Abim,eşi ve kuzeni.

Alan razı veren razı karışma ben öyle birşey yapsam eşim elinin tersiyle ağzima bir çakar demek ki izin veriyor veya aynı şekilde eşimde bana öyle birşey yapamaz

Siz karismayin kotu olan siz olursunuz. Abinizin gormesi lazim. Hep benimle ilgilenecek diyen hep benim olacak diyen insanin psikolojisinden korkarim ben

Okurken kendi kuzenimin biten evliliğini gördüm birden.
Dayımın oğlu var samimi değiliz pek görüşmeyiz il dışında olduğum için düğününe de katılmamıştım. 10 yıl kadar oldu. Evlendikten sonra bir gün beni bir numara çaldırdı kapattı. Baktım kuzenim. "Hayırdır inşallah aramazdı ya beni niye aradı önemli bir şey mi" diye döndüm . Dönmez olaydım. Karısı: " siz kimsiniz,niye arıyorsunuz kocamı,aranızda ne var.." Ben: "x halasının kızıyım,bu numaradan ben arandım önemli bir şey mi var diye döndüm ne olacak aramızda kuzeniyim" demeden çat telefonu yüzüme kapattı. Belli ki telefonu karıştırırken adımı görmüş araştırmaya girmiş.
Yıllar sonra annem anlatıyor o gün evde kapıyı pencereyi indirmiş kadın kıskançlığından. Kuzenimi ablasından bile kıskanırmış. "Niye onun yanına oturdun " diye olay çıkarırmış.
Acaba diye düşündüm hep babasından abisinden ensest bir şeyler mi gördü de bu denli psikolojiyi dağıttı.
Kuzenim birkaç ay sonra boşandı ondan. Sonra duydum ki kız başka biriyle evlenmiş ve o adamdan da boşanmış.
Böyle psikolojik sorunlu birini ailesi neden evlendirir tedavi ettirmeden bilmem.

Sen hiç konuşma senin konuşacağın bir durum yok. Abin düşünsün taşındım böyle bir kadınla ömür geçer mi çözüm bulabilir miyiz diye. Kendi karar alıp kendi paylaşsın eşiyle. Sen dahil olma hiç

Kesinlikle karismayin. Abiniz nasil evlendiyse aradaki problemi de o cozsun. Onlar daha sonra iyi olursa kotu olan siz olursunuz.

Aynen katiliyorum...

Birde yengeden dinlemek lazim mevzuyu.kuzen bana da pek masum gelmedi..

O kadar taraflı bakıyorsunuz ki olaya, anlatışınız görümcelik müessesesi akıyor.

Yok el kızı, yok abim bu evlilik için çabalıyor, sabrediyor bilmemne. Nereden biliyorsunuz? Benim babam olacak adam dışarıda melek görünür daha kendisi annemden şikayet ederdi evin içinde yaşadığımız cehennemi bi biz biliriz bir de Allah.

Bir kere olay gerçekten böyle olsaydı abiniz mecnun olsa katlanmazdı .Klasik erkek değil erkek çocuğu şeklindeki koca tripleri. Karısının dedikodusunu ailesine yapan adama güvenmem ben.

Ayrıca olayın böyle olduğunu da hiç düşünmüyorum. Erkek arkadaşımla bile çıkmama izin vermiyor demiş ya muhtemelen abiniz zırt pırt çıkmak istiyor, evliliğe adapte olamamış karısı da bu yüzden sorun çıkarıyor ki yeni evlilerde yaygın bir durum.

Abiniz bana hiç samimi gelmedi, gerçekten bu kadar korkunç bir hayat yaşasa müdahale ederdi. Bir de karısından dinlemek lazım. Adam belki aldattı onu ,karısı güven sorunu yaşıyor? 4 duvarın arasında ne olduğunu bilemezsiniz.

Son olarak ben o kuzenin anlattığınız kadar masum, melek olduğuna inanmıyorum. Gelininizi sevmediğiniz için taraflı bakıyorsunuz. O kuzen de sessiz sakin olabilir sessiz sakin insanlar rahatsız edici davranamaz mı?

Özetle siz bu işe karışmayın, üstünüze vazife değil zaten.

Olay örgüsündeki eleştirel yönünüz haklı olmakla beraber yukarıda bold olarak işaretlediğim yorumunuz nedeni ile sizi kınıyorum. İsterlerse de banlasınlar, umurumda değil. Böyle bir taciz vakasına uğrayan insanlar olabilir aramızda, ya da yakınları uğramış olanlar olabilir. Ne çirkin bir üslup... Bu tarz olaylara maruz kalan mağdurlar için psikolojiyi dağıttı demişsiniz ya, umarım bir gün bu veya benzeri bir durumla yüzleşmek zorunda kalmazsınız...

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim tekrardan..
Eleştiren arkadaşlara söylüyorum,eleştirecekseniz bile böyle kötü bir üslup kullanmayalım birbirimize karşı,hepimiz için söylüyorum bunu.
Allah razı olsun,herkes kendince bir şey yazmış ondan tek tek alıntılayamıyorum fakat şunu söylüyorum.Abim zırt pırt dışarı çıkmak isteyen biri değil.Zaten asker,bir asker ne kadar sosyal olabilirse abim de o kadar sosyal.Arada sırada kafasını dağıtmaya ihtiyacı var çünkü çok zor bir askerlik dönemi de geçirdi kendisi.Belki bir uzmandan destek bile alsa iyi olurdu ya..
"Görümcelik" demişsiniz.Haklı olabilirsiniz,belki öyle de bir yanım vardır.Şuna eminim ki yengem abimi çok seven bir kadın ve onun için uğraşıyor bunda hiçbir sorun yok fakat ısınamamızın sebebi çok başka ailesel sebepler..
"Karısının dedikodusunu yapıyor "demişsiniz abim için..Daha önce de belirttiğim gibi benim abim çok sessizdir ve hep çözüm odaklıdır.Telefonda sesini duyunca bile ne kadar canı sıkıldığını anlayabiliyorum.
Kuzenime gelince,lütfen kuzenime dil uzatmayın olur mu?Belki bu tabirim çok çirkindir ama biz ondan pek tabii eminiz..Mesajlara tek tek şahit olduk çünkü.

