaştırsın Rabbim.Anladım, tabii biz direkt olarak 4 aylık gibi algıladık bu detayı bilmeyince... ama ben en çok sondaki olgun mesajınızı çok beğendim... ne güzel bir yaklaşım, Allah yolunuzu açık etsin... böyle insanlara ihtiyacı var hepimizin...
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim tekrardan..
Eleştiren arkadaşlara söylüyorum,eleştirecekseniz bile böyle kötü bir üslup kullanmayalım birbirimize karşı,hepimiz için söylüyorum bunu.
Allah razı olsun,herkes kendince bir şey yazmış ondan tek tek alıntılayamıyorum fakat şunu söylüyorum.Abim zırt pırt dışarı çıkmak isteyen biri değil.Zaten asker,bir asker ne kadar sosyal olabilirse abim de o kadar sosyal.Arada sırada kafasını dağıtmaya ihtiyacı var çünkü çok zor bir askerlik dönemi de geçirdi kendisi.Belki bir uzmandan destek bile alsa iyi olurdu ya..
"Görümcelik" demişsiniz.Haklı olabilirsiniz,belki öyle de bir yanım vardır.Şuna eminim ki yengem abimi çok seven bir kadın ve onun için uğraşıyor bunda hiçbir sorun yok fakat ısınamamızın sebebi çok başka ailesel sebepler..
"Karısının dedikodusunu yapıyor "demişsiniz abim için..Daha önce de belirttiğim gibi benim abim çok sessizdir ve hep çözüm odaklıdır.Telefonda sesini duyunca bile ne kadar canı sıkıldığını anlayabiliyorum.
Kuzenime gelince,lütfen kuzenime dil uzatmayın olur mu?Belki bu tabirim çok çirkindir ama biz ondan pek tabii eminiz..Mesajlara tek tek şahit olduk çünkü.
İlişkilerine gelince karışmamalıyım evet ama o benim canım,kanım.Ona bir şey olsa,benim burda yüreğim titrer.Sanırım,yapabileceğim tek şey dua etmek.İnşallah zamanla düzelir..
Hepinize tek tke teşekkür ederim arkadaşlar.İyi ki varsınız..
Bakin kendiniz söylüyorsunuz yengem abimi çok seviyor diye. Bardağın boş olan taraflarını değil dolu taraflarını görün her zaman. Abinizi de eşin e karşı güzel şeylerle doldurun. Abiniz sizin canınız kanınız elbet ancak artık o evli eşi de onun canı kanı artık. Yarın bur gün çocukları olduğunda o çocuklar için en önce anne ve babaları önemli en başta. Suz müdahale ederseniz araları daha da soğur ve git gide daha kötü olurlar. Toplumumuzda boşanmaların büyük kısmı bu aile ici karışımalar müdahaleler yüzünden oluyor. Abiniz size abi kardeş evlat olarak iyi olabilir ancak bir eş olarak iyi olup olmadığını siz bilemezsiniz. Sizin de evliliginyz olacak o zaman daha iyi anlarsınız iki evli insanın arasına ancak ve ancak araları kötü ise barıştırmak için girilir diğer türlü ger ne sebeple olursa olsun girilmez. Çok büyük günahı var bunun. Kuzeniniz çok iyi niyetli olsaydı gelip size anlatmazdı abiniz evli olduğuna göre kuzeniniz artuk köşesine çekilmeyi bilmeli. Yengenize iyilikle yaklaşın. Ona el kizi zihniyetiyke bakmayin hatasi var ise dyzeltir zaten daha yeniler Ileride boşanmış bir abiniz olmasını istemessiniz değil mi
Doğru tabii ki.Çok iyi bir abi,çok iyi bir evlat olabilir ama eş durumunu bilemeyiz haklısınız.İçinde olmadan bilemezsiniz, benim de bir arkadaşım sürekli karısının kimseyle gorusturmedigini, erkek arkadaşlarına bile karıştığını söylerdi. Ama günlük hayatta güllük gulistanlikti durumları biz sasirirdik.
Sonradan öğrendikki adam kadını bilerek kiskandiriyormus. Ve ayni kısıtlamalari kadına yapıyormuş.
Ben olsam karışmam. Durduk yere kimse böyle bisey yapmaz. Vardır birşeyler , hem gorumce ne karışır ya anlamam bu işi. İyi ya da kötü gorumceyi bağlamaz.
Ben de gorumceyim abimin eşi de bu tarz şeyler yapıyor hiç karışmam. Banane onlar bu şekilde mutlu olacaksa gorumce dış kapı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?