İlişkilerine gelince karışmamalıyım evet ama o benim canım,kanım.Ona bir şey olsa,benim burda yüreğim titrer.Sanırım,yapabileceğim tek şey dua etmek.İnşallah zamanla düzelir..
Hepinize tek tke teşekkür ederim arkadaşlar.İyi ki varsınız..

Tekrar belirtiyorum.Kız onları sık sık aramamış zaten.Bir kere,eşinin ona karşı tepkili olduğunu bilmeden her zamanki gibi aramış.Nasılsın iyi misin diye sormak için.O da böyle bir cevap vermiş.2. olarak da abimin doğum günün kutlamak için armaış fakat yine kıza çarpmış.Bu olanlar 4 ay içinde olmuyor yalnız.1 senelik ilişki durumunu da kapsıyor

Anladım, tabii biz direkt olarak 4 aylık gibi algıladık bu detayı bilmeyince... ama ben en çok sondaki olgun mesajınızı çok beğendim... ne güzel bir yaklaşım, Allah yolunuzu açık etsin... böyle insanlara ihtiyacı var hepimizin...

Abinizin karısı ile olan sorunlarını size anlatması çok yanlış. Varsa eşiyle bi sıkıntısı kendileri çözsün. Onlar barışırlar ama siz içinizden atamazsınız.
Haklısınız yanlıştır belki ama dediğim gibi abim o kadar mutsuz ki ortada bir sorun olduğu çok belli..Bu biraz da benim hatam,ben ısrarcı davrandım.

Allah razı olsun..Hepimizi inşallah doğru insanlarla karşılaştırsın Rabbim.

Bakin kendiniz söylüyorsunuz yengem abimi çok seviyor diye. Bardağın boş olan taraflarını değil dolu taraflarını görün her zaman. Abinizi de eşin e karşı güzel şeylerle doldurun. Abiniz sizin canınız kanınız elbet ancak artık o evli eşi de onun canı kanı artık. Yarın bur gün çocukları olduğunda o çocuklar için en önce anne ve babaları önemli en başta. Suz müdahale ederseniz araları daha da soğur ve git gide daha kötü olurlar. Toplumumuzda boşanmaların büyük kısmı bu aile ici karışımalar müdahaleler yüzünden oluyor. Abiniz size abi kardeş evlat olarak iyi olabilir ancak bir eş olarak iyi olup olmadığını siz bilemezsiniz. Sizin de evliliginyz olacak o zaman daha iyi anlarsınız iki evli insanın arasına ancak ve ancak araları kötü ise barıştırmak için girilir diğer türlü ger ne sebeple olursa olsun girilmez. Çok büyük günahı var bunun. Kuzeniniz çok iyi niyetli olsaydı gelip size anlatmazdı abiniz evli olduğuna göre kuzeniniz artuk köşesine çekilmeyi bilmeli. Yengenize iyilikle yaklaşın. Ona el kizi zihniyetiyke bakmayin hatasi var ise dyzeltir zaten daha yeniler Ileride boşanmış bir abiniz olmasını istemessiniz değil mi

Bende olsam karışmazdım galiba. İnsanlar kendi meselelerini kendileri çözebilmeli.
Kuzenin yerinde olsam zaten arama mesafe koyarım.
Artık evli barklı bir insan o eski bekar zamanları gibi olmuyor maalesef ..

İçinde olmadan bilemezsiniz, benim de bir arkadaşım sürekli karısının kimseyle gorusturmedigini, erkek arkadaşlarına bile karıştığını söylerdi. Ama günlük hayatta güllük gulistanlikti durumları biz sasirirdik.
Sonradan öğrendikki adam kadını bilerek kiskandiriyormus. Ve ayni kısıtlamalari kadına yapıyormuş.
Ben olsam karışmam. Durduk yere kimse böyle bisey yapmaz. Vardır birşeyler , hem gorumce ne karışır ya anlamam bu işi. İyi ya da kötü gorumceyi bağlamaz.
Ben de gorumceyim abimin eşi de bu tarz şeyler yapıyor hiç karışmam. Banane onlar bu şekilde mutlu olacaksa gorumce dış kapı.

Haklısınız..Aileler pek karışmamalı.
Sık sık aynı şeyleri tekrarlıyorum kusura bakmayın ama tekrardan belirteyim.Kuzenim ve abim çok yakın oldukları için ister istemez göze battı bu ayrılıkları.Halamlar ve biz biraz sıkıştırınca söyledi

Doğru tabii ki.Çok iyi bir abi,çok iyi bir evlat olabilir ama eş durumunu bilemeyiz haklısınız.
Ben sadece onun için yapabileceğim bir şey varsa sizlere danışmak istedim.İyi ki de danışmışım.

Abiniz flört sürecinde yengenizin böyle bir karakterde olduğunu fark etmedi mi?
Diğer konudaysa bence asla karışmayın. Onlar iki gün sonra iyi olur, siz kötü olursunuz. Bu konuşmayı bizzat abinizin kendisi yapmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…